Keresés

Részletes keresés

Pirtus Creative Commons License 4 napja 0 0 20

https://24.hu/belfold/2026/04/15/gyorfi-mihaly-ultimatum-szita-karoly-mjvsz/

Ultimátumot kapott a fideszes Szita Károly,  Szolnok kilép a Megyei Jogú Városok Szövetségéből, ha az elnök nem mond le azonnal.

Szolnok kilép a Megyei Jogú Városok Szövetségéből, ha az elnök nem mond le azonnal.

Nyílt levelet írt a szolnoki polgármester Szita Károlynak, a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) elnökének. Györfi Mihály jelezte: az MJVSZ pártpolitikán felül álló szakmai szervezet, amelynek nem lehet elnöke az, aki asszisztált a Fidesz–KDNP-kormány városokat megnyomorító, brutális pénzelvonásaihoz.

Az MJVSZ-t nem vezetheti olyan ember, aki a Fidesz propagandáját szolgálva tevékeny részt vállalt egy bírósági ítélet által is hazugságnak minősített rémhír terjesztésében.

Rab Rábi Creative Commons License 2026.02.05 0 0 19

Csak a rend kedvéért:

Mennyi volt  a szolidaritási adó, amit elvontak?

Vagyis: szolridaritási adó - "iparűzési adó többletbefizetés egy részének visszatérítés" az pozitív, vagy negatív szám?

Egyébként meg: az un. iparűzési adó, az nem az önkormányzatok által kivetett adó, ergo, nem az önkormányzatoknak kell(ene) rendelkezni felettük?

Most komolyan: A miniszter "úr" kegyet gyakorol abból a pénzből, ami nem az övé?

Ne már!

Előzmény: nagyvárosi anzix (18)
nagyvárosi anzix Creative Commons License 2026.02.02 0 0 18

A megyei jogú városokkal írt alá hétfőn együttműködési megállapodást az iparűzési adó többletbefizetés egy részének visszatérítéséről Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter – számolt be közösségi oldalán a tárcavezető.

Navracsics Tibor közölte, ezt az összeget olyan fejlesztésekre használhatják fel a települések, amelyekről maguk döntenek.

A miniszter hangsúlyozta, ezek a városok vállalják és értik a szolidaritás szükségét, a kevésbé fejlett és fizetőképes települések segítését.

A megállapodás révén Szolnoknak 225 millió forintot térítettek vissza

vezérgyalog Creative Commons License 2026.01.22 0 0 17

Magabiztosnak tűnt.

Előzmény: Portusi (16)
Portusi Creative Commons License 2026.01.22 0 1 16

Györfi Mihály Szolnok város polgármestere az ATV-ben!

https://www.atv.hu/musor/egyenes-beszed/

M.O.S.T. Creative Commons License 2025.10.28 -1 1 15

Szolnokon Beszélik Fecebook

BUKTA!

Györfi Mihály polgármester politikai kifizetőhellyé tette a szolnoki városházát!

Dr. Komáromy Csaba jegyző az ellenőrzési bizottság kérésére benyújtotta az önkormányzat kötelezettségvállalásait tartalmazó anyagot.

Ebből kiderült, hogy Györfi Mihály tovább növelte az őt kiszolgáló politikai emberek számát!

Most már a DK korábbi kommunikációs igazgatóját, Wirsching Viktóriát is alkalmazza egyre terebélyesedő tanácsadói körében! Mindez 1 350 000, azaz egymillió-háromszázötvenezer forint plusz járulékaiba került a szolnoki adófizetőknek!

Emellett a volt DK-s, aztán LMP-s, most éppen franc sem tudja melyik pártot támogató Szelindi Andreára is jut marketines tanácsadás címén 750 ezer forint!

Azaz a kettőre több mint kétmillió! Úgy látszik, a saját kitartottakra mindig van pénz!Úgyhogy libsi polgármesterünknek gyorsan jutott új autóra, telefonra, drága festményre és irodai ajtóra, most pedig milliók mennek el az újabb tanácsadókra!

Méghogy nem viszed haza Miska! Hazug ember sosem változik meg

furtimel Creative Commons License 2025.10.01 0 0 14

Kalmona Creative Commons License 2025.09.16 0 2 13

Van egy igazgató akiért nem hullajtok könnyeket, ő dr.Kondor Anita műszaki igazgató.

Közügyekben találkoztam vele.

