breien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 144345
Egyet értek azzal, amit az "azonos szintű gazdasági övezetről írtál".
Ezért tettem a megjegyzést mindkét esetben. Azt viszont alapvető dolognak kell elfogadni a mai csúcstechnika korában, hogy a technikához rendelt technológiai fegyelmet mindenhol és mindenkinek be kell tartani. ( ez az élet minden területére vonatkoztatva igaz , ezt próbálom évek óta elmagyarázni.)

Azzal, hogy a "demokratikus intézmény rendszert kiépítettük, de a nem a demokráciában elvárhatóan működtetjük azokat, még nem valósítottuk meg a rendszerváltást"

Ezért is írtam "majd akkor hiszem el a rendszerváltást Magyarországon, ha a jövedelmekhez már felelősségvállalást is mellékelünk"

Az elmúlt húsz évben ez a felelősségvállalás nem volt jellemző Magyarországon, ezért is kerültünk a mostani siralmas helyzetbe. Ebből csak akkor , és úgy tudunk kikerülni, hogy a demokráciára jellemző felelősséget is gyakorlattá tesszük minden területen.

Kérdezték tegnap " miért nem azonos az olasz munkás bére és a magyar"?

Az olasz munkásnak a munkájához a nevét is adni kell! (felelősséget kell vállalnia érte ) Nálunk tudnál erre példát mondani? ( az elmúlt 17 évet egy munkahelyen töltöttem.
Mindvégig , de főleg az utolsó két évben az volt a jellemző, hogy sportot űztek abból, hogy a "csillagokat is letagadták az égről, és ha probléma jelentkezett a főnökség nagy része bujkálni kezdett, elérhetetlenekké váltak. - ugyanúgy, mint 90 előtt is tették, és ahogyan tapasztaltam, más munkahelyeken is ez volt a jellemző, ezért nem mentem sehova -
Előzmény: Demokrapia (144344)