GPont73 Creative Commons License 2010.05.31 0 0 3153

Ez érdekes... Ha korábban is lett volna ilyen probléma, a kártya SDHC mivoltára tippelnék (viszonylag régi gép, nem biztos, hogy fel van készítve rá), de mivel azt írtad, régebben működött, nem tudok okosat mondani.

Olyat már láttam, hogy egy Samsung telefon nem működött új, három másik telefonban kipróbált 2G-s Kingston microSD-vel, ugyanekkora SanDiskkel pedig hibátlanul szalad azóta is, de az is már a kezdeteknél jelentkezett. Ugyanez a telefon simán megette az én 2G-s Kingstonom, amit a saját telómban használok...

Tapasztalataim szerint elég ritkán van baj a memóriakártyákkal úgy általában. A régebbi MMC-k közül adta fel a harcot a többihez viszonyítva sok, de az sem jelentős mennyiség. Jellemzően mechanikai sérülés az oka ha nem működnek, de eddig összesen talán 2-3 hibás SD került hozzám pár év alatt. SDHC még egy sem, de abból még jóval kevesebb van, így nálam is ritkábban fordul elő. Viszont azt is tudomásul kell venni, hogy bármennyire is kifinomult a gyártástechnológia, azért előfordulhatnak olyan hibák, amik a minőségellenőrzés után, tartós használat közben jelentkeznek.

Még annyit tegyél meg, hogy ha leszedik a képeket, formázd meg a fényképezőgéppel, hátha használ. Ennél több ötletem tényleg nincs, ha megvan a számla róla, cseréld be - elvileg az örök garancia fényeskedik felette :)

Esetleg érdekességképpen ráolvashatok én is, bár ha kuka, akkor nem sokat tehetek, és a távolság sem elhanyagolható.

Előzmény: M412192 (3152)