Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2010.05.04 0 0 289

Elárulok neked egy régesrégi, mondhatnám szakállas politikai trükköt, amit a boltosoktól vettek át. Szóval: a jelenlegi ár fölé kírsz egy drágábat, majd a felsőt áthúzod, és mellé írod, hogy akció. Te erre azt hiszed, milyen jó fej ez a boltos, hogy olcsóbban adja neked a cuccot.

 

Ez a politikában úgy néz ki, hogy egy 15 forintos benzináremelénél például beharangozol mingyárt 50 forintos benzináremelést, a médiában elkezdesz látványosan harcolni az oljatársasággal (szavakban), majd a végén bejelented, hogy sikerült megegyeznetek, lám, mekkora hős vagy te és a bandád, hála neked csak 15 forinttal nő a benzin ára.

 

Ugyanez jelenlegi KE választás. Te vagy OV és Sólyom Lászlót akarod KE-nek, ezért bejelenented, hogy Vizi E. Szilveszter lesz. A médiában aztán elküldöd az embereidet, akik rajta keresztül elkezdenek ""nyomást gyakorolni" rád, elkezdik mondogatni, hogy hát de jó ember ez a Sólyom, ennél jobb keresve sincs, Sólyom kell a népnek, halld meg szavunk OV. És OV persze meghallja a "nép szavát", és nagy kegyesen bejelenti majd, mégis Sólyom Lászlót jelölik, hisz belátja a nagy vezénylő tábornok, hogy ő a legalkalmasabb.