Keresés

Részletes keresés

híg ember Creative Commons License 2025.08.15 -1 0 11
híg ember Creative Commons License 2025.08.12 -1 0 10
Előzmény: Zsebimacs (9)
Zsebimacs Creative Commons License 2025.08.12 -1 0 9

Én már annyi vacak filmet láttam, ehhez a degenerált foschhoz már nincs kedvem. Viszont valamikor régen láttam egy személyes dokut, egy zsidó brutalista építészről, aki a zsidó felesége mellé újított egy naív siksza szeretőt, annak a fia csinálta a filmet. Az ürge valamelyest hajaz a filmre, csak nem volt olyan girnyó, mint Brody. És olvastam anno E. Michael Jones kiváló értekezését a szóbanforgó filmről.

https://www.unz.com/ejones/the-brutalist-america-turned-upside-down/

A brutalista stílusú épületek baromi rondák. A Bauhaust is utálom, de ez még azon is túltesz.

Előzmény: elterito (8)
elterito Creative Commons License 2025.08.12 0 0 8

szóval ez film rossz. az üzenete is rossz

Ez a film rossz?

Akkor megnézem!

Főleg ha szar is.

Előzmény: Eggokádá (5)
elterito Creative Commons License 2025.08.12 0 0 7

gondolom nem is láttad a filmet

Nem biza. Tudatlanságomra

büszke is vagyok. Nagyon.

Előzmény: Eggokádá (4)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 2025.08.12 -2 0 6

Agyondicsért film, szóval biztos vacak alkotás. Így nem is néztem meg.

Előzmény: Eggokádá (-)
Eggokádá Creative Commons License 2025.08.11 0 0 5

hogy ne kelljen megnéznetek, leírom miről szól a brutalista c. film.
és nem, nem vagyok antiszemita. a legtávolabb áll tőlem minden ilyesmi. sőt, én tudom, hogy a zsidó népnek különleges szerepe van.
szóval.
van egy holokauszt-túlélő család. a férj (a főhős, építész, nem valós személy, a film nem doku film) usa-ba tud menekülni és ott sikerül nagy volumenű építészeti megbízást kapnia. egy marha nagy, brutalista stílusú kultúrközpontot tervez, amiben van templom is. az építmény tetején van egy kereszt, de zseniálisan úgy van kialakítva, hogy maga a kereszt az csak a beton hiányzó részében van ott.
a film a főhős küzdelmeiről, szenvedéseiről szól. ne felejtsük, épp megtörtént a holokauszt...
szóval épül a hatalmas épület, amit egy amcsi gazdag fickó rendelt meg. sok történés és szenvedés után egy jelenetben a gazdag ember megerőszakolja a főhőst, és közben olyanokat mond neki, amiből kiderül hogy irigykedik a zsidó tehetségre, ezért erőszakolja meg a főhőst.
de vajon mi a fenéről akar szólni ez a film???
ha arról szól, amiről úgy tűnik hogy szól, akkor azt miért nem mondja ki egyenesebben, gerincesebben? mert ez olyan súlyos vád/téma, hogy nem szabadna ilyen módon megjeleníteni. ilyen zavarosan.
mert ha jól értem a film arról szól, hogy a zsidó egy felsőbbrendű nép, felsőbbrendű tehetséggel megáldva, és a gonosz egyéb népek kihasználják ezt, és közben kicsinálják a zsidókat. mert irigyek rájuk, mert tehetségtelenek stb.
oké, szóljon erről a film... de akkor legyen egyenesebb, gerincesebb. meg legyen jó is, mert amúgy ez a film más szempontokból se jó.
amúgy sok egyéb utalás is van a filmben arra, amiről szerintem szól, de nekem nincs kedvem ezeket elemezgetni.
szóval ez film rossz. az üzenete is rossz. meg hazug is.

Eggokádá Creative Commons License 2025.08.11 0 0 4

megint nyomod a dedós hülyeségeidet? bodó :)

gondolom nem is láttad a filmet

Előzmény: elterito (3)
elterito Creative Commons License 2025.08.11 0 0 3

ööö??? nincs köze a valláshoz??? a brutalista c. filmnek?????

ööööö. Nincs köze a valláshoz a brutalista c. filmnek.

Előzmény: Eggokádá (2)
Eggokádá Creative Commons License 2025.08.11 0 0 2

ööö??? nincs köze a valláshoz??? a brutalista c. filmnek?????

Előzmény: A.Schindler (0)
Cohn Jonnor Creative Commons License 2025.08.11 0 0 1

Menta, Bruta és Schindler listája? :-)

Előzmény: A.Schindler (0)
A.Schindler Creative Commons License 2025.08.11 0 1 0

0 köze van a valláshoz, de a filozófiához is. Miért nem a Kultúra részlegen nyitottad? 

Eggokádá Creative Commons License 2025.08.11 0 0 topiknyitó

A brutalista c. filmről beszéljünk. Látta valaki? Imdb: https://www.imdb.com/title/tt8999762/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!