Előzmény: nagyvárosi anzix (12)
nagyvárosi anzix Creative Commons License 2025.09.16 0 2 12

A szolnoki Fidesz–KDNP frakció tagjai szerint tömeges felmondások zajlanak a városházán, legutóbb "Lits László, a Városüzemeltetési Kft. igazgatója mondott le tisztségéről.

A botrány Györfi Mihály polgármester vezetői stílusának köszönhető, fenyegetések és megalázások állhatnak a háttérben.

Mohi Márk frakcióvezető-helyettes emlékeztetett: az elmúlt időszakban a jegyző, az aljegyző, négy igazgató és egy osztályvezető is távozott a városházáról. 

Olyan légkör alakult ki, amelyben senki sem tud nyugodtan dolgozni – fogalmazott."

amikor ittunk a Bíróban Creative Commons License 2025.09.12 0 2 11

Megnéztem a városháza honlapját és azt látom, hogy nagy szervezeti változások vannak lesznek. 

Igazgatóságok megszűnnek, csak osztályok lesznek, ami azt eredményezte, hogy jelentős személyi változásokra kerül sor. Többen távoztak a hivatalból.

vezérgyalog Creative Commons License 2025.09.12 0 1 10

"AGÓRA Szolnoki Közéleti Egyesület Facebook"

Újabb mélypontot értek el a Fidesz–KDNP pártszövetség szolnoki képviselő-testületének tagjai.

A szeptember 11-ei képviselő-testületi ülésen fokozták a polgármester és a hivatalban dolgozó köztisztviselők elleni támadásukat: a hivatalba júliusban belépett, a polgármester munkáját közvetlenül segítő, többdiplomás, komoly elméleti és gyakorlati vezetői tapasztalattal, valamint érvényes nemzetbiztonsági ellenőrzéssel rendelkező köztisztviselőt támadtak meg úgy, hogy politikai kinevezettnek minősítették az adott személyt.

A kormánypárti képviselők akciója egyértelműen mutatja, milyen erkölccsel rendelkeznek, valamint azt is, hogy félelemből cselekedve a józan ész legapróbb alkatrészeit is sutba dobják.

Megkerestük az ügyben érintett, megtámadott személyt, aki egy velős önéletrajzzal válaszolt számunkra arra, mennyiben is minősül politikai kinevezettnek vagy szakembernek.

Ebből idézünk változtatás nélkül:„

Sok mindent láttam már, átéltem, ezt még nem, de vártam, számítottam rá.Klasszikus kádári munkás-paraszt családból származom, szüleim munkásemberek voltak.

Én még láttam egyik nagyapám cselédkönyvét, jómagam abszolút első generációs értelmiségi vagyok.

Édesapám is itt született, Szolnokon, én pedig a szolnoki MÁV-kórház első szülöttje vagyok: én avattam 1968. november végén a szülészetet. Ez akkora esemény volt, hogy a december 13-ai helyi újságban a főoldalra kerültem.

Szoktam is dicsekedni, hogy kiszorítottam Nixont a címlapról.

Július 15-e óta dolgozom a Polgármesteri Hivatalban, közvetlen polgármesteri irányításban. Mióta itt dolgozom, többen is támadólag szóvá tették, miért is jöttem ide, mit csinálok én itt, egyáltalán szolnoki vagyok-e.

Ez számomra mulatságos, különösen, mikor olyanok támadnak, akik jól ismerik az életutamat, vagy amikor olyanok teszik ezt, akik igencsak messziről érkeztek szülővárosomba. (Pedig nagy a megértésem feléjük is, hiszen marosvásárhelyi születésű nagymamám révén székely vérvonal is van bennem. És nem vált vízzé.)

Azt csak érintőlegesen jegyzem meg, hogy már az első héten megfenyegettek, majd ezt követte a második héten a következő, illetve az ehhez illesztett, jól ismert „suttogó propaganda”.

Elképesztő meséket hallok vissza ismerősöktől arról, hogy milyen történeteket regélnek rólam ezek az alakok.

Mi az oka? Az új polgármester mellett elkezdett kiépülni egy szakmai közösség, olyan személyekből, akik nincsenek benne a várost 20 éve gúzsba kötő politikai-gazdasági összefonódásban.

Jönnek (sőt: jelentkeznek, visszajönnek) az új emberek, akik tapasztaltak, láttak már mindent, nem omlanak össze a harctól, nem lehet sem megvenni, sem megfélemlíteni őket.

És ez így már nem egy ember, akit el lehet taposni vagy meg lehet buktatni, mert: ez így már egy phalanx.

