Bár már két évad lement és remek nézettsége volt a műsornak, mégsem született topikja. Szerintem lenne erről vélemény a következő évadig, ezért talán ez a topik egy lehetőség a vélemény-nyilvántásra.
A bevezetőben a bemutatásnál hangzik el ez a szó Nagyházi kapcsán Trillától, már én is somolyogtam ezen, mert valóban akár azt is jelenthetné, hogy Nagyházi egy galeri tagja....
A "galeri" szó jelentése sokrétű: lehet képtár (galéria), építészeti értelemben fedett folyosó/karzat (galéria), lakásban emelet (galéria), de argóban (szlengben)egy veszélyes vagy összetartó banda, társaság is, gyakran gúnyos vagy negatív felhanggal, utalva huligánokra, deviáns csoportokra.
Az is lehet emögött, hogy Molnár Viktor és Fertőszögi saját erejükből lettek neves műkereskedők, Nagyházi meg beült a készbe, apja és anyja már korábban is jól menő galériájába, azaz neki nem sokat kellett küzdenia azért, hogy neves "galerista" legyen (persze ez igaz Kelen Annára is, de emlékeim szerint ő ezt még említés szintjén sem hozta fel soha).
Kíváncsi leszek, mit hoz majd össze Sváby a "Legjobb ajánlat" c. hasonló műsorral, mert ez a Kincsvadászok annyira "bebetonozta" magát a kereskedelmi tévék között, főműsoridőben adott legnézettebb műsorként, hogy nehéz lesz überelni.
Fejes nekem is a "begyemben" van, h nem is azzal, hogy állandóan a cipői talpát fogdosta, majd kezet fogott az eladóval, nem is azzal, ahogy -undorító módon- a szakállát csavargatja, hanem azzal, amilyen gúnyosan és lekezelően be-beszólogat Lőrincnek, majd alattomosan összevillantja tekintett Viktorral és Péterrel!
Ha úgy nézzük: Lőrinc mindegyikük fölött áll, mint a Magyarországi Műkereskedők és Galériatulajdonosok Egyesületének elnöke!
Az pedig külön idegesít, amikor Péter húzza-húzza a licitet és ráígér másokra, amikor tudjuk: ő nem a saját pénzét kockáztatja, hanem a BÁV-ét!
Nekem a kedvenc műsorom, de őszintén szólva én is az elfáradás jeleit kezdem érezni, néha már unom is.
Engem különösen az zavar, amikor az eladó előadja ugyanazt magáról kint is, bent is, a másik meg, amikor az eladó megkapja az álomárat, vagy még többet is, de elkezd pofátlankodni, hogy nem lehetne-e még több...
Jó pár részét kihagytam mert már kezdem unalmasnak találni. Mindig ugyanaz, eladó be - eladó ki, beszólogatás egymásnak , licit van vagy nincs, jó hogy itt voltál azt csá. Tilla ökörködéseire már az elejétől kezdve sem voltam vevő. A huzdmegatökömetörüljnekihogyegyáltalánittvagyok Fejest meg ki nem állhatom. Részemről felejtős a műsor.
Nekünk telekom csomagunk van, a hang elég rossz sokszor, pedig vettünk a tévéhez hangprojektort, kissé javít rajta. A legjobb a hang, ha csak a mindig tévét használjuk, ugyanis meghagytuk az antennát hozzá. Sokszor előfordult, hogy még a "feliratozást" is bekapcsoltam, mert a hangos zenétől nem értettem a párbeszédeket.
Olvastam, hogy a tévén lehet állítani valamit a hangon, de sajnos nem mentettem el a cikket, pedig kipróbálnám.
A tegnapi rész zenéje valóban idegesítő "macskazene" volt, tehát nem benned és nem a készülékedben volt a hiba! :-)
Nekem sajnos nagyon rossz hangú tévém van és marhára zavar. Régen nem emlékszem ilyenre hogy egy stúdió beszélgetésnél hangos vagy akármilyen zene lett volna közben.
De eddig nem volt ennyire harsány? Vagy tegnap a szokottnál idegesebb voltam :-D
Elvileg a zene célja a licit alatti "feszültség" szemléltetése lenne. Igaz, a néző ettől valóban feszült lesz, de nem az izgalomtól, hanem az idegességtől! :-)
A TV2 ahogy csak lehet, "meglovagolja" ennek a műsornak a népszerűségét. Január 24-én (szombaton!) főműsoridőben adja pl. a VIP változat legújabb részét!
Érdekes, hogy Barcsay Domokost a portré eladója erdélyi fejedelemként emlegette a műsorban, ami még érdekesebb, hogy Szandra a honlapján is így nevezi, pedig a felvétel óta eltelt időben kicsit utána nézhetett volna a dolognak.
