Füxi Creative Commons License 2010.05.16 0 0 11733

Helló, Őrült Hammond rajongó sorstársak!:)

 

Látom felkeltettem érdeklődéseteket. A továbbiakban is csak azt tudom mondani, hogy mivel nem vagyok gy műszerész zseni és csak arra támaszkodhatok  amit hallok,  minden nagyzolás nélkül kijelenthetem, hogy a fülem jó és nem kocsonyába való mint egyes hangmérnöknek és magát keverőtechnikusnak tituláló emberkének!  :)

 Tehát amit elözőleg leírtam tapasztalatból írtam és abból kiindulva amit hallok! A Behringer pedált nem tudatosan választottam, hanem csak úgy véletlenül mivel a zenekarban van egy amit nem használunk jelenleg semmire, mivel basszeros váltás volt és már erre a pedálra nincs szükség. Én is szeretek kisérletezgetni a hanggal és tökéletesíteni a cuccaim hangját ezért gondoltam kiporbálom, mivel egy csöves cuccot szimuláló pedál hátha segít a hangzásban. Segített!!!! Szerintem pont jó, hogy ez egy basszus pedél mert így a hammond mélyhanjait is tudja kezelni és tudja, mert hallom a szép puha guruló mélyeket és szerintem a hang vastagsága is emiatt jobb. Gondolkodtam rajta, hogy egy másik valami tube pedállal is kiporbálom de végül is nem találom értelmét mivel ez nekem tök tetszik azt hallom amit akarok.  Mokusmisi jól látja a dolgot valóban a jelszint arányra oda kell figyelni, hogy ne a tranyó torzítson hanem a szimulátor ezt én is tapasztaltam és  igy is állítom be a és valóban nagyot dob a cuccon! Nem biztos, hogy mindig a drága cuccok amik jók és feltétlen drágát kell venni ahhoz, hogy a kivánt hatást elérjük. Szerintem csak ez a kicsi hiányzott a cuuchoz, hogy jó legyen és ezen kicsi eléréséhez elég ez a 14 ezer Forintos Behringer pedál. Ha valaki esetleg kiakarja probálni  szívesen állok rendelkezésésre!

Kúpot már vettem aranyárban adták de nem érdekel egyszer élünk! :)) Befestettük fehérre igen látványos mikor forog! :) és külön fogadások indulnak a nézök között , hogy mi is lehet az és mi a funkciója mivel sajna a mai közönségnek fogalma nincs a leslie-ről néha még a Hammondról sem! Egyszer vidéken meg is kérdezték , hogy miért cipeljük azt a nagydarab íróasztalt  és minek van az a színpadon:))))

Készül a zsalu is a leslie-hez a drótháló helyére fogom berakni kiváncsi leszek mit javít a hangzáson, esztétikailag is szebb lesz!!!

Hammondfan szerintem jól érzi biztos, hogy erre a célra jobbak a 70-es évek tranyói, mint ahogy minden ami vintage! :)

 

Üdv mindenkinek! Füxi