Thyroid Creative Commons License 2010.05.27 0 0 359
Sziasztok,

Néhány hete olvastam a Paleolit étrend c. könyvet. Nem tudtam letenni. Egyből nekikezdtem a paleó étrendnek, és kisebb, a könyvben is megengedett kilengésekkel,-elvégre nem vallás- e szerint étkezem. Csak pozitívumokról tudok beszámolni. Súlycsökkenés, a falási rohamok eltűntek, és a mentális élesség is nagyon tetszik. Ellenben lenne néhány kérdésem ami felvetődött, gondolom néhány őspaelós tud segíteni ezekben:

1, A könyv ha nem tévedek a paleo zöldségek lúgosító hatását többször hangsúlyozza de talán csak egyetlen helyen említi meg a húsfogyasztás savasító hatását. Mivel a paleo étrend az Atkins, GI és ezek szerint a PH étrendet is figyelembe veszi így ezt a könyv nagy hiányosságának találom. Nos ha 70-80 %-ban húst és zsírokat fogyasztunk, teszem azt ha még a kalóriacsökkentés híveként kevesebb kalóriát is fogyasztunk, a maradék kevés zöldség nem segít az egészséges enyhén lúgos sav-bázis egyensúly elérésében/fenntartásában. Feloldhatatlan konfliktus.

2, Mi a teendő a darán, szóján, borsón tartott sertéssel, gabonán hízlalt marhával és a kukoricás csirkén? Azok a paleo által tiltott anyagok így a húson keresztül nem kerül a fogyasztóba? De a zsírjukkal is nemde? Ugyanez a probléma a szemestakarmányon tartott tyúk tojásával is.

3, Ismeritek a krill olajat? Számít hogy a garnélarák dögevő, lényegében szemetet eszik? Ha jó melyiket ajánlanátok?

4, Tudtok ajánlani árban elfogadható mega dózisú multivitamint?

Egyenlőre ennyi,kiváncsian várom válaszaitokat!

Üdv,
Thyr