N55 Creative Commons License 2010.05.14 0 0 196

Sziasztok leendő szomszédok!

 

Bár én eddig csak külső szemlélő voltam a fórumon, de most úgy tapasztaltam, hogy kezd eluralkodni a pánik hangulat.. Lehet, hogy én vagyok túlzottan optimista, de lenne egy-két észrevételem a felvetett problémákra.

 

Először is az ajtók. Nem tudom, hogy szoktátok-e az Elephant honlapján is figyelemmel kísérni a építkezést, de ha nem, akkor felhívnám mindenki figyelmét, hogy a Fotók menüpont alatt, az áprilisi állapotokról feltett képeken látható az épületek belseje, ahol egy-két képen láthatók a bejárati ajtók. Feltételezem, hogy azokat egyszerre, egy szállítótól rendelték meg, ez tűnik ugyanis költséghatékony megoldásnak. Viszont, ha néhány ajtó a képek tanúsága szerint már a helyén van, akkor feltehetően a többi is azokkal együtt leszállításra került. Nem beszélve arról, hogy ha mostanában - kb. kéte hete voltam kint utoljára a háznál - jártatok a helyszínen, azt lehet tapasztalni, hogy a kertrendezéssel, valamint a park kialakítáváal vannk elfoglalva. Nem tűnik logikus lépésnek, hogy előbb a bokrok, aztán meg a bejárati ajtó. Mivel szemmel látható a fejlődés, nem gondolom, hogy anyagi gondokkal küszködnének az Elephant-nal, főleg, hogy a székhelyváltozásukra azért került sor valamikor tavaly, mert egy újabb óriási beruházásba kezdtek a XVII. ker. környékén.

 

Az utolsó vételár részlet befizetésével kapcsolatban a mi szerződésünkben az áll szó szerint, hogy " a használatbavételi engedély benyújtásáról szóló Eladói értesítés kézhezvételét követő 15 naptári napon belül". Ha nem tévedek, pontosan ezt az értesítést kaptuk meg a napokban mindannyian... Szóval szerintem nem kért a beruházó semmilyen pénzt az esedékességet megelőzően. Hozzáteszem,  a szerződés tartalmazza azt is, hogy az általunk, illetve hitel esetén a bankok által kifitezett vételár részletek az MKB-nál vezetett zárolt folyószámlára kerülnek, ami tudomásom szerint azt jelent, hogy az Elephant nem jut hozzá a befizetett összegekhez, csak az átadást követően. Értelemszerűen erre pont annak kiküszöbölése miatt van szükség, hogy a beruházásra felvett sok milliárd forint hitelt az MKB ne bukja el azzal, hogy az Elephant esetlegesen fogja a befizetett pénzeket és eltünik.

 

Az értesítésben megjelölt kifizetendő összegekkel kapcsolatban csak annyit, hogy azokat is pontosan tartalmazza a szerződés megfelelő pontja (nálunk a VI/2, és VI/5b pontok).

 

Természetesn senkit nem akarok megbántani, akinek más a véleménye a fentiekkel kapcsolatban, de igyekeztem a tényekre, illetve az azokból logikusan következőkre szorítkozni. Szerintem kifejezetten jó jel, hogy már április közepén - pont egy hónapja - beadták a kérelmet, ugyanis alapesetben minden hivatalnál 30 nap az elintézési határidő, ami persze hoszabbítható, de akkor is már egy hónapja bent van a kérelem!!!

 

Erre koncentráljatok, ne a lehetséges problémákra!!! Abból kell kiindulni, hogy az Elephant azon kevés beruházók egyike, aki túlélte a válságot....

 

Szóval kitartás, és ne csüggedjen senki, már a célegyenesben vagyunk!