COMBINO SUPRA NF12B Creative Commons License 2010.05.08 0 0 78

"Ezzel az erővel a 11/111-es kapcsolatát is hiányolhatjuk (a 111-esét duplán, mert a Margitsziget kapcsán kerülgeti a forró kását rendesen). És a 17-es villamosnak sincs most margitszigeti kapcsolata (pedig korábban volt), viszont szerintem azt se sokan hiányolják."

Nem jó a példa, mert az említett buszoknak soha nem volt közvetlen kapcsolata a 26-ossal, a 17-es villamosnak pedig csak Nyugati tér felé volt közös pontja a szigeti buszjárattal. Viszont valóban igaz, hogy az eredeti 26-osnak a 79-es trolival és a 14-es villamossal nincs közös ponja, most viszont átmenetileg lenne. Nem látom, hogy ez miért lenne probléma? Ezek az emberek ideiglenesen kapnának egy plussz szolgáltatást, ami a Váci úti útvonal miatt kézenfekvő lenne.

"Szerintem a margitszigeti friss levegő mihamarabbi élvezete még egy kis sorban állást is megér, mint hogy 8-as alakban városnézésre menjenek az emberek Angyalföldre."

Szerintem meg nem szabadna elvenni ezektől az emberektől sem a szabad választás lehetőségét. Aki "gyorsan", de kényelmetlenül  akar a Szigetre eljutni Budáról, az a sorban állást választja. Viszont, akik igazán kényelmesen akarnak eljutni az előbb említett városrészről, azok bizony az angyalföldi városnézést fogják választani. (idősek, nehezen mozgók, kisgyerekes családok)

"Tegyük hozzá, hogy ezen a csoporton belül azokat éri relatíve hátrány, akik a Margitszigetre akarnak menni. De ez se túl nagy hátrány éri az U-alakú buszozással szemben, ha van hajó a Jászaitól: aki siet, az lesétál a Jászaiig (vagy megy a 4/6-ossal egy megállót); aki sétálni megy a Margitszigetre, az szerintem szintén szívesebben választaná ezt az opciót, mint a körbebuszozást (onnan gyalog át a hídon vagy hajó)."

Én alapesetben a Nyugatitól egy buszjárattal el tudok jutni a Margitszigetre, nulla átszállással. Az említett hajójárat a Jászai tértől esetemben 4-es, 6-os villamos + hajó opciót eredményezne. Ezzel szemben pedig az én javaslatom visszaadná a kapcsolatot a Nyugati térrel, ami azért egy nagyon központi helynek tekinthető.

Ettől függetlenül én támogatnám -igény szerint- a hajójárat indítását is normál tarifával, de csak a hétvégi "U-26-os" mellett.

Előzmény: farigó82 (77)