ladybyron Creative Commons License 2010.05.31 0 0 5043
Nálam a negyedik évad vége volt az, amikor először sejtettem, hogy olyan irány választanak, aminek nem lesz jó vége. Túl House ötpercenként előadott haldoklásain, ami paródiába fordította az egészet, akkor kezdték el ezt a "House nyomorult, közveszélyes" vonalat, és ennek eredménye, hogy az ötödik évad végére egy rongyot láttunk. Az egész persze hazugság, hiszen Ambert a kutya nem hívta, viszont erre építették fel House teljes amortizációját. A mélypont a Birthmark volt (ritka undorító rész), majd az évadzáró.

"az azért egy 40 éven felüli nőtől már elvárt egy csepp megfontoltság, következetesség...szerintem..."

Szerintem is. Ami miatt külön hiteltelen az egész, hogy ez a két nyomorult húsz éve ismeri egymást, Houue egyszer anno meg is fektette anyós pajtit. Majd egy munkahelyre kerülnek, tíz évig nap mint nap együtt dolgoznak, majd hirtelen rájönnek, hogy jé, mi már az oviban is együtt játszottunk papás-mamást. Az első három évadban teljesen világos volt, hogy semmi keresnivalójuk egymás mellett. House ugyan gerincre vágná anyós pajtit, de ennél többet nem ér neki, sőt, amikor feltűnik egy érdemes nő, magasról tesz rá. Ami nem csoda, anyós pajti egyszerűen nem partner egy House-nak. Cuddynak nem férfi vagy társ, hanem csak egy házimanó kell, aki alázatos, engedelmes, és a nyálát csorgatja utána. House-ban "pedig ehhez túl sok a méltóság. Cuddy érzelmeit szépen fejezte ki a parkolós sztori, vagy az, hogy könnyed mosollyal búcsúzott mucikájától, amikor azt hitte, hogy az agyműtétre megy.

Az ötödik évadra viszont úgy döntöttek, hogy összehozzák ezt az össze nem illő párocskát. Ehhez le kellett cserélni House-t Pincsire, és elkezdték hozzávarrni a gombhoz a kabátot. És sikerült ismét alulmúlni magukat azzal, ahogy összehozták őket. Anyós pajti tíz év után rájön, hogy mucikának fájdalmai vannak, szenved (gyors a felfogása, nna), és bűntudatból, szánalomból odarohan, hogy szétdobja a csülkeit. Pincsi pedig ahelyett, hogy azt mondaná: "menj a hajléktalanokhoz az könyörszexeddel", vinnyogva mászik utána. Én meg fogom a fejem, hogy valaki ezen meghatódik, és szépnek tart egy olyan "kapcsolatot", ami szánalmon, bűntudaton és megaláztatások során alapul egy beteg lelkű vénkisasszony és egy férfiatlan, méltóságától megfosztott szobanövény között. :-(( Ez a 21. század férfi- és nőideálja?

A főnök-beosztott viszony még cikibbé teszi az egészet, főleg egy olyan nőnél, aki képtelen kilépni a főnök szerepből.

"Hogyan folytatódik? House sétáltatja majd a kis "parazitát"?"

Nem, dehogy. Anyós pajti sétáltatja pórázon Pincsit. aki bosszúból néha kínozza, az viszontkínozza, és néha megpróbálnak párosodni. Tényleg gyönyörű lesz. :-))

"hogy nem kell mindig a happy end a beszaladó kutyával és kisgyerekkel. Vért akarunk, meg a mi kis szocio- és pszichopata House doktorunkat:-)"

Protestálok. :-)) Lehetett volna happy end. Vagy egy House-hoz méltó nőalakkal, aki nem heréli ki House-t, vagy egy olyan House-szal, aki nem akar ugyanolyan középszerű senki lenni, mint a környezete, és ha nem talál megfelelő társat, inkább vállalja a magányt. Vagyis egy olyan House-szal, aki nem vánszorog be a vigyorgóba, hogy némi agymosás után "jellemfejlődni" kezdjen.
Előzmény: Dr_Akula23 (5042)