Keresés

Részletes keresés

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2011.07.05 0 0 29806

Vagy a skimmer után a szűrő elé, vagy a homokszűrő után, de akkor senki ne fogdossa be a befúvókat.

Előzmény: bgaby (29805)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2011.07.01 0 0 29650

És még egy érdekesség:

 

A szkimmer zokni.

 

 

Kumpi Creative Commons License 2010.07.23 0 0 25134
Sziasztok!

Rég jelentkeztem már itt :-) Nálunk is fejlesztések történtek, még ősszel, a szezon végén vettünk iszonyú akciósan egy ovál medit. Idén már azt állítottuk fel. Féltem, hogy nem lesz benne túl meleg a víz, mert olyan nagy, de szerencsére 30-32 fok marad stabilan! A rekord 34 volt :-D

Az előző medim (4,57-es, 90 cm-es, kör alakú ) megvan még teljes felszereltséggel( létra, bubis fólia, skimmer, szűrő, stb.), ha vkinek kell, odaadom olyan 25 körül kompletten!

Ez a mostani medim:
ez a mostani medi










és szép a vizem is! :-)
és szép a vizem is


Sri. Gergő Creative Commons License 2010.07.19 0 0 24930
sziasztok beüzemletem a skimmert a puhafalún, tök jó meg minden csak kicsit aggódok hogy bántani fogja a karimát? a külső kb félkőr műanyagnak a vége nyomja alul egy kicsit az egyen amire a skimmer van felrögzítve az is kicsit nyomja, ill félek nehogy kilyukassza. nektek mi a tapasztalatotok ilyen tére? Előre is köszi!
Sri. Gergő Creative Commons License 2010.07.18 0 0 24907
intex szet hódba ma 59000ft volt, és nem volt benne skimmer:D nekem eddig durván 45-be van.
Előzmény: zsloti (24898)
Dalnoki Creative Commons License 2010.07.07 0 0 24419
Én is rendszeresen így járok a szkimmerrel. Nekem sem szokta légteleníteni magát, csak ha lehúzom a skimmer gégecsövét a medence faláról. Ha zúg a szivattyúd, akkor ezt próbáld meg.
Előzmény: rami29 (24414)
zsloti Creative Commons License 2010.06.05 0 0 22853
Ja valakinek egy olcsó skimmer nincs feleslegbe? Sajna azt nem adtak hozá pedig 70 pénz volt:(
Sajna még 4000 nincs rá

zs
motinka Creative Commons License 2010.05.24 0 0 22306
Ma szétkaptam a medencémet (mivel kicsit megmozdult a föld mellete, mikor ráléptem), és még tavaly vettem tartalékként egy lomistól egy komplett medencét. A mai napig nem is gondoltam hogy ekkora különbség van a két medence között. Azt éreztem hogy a fólia vastagabb mint ami most benne van, de a palást? A képeken jól látszik, de a subler meg is mutatta, mig a réginek 0,25 mm vastag a palástja, addig az lomis 1 mm vastag. És míg a régin enm volt perforálva a skimmer és a befúvó nyílása addig most hogy kitekertem, nagy örömömre az újabbon ki van alakítva a hely. Arról nem is beszélve hogy ehhez ezt a vastagabb (3 centis) műanyag kék felső záróléc van. És ami talán a legjobb, hogy nem is volt annyira beomlava a föld, mint ahogy gondoltam, úgyhogy már be is raktam az új palástot, holnap elvileg nyomom bele a vizet. Most már értem mitől drágább vagy olcsóbb egyik másik medence, nagyon nem mindegy milyen vastag a palást és pláne a fólia. Ezzel a palásttal nem fog bedölni a föld, ez áll mint .....

fehetib82 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 21823

Sziasztok

Ma elkezdetem összerakni a medencét minden szépen haladt betonra geotextilia tavalyról maradt rá a lépésálló hungarolcel utána fólia és jöttek az alsó sínek na itt volt egy kis játék mire pontosan be lett állítva de összejött. Utána jött a palást amin elötte kivágtuk a skimmer helyét utána össze csavarozás. Bele a homok rézsutosan és bele a fólia és indult a feltöltés. Amikor volt benne pár centi víz akkor elsimitottuk az alját.Na az nem volt kellemes mert igen hideg volt a víz de kész lett és ment tovább a feltöltés. Amikor kb 10 cm volt a vízszint észre vettük, hogy a medencén kivül is víz van ereszt valahol.Kis kutatás után megtaláltuk a hibát a fólia hegesztés nem lett tökéletes és elvált egymástól az alsó és oldalsó része a fóliának. Tavaly júliusba vettem a medit a brico storeban de a jótállásijegy aqualinges kicserélik a fóliát?

Íme a képek

Lépésálló

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.04.25 0 0 21220

Annyiban, hogy a skimmer csövét jobb alulra bekötni, mert nem kell annyira megtörni, úgyis mindig az a baj, hogy nehéz beállítani.

