Skraginar Creative Commons License 2010.06.07 0 0 519
Üdvözletem!

Mostanában eléggé rendesen húz már az ág is... Node, a lényeg:
Nemrég végeztek rajtam frenulotómia (relatív, nem abszolút volt eredetileg) műtétet. Túl voltam a sokkon, lelkileg és idegileg is megviselt a dolog. Lassanként elkezdett gyógyulgatni, kijöttek a varratok, úgy tűnt nem lesz baj. De! És emiatt is lenne két kérdésem:
1) Igaz, alig két héttel vagyok túl rajta, mégis meg akartam tudni, hogy sikerült az egész. Azonban majd' mint annak előtte, elöl ugyanúgy feszített elöl a fék, igaz, lejjebb sikerült már húznom. A makk alatt meg mintha gyűrűt képezett volna a bőr. Most akkor mi a gond? A frenulotómia során nem vágták elég hosszúra a féket, vagy már körülmetéltetnem is kell? Vagy a maradék 2 hét gyógyulási idő alatt tovább fog nyúlni? Egyáltalán, felesleges volt akkor a műtét?
2) Én igazán hülye, később, fórumok olvasgatása közben (műtét után is, valamelyest félelemből, de foglalkoztatott a téma) jöttem rá, hogy ostoba módon nem Betadinnal, hanem Bepanthennel kezeltem Magam a kamillás borogatás mellett...(most kezdtem el kezelni Betadinnal)
Teljesen a jogos az "így jártál hülyegyerek" beszólás, ennek ellenére remélem kapok választ. Valószínűleg az "elcserélt" kenőcs miatt, de a makkom alján valamifajta fehér elszíneződés/ pöttyök jelentek meg, melyeket lemosnom nem sikerült, nem hogy utána letörölni. A kérdésem a következő: ezek micsodák, s hogyan szabaduljak meg tőlük?

Köszönöm a figyelmet, hogy végigolvastátok, remélem tudtok segíteni. Egyfelől idegileg majdnem teljesen kikészültem (eléggé szemérmes vagyok, ez maximum Rám és a családomra/barátnőmre tartozzon), másfelől kellemetlen...
A válaszokat is előre köszönöm!