Az emberek az Istenben vagy istenekben hisznek . Az Isten szól hozzánk, ill. az istenek . De akkor miben hisz az Isten, ill. miben hisznek az istenek ?
Mondjuk úgy, hogy ezzel a mentalitással nehezen jutunk el a csillagokba. Igaz, a háborúk a fejlődés turbómotorjai, de szerintem lassan járj, tovább érsz.
Hát sokan azokban az emberekben hisznek, akik istent játszva diktátorkodnak. Jah, lehet nem is hisznek, csak elnyomja őket az egzisztenciájukat biztosítónak látszó. Tudod, az ésszerűséget elnyomó képes anyagiak.
"De akkor miben hisz az Isten, ill. miben hisznek az istenek ?"
isten a teljes univerzumot annak népét magában tudja,nem egy a sok közül mint mondjuk egy ember,hanem közösségi identitás nincs kivételese szeretetének.
"Az emberek egy része focimeccsre jár szórakozni, más részük komolyzenei koncertre."
Most elgondoltam, ha a fociközönség úgy reagálna mint a szinfonikusok ("ötödször hallgatom ezt a meccset, de ettől a szöglettől mindig lúdbőrzik a hátam" - a közönség tapsol), a vájtfülűek meg mint a B-közép ("fafúvós cigányok, fújjátok az anyátok!", "hallókészüléket a karmesternek!", füstgyertyák repülnek be, verekedés a széksorok között).