Törölt nick Creative Commons License 2010.06.05 0 0 374
Sólyom László nem lehet elnök többek között az alábbiak miatt:

1. Sólyom László volt az Alkotmánybíróság elnöke, amikor az Alkotmánybíróság megsemmisítette az Igazságtételi Törvényt, amely lehetővé tette volna, hogy a körömletépő, embereket halálra verő ávósokat megbüntessék. A gonosztevőket végül többek között Sólyom László mentette meg, miközben például Zentai Károly egykori őrmestert a mai napig üldözik.

2. Sólyom László a nemzet egységének kifejezőjeként nem tanusított bátorságot, cserben hagyta az elszakított magyarokat, amikor nem ment át a ma is magyar többségű Komáromba a Szent István szobor avatására, holott a Schengeni-egyezmény garantálja a jogát átmenni.

3. Sólyom László aláírta azt a rasszista törvényt, amely bünteti a holokauszt tagadást, de nem bünteti a délvidéki magyarirtás tagadását, ezzel hátrányosan megkülönböztetve a magyar származású áldozatokat és hozzátartozóikat a zsidó származású áldozatokkal és hozzátartozóikkal szemben, azok kegyeleti jogát, érzékenységét súlyosan sértve.

4. Sólyom László megkegyelmezett azoknak a cigány szülőknek, akik börtönbüntetést kaptak amiért nem járatták gyermekeiket iskolába, amivel kiskorú veszélyeztetése bűntettet követtek el, ezzel azt üzente hogy a cigányokra nem vonatkoznak a törvények, illetve a kiskorú cigány gyermekeket szabad büntetlenül veszélyeztetni.
Előzmény: sarpy (-)