Keresés

Részletes keresés

azelsőtíz Creative Commons License 2026.04.17 -1 0 26

Így talán megérted,Gyökszi.

az arányok is változtak

Előzmény: Éle Fassziv (21)
máshol_máskor Creative Commons License 2026.04.17 -2 3 25

A nav kiküldte a súlyadót, én is megvárom vele a tisza kormányt, nehogy orbánék ezt is ellopják. 

szamtanmertanfizika Creative Commons License 2026.04.17 -1 2 24

Never Man kartács alkoholos befolyásoltság alatt is értelmesebb dolgokat ír, mint te, józanul!

Előzmény: 40-es futónő (9)
szamtanmertanfizika Creative Commons License 2026.04.17 -1 1 23

Miiii????? Karácsony nem ül még börtönben?
Hisz beigérték neki a betiltott Pride szervezéséért!

Előzmény: Hidassy Ervin (14)
Misi te hülye vagy Creative Commons License 2026.04.17 -1 3 22

Mindíg az achievereket büntetik. A proli meg a markát tartja.

Előzmény: azelsőtíz (17)
Éle Fassziv Creative Commons License 2026.04.17 -3 1 21

Az adó nem összeg, nem 97 Mrd, hanem az iparűzési bevételek 33%-a. Ha 97M az adó, akkor ennek 3X-a a bevétel. Ezért kár volt megszületned.

Kód 001 Creative Commons License 2026.04.17 -4 1 20

Muti már az iparüzési adó alakulásat is. 

Uuupszi

Patreides Creative Commons License 2026.04.16 -3 6 19

Az önkormányzatok az állam alkotórésze. És az állam nem fizet adót, az államnak fizetik be az adókat.

A Fidesz ezt is teljesen fejre állította, és pl. Budapest többet fizetett be Orbánéknak (illetve utóbbi időben inkasszózták), mint amennyit a feladatai elvégzésére kapott, ami alkotmányellenes... lenne, ha lenne alkotmányunk. De alaptörvényellenes is.

Persze, akár jogos, akár jogtalan, az adót beszedik, ez így működik. Ez az állam működésének az alapja... Az egy abszurd helyzet, amikor az állam a saját maga egy része ellen fordul, és valójában magát adóztatja, mert nem tekinti a saját részének, hanem csicskáztatandó ellenfélnek tartja, ahogyan a lakosság egy részét is kizárná a nemzetből, azokat, akik nem rá szavaznak.

Ez most egy átmeneti időszak, pár hét, hónap, kérdés, mi lesz utána?

Boldog örömtáncok szakmányban, vagy csalódások, sírás-rívás, és a fogaknak az csikorgatása?

Szerintem meg fogjuk látni... ha megérjük... megértjük.

Előzmény: Plusz öt százalék (-)
Hidassy Ervin Creative Commons License 2026.04.16 -5 1 18

A TISZA simán megvan ezek nélkül a százmilliárdok nélkül.

Sőt még ad is annyit pluszban, amennyit eddig befizetni kellett.

azelsőtíz Creative Commons License 2026.04.16 -3 3 17

Tarlóssal indult 5mrd.

rendelet szerint 97,74 milliárd forintot vonnak le 2026-ban a főváros számlájáról.

Kell Lőrincnek egy kis apró, sokat eszik a jacht.

Qqberci Creative Commons License 2026.04.16 -2 3 16

Akkor ezen túl a TAO is Ukrajnába megy? Lehetne esetleg visszamenőlegesen is?...

Előzmény: Abendsen (4)
Never Man Creative Commons License 2026.04.16 -3 1 15

"- Ne segítsek számolni? - kérdezte Švejk. - Én az ilyesmiben otthon vagyok, egyszer huszonnyolc kocsmát jártam végig egy éjszaka. De azt meg kell adni, hogy sehol se ittam többet három sörnél."

Előzmény: 40-es futónő (9)
Hidassy Ervin Creative Commons License 2026.04.16 -4 5 14

Szóval leültetnéd Karácsonyt? Kemény vagy, kolbászmosó.

Előzmény: Megodvaí (13)
Megodvaí Creative Commons License 2026.04.16 -2 1 13

Ha nincs bevéted semmi baj. Ha van beajtják. Ha vállalod a börtönt leülöd. Azt hisze érdekel valakit? A te problémád.

asamprajnata Creative Commons License 2026.04.16 -2 5 12

Nagyon rossz precedensek alakulnak ki. 

így van, a fidesz idejében pl bírósági jogerős ítéleteket lehetett a fideszesnek figyelmen kívül hagyni.......  ezen változtatni kell!!!!

Hidassy Ervin Creative Commons License 2026.04.16 -5 2 11

Dehogynem, már kitaláltátok nemrég, hogy nem vásároltok, hogy bukjon az állam az áfabevételeken.

Előzmény: dave_dömper (10)
dave_dömper Creative Commons License 2026.04.16 -6 3 10

"A TISZA leváltásáig nem fizetek adót !"