 

Ha nagy a "kanyar" benne, vagyis föntre kötöd, akkor szerintem nehéz a tetejét vízszintbe tenni. De próbáld ki (én megtettem).

Előzmény: pgyafi (21218)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 16764

Dehogynem, csak úgy hívják, hogy skimmer. :-))

 

Az a helyzet, hogy jövőre veszek, de ezek olyan kicsi szennyeződések, hogy lazán átmegy a kislyukú előszűrőkön.

 

Láttál már nem kondenzációs szárítógép szűrőt? Olyan boholy tenger apró szeméttel.

Előzmény: lac1 (16758)
mozo01 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 16462
Okés, ha hazaérek gályából megcsinálom.

Csak egy kérdés: én a skimmert addig ki szoktam venni, mert

1. nehogy összeakadjon a zappy csövével

2. a skimmer helyére szoktam (a szoktam kicsit erős, mert tegnap vettem :)) becsatlakoztatni.

A dobozban volt egy zacsi, benne két darab szürkés színű csatlakozóval, egy nagyobbal, meg egy kisebbel. Az nincs meg? Mert ha olyan puhafalud van mint nekem, akkor csak le kell tekerni a skimmer csatlakozóját a falról, és feltekerni a zappyét....

Meg még egy: kollégád nem vett a zappy mellé egy szolárzuhanyt? Mert akkor valszeg ő állt kettővel mögöttem a sorban. :D
Előzmény: motinka (16440)
Szili1 Creative Commons License 2009.08.05 0 0 16343

Üdv mindenkinek!

 

Már egy éve én is büszke medence tulajdonos vagyok (Velence 4,5m, x0,9m)!

Megosztanám néhány tapasztalatom:

Felállítása nem volt 1xrű, lejtős a kert, de sikerült vízszintesen lesülyeszteni! Ha valakit érdekelnek (homokágyon van), annak részletesen leírom!

Mivel merev falú, palást a medence oldala, télen nem szabad teljesen leengedni, (nem tartaná semmi az oldalát és a szél összeborítaná)! Én nagyon simán és egyszerűen átteleltettem! Kivettem a keringetőt, és leeresztettem belőle, kb. 3/4-ig a vizet, és öntöttem egy flakon téliesítő algátlanítót bele. Vettem a Lidl-ben 5karton 6-os csomagolású 2L-es ásványvizet, melyeknek csak a kupakjánál vágtam ki az összefogó fóliát, és kiöntöttem a 3/4-ed vizet belőlük. Ezeket a 6-os pakkok pedig, kövekkel telerakott üres 5l-es (pl. autó ablakmosó) kannához kötöttem ami lehúzta a víz alá annyira, hogy ha jön a fagy, a jég ezeket a levegős palackokat nyomja össze, nem pedig kifelé a medence falát! Ez nekem bevált, pedig volt fagy rendesen, ajánlom mindenkinek! Akkor egy flakon ásványvíz a Lidl-ben 45 Ft volt, így kevesebb mint 2eft-ból télisíthető!

Tavasszal algaölő 2x1l, és pelyhesítő 1l, majd később clór és PH beállítás! A pelyhesítő nekem nagyon bejött, minden apró, szemmel nem látható szennyeződést összeszed a medence alján, és gyorsan kitakarítható. Amit még ajánlok, az úszó vegyszer adagolóba az Aquamulti tabletta (algaölő, pelyhesítő, clór)!

Ha beállítotok kora nyáron mindent szintet, ez is elég utána, hónaponta 1-2szer elég csak megnézni a PH/CL szintet, ez közben teszi a dolgát, kristálytiszta a víz!

Keringetőt sokat használom, melegben 8-10 órát is megy, és szép tiszta is a víz!

Takarítani 2kéle képen szoktam. Mikor leveszem a takaró és szolár fóliát, fürdés előtt mindig kiporszívózom. Van egy 9m-es vastag cső, plusz medence tisztító fej egy 3m-es rúddal! Lenyomom a medence víz szintje alá folyamatosan a 9m csövet, hogy ne maradjon benne víz, majd a végét befogva elviszem a csatorna kifolyó kivezetéshez! Így a közlekedő edények elve alapján olyan erősen szív, hogy kb. 2 perc alatt ki lehet egyenletesen, nem felkavarva porszívózni az alját, és kész! Kisebb, apróbb szennyeződéseket a kézi, pumpás elven működő medence pórszívóval csinálom, az is hasznos, csak lassabb és fárasztóbb lehet a kézi pumpálás!

