Tudományos adat; hogy az emberi mentális zavarok többsége genetikai, azaz öröklött jellegű. Ja és a többsége nem is gyógyítható. Meg kell tanulni együtt élni vele és kezelni. Erre a jelenségre meg etika és filozófia is építhető.
Az igazán tudatos emberek nem mennek bele a vitákba és a játszmákba. Semleges, unalmas reakciókat adnak (mint egy szürke szikla), így a nárcisztikus nem kapja meg a várt érzelmi reakciót (táplálékot), és hamar elveszíti az érdeklődését.
A valóban nárcisztikus személy nagyon nehezen, de inkább nem is tudja elviselni, ha más eltérő nézőponton van tőle. Képtelenek elfogadni, hogy valaki másként is gondolkoztat, mint ők.
A nárcisztikusok a saját világnézetüket abszolút igazságként kezelik.
Nem tudják elfogadni, hogy létezik más érvényes nézőpont is, az övéken kívül.
Ezért aztán csak a beképzelt nagyarcú vetítéseid azok, amit minden jóérzésű ember undorítónak és elviselhetetlennek tart. Hogy magadat fényezed minden fórumtémában ahová beszabadulsz, mint a magát nyalogató macska.
Valóban nárcisztikus zavarban szenvedőkkel szemben, akik nem bírják elviselni ha valaki a környezetükben sikereseb, vagy okosabb náluk az a legjobb viselkedésmód, ha figyelembe sem vesszük, figyelmet sem fordítunk rájuk.
Enyhe közepes bipoláros és azon belül hipomán zavarom van. Genetikailag örökölt és a tudomány jelenlegi fejlettsége szerint gyógyíthatatlan. Van egy rakás hátránya, de néhány előnye is. Kiélezi a logikai gondolkodást. Olyan mintha az ember agya be lenne saját magától doppingolva.
Tehát a hülyeségeimmel meg kell tanulnom együtt élnem és a környezetem sem nagyon tehet mást mint elviseli. Annyira azért nem vészes elviselni, hiszen van egy jó adag humorérzékem is.
Mint már írtam Sir Isaac Newtonnak is hasonló agyzizije volt mint nekem. Nehéz is volta természete. Még is kitalált néhány hasznos dolgot, akárcsak eddig jómagam is.
AteistaAmur jelenség fő pszichológiai feltárása, hogy ő csak egy emberrel szemben használ megalázó kommunikációt. A mentális személyiségzavara egyik tünete szintén. A hazudozás. Hiszen sokak ellen használta és használja. :
A kényszeres hazudozás,
más néven mitománia vagy pseudologia fantastica,
nem önálló mentális betegség, hanem inkább egy tünet,
Amur tartós, évekig ismétlődő vádaskodása szintén nagyon jellegzetes a nárcisztikus működésben:
a sérelmeket nem engedi el
a fixált gondolatokat újra és újra előveszi
a másik leértékelése stabilizálja a saját törékeny önértékelését
Amur szerint a dicsekvés már kimeríti a nárcisztikus személyiségzavar egyértelmű azonosítását.
Pedig nem és téved. Sokan dicsekednek aranyos öregasszonyok, öregemberek és gyerekek is. Meg tudósok is az életük eredményeivel. Amiért megküzdöttek. Lehet csak írói, irodalmi kifejezési stílus és öröm megosztása másokkal. Tehát a dicsekvés olyan dolog, ami nem árt senkinek sem, nem árt egy másik embernek, így egy ártalmatlan dolog. Nem mentális zavar.
Mi az ami a nárcisztikus ember személyiségzavarában pszichózis és ártalmas? Nos a másik ember elnyomása, leuralása, megalázása, az empátia hiánya, sértő szavak használata.Mert a nárcisztikus ember nem tudja elviselni, ha a környezetében más felemelkedik, okosabb és sikeresebb nála. Ez a tevékenység és viselkedés az ami ártalmas és pszichiátriai szakorvosi kezelésre szorul.
"A facebook és minden valós arccal és névvel felvállat közösségi oldal lényege az állandó dicsekvés."
Hát, mocskosul nem ez a lényege.
De az érthető, hogy súlyosan nárcisztikus személyiségzavarosként miért látod ezt így. Azt hiszed, hogy mindenki úgy van huzalozva mint te, és a semmire is qrvabüszke, és az összes véletlenül leeső dicséretre nyálcsorgatva sóvárog és várja, de ha kell akkor körbepörög meg produkálja magát...
