csanya. Creative Commons License 2010.05.16 0 0 14043
Terep Százas 2010

A körülményekről:
A délelőtt tökéletes futóidőben telt, ám a délután és az este minden képzeletet fölülmúlt. Ilyen viharban versenyt rendezni? Rémálom. A felelöségünk óriási, lehetőségeink erősen korlátozottak. Hétfőn elkezdem a 2011-es Terep Százas szervezését. Jövőre minden ellenőrzőpont ami lakott területen van, sátorban vagy épületben lesz. Ha van valakinek ismerőse a nagykovácsi, piliscsabai, kesztölci, pilisszentkereszti,dömösi, pilisszentlászlói, visegrádi, csobánkai,pilisborosjenői önkormányzatnál, keressen meg mélben legyen kedves. Az ilyen idő miatt van néhány versenyen kötelező felszerelésként esőkabát és/vagy izofólia. Szerencsére senki sem maradt a terepen és nem kell emlékversenyt szerveznünk jövőre.
Már a rajtban perlekedett velünk az iskolában szembe lakó. Aztán este még a rendőrséget is kihívta ránk. A Csikóváraljai pontunk ( bár a turista ház kerítésén kívül volt ) zavarta a ház gondnokát. Szerencsére sikerült telefonon megnyugtatnom. Több pontról hoztunk be feladókat. Amikor megtudtam, hogy Pilisszentlászló után a patakon már nem lehet átkelni felhívtam a Kisrigó pontőreit, hogy a továbbmenőket irányítsák Dömörkapu- Lajos-forrás útvonalra. Felautóztam Dömörkapuhoz és felgyalogoltam az erdészeti úton a Kisrigóhoz. Több résztvevőt útbaigazítottam. Mire visszafelé gyalogoltam, az úton már bokáig ért a víz és labdányi köveket görgetett a sodrás.
Lupus éjfél körül felment a Csúcs-hegyi nyeregbe útbaigazítani a két utolsó résztvevőt. Ők kicsúsztak a szintidőből, de a körülményekre való tekintettel elismertük a teljesítésüket.


A jelzésekről:
Tudnotok kell, hogy a versenyengedély kifejezetten tiltja a privát jelzések minden fajtáját. Tehát akár a szalagozás, akár a festés (fára vagy kőre) tilos.
A VTM után felhívtak a Vértesi erdészettől és nemtetszésüket fejezték ki amiért a fákra fújtam. Ráadásul volt egy pont a VTM-en ahol erdészeti jelzések is voltak a fákon ( ugyanolyan festéket használtak mint mi...) és ott sokan letértek emiatt az útvonalról.
A VTM résztvevői közül többen mondták, hogy a földre kéne festeni és nem a fákra.
Aztán a Mátrabércen a földre fújt nyilak tökéletesen mutatták az utat. Itt határoztam el, hogy a Terep Százason a földre fogunk fújni. Lupusszal kb 20 órát töltöttünk az útvonal felfestésével. Sajnos a festésünk ezt a viharos esőt nem élte túl. A célban szalagunk nem volt így, nem tudtunk a körülményekhez alkalmazkodni és utólag szalagozni.

A frissítésről:
A verseny legsikerültebb része volt ez. Minden pont időben a helyén volt és jóval tovább voltak kint a pontőrők mint amit az itiner írt. Dacára a viharnak mindenki kitartott míg résztvevő volt kint a pályán. Remélem minden versenyzőnk talált ínyére valót az asztalokon.


Van mit javítanunk, ez egyértelmű. Egészen biztos, hogy jó néhányan keserű szájízzel távoztak. Remélem jövőre sikerül egy olyan verseny összehoznunk amivel elégedettek lesztek. Az nyilvánvaló, hogy ennyi pénzből nem tudunk olyan színvonalú versenyt csinálni amit mindannyian vágyunk.


Előzmény: CanisLupus (14032)