Itt kérem minden a legnagyobb rendben van és kész.)) Amúgy másképp nézve elég kettős viszont. A 10. hely az úgy kimondva "szar", azt nyugodtan megállapíthatjuk.
Ugyanakkor külön meccsenként nézve a "normális" ellenfelekkel végül is mindig meccsben voltunk, voltaképpen egy kicsi hiányzott, de az mondjuk tényleg rendszeresen és folyamatosan.
Nem úgy volt, hogy közünk sem volt az eseményekhez. Csak épp mindig a többiek nyertek.)) Ha nem épp X lett, a svájciak ellen az betli inkább, a svédek ellen úgy hogy ők hazain játszottak, az meg bravúr.
Furcsa ez, nincs osztálykülönbség, nem mostak le a pályáról sem. Viszont azt a pluszt mindig mások hozták, ami a győzelemhez kell. Meg kell tanulni nyerni is az efféle meccseket...
Simić kihagyott majdnem egy évet és állítólag két méretnyit fogyott. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fog visszatérni. Az MT legtöbb meccsét nézem, majd megírom, mit láttam. Tavalyról emlékszem totális homály teljesítményeire is, bár tény és való, hogy igen látványosan (és színpadiasan) tudja elkapni a fonalat.
Egyébként meg elég különböző stílusú kapusok Palával (már csak alkati okokból is), Lichtlein pedig talán tanult a Morawskival kapcsolatos fiaskóból. Ráadásul Morawski erős közepes kapus, Pala jobb nála. És két jó kapus miért ne tudná húzni egymást felfelé? Már bocsánat, de mittomén a GWD Minden ellen is komolyabb sportszakmai értéke van egy félidőnyi játékidőnek, mint a magyar bajnokságban a harmadik helyezett csapattól (Tatabánya, gondolom) kezdve bárki ellen hatvannak.
Az egyedüllétre:
A DYN-on igen lelkesen szokták kiemelni azt, hogy Sipos milyen jól fogja össze pályán kívül (is) a csapatot. Viszont a világ annyi különböző sarkából érkeztek a játékosok, azt nehéz elképzelni, hogy a magyarokon kívül ne legyen mással is érdemi kapcsolata a pályán kívül.
A helyi lakossággal nem nagyon fáradnék, ők erősen megnézik, kivel érintkeznek.
És persze, nyilván az ő döntése, mozdul-e és merre, én csak a gondolataim írtam le.
Simic is egy olyan tipusú kapus, aki nem igazán szereti, ha lecserélik. Ráadásul nagyon kevés alkalommal ad okot arra, hogy az edzője lecserélje, mert általában megbízhatóan, mitöbb bravúrosan véd. Persze nem lehet tudni, hogy milyen lesz a hosszú sérülés után a formája. De azt gondolom, ha Palasics Kristóf több lehetőséget fog kapni Szegeden, mint Németországban, akkor nem teszi rosszul, hogy hazajön.
Ráadásul egy interjúban elmondta, hogy Bartucz Laci és Sipos Adrián sokat segítenk neki, ebédre, vacsorára hívják, közös programokat szerveznek, de azért mind a két másik játékos családos ember és néha egyedül érzi magát Melsungenben.
Ez nem olyan egyszerű... A németekével szemben a magyar bajnokság leginkább 2 csapatról szól, náluk vannak komoly nemzetközi célok (amúgy is full külföldiekkel megpakolva), a többiek meg csak úgy elvannak..., se elég pénz, se akarat, se megfelelő nézettség nincs, h ténylegesen feljebb akarjanak lépni. Ha most ha teleszórnád északiakkal a bajnokságot, attól nem lesz több néző, csak még kevesebb magyar játékos.
Valószínűleg azért is ilyen jók a német fiatalok, mert a legtöbb dán és a többi északi játékos zöme is a német bajnokságban játszik. Oda-vissza erősitik egymást. Jót tenne a mi bajnokságunknak is és a fiataljainknak is, ha a legtehetségesebb északiak ellepnék a magyar nb1-et
Ettől semmivel nem lennénk jobbak.
Nincs piaci verseny, a nevelő bázisokban sem, nincsenek képzett nevelő edzők, kiválasztás, átvilágítás, hatékonyság vizsgálat, következmények, van uram-bátyám rendszer.;-)
Ennyi pénzből lehetnének dán nevelő edzők is, de minek?;-)
Aki kimegy, az is jön vissza, több a pénz, kisebb a terhelés?
"Jót tenne a mi bajnokságunknak is és a fiataljainknak is, ha a legtehetségesebb északiak ellepnék a magyar nb1-et... 😀"
Az sem lenne egy rossz kezdés, ha egy-két idény után a kimerészkedők többsége nem csábulna haza.
(És ilyen szempontból nagyon remélem, hogy a Pala Magyarországra való visszatéréséről szóló híresztelések nem igazak, de ha volt az a pénz, amiért Imre Bence otthagyja Kielt, miért ne lenne annyi, amennyiért ő lépjen Észak-Hessenből, egy bizonyítottan kiváló kapusedző kezei közül? Mert lehet ugyan azzal takarózni, hogy valaki a Bajnokok Ligájában akar játszani, csak hát épp a Bundesliga mezőnyének legalább a fele nem lógna ki lefelé a BL-ből.)
