A páternoszter ott gazdaságos ahol nagy a forgalom mert sokkal gyorsabban megoldható az emberek elszállítása, mert nem kell sokat a fülkére várni. És tudtommal komoly baleset szinte sosem történt páteren, hiszen be nem szorulhat az ember, kezet-lábat sem csíphet oda. Legalábbis a markó utcai bíróságon ahol kipróbáltam ott a fülke elején egy billenő deszka van nem szorulhat be a lábad, mert felbillen és leállítja a rendszert.
Egyesek félhetnek tőle főleg mendemondák miatt, h ha bentmaradsz akkor átfordul a fülke vagy bedarál az átfordító fogaskerék ,de ez nem igaz, ezt kijelenthetem, mentem vele teljes kört alul felül is bentmaradtam nem igaz sőt ki is van írva, h veszélytelen az áthaladás.
A mozgássérültek viszont tényleg nem tudják használni, így természetesen kell lennie mellette sima liftnek is, de ha van sima lift akkor nem értem mi a baj vele. A liftaknába se lehet beesni ezt is megfigyeltem.
Sima lifteknél több baleset is volt liftaknába esés miatt. Még mindig sok olyan lift van ahol a külső aknaajtót neked kell kézzel nyitni és ha hiba csúszik a rendszerbe akkor nem reteszelődik így akkor is ki lehet nyitni ha nincs ott a fülke és ha nem figyelsz belepottyansz az aknába. Az országban is volt már emiatt baleset. Elvileg az új lifteknél ahol külső ajtó és a fülkeajtó is egyszerre nyílik automatikusan ez nem történhet meg. Max. ha eleve nyitva van mert kinyitják és elfelejtik visszazárni.
Még az is csak a filmekben létezik ,h ki lehet mászni belülről a fülke tetejére. Nem láttam még olyan liftet ahol ez megoldható lenne.