Keresés

Részletes keresés

híg ember Creative Commons License 2025.10.01 -1 0 31

eltűnt a hozzászólásom

?

Előzmény: Eggokádá (29)
Eggokádá Creative Commons License 2025.09.30 -1 0 30

mivoltját = mivoltát

bár valszeg ezt a hibát a heteroszexuális buzgó nem veszi észre :)

Előzmény: Eggokádá (29)
Eggokádá Creative Commons License 2025.09.30 -1 0 29

"szerintem a pokol is egyfajta "mindennapi élet" lesz, egy másféle világban. nem állandó és folytonos szenvedés. illetve azoknak igen, akik nagyon gonoszak voltak.

Azt tudom, hogy odaírtad: "szerintem", de mégis mire alapozod?"

látom eltűnt a hozzászólásom, úgyhogy megpróbálom újra leírni.

az ember megőrülne egy "állandó szenvedés" állapotban, megbomlana az elméje, nem is tudná már felfogni hogy mi történik vele. elveszítené emberi mivoltját. ebből gondolom hogy a pokol az egy "mindennapi élet" lesz, egy valamilyen szinten ehhez a világhoz hasonló világban. igen, szenvedés lesz, de nem elmebeteg módon. ha ugyanis az ember elveszíteni emberi mivoltját, az már nem emberi szenvedés lenne. tehát az ember megmarad embernek a pokolban is.

persze a nagy gonosz emberek, ahogy írtam is, jóval durvábban fognak szenvedni, az már talán nem nevezhető "emberi mivoltukban" való szenvedésnek. csakhogy a nagyon gonosz emberek már ebben a világban se emberiek, hanem pszichopata mocskok.

Előzmény: elterito (5)
elterito Creative Commons License 2025.09.29 -1 0 28

Amikor megszűnik pokoli hasfájásom: az menny.

Ha megszűnik a pokoli hasfájásod: az mennyei,

de nem menny.  Ha pokoli hasfájásod  alakul ki,

az pokoli, de nem pokol. Érted-é e, vagy nem-e?

Előzmény: pk1 (27)
pk1 Creative Commons License 2025.09.29 -1 0 27

Inkább permanens. Amikor megszűnik pokoli hasfájásom: az menny.

Előzmény: Zsebimacs (21)
pk1 Creative Commons License 2025.09.29 -1 0 26

Ez egyértelmű. De akkor félreértettelek, így: "az egyházi vezetők tiltakoztak a halálbüntetés helyetti örökös gulág helyett".

Előzmény: elterito (17)
elterito Creative Commons License 2025.09.28 -1 0 25

Nem a Biblia szerint nincs pokol, hanem az adventisták szerint.

Előzmény: híg ember (24)
híg ember Creative Commons License 2025.09.28 -1 0 24

A Biblia szerént nem...

Előzmény: Zsebimacs (23)
Zsebimacs Creative Commons License 2025.09.28 -1 0 23

A Biblia és az Egyház tanítása szerint van.

Előzmény: Goose10 (20)
Zsebimacs Creative Commons License 2025.09.28 -1 0 22

"Állomásai."

Nagyon sok szent szenvedett a földön, de a mennyhez tartoztak aközben is. 

A földi szenvedés vagy boldogság múló állapotok, és általában mind a kettőt meg szokták tapasztalni az emberek, de az nem azt jelenti, hogy hol a mennyben, hol a pokolban vannak.

Előzmény: Zsebimacs (21)
Zsebimacs Creative Commons License 2025.09.28 -1 0 21

Hát nem. A menny és a pokol az ember (test és lélek) végső állomása. 

Előzmény: zrkkvl (19)
Goose10 Creative Commons License 2025.09.28 0 0 20

Nincs pokol .

zrkkvl Creative Commons License 2025.09.27 0 0 19

A pokol az, amikor szenvedsz. Az nem egy hely valahol, hanem egy érzelmi állapot.

Isten országa sem egy hely, amire azt mondják, hogy "itt van" vagy "ott van", hanem egy pozitív érzelmi állapot.

híg ember Creative Commons License 2025.09.27 -1 0 18

Nem kedvelem hígembert

Mert...?

Előzmény: Zsebimacs (14)
elterito Creative Commons License 2025.09.27 0 0 17

Vajon milyen indokokkal?

Úgy voltak vele hogy aki öngyilkos akar lenni az valóban legyen öngyilkos, ne pedig magát ölesse meg, és rettegjen és fél ilyen a pokoltól abban a percben amelyben öngyilkosságot követ el.

Előzmény: pk1 (16)
pk1 Creative Commons License 2025.09.26 0 0 16

Jaaa, hogy nem értek rá. Az más.

"az egyházi vezetők hevesen tiltakoztak"

Vajon milyen indokokkal?

Előzmény: elterito (15)
elterito Creative Commons License 2025.09.26 0 0 15

Sokáig tart úgy a meghalás

Előzmény: pk1 (12)
Zsebimacs Creative Commons License 2025.09.26 -1 0 14

Nem kedvelem hígembert, de nem kívánta Endit a pokolra. Sztem hígember se hisz a pokolban.

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2025.09.26 -1 0 13

Szerintem eléggé gusztustalan dolog valakit a bokolba kívánni.

A vallásos bolondok szoktak ilyeneket tenni, meg átkozódni....  

Előzmény: elterito (9)
pk1 Creative Commons License 2025.09.25 0 0 12

"Akadtak, akik szándékosan gyilkoltak azért, hogy kivégezzék őket."

Pedig elmehettek volna lepratelepre is önkénteskedni.

Előzmény: elterito (-)
elterito Creative Commons License 2025.09.25 -2 0 9

Híg, aki lehet hogy troll!