 

Ami viszont a gondom, hogy kb. egy hónapja bedöglött e keringetőm, és azóta csak szükség megoldásokkal sikerül keringetnem. Az Aqualing-nél pesze a vásárlás után egy évvel már nem lehet érvényesíteni a garanciát, ráadásul igazából csak fél évig szól mint kiderült a csere, azután méltányolnak! Khm!!! Bevittem, mondták megviszgálják, kb 2 hét múlva szóltak, hogy kuka, nem javítható, nincs hozzá alkatrész! Ezt eleve nem értettem, hogy lehet forgalmazni pár hónapig (nyár, ez a medence szezon szerintem) olyan dolgot aminek a javításához nem lesz alkatrész utánpótlás később, furcsán érdekes! Bementem, elsírtam ezzel kapcsolatban a gondomat, problémámat, lényeg, hogy ez van nincs mit tenni. Vagyis mégis van, esetleg szokott lenni más hibás is, és abból javítani lehet, címszóval hagyjam ott, hátha sikerül, így tettem!

Kb. 2 hét múlva úgy döntöttem, nem várok én rájuk, bemegyek elhozom, elviszem vmi kiskép szervízbe, megpróbálom újratekercseltetni, mert állítólag leégett, ez a baja! Bemegyek, és tájékoztatnak, hogy lent van a szervízban, sikerült keríteni egy másikat amiből javtható, következő hétre ígérték! Nem telefonáltak, de még a következő héten sem, így ismét bementem! Á, persze kész van, csak még nem hozták fel a boltba, intézkednek, mondtam megvárom! Kb 20 perc múlva hoztak egy másik típusút, hogy az enyémet nem lehetett javítani, de összeraktak nekem egy másikat ami még jobb is lesz, és nem kell fizetni! Na ekkor kezdtem érezni, hogy megint jól jártam! :o( Annyira gyenge amit adtak, hogy a skimmer vízen lebegő felső gyűrűjén keresztül sem bírja szívni a vizet, marad a saját szükség megoldás ami nem túl szép de működik!

 

Ezen tortúra folyamán fogalmazódott meg bennem, hogy komolyabb, homokszűrősre kellene váltanom. Tud valaki ajánlani vmi megbízhatót, nem túl drága szerkezetet! Hól szerezzem be? A palástba bevágható skimmer csomagot már megvettem, már csak homokszűrős szivattyú kellene! Találtam egyet a neten (3 m3/h), erről van valakinek tapasztalata, milyet ajánlotok?

http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/homokszrs_vozforgat/?id=217969

 

Amira baba Creative Commons License 2009.08.03 0 0 16164
Hát ez akcióban volt 99e szettben mindennel (alátét fólia, takaró fólia, szűrő, skimmer, létra, fölöző háló, porszívó fej gyüjtő zsákkal,) vegyszerek nélkül a forgalmazónál és 457x122cm-es. most az ára 147e, ha jól tudom. Csak még majd jövőre a környékét kell szépíteni, idén elég volt felállítani, mert egy hegyoldalban állítottuk fel, vízszintezni sem volt semmi, jövőre talán rendes alját is tudunk csinálni, mert idén csak a föld, karton papír meg az alátét fólia ment alá. Még jó, hogy jó kötött a talaj, meg nagy teraszt csináltunk neki. Így a ház fölött van a kerti tavunk alatt. De a homokszűrő jövőre mindenképp kell. Idén májusban az első nagy melegbe lett felállítva és azóta nem volt gondom vele, csak most a nagy vihar óta. Rengeteg szemetet vitt bele, a takaró fóliát is bevitte az aljára. Különben hogy kell konyhasót használni a medihez?van még mit csinálni körülötte..
Előzmény: kod1111 (16163)
Gábor1979123 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 15788

Értem.Sok neki, vagy mindenképp ilyen a klórtablettától? Te mit használsz. Szerinted mit kezdjek vele?

Skimmer?

Előzmény: kókuszka (15781)
wapdigit Creative Commons License 2009.07.28 0 0 15704
mögé én is gondoltam csak oda nem tudod feltenni bilinccsel.
én megcserélem ki-be folyó ág bizgentyűjét a medibe.a szívó ágon van csonk.ezzel csak az a gond,hogy arra eddig a skimmer volt rakva.most majd cserélgethetem hogy tisztítok vagy bogarazok.
Előzmény: Kinga1204 (15702)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.24 0 0 15435
Sziasztok
Végül a Praktiban megvettük a 457x107-es medencét (alátétfólia+takarófólia+létra+szűrő+skimmer+javítókészlet) 50k-ért.
Olvastam, hogy a bricostoreban ugyanennyiért lett volna mélyebb, de azért BP-re kellett volna elmennem, messze van.
Csapvízzel fogom feltölteni, hagyom a kútvizet a kutyának :)

Amit kérdeznék Blue_Sky_007-től,
Ha jól emlékszem 11w-os volt neked valami Philips csővel, most azt írtad, hogy lecserélted, mert kicsi volt. Most találtam 18w-os UV sterilizálót, szerinted ez elég lesz?

