Törölt nick Creative Commons License 2010.05.06 0 0 7061
1. Elég általános nevek voltak ezek (István, András, Mihály, stb.), extrémebb nem szerepel. Rendszerint minden adatot kijegyzetelek oldalági rokonokról, lehetséges testvérekről, unokatestvérekről, leszármazottakról is hogy tudjak következtetéseket levonni.

2. Az unokatestvériséget gyanítom, tudomásom szerint azok voltak, így a nagyapa személye biztos, de a két "alsóbb láncszem" bizonytalan.

3. Ilyet nem találtam.

4. Mivel a halálozások az 1840-es években vagy azelőtt történtek, így házszám még nincs, a rovatok kb. a következők (nem pontosan, de nagyjából erre emlékszem):
halál és temetés napja, életkor, temetés módja és a temető lelkész neve. A házszámot megoldást máshol sikeresen alkalmaztam már, ráadásul pont azalapján tudtam csak eldönteni a kérdést.

5. Egy másik esetben valószínűleg ezzel jutnék dűlőre, de nem merem kizárásos alapon bizton kijelenteni hogy a három azonos nevű asszony és a két azonos nevű lehetséges férj közül megtaláltam a megfelelő kettőt.
Amúgy ezt a budapesti anyakönyveknél tudnám értékelni nagyon, ha lenne online-hypertextes változat és így a keresztszülőkre meg a menyasszonyra is rálehetne keresni. Különösen ilyen ügyekben, illetve férjük halála újraházasodott nők esetében segítene, több hónapnyi keresést megspórólva.

6. Na ezt meg fejből nem tudom, de foglalkozás fejegyezve nem volt, csak tippelni lehet az események alapján.

Mindenesetre megpróbálok minden lehetőséget alaposan átrágni mégegyszer, hátha.
Előzmény: gerard (7057)