Kevesebb figyelmet kapott a sajtóban, mint a paksi, dunaszentbenedeki fenékküszöb, viszont a Duna magyarországi szakaszán sarkantyú-átvágáson is dolgoztak az elmúlt időszakban. Ez a projekt a folyó szempontjából szintén fontos beavatkozás, a jövőre nézve hasznos információkkal szolgálhat.
Én azt gondolom, hogy oda ahol nincs víz, a nagyobb vízállások idején kellene juttatni, illetve a megtartott vízből, ahogy a felettünk és alattunk lévők teszik.
IGAZ! Csak ugye ez gigantikus összegbe kerülne! Hogy csinálsz AKKORA víztározót a sima/lapos Alföldön? Itt dinós aszteroidákat kellene ledobálni hogy legyen (bányató) kráter feltölteni... Igaz legalább lehűtene utána a világot...miután elébb felégette a környezetet, de hat semmi sem tökételes. :-)
De komolyan.
Nézz utána a Keletei Főcsatorna történelmének. Az is nagyobb (szelesebb/mélyebb) lett volna és mar a szinte "ingyen" munkás zsellér korszakban sem volt rá elég pénz. Akkor egy Kínai Nagy gátra honnan lenne nekünk? Hogy kötjük akkor össze a Dunat a Tiszaval? Es legalább 4 kellene keresztbe az Alföldön. Es a Tiszántúl meg benne sincs.
Meg a Debreceni vízvezetékre sincs pénz ami a mérgező kínaiaknak kellene, pedig az semmi távolság a mar említett Keleti Focsatornatol
Gondolod nem lesz ilyen kis víz a jövőben, vagy nagy árvíz? Én azt gondolom, hogy oda ahol nincs víz, a nagyobb vízállások idején kellene juttatni, illetve a megtartott vízből, ahogy a felettünk és alattunk lévők teszik.
ez is hazugság: augusztus elsején meghaladta a 27 fokot. Ha ezt egy gáttal megduzzasztanák, a víz sebessége lelassulna, és a hőmérséklete még ennél is magasabb lenne.
ha egy dunai szakaszon a víz kétszer lassabban folyna, forró időszakban néhány tized °C-tól ~1 °C-ig emelkedne a vízhőfok
Amelyik állam nem hagyja felélni a természeti erőforrásokat, meg harmóniát vár el a természettel, az olyan versenyhátrányt kényszerít az iparára, hogy amiatt fogják támadni.
Egyesével külön-külön mindenki zseni ebben a kérdésben (ebben semmi gúny), a sok "Jézust" kiáltásnak mégis "Barabbást" az eredője. Ez az emberiség tragédiája.
Ez viszont kétségkívül egy erénye egy kommunista diktatúrának, hogy nem kell ilyesmitől tartania. Tulajdonképpen megfele ilyen célra a felvilágosulatlan abszulutizmus is, ahol a szakértők a fejükkel játszanak. Akinek nem tetszik, az még idejében megszökhet.
"Bár azt nem tudom, hogy közülük mennyi osztja az én véleményemet, hogy nem elsősorban gigaberuházásokra meg a környezetbe való drasztikus beavatkozásra volna szükség, hanem úgy élnünk ezen a bolygón, hogy ne feléljük az erőforrásokat, ne szennyezzünk, ne belebarmoljunk mindenbe, hanem minél teljesebb harmóniával a természettel, hogy életmódunk ne előidézője legyen az olyan globális változásoknak, amelyek megnehezítik vagy éppen ellehetetlenítik az életet"
Ezzel mindenki egyetért, amíg saját magának nem okoz nehézséget, vagy nem kerül pénzbe :( Pontosan ezért kellene a kormányoknak bevállalni a nehéz döntéseket, csak hát az az újra választásukba kerülhet.
Azt figyeltem meg, hogy aki azzal gúnyolja az országot, hogy itt mindenki ért a focihoz, kovidhoz és energetikához, az a következő mondatában maga mondja el a frankót ezekről a témákról.
Itt a labdarúgáshoz is ért szinte mindenki, mostanában meg az önjelölt energetikai meg vízgazdálkodási szakemberekkel és tanácsosztókkal vannak tele a médiumok és fórumok.
Hogy úgy mondjam, Dunát lehetne velük rekeszteni.
Bár azt nem tudom, hogy közülük mennyi osztja az én véleményemet, hogy nem elsősorban gigaberuházásokra meg a környezetbe való drasztikus beavatkozásra volna szükség, hanem úgy élnünk ezen a bolygón, hogy ne feléljük az erőforrásokat, ne szennyezzünk, ne belebarmoljunk mindenbe, hanem minél teljesebb harmóniával a természettel, hogy életmódunk ne előidézője legyen az olyan globális változásoknak, amelyek megnehezítik vagy éppen ellehetetlenítik az életet. Talán még nem késtünk el mindezzel.
Az ország olyan mély kakiban van hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, nincs esély arra, hogy ezt bárki is összefogja a következő kb 50-100 évben. Kapkodás, fejetlenség az lesz.
Lehet, hogy ezt várhatjuk a következő 4 évben, tüneti kezeléseket. Feljön valami téma --> elkezdenek rá látszatmegoldásokat keresni --> csinálnak valamit, de inkább nem --> a probléma ideiglenesen megoldódik (elmúlik a nyár) -- > goto 10.