ja, csak a kondis buszok tobbsegen nincs ablak :) vagyis van csak nem nyithato :)))
egyebkent magaval a buszozassal nekem sincs bajom, csak azzal a kozonseggel (tisztelet a kivetelnek) aki ilyenkor a buszon utazik. Nyilvan nem azokra gondoltam akik azert mennek igy, mert nem telik nekik tobbre, vagy igy egyszerubb megoldani (auto hijan) akkor mi is penzszuke (es auto nemlete) miatt utaztunk ilyen modon, hanem a masikat tisztelni nem tudo bunko tipusra.
Amugy en sem szeretem a legkondit, Indiaban inkabb second sleeper classon vonatoztam mindig, mert az elso osztalyon annyira csontra nyomtak a legkondit hogy jegkockava fagytam percek alatt.
De azert bennem van a kilencvenes evek elejei -azt hiszem, 94 mert az uton hallottuk, hogy meghalt Kurt Cobain- iskolai kirandulas Angliaba/ Skociaba. Ket busszal indultunk, egy Mercivel (nagy szo volt akkoriban) es egy Ikarussal, amit Belgium tajan mar erosen nezegettek az autopalyan, hogy ez hogyhogy elgurult idaig.
Ugy volt, hogy feluton cserelunk buszt, de aztan mi (az Ikaruson ulok) megvetoztuk ezt (szerencsere).
Merci busz: legkondi (nem mukodott), szuk ulesek, enni-inni nem lehetett, mintha himes tojasokon ulnenek, annyira kellett vigyazni a buszra. Soforok: szepen kioltozve, ertsd: padlizsanlila buszsoforzako, makkoscipo, frottirzokni.
Ikarus: szokasos regi (de kenyelmes) ulesek, sofor magasrol tett ra hogy eszunk-iszunk-e a buszban, legkondi nuku, sofor: Miska bacsi, lyukacsos atletatrikoban, de irto jo fej volt az oreg.
Eredmeny: Merci kb haromszor robbant le az ut alatt (azt hiszem, aksi). Ikarus: egyszer kaptunk defektet az Edinborough-ba vezeto autopalyan.
Soforok: mig a mercis a lerobbanasnal feloltotte a vadiuj szexi szereloanorakot a soforzakora, Miska ba' felturte az ingujjat es mar cserelte is a kereket.
Nem biztos, hogy mindig a dragabb es a modernebb a jobb :)))