hifitibi Creative Commons License 2010.05.13 0 0 7695
Sziasztok!

Kutat próbáltam meg fúrni, fennakadtam 130 cm mélyen.

50-es PVC csövet próbáltam meg letolni. Csőbe víz, szivattyú segítségével, visszavezetett víz műanyagládába, bele 400W-os szennyvízszivattyú.
Szépen ment is le a cső a földben, aztán jött a sóderréteg. Egy centit nem haladt előre. Rákötöttem a vezetékes vízre, nyomta a vizet, mint az állat, előrehaladás semmi. Kalapáccsal beleütöttem egy kétcolos vascsövet a sóderrétegbe 30 mélyen (a cső vége kirojtosodott), hogy ha nem tiszta sóder, hanem föld is van benne, akkor sárral együtt ki tudom szedni a kavicsréteget, de a tiszta kavics visszahullott.

Már kitaláltam különböző technikákat a sóderréteg kiemelésére, de inkább az forog a fejemben, hogy mi lesz, ha ezzel a módszerrel egyetlen kavicsot sem tudok odébb mosni lejjebb? Van valakinek ötlete, hogy ezzel a módszerrel hogyan lehet kavicsos rétegben fúrni?

Kicsit különös számomra, hogy ma kicsit nézelődtem a neten, és sok-sok kútfúró hirdetés közül kiválasztottam egyet, felhívtam a szakit. Ő 40-es csövet dug le. Kérdésemre, hogy eltudnak-e bánni a kavicsos-sóderes közeggel, a válasz egyértelműen igen volt. Csak tömör kővel nem tudnak elbánni.

Hogyan csinálhatja?

Köszi: Tibor