nupusz Creative Commons License 2010.05.12 0 0 21128

Sziasztok!

 

Pont két hónapja voltunk Kuredun, és azóta még nem volt időm a képeket felpakolni a fényképezőgépről. Szánalmas vagyok. :-)

Viszont ha összehasonlítom Sun-t és Kuredu-t, akkor a következőket tudom mondani:

Első felindulásra azt mondtam, hogy Sunon kedvesebbek voltak a recepciósok, a bárban, étteremben dolgozók, de aztán rájöttem, hogy nem, csak az érkezéskor az egyetlen bunkóbb recepciós viselkedése rányomta az első 1-2 napra a bélyegét. Egyforma ebben a tekintetben mindkét sziget. A felszolgálók voltak néha furák mindkét helyen. De biztos nem egyszerű nekik, szétdolgozzák a belüket.

A kaja viszont Sunon sokkal jobb volt, mint Kuredun. Kuredun nagyon turistásan főztek. Minden finom volt, de nem nagy szám. Sunon nagyon pikáns, fűszeres, isteni kajákat ettünk. És félpanzión voltunk mindkét helyen. Sunon több lehetőségünk volt ebédelni, mert bármelyik étterembe bemehettünk. Kuredun előre be kellett jelentkezni az éttermekbe. Kivéve a bár melletti (Franco's azt hiszem), meg a Local Tea House. De ezekben nem volt túl nagy a választék, szinte minden nap ugyanazt ebédeltük.

A partja mindkét szigetnek szép, de Kuredun a vizivillák közelében nem mentem be a vízbe, az annyira nem volt bizalomgerjesztő. Nagyobb apály idején még néha büdös is volt ott... :-( Az 'O' Beach villák étterme és az 'O' SPA környéke sem volt olyan, ahol fürdeni lehetett volna. Meg azok a hatalmas kövek picit elcsúfítják a partot. :-( Viszont a hosszú homokpad gyönyörű. Bár pont ott szivattyúztak át homokon a sziget másik oldalára, ez a látvány sem volt nagyon esztétikus. :-)

Az állatvilág Kuredun volt gazdagabb (teknősöket, delfineket és nyulakat Sunon nem láttunk). :-) A növényzet Sunon tetszett jobban, mert több virágos növény volt. Kuredu viszont vadregényesebb, természetesebb. Nincsenek kiépített utak sem. Elvileg mezítlábas sziget, és tényleg csak éjszaka vettem föl papucsot, ami nem is árt, mert majdnem ráléptünk egy bazi nagy, ótvar gusztustalan pókra. Undorító volt. Kinyúltam volna, ha mezítláb rálépek. De még papuccsal is... az a hang, amit kiadott volna... fujj... de megúszta. :-)

A programok kb. ugyanolyanok mindkét szigeten.

A bungink Kuredun tetszett jobban. 'O' Beach Villa volt. Sunon meg Super Deluxe bungi.

Az árak hasonlóak mindkét szigeten.

Bármi kérdésetek van, kérdezzetek! :-)))

 

nuPusz!