Jezus is sokat tepelodott es morfondirozott a vilagrol es onmagarol, de akkor meg nem volt pszichoanalizis amit csak egy kesobbi zsido ember talalt fel.
Azaz a klasszikus arab kinézet más a maihoz képest.
Az arabok rengeteg idegen elemet asszimiláltak.
Nyugat-Ázsiában a mai arabok zöme nem arab genetikailag, hanem szír, ami fehérebb a normál arabnál.
Aztán ugyanez Északnyugat-Afrikában: a mai arabok 95 %-a a valóságban berber származású, a berberek egy része pedig keveredett négerekkel.
Viszont kivétel Tunézia, ahol tele az ország európai kinézetűekkel. Ennek oka: ez a volt Vandál Királyság, azaz germánok, akiket aztán az arabok asszimiláltak.
Hát persze. Meg amúgy az afrikai úgymond négerek jobban különböznek egymástól, mint az európai úgymond fehérek. Hiszen az angol, az izlandi, a sziciliai, vagy az orosz egyaránt europid.
De ezzel szemben, habár a nigériai valóban negrid, de az etióp és a busman már NEM.
És természetesen a dél indiai fekete bőrű tamil ugyancsak europid, bár fekete mint a néger feneke.
Addig én is a tipikus európai előítélettel éltem, hogy "a néger az néger".
Ott jöttem rá, hogy ahogy a skandináv, a magyar és a spanyol se azonos, pedig mind3 fehér, ugyanaz megvan a négereknél is.
Az amerikai kontinensre bevitt spanyol, brit, holland rabszolgák 99 %-a nyugat-afrikai, a Guineai-öböl környékéről. Ez a típus: tömzsi, erős testalkatú ember, kevés arcszőrzettel, nyilván ez kellett, hiszen ezeket az embereket elsősorban kemény ültetvényes munkákra vették meg jövendő gazdáik.
Míg a portugálok és részben a franciák is délebbről vették az embereket, ott a magasabb testalkat jellemző. Szóval a brazíliai négerek más kinézetűek.
S a kelet-afrikai meg még másabb: magas, szikár típus, szakállal. Ráadásul ezeknek az arcvonásaik lágyabbak.
1 év Kuba után már fel tudtam ismerni, ki biztosan nem kubai néger, hanem afrikai.
Akkor volt elég sok etióp ösztöndíjas Kubában. 20 méterről látni lehetett, hogy nem helyiek.
azért remélem te legalább érted hogy miről szól a topik. vagy most heteken keresztül arról beszéltek hogy hogy nézhetett ki jézus valójában? hihihi huhuhu?