.ZsL. Creative Commons License 2010.05.07 0 0 37
Félreértettél. Nem elpusztításról írtam, hanem a fölösleges szaporítás abbahagyásáról, mint esetleges megoldások egyikéről. Szokás mondani, hogy hiszen a táplálékállatokat azért tenyésztik, hogy majd levágjuk őket. Csakhogy ezt az állatok nem tudják.
Többször láttuk, hogy a siklórepülő gyakorlódombunk közelében, pl. a szomszéd dombon, miképp mészárolták halomra a dicső és hős, külföldről hívott vadászok a ("természetesen") direkt e nemes célból tenyésztett fácánokat, miután a hajtók néhány méterre a puskacsövek elé terelték a fellelhető állományt. Aztán a tetemek négyzetrácsos elrendezésben a földre lettek helyezve, hogy a vadászokkal együtt szerepeljenek az emlékfotókon.

És láttam, hogyan terelik a "vágásérett" szarvasmarhákat a szállító kocsikra, méteres dorongokkal püfölve őket, hogy az ordításuktól zengett a környék. Láttam más dolgokat is az ember és az állat viszonyából, amit nem lehetne eléggé irodalmi stílusúvá fogalmazni anélkül, hogy el ne veszítené a lényegét. Nem csak egészségmegőrzés végett szoktam le a vágóállatok húsának evéséről...

Igaz lehet, hogy az állatvédők is túlzásokba esnek időnként elképzeléseik kivitelezése terén, de az állatokat felhasználók szinte mindig. Pedig lehetne az életünk egész másmilyen is, akár a mienk, akár az állatoké.
Előzmény: Neon Licht (29)