Megérdemelt dán siker született, de sokat fejlődtek a németek, sokáig szoros csata volt. Valószínűleg azért is ilyen jók a német fiatalok, mert a legtöbb dán és a többi északi játékos zöme is a német bajnokságban játszik. Oda-vissza erősitik egymást. Jót tenne a mi bajnokságunknak is és a fiataljainknak is, ha a legtehetségesebb északiak ellepnék a magyar nb1-et... 😀
A spanyolok viszont már egy jó ideje nem képviselik azt a szintet, mint régebben és a franciák csillaga is elkezdett halványulni, a legnagyobb ászaik egyre idősödnek és nem nagyon látszik, hogy bontogatják a szárnyait náluk a jövő nagy sztárjai. A portugálok viszont egyre jobbak, élükön a Costa fivérekkel. Igazából tényleg reális a 10. helyünk ezen a tornán, sőt mögöttünk is végzett 1-2 olyan válogatott, akit nem biztos, hogy legyőztünk volna, ha játszanunk kellett volna ellenük...
Úgy az egész EB-n elmondható, hogy a németek elől azért hagytak némi kivánnivalót maguk mögött. Mindig segített a kapus rajtuk. A portugál válogatottnak, ha lenne egy megközelítőleg hasonló tudású kapusa, mint Wolff, nem lennék meglepve, ha valahol nagyon elől végeznének a közeljövőben egy világversenyen.
Egyéb iránt nekem kissé keserű a szájízem a mind a női VB, mind a férfi EB miatt. Az egyik világversenyen nagyon kevés az igazán komolyan vehető csapat, a másik pedig elmegy egyre inkább a gladiátorharc irányába. Nem tudom, hogy a kézilabda élvezhetőségének jót tette-e, hogy így felgyorsult a játék, mikor 10 mp alatt, akár három gól is eshet. Persze ez csak az én véleményem, lehet túl finnyás vagyok.
Igen (Mondtam már, hogy rheinbachi? Csak ötvenszer? ;-)). De ez kevés volt, elöl volt a németeknek egy eléggé vak negyedórája. Meg az, hogy Uscins 2/7, nem fér bele.
Kösz. Ki honosított még, Ilic? Szerintem simán megoldható, Pedró alig játszott, Pergel meg nem sokat tett hozzá, és figyelembe véve Sipos beállójátékát és Rosta védekezését, talán Topic hasznos lett volna, bár nem ismerem a formáját.
Max. 2 honosított lehet egyszerre keretben, ezért kellett most is Pergelt és Rodriguezt folyamatosan cserélgetni. Még egy honosított játékost nehéz kezelni.
Meg azt is megkérdezném, hogy a legfontosabb meccsünkön, Izland ellen, miért játszott húsz perc körül Pergel, Ónodi, Hanusz? (Ha a verseny vége felé sem vagyunk gyengébbek nélkülük...)
Hú, mit küzdöttek a horvátok :) Bizonyos időszakaiban nem volt egy szép meccs, de a maga módján ritka szórakoztató volt. Mate Mandić a végén a fújoló közönséget elhallgattatni szándékozó gesztusával megvett kilóra :DDD
Lesújtott északi játékosokat látni pedig akkor is jól esik, ha Izlandról jöttek :P
===
Az EHFTV beizzított egy Lewis Howes nevű amerikai szakkommentátort, aki egyébként üzletember és kézilabdázó és ahhoz képest, hogy saját bevallása szerint ma szakértett először, őstehetség. Nagyon profin, szórakoztatóan beszélt és mivel mindmáig aktív játékos (akar játszani két év múlva az olimpián), hozzá tudott tenni egy csomó olyan aspektust, ami a magyar médiában megforduló szakértőknek általában nem szokott sikerülni.
Ehhez kapcsolódóan kérdezem, hogy mi van Topiccal? Úgy emlékszem, hasznos volt a magyar válogatottban, talán tudott volna segíteni a rutinjával és erejével.
Nem azt mondtam, hogy nem vettük komolyan. Arra utaltam, hogy vannak fórumozók, akik szerint az ilyen versenyek nem annyira számítanak, szabad kísérletezni stb. Szerintem a fiúk komolyan vették, odatették magukat, főleg védekezésen látszott, VISZONT úgy éreztem, Chema nem tett meg mindent a maximális eredményesség érdekében, kicsit kísérletezett, nem igazán működő taktikákat próbálgatott, erőltetett, és a játékosok felé is igyekezett "jófej" lenni, ami nem mindig kedvez az eredményességnek...
Amikor ilyen szoros meccseket bukunk, én nem tudom elfogadni, hogy ennyi volt bennük, inkább bosszant, hogy miért nem jött ki picit több. Szerintem az eredmények és a mutatott játék (és a kedvező ág) alapján is reális cél lehetett volna a bronzérem.
A portugálok mindemellett megverték a hazai pályán játszó dánokat, játszottak egy szoros meccset a németekkel és lemosták a spanyolokat. Ebből mi tudtunk volna játszani egy szoros, ám valószínűleg vesztes mérkőzést a spanyolokkal, a másik kettő kimenetele egyértelmű lett volna, kivéve, ha valamelyik csapat dobja a mérkőzést, mert nekik már nem számít.
A francia leszállóág két legfontosabb komponense, hogy a kispadon és a kapuban egyértelműen nincsen elit kategóriás szereplő. Guillaume Gille-t a mezőnyjátékosai egyéni minősége menti meg nagyjából.
Úgy gondolom nem arról volt szó, hogy nem vettük komolyan. Ebben a magyar csapatban most ennyi volt. Véleményem szerint nem lenne reális, ha a bronzéremért játszanánk. Talán egy Bánhidivel és egy jobb lövő teljesítménnyel előrébb végezhettünk volna.
Hogy jött ki az 50-50? Az elmúlt 5-6 évben a legrosszabb magyar helyezés is jobb, mint a legjobb szerb a vilàgversenyeken. Arról nem is beszélve, hogy két wild card is van (ha jól rémlik legutóbb Svájc kapta).