Az önkormányzatok az állam alkotórésze. És az állam nem fizet adót, az államnak fizetik be az adókat.
A Fidesz ezt is teljesen fejre állította, és pl. Budapest többet fizetett be Orbánéknak (illetve utóbbi időben inkasszózták), mint amennyit a feladatai elvégzésére kapott, ami alkotmányellenes... lenne, ha lenne alkotmányunk. De alaptörvényellenes is.
Persze, akár jogos, akár jogtalan, az adót beszedik, ez így működik. Ez az állam működésének az alapja... Az egy abszurd helyzet, amikor az állam a saját maga egy része ellen fordul, és valójában magát adóztatja, mert nem tekinti a saját részének, hanem csicskáztatandó ellenfélnek tartja, ahogyan a lakosság egy részét is kizárná a nemzetből, azokat, akik nem rá szavaznak.
Ez most egy átmeneti időszak, pár hét, hónap, kérdés, mi lesz utána?
Boldog örömtáncok szakmányban, vagy csalódások, sírás-rívás, és a fogaknak az csikorgatása?
Szerintem meg fogjuk látni... ha megérjük... megértjük.
"- Ne segítsek számolni? - kérdezte vejk. - Én az ilyesmiben otthon vagyok, egyszer huszonnyolc kocsmát jártam végig egy éjszaka. De azt meg kell adni, hogy sehol se ittam többet három sörnél."
Ezzel is csupán - csak azt demonstrálná az, aki ilyesmivel házal, hogy mennyivel nagyobb az állampolgári jog -
szabadság a TISZA kormányzás idején, mint annak előtte. Orbán királysága idején meg se próbálkozott volna
senkifia - lánya, nemhogy ilyesmivel, de még magával, ennek a puszta ki-nyilatkoztatásával se. Ez is micsoda
kiváló, előzetes ingyenreklám MP rendszerének. Még bele se ült a karos - székébe és máris kiderülhet róla az,
hogy mennyire az állaampolgári szabadság és jog tiszteletének bajnoka. Kezd deja vu-érzésem lenni amiatt,
ahogy folyt az előző két évben MP és alakuló mozgalmának véget nem érő mocskolása és hogyan és miként vezetett az az ingyenreklán - özön 2026. április 12.- ig. És - ahogy látszik - azóta se, abból se volt, van és lesz
képes tanulni senki, semmit, semmiből. MP személyesen és a TISZA is csak hálás köszönettel tartozik mind-
ezért. Ennek hiányában nyilvánvalóan, nemhogy 2/3 - a, de még 1/2 - e, vagy tán még 1/3 - a se lett volna.
Én sokat fogok repülni mert az legálisan áfamentes. Akkor is olyan helyekre ahol alacsonyabb az áfa - ez a része nem lesz nehéz döntés, az egész világból választhatok. Az autómat pedig beborítom az árokba és elföldelem, amivel lenullázom a kapcsolatos költségek teljes adótartalmát - de ez még a jövő teendője, lehet hogy ősszel már nem viszem műszaki vizsgára.
Viszont április 13-tól kezdve (már!) Magyarországon nem iszok többé alkoholos italt, aminek a teljes adótartalmát sőt az adóalapját is megtakarítom és repülésre meg tengerpartra költhetem olyan helyeken ahol télen fűteni sem kell, megtakarítva annak adóalapját és adóját is. Ez nagyobb összeg mint amit 13-14 havi nyugdíjként kaptam rezsicsökivel együtt, sőt nagyrészt áfamentesen lehet elkölteni, ráadásul egészséges is abból a célból, hogy hosszú ideig terheljem magammal a nyugdíjkasszát. Igaz, az is kitolás lenne ha valami cifra betegséggel, májzsugorral, tődőrákkal, TBC-vel vagy hasonlók gyógyíttatásával sújtanám alaposan a zúj kormány egészségügyét, de arra már van elég jelentkező, virágozzék száz virág, én a tengerpartos részt vállalom magamra és ha beválik, akkor a Tisza leváltása után is folytatom.
Hát, az aranytartalék már megy az ukránoknak, rengeteg új adóval beszedett pénzekkel együtt.
Nagyon csúnyán lekaszálják majd a társadalmat, az önfeledten ünneplő fiatalokra pedig katonai szolgálat vár Ukrajnában. Valószínűleg stratégiai atomozni is fognak, onnan nem lehet kicsattanó egészségben visszatérni...
A fenti természetesen irónia. Az adót mindenkinek be kell fizetnie, és én is be fogom a jövőben is.
Nagyon rossz precedensek alakulnak ki. Fideszes katonák, rendőrök se bírálják nyilvánosan, egyenruhában a kormányt!
Rohadt szívesen mondanám, hogy ha az önkormányzatom nem fizet adót, akkor én sem fizetem be a hipát, gépjárműadót, de a településemmel basznék ki. Ezek is az országgal basznak ki.