fatman77 Creative Commons License 2010.06.01 0 0 7035
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni,én egy három emeletes tégla tömbházban élek a második emeleten. 2008-ban egy kéményseprő kft.felkereste a közös képviselőnket hogy megvizsgálják a kémények állapotát,és vizsgálat után közölték hogy a kémény belsejét olyan anyaggal vonják be hogy az alkalmas lesz a fatüzelésre is,egyébként eddig mindenki gázzal fűtött.A földszinten lakik egy idős néni aki kapott az alkalmon és vett tőlük egy kazánt ők be is üzemelték neki.Ezután jött a probléma 2008 telén néha éreztem a lakásban valami fura szúrós szagot nem tudtam elképzelni honnan jöhet,már észnélkül takarítottam minden nap mire rájöttem hogy a nappali falából jön a bűz,mögötte megy a kémény.Megkerestem a kéményseprő kft-t akik csinálták a munkát,kijött a főnök és közölte hogy a néni biztos helytelenül fűt ezért érezzük a szagot.Na gondoltam ez is a piacon vette a szakmáját,így írtam egy levelet az önkormányzatra,leírtam mindent. Kis idő elteltével jött a levél, hogy jönnek a szakemberek és megvizsgálják a kéményt,szerintetek?Naná hogy azok jöttek ki akik csinálták az egész munkát pedig beleírtam a levélbe az úriember nevét és a kft-t is, ez szerintem törvénytelen hogy ugyanaz ellenőrzi aki csinálta. Méregettek fent a tetőn majd közölte hogy minden rendben van,csak az idős néni helytelenül fűt de elmagyarázza neki hogy hogyan kell.De mondom neki hogy attól nálunk még jön a bűz,erre közölte hogy a kémény megfelelő .A kémény tetején nincsen semmi esővédő vagy mi a neve. Mondta, hogy tesznek fel de ez a mai napig nem történt meg.Most hogy itt a meleg most még jobban jön a bűz,beszélgettem egy ismerőssel aki mondta hogy ez a kátrány ami folyik lefelé a kéményből és azt érezzük,ami át is üthet a falon és akkor szopás lesz.Na akkor lebombázok egy két arcot!!! Nagyon szépen kérek mindenkit aki ért hozzá vagy tanácsot tud adni hogy melyik hatósághoz forduljak.Már azon gondolozom hogy kihívom az ántsz-t mert ennek a szarnak tuti egészségkárosító hatása is van.Hát ennyi lenne. Segítségeteket előre is köszönöm.