Keresés

Részletes keresés

Spy der Man Creative Commons License 2026.01.29 -1 1 52

egy hazafi most
-1 0 6

"El a kezekkel a felvidéki magyaroktól!” - zárta bejegyzését Magyar Péter."

Ez mondjuk egy helyes beszéd. Kár, hogy "legfőbbnemzeti" Orbánunktól ilyesmi nem hallható.

Volodimir 2 Creative Commons License 2025.12.27 -1 2 51

a wannabe birodalom központja ma is Moszkva 

bár egy igazi birodalom nem olyan kicsinyesen hazudozó és becstelen mint Moszkva

Előzmény: CitromosMinyon (16)
Bombycilla Creative Commons License 2025.12.26 0 1 50

Túl hideg a magyar tél? Anyámmmm...

Előzmény: Dessert Rat (49)
Dessert Rat Creative Commons License 2025.12.25 -2 0 49

Ki mit szeret - semmi nem kötelező mióta világútlevél van. Akinek túl meleg a magyar nyár, az utazhat az UK-ba - szoktam is, de inkább azért mert túl hideg a magyar tél, addig is minimumra állíthatom a fűtést. Szegényembereknek nagyon ideális úti cél  Athen, Málta, Luton, Barcellona ..stb, ahová már 10-15 ezer forintért is el lehet repülni.   Van aki ennyi pénzt egyetlen este eliszik.

Mostanában éppen kezd kritikusra fordulni a magyarországi időjárás, negatív hőmérsékletek várhatóak.

Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2025.12.25 -1 1 48

Nagyon szegény ember lehetsz. Meg nagyon értelmes is. Emberi tartózkodásra alkalmas a 40 fokos magyarországi nyár... Aha. Te se álltál kétszer sorba, mikor eszet osztottak...

Előzmény: Dessert Rat (46)
the kolbászmosó Creative Commons License 2025.12.22 -1 1 47

Nyilván nem vagyunk egyformák. De az biztos, aki nem magától várja a problémái megoldását, akár jómódú, akár szerényebb körülmények közt élő, az messze van a szerintem ideális életszemlélettől. Nekem, ha nem adnának 14. havit vagy akár 13. havit az se lenne baj. Nem várok senkitől semmit, magam intéztem és intézem a dolgaimat. Ez kb 13-14 éves koromtól így van, ezért azután nem kell, hogy ahhoz igazítsam véleményem ki mit ad, kitől mit várhatok, viszont én szívesen adok akár egy idegennek, ha összehaverkodtunk (lásd pld. az "unokánk"), ha egy hullámhosszon vagyunk. 13-14 éves koromtól mikor már nem tudtak nekem parancsolni a szüleim. (Igaz már ötévesen magamnak csináltam reggelit mielőtt elindultam volna óvodába /egyedül, igen egyedül/, sőt ragaszkodtam hozzá, ami azért nem annyira szokásos.) Mondjuk nem is erőltették, mikor látták, hogy nem mennek semmire. Annyi eszük volt, hogy ebből nem csináltak problémát.

Előzmény: Dessert Rat (46)
Dessert Rat Creative Commons License 2025.12.21 -1 0 46

Minden megoldás jó megoldás, kinek mi jut az életben. Én egy veled egyidős szegényember vagyok, úgy oldom meg a világlátást, hogy megkérdezem valamelyik gyerekemet hogy nem zavarnék-e túlzottan 2-6 hétig  ha náluk laknék a tengeri szigetükön, ugyanis ők külhoni magyarok (diaszpóra).   Mindig az a válasz hogy "sőt", és hogy akármeddig.  Két négyzetméter hely még a legszerényebb lakásban is akad ahol aludni lehet, és ahol három vagy 5 gyerekre főznek ott nekem is jut valami, tehát csak a repülőjegyet kell fizetni, de van hogy azt sem, hiszen ők élnek gazdagabb világban, de hogy melegebben az biztos. Volt év hogy csak három hónapot voltam csak Magyarországon, a három  emberi tartózkodásra alkalmasban: Június, Július, Augusztus. De pl az elmúlt néhány hónapban Magyarországon tartottunk családi találkozót - a testvérek 8 éve nem találkoztak, egyik elhozta 2 gyerekét, a másik hármat, az így öt, most kezdem el a romok eltakarítását miután hálistennek hazamentek:-)     

Tulajdonképpen ezért tereltem ilyen irányba ezt a témát, mert hogy külhoni vagy akár belhoni magyarként (szvsz) teljesen hiábavaló akármilyen kormányzó pártra várni a saját sorsunk intézését, hogy majd az kiálljon vagy beálljon értünk, hanem talán a legjobb ha békén hagynak és magunknak intézzük azt, mindenki ahogy tudja, ahogy a sors dobja neki.