http://www.furodjunk.hu/index.php/Medence-tartozekok/UV-sterilizator/flypage.tpl.html

erről lenne szó
Üdv,
Smirnoff
kaukázusi férfi Creative Commons License 2009.07.20 0 0 15139
Hú, nagyon jó ezzel a homokszűrővel porszívózni! Viszont olyan erősen szív, hogy a gégecső szakaszolásánál behorpasztja a cső oldalfalát. Viszont kell ez a hossz, mert így is alig ér el a medence távolabbi végébe. Asszem szétvágom, teszek bele egy merev csődarabot és összebilincselem.
Egyúttal megcsináltam az első visszamosást is, 3 hét után 1 percnyi kosz jött és kristálytiszta a víz. A vegyszerezéshez a következőket teszem: 20%-os sósavból 4 liter ha elúszik a total alkalinity. Aztán PH- majd klór. Az a régebbi medencénkhez képest világos, hogy sokkal több vegyszer kell bele. Nagy test nagy élvezet. Az elején még ment bele vízkeménység szabályzó is, de most már viszonylag könnyebb szinten tartani. Ja és úszik benne mindig a multitabletta, adagolóban.
Jövőre napkollektoros fűtésrásegítés mellett az UV szűrőt is betervezem, hogy csökkentsem a vegyszermennyiséget. Megtérül, úgy néz ki.
Ami nagyon bejött, az a polifoam a medence alá. (szintezett föld-fekete fólia-polifoam-gyári kék fólia-medence) Fantasztikusan kényelmes a lábnak és egy hidegfront után 1-2 nap alatt visszamelegszik a 20m3. Most a szombati vihar előtt 28 fokos volt a víz, ma 24 fokosban porszívóztam, csütörtökre megint lesz 27 legalább, aztán jön ez a frakking ciklon hétvégére megint. Ja, úgy, hogy soha nem fedem, éjszakára sem. Én a 18 fokos vízbe is belemegyek, igaz, hogy csak egy kicsit úszni, a többiek a családban 26 foknál még sikítoznak, komolyan nem értem. Annál melegebb már nem is biztos, hogy jó.
Vettem áttetsző fóliát (6,5mx10m- mindenből sok és nagy kell) melegítés céljából, de még rá kell valahogy applikálnom a medencére. Gondoltam egy ponyvás rak bele gyűrűket, még utána kell járnom.
Ami nem sikerült, az a skimmer rögzítése a felfújt oldalperemre. Akármit csinálok, elfordul, nem merem magára hagyni. Egyelőre azonban meglepően jól boldogulok nélküle, főleg úgy, hogy nincs is letakarva a víz.
Mutatok néhány képet is plusz a polifoam(2db 12mx1,25m tekercs, 12mm vastag)
feltöltés közbencsináltam egy kutyaólat a szűrőnekpolifoam
kókuszka Creative Commons License 2009.07.14 0 0 14577
Nekem csővázas van, de a skimmer olyan mint a tiéd. Kicsit kellett fabrikálni rajta. Most,hogy elkezdtem takarni a medencét, valszeg elmozdítgatom.
Előzmény: Blue_Sky_007 (14574)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 14118

A 10529-es hozzászólásom javított változata, az újaknak.

 

 

Összeszedtem egy pár dolgot, megpróbáltam tematikusan, hátha segít az újaknak, kevesebb kérdés merül fel.

 

Mit vegyél:

 

Klóros fertőtlenítés esetén: (ha vasas, vagy mangános a vized be fog sárgulni - barnulni)

  • Gyorsklór (általában granulátum) 1 kg elég
  • Tartósklór (kis vagy nagy tabletta formában), lehetőleg kombinált 1 kg elég
  • Ph mínusz (általában elég, nem szokott kelleni Ph plussz) 1 kg elég
  • Valamilyen mérőeszköz (papír alapú, elektromos, indikátor folyadékos a Ph és a klórszint mérésére)
  • Algaölő (szerintem nem kell, főleg ha kombinált tablettát veszel)
  • Úszó klóradagoló (vagy valami ami vegyszer álló és nem süllyed el)
  • Pelyhesítő (szükség esetére)

 

Alternatív esetén (pl. UV-C sugárzással rásegített fertőtlenítés)

Ugyanaz, mint klórosnál, csak a használata esetén kb. 9/10-el kevesebb vegyszer kell.

 

Aktív oxigén esetén (by nyárimádó):

  • Aktív oxigén granulátum (Pool Master)
  • Aktív oxigén aktivátor folyadék
  • Ph mínusz
  • Valamilyen mérőeszköz

(Vödörben a por alapú granulátumot feloldom vízzel és beleöntöm a medibe ( ebben már benne van algaölőtől kezdve minden, a gyártó által). Ezután ugyanezt csinálom az aktivátorral. A két anyag a vízben aktiválja egymást. Kb 1 órát forgatom, így jól elkeveredik, meg a leírásban is az van, hogy 1 órán át ne menjünk bele. )

 

Greenpeace fanok:

Töltsd föl természetes (kút) vízzel és élvezd.