Ezzel is csupán - csak azt demonstrálná az, aki ilyesmivel házal, hogy mennyivel nagyobb az állampolgári jog -

szabadság a TISZA kormányzás idején, mint annak előtte. Orbán királysága idején meg se próbálkozott volna

senkifia - lánya, nemhogy ilyesmivel, de még magával, ennek a puszta ki-nyilatkoztatásával se. Ez is micsoda

kiváló, előzetes ingyenreklám MP rendszerének. Még bele se ült a karos - székébe és máris kiderülhet róla az,

hogy mennyire az állaampolgári szabadság és jog tiszteletének bajnoka. Kezd deja vu-érzésem lenni amiatt,

ahogy folyt az előző két évben MP és alakuló mozgalmának véget nem érő mocskolása és hogyan és miként vezetett az az ingyenreklán - özön 2026. április 12.- ig.  És - ahogy látszik - azóta se, abból se volt, van és lesz

képes tanulni senki, semmit, semmiből. MP személyesen és a TISZA is csak hálás köszönettel tartozik mind-

ezért. Ennek hiányában nyilvánvalóan, nemhogy 2/3  - a, de még 1/2 - e, vagy tán még 1/3 - a  se lett volna.

40-es futónő Creative Commons License 2026.04.16 -7 3 9

"nem iszok többé alkoholos italt"

Ezt már fórumos "karrier" előtt meg kellett volna lépni, persze akkor kevésbé lett volna min röhögni.

Előzmény: Never Man (7)
DIDORO_2 Creative Commons License 2026.04.16 -2 3 8

kettőnek mi köze egymáshoz?

Előzmény: martinaxe7 (1)
Never Man Creative Commons License 2026.04.16 -3 2 7

Én sokat fogok repülni mert az legálisan áfamentes. Akkor is olyan helyekre ahol alacsonyabb az áfa - ez a része nem lesz nehéz  döntés, az egész világból választhatok. Az autómat pedig beborítom az árokba és elföldelem, amivel lenullázom a kapcsolatos költségek teljes adótartalmát - de ez még a jövő teendője, lehet hogy ősszel már nem viszem műszaki vizsgára.

Viszont április 13-tól kezdve (már!) Magyarországon nem iszok többé alkoholos italt, aminek a teljes adótartalmát sőt az adóalapját is megtakarítom és repülésre meg tengerpartra költhetem olyan helyeken ahol télen fűteni sem kell, megtakarítva annak adóalapját és adóját is. Ez  nagyobb összeg mint amit 13-14 havi nyugdíjként kaptam rezsicsökivel együtt, sőt nagyrészt áfamentesen lehet elkölteni, ráadásul egészséges is abból a célból, hogy hosszú ideig terheljem magammal a nyugdíjkasszát.  Igaz, az is kitolás lenne ha valami cifra betegséggel, májzsugorral, tődőrákkal, TBC-vel vagy hasonlók gyógyíttatásával sújtanám alaposan a zúj kormány egészségügyét, de arra már van elég jelentkező, virágozzék száz virág, én a tengerpartos részt vállalom magamra és ha beválik, akkor a Tisza leváltása után is folytatom.

zu'mba Creative Commons License 2026.04.16 -1 7 6

Még a magyar óvodások veséit is ki fogják operálni és ukrajnába szállítani MP-ék!

Előzmény: Abendsen (4)
EggOista Creative Commons License 2026.04.16 -3 4 5

Önkormányzat milyen adót nem fizet az államnak? Nem tudok ilyenről.

Vagy a szolidaritás HOZZÁJÁRULÁS be nem fizetéséről beszélsz?

Abendsen Creative Commons License 2026.04.16 -6 5 4

Hát, az aranytartalék már megy az ukránoknak, rengeteg új adóval beszedett pénzekkel együtt.

Nagyon csúnyán lekaszálják majd a társadalmat, az önfeledten ünneplő fiatalokra pedig katonai szolgálat vár Ukrajnában. Valószínűleg stratégiai atomozni is fognak, onnan nem lehet kicsattanó egészségben visszatérni...

Előzmény: Plusz öt százalék (3)
Plusz öt százalék Creative Commons License 2026.04.16 -7 4 3

Már befizette, 2500 milliárdot keresett az országnak, amikor a surányikkal, felcsutikkal, bodokkal szembe menve aranyat vásárolt.

Előzmény: martinaxe7 (1)
tarTospifta Creative Commons License 2026.04.16 -5 4 2

Ezek is az országgal basznak ki.

-----

Nem. Csak az Orbán maradék pénzosztogatásának tesznek be.

martinaxe7 Creative Commons License 2026.04.16 -5 5 1

Matolcsy fizet a 600 Milliárd után?

martinaxe7 Creative Commons License 2026.04.16 -6 4 0

0rbán l0p, l0p, l0p

Plusz öt százalék Creative Commons License 2026.04.16 -7 5 topiknyitó

Kivéreztetett a Óbán, de pl. a munkát miért adóztatják? Nem fizetek szja-t. Aztán még az adózott pénzemből fizessek áfát? Üzemanyagot?

https://www.vadhajtasok.hu/2026/04/16/mozgalmat-inditottak-a-baloldali-polgarmesterek-karacsonnyal-az-elen-nem-hajlandoak-fizetni

A fenti természetesen irónia. Az adót mindenkinek be kell fizetnie, és én is be fogom a jövőben is.

Nagyon rossz precedensek alakulnak ki. Fideszes katonák, rendőrök se bírálják nyilvánosan, egyenruhában a kormányt!

Rohadt szívesen mondanám, hogy ha az önkormányzatom nem fizet adót, akkor én sem fizetem be a hipát, gépjárműadót, de a településemmel basznék ki. Ezek is az országgal basznak ki.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!