Előzmény: the kolbászmosó (45)
the kolbászmosó Creative Commons License 2025.12.20 -1 3 45

Nézd! Én eleget sátrozoztam diákkoromban. Nekem legalábbis kurvára eleget. Később mikor melózni kezdtem, max egyszer egy évben tudtunk elutazni, és max valami közeli helyre (akkor még ritkán lehetett nyugatra menni, főleg az ilyan magamfajta politikailag megbízhatatlan egyéneknek), olcsó szállásra. Mikor már sokat kerestem a saját vállakozásomban már többet engedhettünk meg magunknak és azóta nem megyek egy színvonal alá. Jólesiik. Minek, ha van rá pénzem? Most meg még jobbane elengetük magunkat. Sírba egy fillért se! A jelmondatunk. Igaz főleg az asszony akar mindig menni, de ráhagyom és jó, hogy megyünk. Néha Hajdúszoboszlóra a Silver hotebe is elmegyünk.  Már törzstagok vagyunk vagy mi a fene. Valamilyen címen kedvezményesen foglalhatunk.

Meg azutóbbi időben (nincs unokánk már nem is negyon lesz, talán a fiam, de ő meg mindenki megún egy fél-egy év alatt és ezt tudja magáról, nem is akar gyereket), ha már tezt említetted, fogadtunk magunknak egy unokát (most 15 éves kivételesen  gyönyörű lányt), akivel Párizsben ismerkedtünk meg és napokig velünk jött otthagyva a kisérőjét a nagynénjét (az meg örült, öreg már nem szertett mászkálni), szófogadó nagyon rendes kislány, orvos akar elnni és ezért rengeteget tanul, egy színházat is nehéz vele egyeztetni, na ő most is velünk jön Barcelonába. Szóval szereztünk egy unokát és költünk is rá. Egy négycsillagos szállodában leszünk a belvárosban (U232 hotel, ha jól emlékszem), és meg van már szervezve a program is, elmegyünk egy nap Andorrába is. Ha nincs is valódi unokánk, "szereztünk".

Előzmény: Dessert Rat (41)
Töhötöm Ödöm Creative Commons License 2025.12.20 -2 5 44

Márciustól 7 millió forint fölé emelkedik Orbán fizetése2025. febr. 25. — A kormányfő fizetését automatikusan húzza fel a bruttó átlagbér tavalyi emelkedése, Sulyok Tamás államfő bruttó 5,76, Kövér László házelnök

1,5 milla brutto egy orvosnak jó fizetés?

Előzmény: CitromosMinyon (27)
Töhötöm Ödöm Creative Commons License 2025.12.20 -2 5 43

A gdp a forgalom. Nem a haszon. Az infla miatt eleve megkétszereződött. Ált iskolai számtan.

Előzmény: CitromosMinyon (23)
egy hazafi Creative Commons License 2025.12.20 -1 3 42

"A külhoni magyarság talán legfontosabb védelme a Magyra Állam részéről, a teljes jogkört biztosító kettős állampolgárság garantálása. 

Amit a moslék természetesen el akar venni tőlük."

Ne is vegyék el tőlük, legalábbis magyar a magyartól ne.

De az, hogy a KÁP valamiféle védelem lenne... És mi ellen? Ha vadul lobogtatják a magyarigazolványt, az megvédi őket a szomszédaink sovinizmusától? Az asszimilációtól? Megvédené újabb olyan őrjöngéstől, mint amit az oláhok produkáltak 1990. márciusában vagy legutóbb az Úz-völgyi temetőben?

Én értem, hogy a szorosabb magyar-magyar kötelék kialakítása érdekében meg kellett adni ezeket a jogokat és lehetőségeket, csak az a röhejes, vagy inkább szomorú, hogy a fideszesek ezzel letudják az elszakított magyar ország- és nemzetrészek megóvása érdekében teendőket. Ugyanúgy, mint ahogy  belföldön a pénzosztogatással meg a riogatással letudják a kormányzás nagyját.

Csakhogy ez kevés; ennél több kell ahhoz, hogy elmondhassák azt, hogy becsülettel és teljes erőbedobással kiállnak a külhoni magyarság mellett, pl. nem jópofizni azokkal, akik a vesztüket akarják, hanem erélyesen szót emelni világszerte azért, hogy sorsuk jobbra fordulhasson, hogy az önrendelkezés számukra is valóságos legyen, hogy az összmagyarság érdekei is érvényesülhessenek és keményen visszavágni a magyarellenességek mindenfajta megnyilvánulására.