Mivel tudod alátámasztani azt a hitedet, hogy endi a pokolba kerül?

Előzmény: híg ember (6)
elterito Creative Commons License 2025.09.25 -3 0 8

Ha a pokolban ezt a szart kéne olvasni, akkor nem félnék a pokoltól mert ezen a szaron sok hülye embernek nagyon sok hülyesége található melyeken jókat lehet nevetni.

Előzmény: pk1 (7)
pk1 Creative Commons License 2025.09.25 -2 2 7

A pokolban végig kell olvasni az index fórumot, és ha az gyorsabban gyarapodik, mint olvasódik, akkor hát bizony örökké tart.

híg ember Creative Commons License 2025.09.25 0 0 6

Látom, kezdesz megbarátkozni a gondolattal, hogy a "pokolra" fogsz jutni, így most gyártasz magadnak egy elviselhető elképzelést a "pokolról": á, nem is lesz az azért annyira szörnyű. Pedig de: szörnyű lesz - ám szerencsé(d)re nem fog örökké tartani...

Előzmény: Eggokádá (4)
elterito Creative Commons License 2025.09.25 -2 1 5

szerintem a pokol is egyfajta "mindennapi élet" lesz, egy másféle világban. nem állandó és folytonos szenvedés. illetve azoknak igen, akik nagyon gonoszak voltak.

Azt tudom, hogy odaírtad: "szerintem", de mégis mire alapozod?

Előzmény: Eggokádá (4)
Eggokádá Creative Commons License 2025.09.25 -2 0 4

a pokolról nagyon keveset mondott jézus és az apostolok is.

például amit a katolikus hozzáköltöttek (pl dante) az nagyrészt hamis. pl hogy ördögök kínozzák az embereket a pokolban. ez kifejezetten gonosz hamis tanítás. hiszen az ördögök szeretik kínozni az embereket, így hát egy ilyen tanítás azt állítja hogy a pokolban jó lesz az ördögöknek. és még sorolhatnánk. a tisztítótűz tanítása is ellentétes azzal amiket jézus tanított.

azt fontos megérteni jézus tanításaiból hogy az ítéletlen fokozatai lesznek. szerintem NAGYON szenvedni csak kevesek fognak, a nagyon gonosz emberek. persze mondhatnánk azt, hogy a kis szenvedés is szörnyű, ha örök ideig tart, de ez nem igaz. szerintem a pokol is egyfajta "mindennapi élet" lesz, egy másféle világban. nem állandó és folytonos szenvedés. illetve azoknak igen, akik nagyon gonoszak voltak.

persze sokan azt is vitatják hogy örökké fog tartani, szerintük megsemmisülés lesz. szerintem ez is hamis tanítás, bár minimális esélyt én is adok ennek az értelmezésnek, kb 1%-ot.

Előzmény: CiniKuss (1)
CiniKuss Creative Commons License 2025.09.25 0 0 3

Bár az előbbit a topiknyitónak szántam, de erre reagálva: az őszinte gyónás rengeteget számít, amelyben hangosan kimondjuk úgy, hogy más is hallja, mind azokat a cselekedeteinket, amelyek komoly lelkiismeret furdalást okoznak, és ugyanúgy kimondjuk azokat a bennünk haragot keltő, s minket ért hatásokat, hogy "megbocsájtunk neki", azaz gyakoroljuk (hangosan és más által hallottan) a megbocsájtást. Ez nem Jézus, meg miegymás, hanem a pszichológia által feltárt tény.

Tulajdonképpen ezen két utóbbi cselekedetfajta az, amely megszabadít minket az öngyilkos (s egyben gyilkos) gondolatoktól.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (0)
Eggokádá Creative Commons License 2025.09.25 0 0 2

ez is olyan lehet mint amikor 2 utcán tombolnak párizsban a tüntetők és a média azt írja hogy "lángokban áll párizs"

CiniKuss Creative Commons License 2025.09.25 0 0 1

Mindez a pokol értelmezésének hibás voltából adódik. Kezdetektől fogva ez félresiklott, és 313 után megkövesedett. De kb. 1700 éven keresztül jó szolgálatot tett a hatalomnak, amely a vallási szemlélet álcája mögé bújt, s embermilliók hittek neki.

Vegyük észre: A pokol napjainkra jött el (kb. 50-60 éve tart), amikor is olyan jólétet alakítottunk ki magunknak, hogy a biológiai (biokémia, hormonok) hatása azt eredményezi, hogy nem érezzük azt soha jónak, mindig jobb és jobb kell, s mostanra (a járvány időpontjára) ez az állandó "fejlődés" fenntarthatatlanná vált, s megérkezett a mindenkit elborító boldogtalanság évtized-sorozata. A pokol érzete agyi és biokémiai szinten támad ránk, sőt az egész emberiségre, amely ezen állapoton át kollektív öngyilkosságba próbál rohanni.

Helyesen értelmezve, és a buddhista tanításokat is figyelembe véve - bár Jézus minden szava igaz - nem csak a földi testünk marad itt, hanem a mentális részünkből is egy darab (ami NEM a keresztény lélekfogalom!), és újraélünk szenvedéseket, mintha pokolban lennénk. Azokat a célt tévesztett cselekedetek következményeit, amelyek - természetszerűleg - nem férnek be a mennybe. Valóban lesz sírás és fogcsikorgatás, miután babaként ismét egy földi létben találjuk magunkat, ám ez nem az az énünk már, ami - bántatlanul, megbocsájtottan, örök boldogságban - távozik az anyagi létből.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (0)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2025.09.25 -7 0 0

A nem őszinte gyónás nem vezet sehová, szóval hibás a logika.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!