Mivel nekem úgy rémlett, hogy II. Rákóczi Ferenc volt az utolsó erdélyi fejedelem, és 1711-ben a szabadságharc bukásával az Erdélyi Fejedelemség megszűnt, megnéztem: Barcsaynak a „fejedelem” a társaságbeli becézőneve volt, mivel a felmenői között az 1600-as években valóban volt erdélyi fejedelem.
Mondjuk ezt azért egy kicsit jobban tisztába tehették volna a műsorban, mert így az emberek nagy többsége kritika nélkül elhiszi, hogy az 1800-as évek második felében még létezett erdélyi fejedelem....
Hogy mondhatsz ilyet, hogy gagyi? Hát maga Nánási Pál is bejött alkudozni (nyilván a rossz anyagi körülményeik miatt) Ördög Nóra gyerekeivel, akik vagy harmincszor elmondták, mennyire szeretik ezt a műsort. Az ilyen objektív véleményeknek sem hiszel? (Nem állítom, csak eltűnődöm, vajon a gyerekek kaptak-e VIP-gázsit a fellépésükért...)
Régen jártam itt, belenéztem az új évadba. A kereskedők önelégültségéről szól, pontosabban az egojukról. Nyilván sok hozzáértő szakember van még Nagyházin, Katonán, Fertőszögin, Molnáron és Fejesen kívül hazánkban. (Utóbbi nem titkolja, hogy kívülálló.) Till idétlenkedése kifejezetten zavaró. Ha már, akkor Molnár Viktor. A TV2, ami tudjuk, hogy közpénzzel kitömött kertévé
tolja ezt a mos már inkább gagyiságot, mint értékteremtő műsort.
Én a Zálogcsillagokat szoktam nézni, ott normálisabbak. A Zálogkirályok kereskedői nekem ránézésre is nagyon ellenszenvesek, a vevőik még inkább.
Szoktam még nézni a Raktárvadászokat és már tudom: Amerikából származott az a féldrágakövekkel kirakott földgömb -amit végül nem vett meg Fejes-, mert éppen olyanokat láttam az egyik részben, csak más színben. Több darab is volt, kisebb, nagyobb méretben.
Mivel a G.S. valójában nem aukciós ház csak egy online piactér, ők csak közvetve maipulatívak. Náluk a hirdetők azok, akik a felhajtott árakkal terelni vagy legalizálni akarnak. Az oldal csak egy jólbejáratott felület számukra, ahol ezeket élesíthetik.
Egyébként örüljünk hogy ilyen normális műsor van. Lehetne Zálogkirályok mintájára is. Vevő bejön, 1 milliót kér a porcelánért. Licit csak 100 ezerig megy. Vevő elkezdi szidni a kereskedők anyját. Kereskedők viszont. Végül jönnek a kidobó emberek, kidobják a vevőt a stúdióból, porcelánt utána hajítják. Vevő még az utcáról is ordítva szidja őket. Kereskedők utána mennek ott mutogatnak neki.
És minden egyes tételnél ugyanez ismétlődik. Esetleg lehetne hogy vevő már az elején az értékbecslésnél hajba kap Tillával és Balázzsal mert kevésre értékelik a cuccot.
Na, a mai adásban (ismétlésben) kicsit rávilágított az egyik kereskedő az internetes aukciósoldalak "legendagyártó" árazásáról. Nagyon erősen utalva rá, hogy azok az árak csak kamuból kerülnek a targyak alá.
Én is ugyanezt mondtam itt pár hónapja a Galeria Savariaról.
Szerintem az Árulókat nem akarta lenyúlni, csak szerepelni akart még, mert előzőleg gyorsan kiesett. Emiatt találhatták ki azt a sztorit, hogy majd ő vezeti, de végül Árpa "kinyírta".
Szerintem visszatérnek a pár hete elkezdett műsorrendhez:
- először Kincsvdászok 4. évad még le nem adott részei,
- utána Lakásvadászok 2. évad, ugyanis elégedettek voltak Lékai-Kiss Ramóna műsorának nézettségével, ezért adnak új évadot, mielőtt az RTL elindítja a saját, Ingatlanvadászok műsorának 2. évadát.
Az első nagyon más. Láttam pár részt. A Goldin aukciósházról szól, akik főleg sportereklyéket, kártyákat, képregényeket adnak-vesznek és kutatnak fel elvakult gyűjtőknek, akik vagyonokat fizetnek az általuk hőn áhitott biszbaszért. A másodikat nem ismerem.