Nemcsak a mellet kell elégedetten dülleszteni azért, mert megadták ezeket a jogokat, hanem erre is alapozva a nemcsak a határok feletti, de a tulajdonképpeni nemzetegyesítésen munkálkodni és annak megvalósulásáig ezt megalapozni mindennel, amivel csak lehet, a nemzetközi szervezeteknél történő felszólalásoktól az autonóm területek kiharcolásáig.

Előzmény: Aerion (38)
Dessert Rat Creative Commons License 2025.12.20 -1 2 41

Szoktam is panaszkodni a gyerekeimnek, hogy csak gyereke ne legyen az okos embernek, ők meg röhögnek rajta és helyeselnek, mert nekik is átlagban három van, értik miről beszélek.  Sok gyerek mellett a világlátás vágya speciális eljárásokat igényel, leginkább a drága pezsgőket nem lehet inni, viszont kiváló sörök vannak a Lidl-ben amit én jobban is kedvelek. 40kHUF-ból én egy hónapig is tudok nyaralni a tengerparton, beleértve az utiköltséget.  De aki nem a pezsgőt  szereti hanem a sört, annak  ez nem lemondás. A legkönnyebb úgy elérni a vágyainkat ha könnyen elérhető vágyaink vannak. Amikor a gyermekkori elmeprogramozásról írtam, ilyenre is gondoltam, hogy kinek mi jelent értéket és  mi a vágyainak tárgya, mi jelent számára élvezetes ételt, jó italt, és érdekli-e hogy mások mit szólnak hozzá, eléggé eszi-e őket a fene ... stb. 

Előzmény: the kolbászmosó (39)
the kolbászmosó Creative Commons License 2025.12.20 -1 6 40

Kétségtelen.  Mi maszekhoz járun, illetve a felségem, nekem a szívemet kellett műteni az nincs maszekban. Azon túl meg nem járok orvoshoz, mióta megműtöttek, igaz elptte see sokat. Vesszek meg, ha negyven éven át nem sportoltam minde nap. (Mondjuk karácsonykor, újévkor nem, de egyébknént igen.) És egészségeseket kajáltam többnyire. 66 évesen mégis meg kellett műteni. Na mondom ezután nem hallgatok rátok. Amit felírta gyógyszereket szedem (napi tíz bogyó), de nekem ne papoljanak mit csináljak vagy ne csináljak, hogy egészséges legyek. A zárójelentésre rá volt írva, hagyjam abba a dohányzást. Hát bő harminc éve nem dohányzom, harmic köröl hagytam abba. Dee a feleségem ha egy kicsit rosszul érzi magát megy a maszkhez, ahol vag ytíz féle szakorvos van. Köldik, ide oda, de végül meggyógyul, viszonylag rövid idő alatt. Csak a pénzárcája nem gyógyul be.

Előzmény: egy hazafi (36)
the kolbászmosó Creative Commons License 2025.12.20 -2 4 39

Az éltérzés lett más, ahogy az egész társadalom gazdagszik. Mindeki (nagy többség), utazgatni akar nem melózni egy életen át a gyerekre, ami nálunk még természetes volt. Én teljesen megértem. Nagyszerű dolgog világot látni. Jól érzed magad, ha a hotelben rendelsz a szobádba nyitásnak egy Moet et Shandon Brut Imperiált ami a boltban 18-20 ezer, a hotelben 40 és ettől rögtön rádfigyel mindenki, téged pátyolgatnak, segítenek, elsőbbségiként szolgálnak ki. Igaz ez ötcsillagosban jellemző, de van ahol a négycsillagos is olyan drága mint az öt, csak a kiszolglás különbözik. Azért jó felében négyesbe megyek, de az alatt soha.

A múltkor beszéltem a befektetési tanácsadómmal egy bankban. (Nem kell személyesen talákoznunk, de volt egy kis problémám a részvénycsomagommal és személyesen akartam megbszélni.) Szóba kerültek a gyerkeim. Mondtam, hogy ma már nem annyira "divat" gyereket csinálni. Elhúza az orrát és azt mondta ő speciel egyet se akar. Bakban dolgozik, nem takarítónőként, a férje ott középvezető, harmincon felüliek. Anyagiakból röhögve kifizetnék. Mégse.Viszont aki nagyon gazdag, az rábízhatja nevelőkre a gyerekeit és utazgathat.

