Csak most realizáltam, hogy az interneten milyen sok olyan videó vagy szöeveges beszámoló van arról, hogy x vagy y meghalt és a pokolban járt (vagy a mennyben). Semmi jele annak, hogy ezek az emberek szándékosan hazudnának, ugyanakkor nem tűnnek igazán valóságosan megtörténtnek sem. Létezik az, hogy ennyi ember éli át ezeket a megéléseket? No jó, az is igaz, hogy ha a neten van 10 ezer ilyen, az a 10 milliárd embernek csak a töredéke.
Hiszen ez Benny Hinn, aki 1972-ben hirdette ki, hogy ő Jézus személyesen. Ugyanebben az éven Tóth László ugyanezt állította magáról, sőt ő egy kalapáccsal a Pietà szobornak is nekiment, mert nem tetszett neki, ahogyan őt ábrázolták (ezt megértem, de egy sima eltüntetés vagy kenyérré változtatás transzcendensebb lett volna).
Végül is Jézus van akkora isten, hogy egyszerre szimultán is újra tud születni. Érdekes lett volna szembesíteni Hinnt és Tóthot egymással.
Ahogy vannak optikai, akusztikai, stb. illúziók, úgy lehetnek agyi illúziók is. Nincs bizonyíték ennek valódiságára sem. Ha mégis valóság ez, akkor a mennypokol éppúgy össze van kutyulva, mint a világi világ. (Zeusz, nézz már rá egy kicsit Hádészre!)
"Semmi jele annak, hogy ezek az emberek szándékosan hazudnának, ugyanakkor nem tűnnek igazán valóságosan megtörténtnek sem."
ezek az emberek elmebetegek. az elmebetegségük nagyzolási mániából, "én jót akarok, tehát igazam van" mentalitásból származnak. ezt nem lehet úgy mentegetni, hogy "nem szándékosan csinálják". de úgy, csak az egész zavaros...
és az összes ugyanarra vezethető vissza ami pl a hitgyülektében is volt: "hittel hiszek" meg "érzem hogy hiszek" meg "éneklés alatt érzelmi átélésem volt, tehát igazam van".
azaz ezek az emberek átéltek valami érzelmi valamit, és onnantól már hozzáköltöttek mindenféle baromságot.
néhol démoni befolyás is lehetséges, de nem szükséges. az "érzelmi hit" mindent megold, démonok nélkül is.
Csak most realizáltam, hogy az interneten milyen sok olyan videó vagy szöeveges beszámoló van arról, hogy x vagy y meghalt és a pokolban járt (vagy a mennyben). Semmi jele annak, hogy ezek az emberek szándékosan hazudnának, ugyanakkor nem tűnnek igazán valóságosan megtörténtnek sem. Létezik az, hogy ennyi ember éli át ezeket a megéléseket? No jó, az is igaz, hogy ha a neten van 10 ezer ilyen, az a 10 milliárd embernek csak a töredéke.
Bárkinek bármilyen gondolata van erről, nyugodtan írja le.