Álomvédelmi twist Creative Commons License 2010.05.04 0 0 143

Tudod te egyáltalán, hogy miről beszélsz?

 

Az elnöknek alig van hatalma. Legfőbb ok, amiért őt akarjuk az az, hogy ragaszkodunk az alkotmányossághoz, a jogállamisághoz, sőt, ahhoz a paradoxonhoz is, hogy a meglévő alkotmányt is csak alkotmányosan lehet módosítani, továbbá ragaszkodunk, hogy minden törvény, rendelet jogszerű, jogállami, alkotmányos legyen. És ezt éppen Sólyomban látjuk biztosítottnak, akinek erénye az, hogy kellően önfejű és nem csicska.

(+ a környezetvédelem.)

 

Ha te ettől félted az Orbán-kormányt, akkor még annál is erősebb az okunk, hogy Sólyomot akarjuk, mert ez azt jelenti, hogy a Fidesz egyes szavazóinak (tömegeinek?) a jogállamiság egyáltalán nem fontos, és szépen elnéznék Orbán/Fidesz diktátorságát, sőt a Jobbik megvallottan nem demokratái még el is élveznének tőle.

 

Vedd észre, hogy a politikusokban nem szabad vakon megbízni, és ezért olyan mechanimusokat kell kialakítani, amelyek kontrollálják még azokat is, akiket a legjobban kedvelsz. Nem nekem kell hinned, hanem a nyugati demokráciák évszados gyakorlatának: nincs nem korrupt párt, nincs jó párt, jó vezető, hanem vannak trendek, ígéretek, amelyeket képviselnek, amire veszik a figurát, és nekünk az a dolgunk, hogy jól fizetetett szolgáinkból ezt kisajtoljuk, és közben nem engedjük őket, hogy a fejünkre nőjenek (úgy is azt teszik, amíg le nem váltjuk őket).

 

Hát nem nagyszerű érzés volt, nekünk, kisembereknek, egy X-szel, 10 másodperc alatt elzavarni a picsába a kommunista maffiát és rettegett vezetőit?

 

Na, ezt az elvi lehetőséget nem szeretném elveszíteni egy párttal szemben se.

Előzmény: mos (141)