 

A felállítás technológia sorrendje a következő (az én fejemben) a puhafalú medencéknél:

1.      Legnaposabb és legszélvédettebb hely kiválasztása

2.      A föld legyen jó minőségű alatta (ne fosóhomok pl)

3.      SZINTEZÉS!!! középre egy karó leütve (a medi mértani középpontjához), arra egy öles léc (ami a sugárnál egy kicsit nagyobb, had ne számoljak) ezt szépen körbeforgatva, úgy hogy a léc egyik vége mindig a cöveken legyen, rajta egy vízszintező, a talajt kivízszintezni lásd a videón lentebb

4.      Ezt csak úgy szabad, hogy nem töltesz, hanem elveszed a földet ahol magasabb, vagyis a karót addig kell leütni, hogy a terület legalacsonyabb részénél legyen a léc vízszintben (vagy úgy jársz, mint tavaly egy páran, vagyis elkezd dőlni a medence)

5.      Utána aljtalajtakaró fóliát rá

6.      Medi rátesz, eligazít

7.      Peremet felfújni, utána lehet lepermetezni algaölővel a medi belsejét (szerintem nem fontos)

8.      Vizet bele ereszteni (mondjuk csapvizet, okokat a topikban)

9.      Folyamatosan, egyszerre egy keveset, akkor még ki lehet oldalról a ráncokat igazítani, majd ha megvan, mehet az összes víz bele

10.  Egy Ph mérés (ott van a topik címe alatt a pontos leírás) Ph beállítás, úszó adagolóba a klórtabi

11.  Közben be lehet kötni a gépészetet is (árammal vigyázni, a konnektor magasabban legyen a vízszintnél, Fi relé, fröccsenő víz ellen védett konnektorokkal)

12.  ÉLVEZNI!

13.  Utána napi és heti karbantartás van a terhelés, időjárás függvényében.

14.  Ha van szkimmer használni, ha nincs a szokásos körbe körbe sétálással a hordalékot középre gyűjteni, majd kiszedni

15.  Ph-t legalább két-három naponta mérni, a klórt szintén, a mérésekből lehet tudni, mennyire nyisd ki az úszóadagolót (ezt innen nem tudom megmondani), mennyi Ph mínuszt adj neki, a dobozon lévő táblázat alapján.

 

Egy érdekes link, ahol egy fémfalas medit állítanak az amik:  Videók.

 

Napi karbantartás:

  • Lebegő szemetet lehalászni a tetejéről
  • Fürdés után kb 5 gyors kört kell futni a medencében körbe-körbe, hogy a víz „forogjon”, utána kb 5 perc múlva a szemetet a medence közepéről ki lehet halászni (oda gyűlik)
  • Szkimmerből a bogarakat leveleket eltávolítani
     

    Heti (3 napi) karbantartás:

    • Szűrő tisztítása
    • Medence kiporszívózása
    • A víz kb 5%-ának lecserélése
    • Ph és klórszint mérése, beállítása
    • Úszó klóradagoló töltése szükség szerint
       

      Trükkök, amivel munkát spórolsz, tisztán tarthatod, és fontos lehet:

      • A kifúvónyílásra lehet tenni egy 90 fokos könyököt, amivel a víz magától mozgásba jön, és a vegyszer keveredése folyamatos, nem lesz pangó rész, nehezebben algásodik;
      • Erre szükség szerint lehet varrni az innofilt kft-nél vízszűrő anyagot;
      • Skimmer (levélcsapda) használata az úszó lebegő szennyeződések ellen (kis szivattyú teljesítménynél kis hatásfok);
      • Legyen mindig lábmosó, amiben gyakran cserélsz vizet;
      • Fürdés előtt zuhanyozzon, aki belemegy;
      • Ha nem fürdesz, takard le (védd a vízfelszínt a portól, madárkakitól);
      • Sok tapasztalat mutatja, hogy a sima olcsó mezőgazdasági fóliával takarva nagyon jól és gyorsan melegszik a víz;
      • Minél melegebb a víz, annál nehezebb egyensúlyba tartani a vízminőséget;
      • Javasolt az életvédelmi relé (FI) beszerelése a villanyhálózatba;
      • Pelyhesítőt papírszűrővel csak úgy lehet használni, ha kiveszed a papírszűrőt, majd a belekevert pelyhesítős vizet állni hagyod egy éjszakára, majd kiszivod az aljára lerakódott szmötyit;
      • Egy amerikai oldal számítási segédletekkel: Calculator;
      • Ha kútvizzel töltessz, csak akkor tedd, ha bevizsgáltatott pontosan ismert vized van, ellenben ha nincs szerencséd, hamar itt leszel, hogy segítsünk rendbe rakni a vizedet.
        Hát röviden ennyi. Köszönöm a figyelmet és jó nyarat.
      Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 13242
      Ha csak medivíz keringetés van, akkor elég a best skimmer. Ha viszont porszívózol is a homokszűrőn keresztül, akkor már gáz, ha nincs előszűrőd (nekem sincs, félek is).
      Előzmény: nyárimádó (13241)
      szucsr Creative Commons License 2009.07.02 0 0 13071
      Namost, mivel a homoktartaly a medence mellett alaplapon áll, a keverőfej szerintem egy szintben vagy magasabban van, mint a vizszint. Namost, ott nyilván összegyűlik a vízben lévő oldott levegő... és levegőt kap a szivattyú, nem?