Ezt akarják megakadályozni, ezért most már személyükben támadják a szakembereket: ha nem tudják felgyújtani a széket, az is jó, ha elfűrészelik a széklábakat.

Szakmai és civil életutamat azzal intézték el ezek, hogy politikai kinevezett vagyok. Szóval: senki.

Ez a magamfajtánál röviden a következőt jelenti:Van egy jogi végzettségem, jogi szakvizsgám, igazgatásszervezői diplomám, környezetvédelmi szakjogászi szakdiplomám.

Írtam pár szakcikket, kettő hivatkozása megtalálható a jogászi szakma által használt Jogtárban is (jogi bibliográfia).

Fiatalon kidolgoztam az ún. szabályozó hatóságok jogelméleti hátterét (párhuzamos tanulmányt írtunk egy jogászprofesszor barátommal; mindkettő megjelent a Magyar Közigazgatás című lapban 23 évvel ezelőtt – mondom, fiatal voltam még). Ennek a jogelméleti munkának az eredménye az Alaptörvény 23. cikke (önálló szabályozó szervek), amelynek a konkrét megszövegezésében is benne voltam (igen, ez a mostani kormányzat kezdete).Kidolgoztam az egykori Magyar Energia Hivatal (16 évet dolgoztam ott) új identitását, előkészítettem az új státusztörvényét és a szervezeti-működési szabályzatát (Szolnokon készült, hétvégenként, a munka utolsó fázisába vontam be pár kollégámat). Ennek eredményeként elkészült az a jogi és szervezeti struktúra, ami biztosította az ún. rezsicsökkentés végrehajtását. Szabad magyar fordításban: én adtam a kardot a kézbe.

Kőkemény, profi munka volt, szakmailag büszke vagyok rá.

2001-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében megszerveztem az első hazai energiajogi kurzust, vázlatosan kidolgoztam egy energetikai szakjogászi képzés alapjait, amit 10 évvel később Pécsett meg is valósított egy ügyvéd barátom – de ebben én már visszamondtam a részvételt.

A mai energiajogi szakjogászi képzéseknek ez volt az alapja.2013–2015 között a Magyar Földgáztároló Zrt. felügyelőbizottságának voltam tagja, illetve elnöke.1997 és 2021 között egy magánalapítványként működő, nagy társadalmi presztízsű szolnoki civilszervezetben voltam ötletgazda-alapító és végig az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Tovább is van, mondjam még?

Állandó lakcímem eddig csak Szolnokon volt. 40 éves koromig az a kicsi, 42 négyzetméteres bérházi lakás volt az állandó lakcímem, ahová születtem.

Azok, akik évtizedek óta közpénzekből élnek, akiknek a politikai hatalom és a pénz a rendelkezésükre állt (azaz volt cselekvési lehetőségük), vajon mit tettek maguktól, saját erejükből (nem közpénzből, nem pártutasításra) ezért a városért? Mit tettek az emberekért, mit tettek a saját szakmájuk fejlődéséért?

Milyen különleges személyes teljesítmény jellemzi vajon eddigi, közpénzekkel kirakott politikai életútjukat?

Vannak, akik hatalom és közpénz nélkül is hasznos tagjai a magyar társadalomnak.

Régen, a kollégiumi szobám falán függött egy idézet:

„Megtörhetnek, de meg nem félemlíthetnek.”

És egy hazai, székely mondás:„Magyar ember gerince nem hajlik: törik.

”Aláírás, az elvárt módon:

dr. Magyar Attila

senki

Portusi Creative Commons License 2025.09.09 0 2 9

Györfi megerősítette, elfogadta Lits lemondását, szerinte a rábízott feladatokat csak részben látta el megfelelően.

A polgármester szerint az általa felügyelt területek köztisztasága nemigen változott és a Tiszaligeti Strand zárva tartásához is lehet köze.

Így a távozási szándékot a városvezető elfogadta.

Úgy tűnik, nem haraggal válnak el egymástól a felek, de Györfi Mihály saját közösségi médiás oldalán közölte, miért fogadja el szívfájdalom nélkül Lits László lemondását.

nagyvárosi anzix Creative Commons License 2025.08.03 0 2 8

Szeptembertől 15 százalékkal emelkedik a bére minden kormánytisztviselőnek, akik a területi közigazgatásban dolgoznak.

