selay Creative Commons License 2010.05.29 0 0 107347
A HGy-megagyülekezet épitése jó kis magyar példa a látszaterkölccsel való építkezésre. Ez történik, amikor egy gyülekezet emberi vezetés alá kerül a Szent Szellemé helyett. Mert a NS-i, ámde épp ezért autonómista értékítélet az Úr igazságra vezetése híján hamisságba, a megalkuvásba, sőt kényszerképzeteken át téveszmés megszállottságba, elvakultságba torkollik: A Hit Gyülekezete számára mindaz, amit a FSZA magasztosnak ítél, az akkor is az, ha még a világ szemében is megvetendő: adócsalások(kiskapuk legalitása), hazugságok( homályos célokra való adomány gyűjtés, Camp David létrehozása), ferdítések (a szegénység, betegség átok), maszatolások (ATV-s betelefonálós, lehúzós, becsapós játékok) stb.

A látszat erköcsre - a "kár és szemét" kidobálása helyett, azok felhalmozott "magaslataira épített gyülik, látszat keresztényeket, álszenteket termelnek ki, akiknek az Igazság említése csak bosszantásukra van, mert jobban szeretik a kényelmet, a felelősség hárítást a megszentelődés gyakran kínos és verejtékes munkájánál. Az Úr halk, szelíd hangjára figyelés macerás dolog, többnyire bealszanak közben a földi boldogulás hajszolásába belefáradtak. Nosza, inkább látogassuk a ViVát: NS gondoskodik olyan decibel mennyiségről szellemi és fizikai szinten is, hogy legalább az éberség garantált. Többnyire az ego be is éri ennyivel. A lelkiismeret szája meg már oly régóta van befogva, hogy már nyöszörögni tud csak, de azt meg túlharsogja az AMAS.

"Nos az amerikai franchize H.Gy. hazai sikerei után úgy gondolom, hogy itt nem posztkarizmatikus korszak jön, hanem éppen egy újfajta, minden eddiginél nyomulósabb és kétszinűbb embergyűjtő piramisverseny."

A Biblia egyik legfontosabb próféciáját írtad le pragmatikus megközelítésben. Akinek van szeme, látja a folyamatot, amit több ezer éve megjövendölt az Írás, és amit Mo.-on HGy prezentál az emberi személyiség alakulását illetően: 2. Tim 2-5.-ben felsorolt jellemvonásokat felvonultatja bármelyik átlag hgy-s alig álcázva. Az ilyen emberek kiváló piramis alapanyagok a csúcson trónoló építőmester büszkeségei.

Isten egy Vele való személyes közösségre teremtette meg az embert, s ennek meghiúsításán fáradozik NS akkor, amikor gonoszul bitorolt tekintéllyel befurakodik ebbe a legintimebb szférába.
Előzmény: Törölt nick (107346)