Dain Bramaged Creative Commons License 2010.05.15 0 0 199

Sziasztok!

 

Örülök, hogy az eddig külső szemlélőkből aktív hozzászólók lettek néhányan!

 

A műszaki osztály szerint a belső ajtók akadályozzák a műszaki átadást. Hogy melyik belső ajtó (bejárati vagy szobaajtó) azt nem tudom. Tájékoztatásuk szerint az ajtók folyamatosan érkeznek.

 

Bokrok vs. ajtók. Én nem láttam még parkosítást és bokrokat csak -ahogy Pubel írta- piszkálgatják a parkot. Legalábbis az RNK által felrakott képekhez képest nincs sok változás. Azért eddig ez sokkal dinamikusabban ment!

 

Egy dolgot szeretnék kiemelni: amikor mi 2008 őszén megkötöttük a szerződést akkor azt mondták, hogy csak azért 2010 május 30. a műszaki átadás határideje, mert olyan dátumot akarnak írni amit BIZTOSAN be tudnak tartani, mert nagyon nem szeretnének kötbért fizetni (ez a mondat most válik aktuálissá). Ezt azután megfejelték még 60 nap kötbérmentes időszakkal. Most itt állunk, 15 napon belül kb. 90 lakást át kellene adniuk.

2008 ősze nagyon régen volt és aki azóta vár azt megértem ha most türelmetlen, feszült, és tudi akarja, hogy mire számítson. Én megkérdeztem őket, hogy tudják e tartani az általuk BIZTOSRA vállalt határidőt és az volt a válasz, hogy amint megtörténik az ajtók beszerelése majd tájékoztatnak. Hát köszönöm.

 

Pesze nem látok bele az Elephant pénzügyeibe, de nem gondolom, hogy pénzszűke miatt lenne a késés. Úgy tudom, hogy elég tőkeerősek, a projekt-hitelt forintban vették fel ezért nem érintette őket a hitelválság. A csepeli projektjük megakadt, a másik építkezés területén régészeti leleteket találtak, és még mindig talpon vannak. Szóval örülök, hogy őket választottam (és nem a Dunagyöngye lakóparkot a Mediterránban). Az ügyintézéssel nagyon elégedett vagyok, eddig minden problémámat rugalmasan profi módon megoldották. Csak hát most kéne igazán virítani. És? Majd tájékoztatnak.

 

Fontosnak tartom persze az időfaktor és a minőség arányát. Semmiképpen sem szeretném, ha most gyorsan összecsapnák a munkát azért, hogy elkészüljenek határidőre. 

 

Egyébként még nem kell minden pénzt befizetni (legalábbis nekem). Az én fizetési ütemtervemben a műszaki átadáshoz van kötve egy nagyobb összeg befizetése. És persze a használatbavételihez az utolsó 10%. A pénzügyi osztályon azt mondták, hogy kövessem az ütemtervet és most csak a 10%-ot fizessem be. De ez mindenkinek más lehet, kérdés esetén érdeklődjetek. A közös költség 50000.-Ft és a többit pedig tényleg csak a végén kell kiköhögni mielőtt kulcsot kapsz (ezt is ők mondták). Én azt nem értem, hogy ha nekik érdekük hogy pénzt fizessünk akkor miért csak most 1 hónappal a használatbavételi benyújtása után küldték a levelet és várják a pénzt? 

 

Tökéletesen egyetértek azzal, hogy ha végre beköltözünk akkor nagyon oda kell  figyelnünk a társasház alakításnál. Külön köszönet a Zaragozás Soso-nak a tanácsért!

 

Szóval várjunk a műszaki átadásra, vagy legalább egy jó nyílt napra június 16.-án!

Ja és arra, hogy tájékotassanak!

 

Kellemes várakozást!

 

Üdv!