Előzmény: egy hazafi (33)
Aerion Creative Commons License 2025.12.20 -6 2 38

A külhoni magyarság talán legfontosabb védelme a Magyra Állam részéről, a teljes jogkört biztosító kettős állampolgárság garantálása. 

Amit a moslék természetesen el akar venni tőlük.

Semmi egyéb cáfolatra nincs szükség ezen a téren.

Aerion Creative Commons License 2025.12.20 -5 2 37

Ez a moslék narratívája. A táplálékod és az életed.

Előzmény: pofaux (-)
egy hazafi Creative Commons License 2025.12.20 -1 4 36

"Szerintem nem minden a pénz."

Szerintem sem. Jó ha van, de mindent pénzzel sem lehet megszerezni, pl. egészséget sem, ami az egyik legfontosabb dolog az életben. Meg szeretetet sem.

Orbánék viszont erre állítják át az embereket: a fizetős eü.-et nyomják, pofátlanul magas anyagi juttatásokkal veszik meg maguknak a sportolókat, az egyházakat, luxizgatnak, egyszóval bort isznak és vizet prédikálnak, hogy úgy mondjam.

Arra jó mindez, hogy megrontsák az embereket, legalábbis az arra fogékonyakat. Sajnos nem kevés van ilyenből.

Előzmény: the kolbászmosó (34)
egy hazafi Creative Commons License 2025.12.20 -1 4 35

Fel kell ismét sorolnom, hogy a rendszerváltás előtt milyen iparágai és nagyvállalatai voltak ennek az országnak? Mert akkor volt bőven. Mit gondolsz, mit loptak szét, ha nem lett volna semmije a hazánknak?

Pont leszarom az AUDI-t, a BMW-t meg a Mercit, mert nem a nemlétező magyar személygépkocsi gyártás ment tönkre, hanem más olyan járműipari, elektronikai, élelmiszeripari, vegyipari, stb. vállalatok, amelyek ígéretes jövő előtt állhattak volna, ha megvédik és felfejlesztik.

Egyébként meg nem látok semmi jövőbeli ambíciózus perspektívát abban, hogy itt van a fent említett 3 gyárnak néhány egysége. Ettől majd beindul valami önálló hazai autóipar, mint Dél-Koreában a japán és német márkák gyártása után?

Ja, hogy munkát adnak. Hát kell is az azok után, ami a magyar ipar leépítése következtében történt.

Előzmény: CitromosMinyon (31)
the kolbászmosó Creative Commons License 2025.12.20 -1 4 34

Szerintem nem minden a pénz. Sokaktól hallom, hogy a pénz jó, de akkor se fogok ezekre szavazni. 18-29 év közt adóelengedés (25 éves korig), a Munkáshitel, a gyerkekrdvezmények ellenére nincs 20%-a a fidesznek. A hatvanon felülieknél meg 90%. Amg tud dolgzni az ember nem kér könyöradományokat. Ha adnak elveszi, de tudja máshogy is megoldaná. Anyuggerek nagy része meg nem tudná megoldani. És akkor még a magyarllenes arcokkal ölekezni, barátkozni. Vesztenek.

Előzmény: egy hazafi (28)
egy hazafi Creative Commons License 2025.12.20 -1 3 33

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy az újgazdag fideszes nyikhajok közül melyik mekkora családot tervez, meg mennyire él példamutató életet.

Előzmény: CitromosMinyon (30)
CitromosMinyon Creative Commons License 2025.12.20 -8 16 32

Mohók lettek az emberek  - Vegyök már Partizán Marci fizuját! Szerintred miért nem publikus?

CitromosMinyon Creative Commons License 2025.12.20 -8 15 31

Igen, a magyar vállalatok romjain,  - Leírnád például, hogy az Audi, a Merci és a BMW milyen vállalatok romjaira ment?

CitromosMinyon Creative Commons License 2025.12.20 -8 17 30

Valahogy sajnos mégsem érzik úgy az emberek, hogy több gyermeket kellene vállalniuk. - Inkább a gyerekes családok kapjanak pénzt az államtól mit a libernyákok kedvence a migrancs.

Támogatom a Patást ebben!

Lebegő Atomtudós Creative Commons License 2025.12.20 -8 2 29

A fidesz kamu, zsebbpárt.

Beteges fröcsögés, agyatlan hőbörgés, ész nélkül! >:-I

Ekkora rosszindulat ekkora butasággal párosul, beszarás!

Te nem vagy vitára alkalmas, kushadj!

Előzmény: the kolbászmosó (6)
egy hazafi Creative Commons License 2025.12.20 -1 4 28

"a családi adókedvezményt a gyerekes családok részére "érzik leosztva". És ez nem igazdságos mert akinek nincsen gyereke nem részesül az adókedvezményből."