      Szerintem nem. Normális áramlás mellett az oldott levegő nem tud ott felgyűlni. A keverőfej különben is a szivattyú után van, az abban lévő levegő nem zavarja a szivattyút, kinyomja belőle és kész.
      Szerintem csak beszívott levegővel tud lelevegősödni. Nálam pl. volt olyan, hogy a skimmer elmászott (szép lassan leeresztett a karima), és akkor kapott levegőt.
      Előzmény: atv72 (13055)
      Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 12984

      "Páftárítye pozsálusztá":

       

      A 10529-es hozzászólásom ismét, az újaknak.

       

       

      Összeszedtem egy pár dolgot, megpróbáltam tematikusan, hátha segít az újaknak, kevesebb kérdés merül fel.

       

      Mit vegyél:

       

      Klóros fertőtlenítés esetén:

      • Gyorsklór (általában granulátum) 1 kg elég
      • Tartósklór (kis vagy nagy tabletta formában), lehetőleg kombinált 1 kg elég
      • Ph mínusz (általában elég, nem szokott kelleni Ph plussz) 1 kg elég
      • Valamilyen mérőeszköz (papír alapú, elektromos, indikátor folyadékos a Ph és a klórszint mérésére)
      • Algaölő (szerintem nem kell, főleg ha kombinált tablettát veszel)
      • Úszó klóradagoló (vagy valami ami vegyszer álló és nem süllyed el)

       

      Alternatív esetén (pl. UV-C sugárzással rásegített fertőtlenítés)

      Ugyanaz, mint klórosnál, csak a használata esetén kb. 9/10-el kevesebb vegyszer kell.

       

      Aktív oxigén esetén (by nyárimádó):

      • Aktív oxigén granulátum (Pool Master)
      • Aktív oxigén aktivátor folyadék
      • Ph mínusz
      • Valamilyen mérőeszköz

      (Vödörben a por alapú granulátumot feloldom vízzel és beleöntöm a medibe ( ebben már benne van algaölőtől kezdve minden, a gyártó által). Ezután ugyanezt csinálom az aktivátorral. A két anyag a vízben aktiválja egymást. Kb 1 órát forgatom, így jól elkeveredik, meg a leírásban is az van, hogy 1 órán át ne menjünk bele. )

       

      Greenpeace fanok:

      Töltsd föl természetes (kút) vízzel és élvezd.

       

      A felállítás technológia sorrendje a következő (az én fejemben) a puhafalú medencéknél:

      1.      Legnaposabb és legszélvédettebb hely kiválasztása

      2.      A föld legyen jó minőségű alatta (ne fosóhomok pl)

      3.      SZINTEZÉS!!! középre egy karó leütve (a medi mértani középpontjához), arra egy öles léc (ami a sugárnál egy kicsit nagyobb, had ne számoljak) ezt szépen körbeforgatva, úgy hogy a léc egyik vége mindig a cöveken legyen, rajta egy vízszintező, a talajt kivízszintezni

      4.      Ezt csak úgy szabad, hogy nem töltesz, hanem elveszed a földet ahol magasabb, vagyis a karót addig kell leütni, hogy a terület legalacsonyabb részénél legyen a léc vízszintben (vagy úgy jársz, mint tavaly egy páran, vagyis elkezd dőlni a medence)

      5.      Utána aljtalajtakaró fóliát (rossz padlószőnyeg stb) rá

      6.      Medi rátesz, eligazít

      7.      Peremet felfújni, utána lehet lepermetezni algaölővel a medi belsejét (szerintem nem fontos)

      8.      Vizet bele ereszteni (mondjuk csapvizet, okokat a topikban)

      9.      Folyamatosan, egyszerre egy keveset, akkor még ki lehet oldalról a ráncokat igazítani, majd ha megvan, mehet az összes víz bele

      10.  Egy Ph mérés (ott van a topik címe alatt a pontos leírás) Ph beállítás, úszó adagolóba a klórtabi

      11.  Közben be lehet kötni a gépészetet is (árammal vigyázni, a konnektor magasabban legyen a vízszintnél, Fi relé, fröccsenő víz ellen védett konnektorokkal)

      12.  ÉLVEZNI!

