Schenouda Creative Commons License 2010.06.02 0 0 6725
Nagyon úgy néz ki, hogy az emlékek kevés száma miatt egyik megoldás sem fog bejönni. Mivel amit én gondolok, sokkal hihetetlenebb még attól is, hogy mondjuk a denevérek rágcsigálták ilyenné a falat. Ráadásul már vagy három hete megy itt a beszéd erről a nyavalyás partfalról -de más fórumokon is- mintha a szétmállott fal lenne a Szfinx összes és legnagyobb titka.

Ilyen "megoldás" szinten nincs is mit eláruljak, hiszen már mondtam, hogy nekem is csak teóriáim vannak. Olyan megoldást én sem tudok, amit mindenki elfogadna. Én nem hiszek abban, hogy ha volt egy ősi civilizáció, az pont ugyanúgy járta volna be a civilizációs lépcsőfokokat, mint mi. Ezért is állunk értetlenebbül mondjuk Tiahuanaco vagy Teotihuacan sok tárgyi lelete előtt, mert távolabb állnak tőlünk, mint egy primitív néger törzs szobrocskái vagy használati tárgyai, ugyanis a technikai civilizáció más irányába tett lépcsőfokokat látjuk, melynek megértését már gátolja évezredes kultúránk és annak belénk ivódott szelleme. Ezért is kapok ásítási rohamokat, mikor valaki a Frigyládát - a nyugati szerzőket szajkózva- rádióadóvevőnek titulál, elektromos elemekről beszél, vagy generátorokról, tévéről (és csak ezekről). Hisz csupán a 20. századi technikánkat akassza az egyiptomiak vagy atlantisziak nyakába (ládt Childress, Charroux, Daniken). Éppen azért vettem bele az előző hsz-be, hogy van ilyen technicista szemlélet, mely egyszerűen a mi technikánkkal akarja magyarázni a régmúlt rejtélyeit. És éppen ezért nem tudom megmagyarázni a partfal torzulását, mert mindenki a mi technikai szintünk értelmében kérné a magyarázatot, holott az ősi korok alkimistáinak praktikáiról nekünk sok fogalmunk nem lehet. Kicsit olyan ez, mikor egy alkimistákról könyvet írót arról faggatnák, hogy árulja el, mi az aranycsinálás receptje. Nyilván én sem tudom milyen kémiai (?) műveletet vagy kísérletet hajtottak itt végre, de szerintem az okozta a partfal ilyen méretű torzulását. Én ezt nem erőltetem senkire, aki hiszi, hiszi, aki nem, az meg nyugodtan keresse a vízereit tovább...