Valahogy sajnos mégsem érzik úgy az emberek, hogy több gyermeket kellene vállalniuk.

"alacsony az iparűzési adó, és munkahelyeket teremtettek. Köszi Patás!"

Igen, a magyar vállalatok romjain, amiket Orbánék sem védenek meg, hanem ott folytatják, ahol Antallék elkezdték. Köszi, Patás!

"Mindensz@r és a miniszterelnök bruttó 4,7 milliót keres és az orvosi átlagbér 1,5 millió forint. Lehet gyűlülni a magas fizetésűeket."

És valahogy mégsem elégedettek ennyi pénzzel sem. Mohók lettek az emberek és ebben az orbáni politika is közrejátszik. És még csodálkoztok, hogy nem szaporodik a magyarság.

Előzmény: CitromosMinyon (27)
CitromosMinyon Creative Commons License 2025.12.20 -8 15 27

de nem jelenti azt, hogy ez igazságosan, egyformán oszlana el mindenki részére. - Bizony buksi a családi adókedvezményt a gyerekes családok részére "érzik leosztva". És ez nem igazdságos mert akinek nincsen gyereke nem részesül az adókedvezményből.

hogy ezt az összeget jórészt nemzetközi multik termelik itt meg - Mert alacsony az iparűzési adó, és munkahelyeket teremtettek. Köszi Patás!

És a saját meg a hozzá közel álló emberkék fizetését  hányszorosára emelte?  - Mindensz@r és a miniszterelnök bruttó 4,7 milliót keres és az orvosi átlagbér 1,5 millió forint. Lehet gyűlülni a magas fizetésűeket.

Előzmény: egy hazafi (25)
egy hazafi Creative Commons License 2025.12.20 -1 4 26

"Így lett Kovács Máriából Maria Kovácova."

Kárpátia: Tábori posta.

Előzmény: CitromosMinyon (24)
egy hazafi Creative Commons License 2025.12.20 0 5 25

"Patás 2010 óta megkétszerezte a magyar GDP-t. Bizony. Olyan fineszesen lop hogy több lesz tőle az ellenzéki szavazóknak is. Hát ez van."

A GDP egy olyan szám, ami általános összeget jelent a teljes lakosság száma alapján leosztva, de nem jelenti azt, hogy ez igazságosan, egyformán oszlana el mindenki részére.

A mérleg másik serpenyőjében meg ott van az, hogy ezt az összeget jórészt nemzetközi multik termelik itt meg, nem pedig hazai vállalatok, mert amúgy önálló magyar gazdaság sincs már. Van emellett nagymértékű pénzromlás és rendszeres áremelkedés. A fideszes korrupcióról nem is beszélve, meg hogy irdatlan pénzek mennek haszontalan dolgokra.

Szóval én nem esek hanyatt attól, hogy Orbán 2010 óta megkétszerezte a magyar GDP-t. És a saját meg a hozzá közel álló emberkék fizetését  hányszorosára emelte? Valahogy még mindig nem értük el az áhított nyugati életszínvonalat ezzel a GDP-vel sem, bár ahogy hallom egyesektől, már nem is akarják. Megyünk vissza a feudalizmusba, ahol egyesek hatalmat és vagyonokat halmozhatnak fel, míg a jobbágyok tömegei nyomorognak. Hát ez van.

Előzmény: CitromosMinyon (23)
CitromosMinyon Creative Commons License 2025.12.20 -7 15 24

végül leszlovákozni egy magyar nőt. - Írjuk már le ide a nevét is: Viktoria Stompova.

Előzmény: pofaux (-)
CitromosMinyon Creative Commons License 2025.12.20 -7 16 23

Örök ellenzéki vagyok, - ó ó ellenzéki úgy érted?

Én városi gyerknek születtem, soha nem érdekelt sem a kalocsai díszítés, - Értem. Nem érdekelt a magyar irodalom a magyar történelem, a magyar kultura mert városi gyerek vagy.

Mi a faszé szertnéd, ha mindeki olyan lenne mint te - Éppen te gondolkozol szűk kategóriába 

Magyarország az nemzeti alapon képződött?  - Bizony bizony itt kellene a magyar történelem ismerete, hogy lettek különálló törzsekből államalkotó nemzet.

ha szar emberek, kifosztják a nemzetem. . - Patás 2010 óta megkétszerezte a magyar GDP-t. Bizony. Olyan fineszesen lop hogy több lesz tőle az ellenzéki szavazóknak is. Hát ez van.

Előzmény: the kolbászmosó (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!