greetings from apothetai Creative Commons License 2010.06.06 0 0 308
Stratégiát-diplomáciát nehéz elvárni egy vizionáriustól.
De lássuk ezt a váteszt, mennyire érzi jól az idők szelét:

2010 márciusában az okos országok csoportjáról beszélt, akik:

minden erővel a gazdaság beindításán dolgoznak, mert felismerték, hogy termelő beruházások nélkül, valamint az ezek által létrehozott munkahelyek nélkül nem lehetséges a pénzügyi problémákat sem kezelni

Majd a kormányprogramban a PIGS-eket állítja elénk, mint követendő példákat:

Magyarországon ma még gyenge, a gazdasági, társadalmi és lelki válság napjait éli. Ám a nyugat-európai társadalmi szerződések is válsághelyzetben születtek. Ezek a nagy ívű megállapodások is egyszerre kerestek megoldást az egyre mélyülő politikai bizalmi válságra, valamint a súlyos gazdasági és társadalmi bajokra. Írország, Spanyolország, Portugália, Finnország, Olaszország és más európai országok példái azt bizonyítják, hogy sikerrel jártak. Most Magyarországon a sor.

Oszt erre fel meg azok a kibaszott G20-ak mire jutottak most hétvégén?

A G20-ak által kiadott közlemény szerint a bővülést ösztönző intézkedések helyett szigorú fiskális politikára kell váltani, hiszen a pénzügyi piacokon tarthatatlanul elbizonytalanítja a széles körű adósságválság lehetősége. A húszak ezzel elálltak legutóbb áprilisban megfogalmazott irányelveiktől, miszerint a fiskális ösztönzéseket egészen addig kell folytatni, míg a magánszféra kellőképp megerősödik.

Szóval ilyen a vizionárius politikus, ő aztán bátran szembe megy a világgal, a realitásokkal, bármivel. Én, ha lehet, akkor nem követném Orbánt. :)
Előzmény: asta (307)