#FF4500 Creative Commons License 2010.05.04 0 0 121
Ja, egyébként továbbra sem hiszem, hogy ne ütközne az Alkotmánnyal, hiszen minden eddigi hasonló gyűlöletbeszéd-törvény ezen vérzett el.

Olvass utána, hogy az eddigi verziókkal szemben milyen alkotmányossági kifogások merültek fel. Jut eszembe, '06-ban, vagy '07-ben Sólyom egyet már visszadobott, persze akkor se volt rajta sapka, akkor meg a Mazsihisz és csatolmányai hisztériáztak. A Fidesz tartózkodása meg kimagyarázhatatlan, egy országgyűlési frakció politikai döntést is hozhat, a ke csak alkotmányosságit, ha meg a Fidesz szerint alkotmányellenes volt, akkor nem tartózkodni kellett volna, pláne nem rálicitálni, hogy nosza, akkor alkotmányellenesen tiltsuk még a kommunizmus bűneinek tagadását is, hanem leszavazni, még akkor is, ha kormánytöbbség ennek dacára átnyomja.

Nem vagyok alkotmányjogász, Sólyom viszont az, ebben pont megbízom az ítéletében. Ezzel együtt ez az egész hate speech törvény egy abszurd. Hasonló alapon bekasztlizhatnánk a "kitalált középkor" elmélet hívőit, vagy a hobby-sumerológusokat. A történelemről ne a btk döntsön.