Most elsősorban azokhoz szeretnék szólni, akik valamennyire ismerik Dobronay László halálközeli élményét.
Tegnap voltam egy könyvbemutatón, ahol szerzőként beszélt az "én jártam valahol" című könyvéről.
Nem is igazán az a kérdés, járt-e az anyagi világon túli világon az ő szelleme vagyis hát ő, hanem hogy az ott megtapasztalt és a könyvében leírt találkozások minden egyes emberrel, sőt állattal, sőt növénnyel, amivel, akivel az életében találkozott, nos ezek a dolgok mennyire lehetnek valóságosak, vagy egyáltalán van-e ezeknek értelmük az emberi lét szempontjából.
Szartál arra reagálni, amikor arra a felvetésedre reagáltam, hogy be tudom-e bizonyítani, X-ről álmodtam éjjel, és nem Y-ról. Lehet hogy megfutamodsz a vitától, és csak az észt szereted itt osztani?
"Csak az a kérdés, mit gondolsz, ki vagy? És mit hiszel?
Hallj meg Engem mindenütt. Valahányszor kérdésed támad, tudd, hogy már válaszoltam rá. Aztán nyisd a szemed a világra. A válaszom ott lehet a másnapi újság egyik cikkében. Egy éppen megírt szentbeszédben. A rabbi vagy lelkipásztor szavában. A legújabb filmben. A dalban, amelyet tegnap komponáltak. A szavakban, amelyek elhagyják szeretteid ajkát. Egy hamarosan megjelenő új barát szívében.
Az Igazságom szólal meg a szél suttogásában, a patak csörgedezésében, a vihar dörgésében, az eső mormolásában.
Ott van a föld súlyában, a liliom illatában, a Nap melegében, a Hold vonzásában.
Az Én Igazságom - és a legbizonyosabb segítséged a szükség óráiban - fenséges, mint az éjszakai ég, egyszerű és lefegyverzően bizalomteli, mint a csecsemő gőgicsélése.
Hangos, mint a szív dobbanása - és csendes, mint a Velem együtt vett lélegzet.
Nem hagylak el, nem tudlak elhagyni, mert te vagy az Én teremtményem, az én művem, az én lányom, az én fiam, az én célom, vagyis az én...
ÉNEM.
Szólíts tehát, ahol és amikor úgy érzed, hogy elhagy a békesség, ami Én vagyok. Mindig veled voltam: és soha nem hagylak el. Nem számít, hogy mit gondolsz rólam, mit hiszel - és az sem, hogy mit nem."
Most ez az idézet ugrott be....hátha van valami jelentése.
Igen, de az a szerencse, hogy az ember nem statikus, és lehet bárzongorista, 3 év múlva meg ha besokall, kecskepásztor. De persze még ez sem garantálja, hogy mindig jól legyen. Szvsz a dinamikát pont az adja, hogy valaből elég lesz.
Nehéz szivvel olvasom, ha nem vagy rendben. Nyilvánvalóan annyit jelent, hogy nem vagy a helyeden..
Remélem, van elég örömforrás az életedben.
- egy ízben láttalak Barátocskánál, ott volt valami összejövetel. Akkor nem tüntél olyannak, mint akit megtiport az élet. Jó hir, ha azóta ez nem változott.
Semmi olyan dolgot nem fogadhatsz el hittel igaznak, amelyről lehetőség van tudományosan cáfolni.
Máshogy gondolom: Szerintem ez mindenképp múlt idő. Vagyis: amit már bizonyítottak, az bizonyitott, amit nem, arról nem tudom eldönteni, hogy bizonyitható lesz-e mondjuk 50 ev mulva.