      13.  Utána napi és heti karbantartás van a terhelés, időjárás függvényében.

      14.  Ha van szkimmer használni, ha nincs a szokásos körbe körbe sétálással a hordalékot középre gyűjteni, majd kiszedni

      15.  Ph-t legalább két-három naponta mérni, a klórt szintén, a mérésekből lehet tudni, mennyire nyisd ki az úszóadagolót (ezt innen nem tudom megmondani), mennyi Ph mínuszt adj neki, a dobozon lévő táblázat alapján.

       

      Napi karbantartás:

      • Lebegő szemetet lehalászni a tetejéről
      • Fürdés után kb 5 gyors kört kell futni a medencében körbe-körbe, hogy a víz „forogjon”, utána kb 5 perc múlva a szemetet a medence közepéről ki lehet halászni (oda gyűlik)
         

        Heti (3 napi) karbantartás:

        • Szűrő tisztítása
        • Medence kiporszívózása
        • A víz kb 5%-ának lecserélése
        • Ph és klórszint mérése, beállítása
        • Úszó klóradagoló töltése szükség szerint
           

          Trükkök, amivel munkát spórolsz, tisztán tarthatod, és fontos lehet:

          • A kifúvónyílásra lehet tenni egy 90 fokos könyököt, amivel a víz magától mozgásba jön, és a vegyszer keveredése folyamatos, nem lesz pangó rész, nehezebben algásodik
          • Erre szükség szerint lehet varrni az innofilt kft-nél vízszűrő anyagot
          • Skimmer (levélcsapda) használata az úszó lebegő szennyeződések ellen (kis szivattyú teljesítménynél kis hatásfok)
          • Legyen mindig lábmosó, amiben gyakran cserélsz vizet
          • Fürdés előtt zuhanyozzon, aki belemegy
          • Ha nem fürdesz, takard le (védd a vízfelszínt a portól, madárkakitól)
          • Minél melegebb a víz, annál nehezebb egyensúlyba tartani a vízminőséget
          • Javasolt az életvédelmi relé (FI) beszerelése a villanyhálózatba
            Hát röviden ennyi. Köszönöm a figyelmet és jó nyarat.
          mozo01 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 12798
          "Tavaly az intex skimmer 1450 ft-ért is volt a madarasban. :-)"

          No ezért nem tőzsdézek. :D
          Előzmény: Blue_Sky_007 (12793)
          Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 12793

          Ha ott megveszi neki valaki, és elküldi utánvéttel, még drágábban jött volna ki, mint amennyiért vette.

           

          Tavaly az intex skimmer 1450 ft-ért is volt a madarasban. :-)

          Előzmény: mozo01 (12792)
          mozo01 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 12792
          Jó idő? Mire hazaérek kb. fél 6 és menetrendszerint dörög villámlik. :( Pont mint most.

          Most ne figyelj:

          Budaörsi madarasban van skimmer 2190Ft, meg tisztítófej (zsákos, nyél nélkül) 1390Ft
          Előzmény: Janaboy82 (12788)
          marzio Creative Commons License 2009.06.23 0 0 12755
          Ja igen, és nem árt a befúvóba berakni egy műanyag könyököt, ez szépen mektekeri a vizet, és a skimmer is jobban szűr!
          Előzmény: marzio (12750)
          marzio Creative Commons License 2009.06.20 0 0 12496
          A Dunakesz Auchanban van Intex skimmer kemény 2100 JMF-ért! Az Intexnél ue. 8000!
          Tessék sietni mielőtt elkapkodják! :)
          Előzmény: Janaboy82 (12489)
          Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.06.19 0 0 12372

           A 10529-es hozzászólásom ismét, az újaknak.

           

           

          Összeszedtem egy pár dolgot, megpróbáltam tematikusan, hátha segít az újaknak, kevesebb kérdés merül fel.

           

          Mit vegyél:

           

          Klóros fertőtlenítés esetén:

          • Gyorsklór (általában granulátum) 1 kg elég
          • Tartósklór (kis vagy nagy tabletta formában), lehetőleg kombinált 1 kg elég
          • Ph mínusz (általában elég, nem szokott kelleni Ph plussz) 1 kg elég
          • Valamilyen mérőeszköz (papír alapú, elektromos, indikátor folyadékos a Ph és a klórszint mérésére)
          • Algaölő (szerintem nem kell, főleg ha kombinált tablettát veszel)
          • Úszó klóradagoló (vagy valami ami vegyszer álló és nem süllyed el)

           

          Alternatív esetén (pl. UV-C sugárzással rásegített fertőtlenítés)

          Ugyanaz, mint klórosnál, csak a használata esetén kb. 9/10-el kevesebb vegyszer kell.

