babuci100 Creative Commons License 2010.06.01 0 0 2331

Tisztelt Fórumozók!

 

Ismeri vki a zsámbéki Milák és Társa ingatlanközvetítő irodát?

A napokban olvastam álláshirdetésüket, miszerint nem ügynöki munkára ingatlanközvetítőket keresnek az ország minden területéről.

A telefonon történt információk alapján nagyon kecsegtető feltételeket kínáltak:

minden egyes eladó ingatlan címét az iroda adja meg, az ingatlanközvetítő feladata csak a megbeszélt helyre, megbeszélt időben kimenni és az ingatlant megmutatni. Egy ilyen "kiszállásra" az iroda egyszeri 4.000Ft-ot fizet a megbízási szerződés feltételei szerint. Az ingatlanok sikeres értékesítése esetén - a tájékoztatásuk szerint - a vételár 1,5%-a a jutalék az ingatlanközvetítőnek.

Mivel nekem is van eladó ingatlanom Borsodban, így eladási szándékkal érdeklődtem Miláknénál, hogy milyen feltételekkel értékesíthetem az irodájuknál a lakásomat.

Meglepődve hallottam Tőle, hogy az eladónak egyszeri költsége van, ami az első kiszálláskor fizetendő 8.000Ft, ezért Ők beszerkesztik az ingatlanomat az adatbázisukba.

Kérdésem az, hogy az ingatlanközvetítőnek megígért 1,5%-ot ki fizeti, vagy csak átverés az egész álláshirdetés. A legszebb az egészben, hogy Zsámbékra le kell utazni és 15.000Ft-ot fizetni a leendő ingatlanközvetítőknek az ott megtartott 4 órás továbbképzésért, mert ez a feltétele, hogy cégük megbízási szerződést kössön leendő munkatársaival.

Kinek van infója, kérlek osszátok meg velem!