Törölt nick Creative Commons License 2010.05.10 0 0 1358

Gyurcsány blogja 22-32. pont.

 

Itt már kevés megjegyzendő van, mert én gazdaságpolitikai nézőpontból olvasom. De azért itt is van egy-két rész a pártkorrupcióról.

Itt egyetértek Gyurcsánnyal, a pártkassza gyűjtése súlyosan korrupt volt, és ez is urambátyámozáshoz vezetett. Igen, igaza vn, mindenki lapult mint szar a gazban, persze hogy nem lépett fel a korrupció ellen. Csakhogy ezt nagyon jól ismerik a párton belülről is!

 

A szegény réteg felé képviselendő gazdaságpolitikát az MSZP-nek kell felvállalnia! Senki más nem fogja ezt megtenni helyette. Az LMP sem. Nagyon téved Gyurcsány abban, hogy az LMP riválisa lenne az MSZP-nek. Azt kell felismerni csak, hogy a környezetvédelmet csak erős konzervatív és szoci párt között lehet eredményesen képviselni. Az LMP-nek érdeke egy erős szociáldemokrata párt létezése, és ugyanúgy érdeke egy erős konzervatív párt is, uram bocsá' még egy neolib párt is, de csakis a jobboldalon. Neoliberalizmus nélküli, de liberális eszméket valló szociáldemokráciára van szüksége most az országnak.

 

A hatalomtechnikai részhez nem szólok hozzá, csak egy megjegyzésem van. Hiába cserélik le a vezetőséget, ha a régi képviselők megmaradnak. Gyanítom, a képviselőket nem tudja lecserélni az MSZP, és emiatt fog eltünni a történelem süllyesztőjébe. De csak az MSZP. Reményeim szerint a baloldal viszont képes lesz megújulni.

Előzmény: Törölt nick (1356)