vaddino Creative Commons License 2010.05.17 0 0 14098
T100.

Először is köszönöm a Rendezőségnek a versenyt,minden tökéletes volt.Ami nem,arról nem Ők tehetnek.
Először is,le kell szögeznem,hogy nem vagyok futó."Potyakocogónak" talán elmennék.Ott futok,ahol a gravitáció levisz=)
Ezzel együtt régi álmom volt a Terep Százas.Akkor találtam ki,hogy szeretném,amikor még a Kinizsi útvonalán ment,de mire észbe kaptam,már változott minden,nehezebb lett,máshol lett,és nem éreztem hogy van itt keresnivalóm.Egészen mostanáig.
Gyalogos teljesítést gondoltam,kicsivel több mint 17 órás idővel.

Az első bibi a Szénás alatt jött,itt futottam össze Peszával,és az eszmecsere hevében nem Piliscsaba felé fordultunk a kéken,hanem...majdnem visszamentünk a Nagy-Szénásra.Szörnyű felismerés után romboltunk lefelé.10perc múlva rávágódtunk a helyes irányra,és próbáltuk visszahozni a kiesést.Együtt haladtunk,ahol jólesett,belefutva.
Az időtervem tartottam,végig-végig,mindenhol.5,75re volt számolva,ami épp elég a teljesítéshez.Nekem több nem kell.

Klastrom után is kavartunk,Dobogókőre végig a Z+en mentünk,Dömösig sikerült hozni elég sokat,6,1 es átlaggal értünk a pontra,ami kvázi gyalogosként szerintem nem rossz.
Itt kezdett rendesen esni.Eddig csak csöpörgött.Prédikálószéken is csak 2 tizedet romlott az átlagunk,nem volt vészes.Toltuk Szentlászlónak.Maku Laciék titkos pontján jólesett egy-két jó szó=).
A KisRigóban átvettem az ide küldött felsőmet,kaptam rá egy T50es finisher pólót,megfejeltem az egészet az esőkabátommal,és itt már egyedül(Pesza elindult kicsit hamarább) indultam tovább.Jólesett a bíztatás,és kellett is...

Kifelé a faluból sikerült Pap-rétnek indulni a piroson,nem volt gyanús hogy az Apátkúti-völgyben nincs kék--sosem jártam ott.
Kis kavarc,majd durr bele,Haladtam rendesen,6os átlagot tartottam Visegrádig,bár a folyóvá duzzadt patak nem volt vicces.Térdig ért már,irigyeltem a gyorsabbakat,nekik még talán kissebb lehetett.
Fellegvár jött és ment,észre se vettem az emelkedőt,itt még hajtott az idő.Moli-pihenőhöz fel a sárban csúszkálva nem haladtam,majd szértobbantam az idegtől-amikor akarsz menni,csak nem tudsz.Na,de fenn vagyok,itt meg fúúúj,szél jobbról,vág az eső.Aztán már a lejtőn vagyok,amikor egy vaddisznóval futok szembe.Leduduálom az útról.A gyors gyaloglás most jobban bejön,cukor kevés a véráramomban,így kivégzek 10 deka haribót két-három nagy falatban.

Pap réten utolérek egy sporttársat,Csabát,de mire ide értem,teljesen átalakult az elképzelésem az egészról.Már remegtem menet közben is,a fogaim összekoccantak,átfagytam.A K-P közösön a falu fölött már a víz szépen átrendezte a táj ábrázatát:egy kicsiny mélyutas szakasszal szakad le a jelzett út Szentlászlóra,ennek a partfalán festői vízesés zuhogott lefelé,a másik oldalról-talán vadcsapás lehetett egykoron-másik vízfolyás zuhog le,hogy a lábunk alatt egyesüljön társával,és elegánsan megtörjön a köveken...
Bokáig érő áramló vízben értünk közvilágítás alá,ahol a víz is nyugottabb lett a macskakövek közt,én is megnyugodtam,úrrá lett rajtam a nihil.Tudom jól,ez veszélyes állapot,itt kell erősnek lenni,most kell tudni nagyot mondani.Egy emésztő kiönthetett,mert szennyvízszagot éreztünk,az csak később esett le,hogy valszeg a lábunk alatt is az folyik.
KisRigó,21.15.
Pesza is itt van.Itt más tudtam hogy vége.Ma ezt dobta a gép,a természet erősebb volt,és szerintem ez igy van rendjén.Fény derült arra is,hogy a K+en Lajosforrás felé,egy helyütt derékig ért a patak.Egy sporttársnak elvitte az övtáskáját kocsikulccsal-telefonnal együtt...

Akaratból ment volna.Időm is lett volna,25 km-4:45 perc alatt...Emészthető,úgy gondolom.
Az átfagyásom aggasztott.Nem volt mit felvennem,és a következő három hét három 100km-es,vagy annál hosszabb túrát rejt számomra,így a tüdőgyulladás nem volt alternatíva.
Zsotyek vitt be a célba,köszönöm szépen a fuvart,nagyon sokat jelentett.

Idén ez jutott-Terep Hetvenötös-75 km/2599m/13:15.
Meg a küzdés,de az csak nekem jelent sokat.A víz,a hideg,az elemek általában.ÉS a tudat,hogy képes vagyok rá,ha nem esne...Ha öreganyámnak kereke meg áramszedője lenne,ő lenne a trolibusz.Ja.

Jövőre találkozunk,remélem én is átélhetem akkor azt,ami a teljesítőknek adatik meg.

Gratulálok mindenkinek,és köszönöm a rendezést!


vaddino