Portusi Creative Commons License 2025.07.28 0 2 7

Nyílt levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek Györfi Mihály szolnoki polgármester a város közbiztonságáról, Györfi szerint ugyanis az utóbbi hetekben „olyan szintre süllyedt Szolnokon a közbiztonság, ami kétségbe ejti az itt lakó polgárokat”.

A Facebook-oldalán is megosztott levélben az ellenzéki polgármester azt írja, Szolnokon „egyre gyakrabban történnek erőszakos, vagy droghasználattal összefüggő bűncselekmények, melyek alapjaiban rengetik meg a szolnoki emberek biztonságérzetét.

Kijelenthető: nálunk semmi nyoma Orbán Viktor meghirdetett programjának, miszerint háromszoros erővel fognak fellépni a drogokkal kapcsolatos bűncselekmények ellen, és megvédik a gyerekeinket.”

Toblige Creative Commons License 2025.07.15 0 2 6

Álláspályázat aljegyző munkakör betöltésére.

Azért sok embert érdekel vajon ki lesz a jegyző és az aljegyző?

M.O.S.T. Creative Commons License 2025.07.10 0 1 5

"Már lehet igényelni a rendkívüli tanévkezdési támogatást, melynek keretében a rászoruló családok akár 20 ezer forintot is kaphatnak – jelentette be sajtótájékoztatóján Györfi Mihály.

Az igényléshez szükséges nyomtatvány beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Szociális Támogatások Osztályán, illetve letölthető az info.szolnok.hu oldalról."

Sallangó1 Creative Commons License 2025.07.01 0 1 4

https://www.youtube.com/watch?v=f-kBzuXLgbA

"AKKOR A FÉL FIDESZT KI KELLENE ZÁRNI" Györfi válasza Dr. Sámson képviselő kérésével kapcsolatban.

A 2025. március 21-i közgyűlésen elhangzottakat követően az Agóra Egyesület áprilisban közérdekű adatigényléssel fordult a polgármesterhez.

Mivel érdemi válasz nem érkezett, több nyilvános bejegyzésben is megkíséreltük tisztázni, illetve megszüntetni az esetleges összeférhetetlenségeket – mindez azonban eredménytelen maradt.

Az ajtók bezárultak.

Nem baj – mi megyünk tovább! Őszintén Szolnokért!

parsifal hendrix Creative Commons License 2025.05.07 0 1 3

a szolnoki polgármesteri hivatalban jó lenne, ha dolgozni kezdenének, például az M4-re kivezető úton tankcsapdányi árkok-repedések vannak, és sehol nem látni annak jelét, hogy ezeket az árkokat be akarnák temetni. 

Zarándi Creative Commons License 2025.05.07 0 1 2

Szerintem meg nem, mert lesz ennek folytatása és sok dolog fog itt történni a jövőben!

Előzmény: Whallacki (1)
Whallacki Creative Commons License 2025.05.07 -1 1 1

Az ítélet nem jogerős.

Éppen ezért kár volt topikot nyitni.

Előzmény: Zarándi (-)
schlumberger Creative Commons License 2025.05.07 -1 2 0

P0lgármester, Sz0ln0k

Előzmény: Zarándi (-)
Zarándi Creative Commons License 2025.05.07 -2 3 topiknyitó

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2025/05/ragalmazas-vetsegeben-bunosnek-talalta-a-birosag-szolnok-polgarmesteret

Rágalmazás vétségében bűnösnek találta a bíróság Szolnok polgármesterét

A Mezőtúri Járásbíróság elsőfokon bűnösnek találta Györfi Mihályt rágalmazás vétségében. A bíróság ítéletében egy év próbára bocsátotta Szolnok polgármesterét.

A Mezőtúri Járásbíróság május 6-án elsőfokú ítéletében bűnösnek találta Györfi Mihályt, Szolnok polgármesterét rágalmazás vétségében, és egy év próbára bocsátotta – tudta meg hírportálunk.

Az eljárás alapjául egy 2024-es választási kampányidőszakban közzétett videó szolgált, amelyben Györfi Mihály a Szigligeti Színház felújításáról beszélt.

A közösségi médiában megjelent felvételen a polgármester a kivitelezés minőségét bírálta, valamint többek között azt is állította, hogy az alvállalkozók nem kapták meg a munkájukért járó kifizetéseket.

A videóban elhangzott kijelentések miatt a színházfelújítás fővállalkozója rágalmazás miatt feljelentést tett, a bíróság pedig elsőfokon helyt adott a vádnak.

Az ítélet nem jogerős.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!