Törölt nick Creative Commons License 2010.05.19 0 0 2738
Hosszú azt elmesélni :-)
Zöldség, gyümölcs, esetleg kenyér, hetente 2-3x főtt kaja (télen több, nyáron akár 2-3 hétig sem, télen inkább kásák, néha hüvelyesek, nyáron inkább leves, de leves bmikor jöhet :-))))
Délelőtt rendszt smi, v alma. Ebéd nem feltétlenül nagy, sokszor csak bekapok vmit (12-1) , nekem a vacsora a lényeg, csak ne késsen (6-7). Ebéd lehet inkább szénhidrátos, vacsora inkább zőccséges, esetleg fehérje (inkább szejtán, nagyon ritkán szója), ha töményre vágyom.
Nem az elméleteknek élek. Sokat olvastam, de a szervezetem jobban tudja. Pl úgy nőttem fel, h (szinte) soha nem ittunk a kajához, ilyen "azonnal töltök inni is"-szokással gimiben találkoztam először, éppen ezért, ha szomjas vagyok kajánál, nyugodtan iszom, mert biztos oka van, ha vmiért előfordul, pl sós volt -nálam csak a fürdőszobában van szó :-)
Másrészt képes vagyok napokig uazt enni, utána hetekig rá se nézni, és utána megint napokig. H értsd: mondjuk napokig uborkát ezsem az olívaolajas kenyérkémhez, aztán napokig répát, aztán... és így tovább. Főtt kajában is inkább kedvelem az egyfélét: pl csak borsó, csak karfiol, de azért a vegyeszöldsékeseket is.
Szeretem az édességet, amíg nem édes. Elsősorban mézzel édesítek (mert azért a gabonakávéba csak kell, teába inkább nem), barna cukor van itthon, de az nemigen fogy.
Na, ebből az egészből nem sok derül ki. Egy csomó apróság -mert nekem így jó. És nem csak azért mert az elmélet az. A paradicsomot pl megeszem kenyérhez és salátába, pedig nem kéne.
Előzmény: Paleokrites (2731)