           

          Aktív oxigén esetén (by nyárimádó):

          • Aktív oxigén granulátum (Pool Master)
          • Aktív oxigén aktivátor folyadék
          • Ph mínusz
          • Valamilyen mérőeszköz

          (Vödörben a por alapú granulátumot feloldom vízzel és beleöntöm a medibe ( ebben már benne van algaölőtől kezdve minden, a gyártó által). Ezután ugyanezt csinálom az aktivátorral. A két anyag a vízben aktiválja egymást. Kb 1 órát forgatom, így jól elkeveredik, meg a leírásban is az van, hogy 1 órán át ne menjünk bele. )

           

          Greenpeace fanok:

          Töltsd föl természetes (kút) vízzel és élvezd.

           

          A felállítás technológia sorrendje a következő (az én fejemben) a puhafalú medencéknél:

          1.      Legnaposabb és legszélvédettebb hely kiválasztása

          2.      A föld legyen jó minőségű alatta (ne fosóhomok pl)

          3.      SZINTEZÉS!!! középre egy karó leütve (a medi mértani középpontjához), arra egy öles léc (ami a sugárnál egy kicsit nagyobb, had ne számoljak) ezt szépen körbeforgatva, úgy hogy a léc egyik vége mindig a cöveken legyen, rajta egy vízszintező, a talajt kivízszintezni

          4.      Ezt csak úgy szabad, hogy nem töltesz, hanem elveszed a földet ahol magasabb, vagyis a karót addig kell leütni, hogy a terület legalacsonyabb részénél legyen a léc vízszintben (vagy úgy jársz, mint tavaly egy páran, vagyis elkezd dőlni a medence)

          5.      Utána aljtalajtakaró fóliát (rossz padlószőnyeg stb) rá

          6.      Medi rátesz, eligazít

          7.      Peremet felfújni, utána lehet lepermetezni algaölővel a medi belsejét (szerintem nem fontos)

          8.      Vizet bele ereszteni (mondjuk csapvizet, okokat a topikban)

          9.      Folyamatosan, egyszerre egy keveset, akkor még ki lehet oldalról a ráncokat igazítani, majd ha megvan, mehet az összes víz bele

          10.  Egy Ph mérés (ott van a topik címe alatt a pontos leírás) Ph beállítás, úszó adagolóba a klórtabi

          11.  Közben be lehet kötni a gépészetet is (árammal vigyázni, a konnektor magasabban legyen a vízszintnél, Fi relé, fröccsenő víz ellen védett konnektorokkal)

          12.  ÉLVEZNI!

          13.  Utána napi és heti karbantartás van a terhelés, időjárás függvényében.

          14.  Ha van szkimmer használni, ha nincs a szokásos körbe körbe sétálással a hordalékot középre gyűjteni, majd kiszedni

          15.  Ph-t legalább két-három naponta mérni, a klórt szintén, a mérésekből lehet tudni, mennyire nyisd ki az úszóadagolót (ezt innen nem tudom megmondani), mennyi Ph mínuszt adj neki, a dobozon lévő táblázat alapján.

           

          Napi karbantartás:

          • Lebegő szemetet lehalászni a tetejéről
          • Fürdés után kb 5 gyors kört kell futni a medencében körbe-körbe, hogy a víz „forogjon”, utána kb 5 perc múlva a szemetet a medence közepéről ki lehet halászni (oda gyűlik)
             

            Heti (3 napi) karbantartás:

            • Szűrő tisztítása
            • Medence kiporszívózása
            • A víz kb 5%-ának lecserélése
            • Ph és klórszint mérése, beállítása
            • Úszó klóradagoló töltése szükség szerint
               

              Trükkök, amivel munkát spórolsz, tisztán tarthatod, és fontos lehet:

              • A kifúvónyílásra lehet tenni egy 90 fokos könyököt, amivel a víz magától mozgásba jön, és a vegyszer keveredése folyamatos, nem lesz pangó rész, nehezebben algásodik
              • Erre szükség szerint lehet varrni az innofilt kft-nél vízszűrő anyagot
              • Skimmer (levélcsapda) használata az úszó lebegő szennyeződések ellen (kis szivattyú teljesítménynél kis hatásfok)
              • Legyen mindig lábmosó, amiben gyakran cserélsz vizet
              • Fürdés előtt zuhanyozzon, aki belemegy
              • Ha nem fürdesz, takard le (védd a vízfelszínt a portól, madárkakitól)
              • Minél melegebb a víz, annál nehezebb egyensúlyba tartani a vízminőséget
              • Javasolt az életvédelmi relé (FI) beszerelése a villanyhálózatba
                Hát röviden ennyi. Köszönöm a figyelmet és jó nyarat.
              Posterm Creative Commons License 2009.06.12 0 0 11743
              Sziasztok!

              Eladóvá vált egy 450x90-es "Velence" típusú merevfalú medence, minden tartozékával (létra, skimmer). Egy idényt használt, hibátlan állapotban van.
              Ár: 45e Ft. Mail publikus.

              Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!