A facebook és minden valós arccal és névvel felvállat közösségi oldal lényege az állandó dicsekvés. Így néznek ki;
" ... Ezt tettem. Ezt értem el. Vele találkoztam. Ilyen könyveket írtam. Ilyen diplomáim vannak. Ilyen szép a kiskutyám. Ilyen szép a házam. Ilyen szép az autóm. Ilyen szép a kajám. Itt fogok elődadást tartani. Ezt fedeztem fel. Itt jelent meg a tudományos cikkem. Így találkoztam Karinkó Ktalinnal. Az USA-ban, Balin, Mont Everesten .... jártam. Ez az izmusom. Ez a vallásom. Ez a téveszmém. Itt sétáltam. Ilyet kakintottam, Ezt vettem ma. Ennyi pénzem van. USA-ban és Floridában élek. Bölcs vagyok. Erős vagyok. Fitt vagyok. .... "
A dicsekvés oka sok minden lehet és teljesen elfogadott, sőt sokszor elvárt jelenség is.
Tehát nem nárcisztikus személyiségzavar azonosító.
A le trollozás, a le nárciszozás is egy általános szitokszó lett egyeseknél itt az index fórumán is. Például használja az Amur becenevű fanatikus ateista, aki a szakemberek által, valóban táv és net diagnosztizált nárcisztikus. Aki nem bírja elviselni, ha valaki a környezetében relatívan és már hozzá képeset is sikeresebb.Persze más szitokszókat is mellette. Másokra és az általuk írottakra:
" .... beképzelt felfuvalkodott tudatlan hólyag, mániás megszállott bolond, a szakmádban is mekkelek kókler vagy, dicsekvő tudatlanok piszkálásában viszont van potenciál, buta, agyatlan, fogalmatlan, elvarázsolt, pojáca, logikátlan, beteg, ostoba, hülye, nem ismerek ennyire tudatlan beképzelt felfuvalkodott hólyagot, figyeld szerencsétlen, csak nárcisztikusan dicsekedsz, egy noname senki vagy csupán, mocskosul nem éred fel logikával, szerencsétlen fórumszégyene, megszállott monomán manócskák a fejedben, noname kis pötty vagy, összevissza beszélsz eszelős baromságokat, az meg büdöstrollság, szellemi hulladék, pics@t csináltál a szádból, csúfosan felsültél, lejjebb süllyedtél, képes vagy alulmúlni, hülye mint a seggem, kezdesz qrvára unalmas lenni, nincs intelligenciád, az MI gépmajom, egy könnyen átvehető ostoba gépmajom, hát szerencsétlen barátom, szegény nárcisztikus fórumpojácánk, ne villogjál, meghaladja a te szerény szellemi szintedet, látom, az elmebaj letépte a láncát, nulla nímand vagy, aki semmit sem ért el ebben az életben.... stb"
Ezek mind a nárcisztikus személyiségzavar egyértelmű tünetei.
Egy rövid idézet az adott BUZSÁKI GYÖRGY:Agyunk belső nyelve, Az agykutatás belülről-kifelé útja című könyvből.
"Ezt az érvet csak megerősíti Kurt Gödel tétele, amely a matematikusokat és a tudósokat egyaránt megrázta: minden matematikai elmélet nem-teljes, vagy enyhébb formájában, bármely tétel vagy definíció sorozat nem-teljes. A matematikai igazság a logika eszközeivel kikezdhetetlen. Gödel érvelése kiterjeszthető az idegtudományra is. Egyetlen tudományág sem áll a másik fölött. [Neuro-jegyzet: Gödel bipoláris zavarban szenvedett, akárcsak Ludwig Boltzmann fizikus, Georg Cantor matematikus, és sok más igazán nagy tudós.]"
🧠 5 dolog, amit a rendkívül intelligens emberek SOHA nem tesznek (és amit a többség észrevétlenül nap mint nap megismétel) Tudtad, hogy az igazi intelligencia nem abban rejlik, amit tudsz, hanem abban, amit nem vagy hajlandó megtenni? Ebben a videóban megismerheted az 5 csendes viselkedésformát, amelyek megkülönböztetik az igazán intelligens embereket a világ többi részétől — és a leglenyűgözőbb az, hogy a legtöbb ember közülük legalább hármat naponta megismétel, anélkül, hogy észrevenné, mennyire visszatartja ez az életét. A Journal of Intelligence and Cognitive Psychology folyóiratban megjelent kutatások alapján ez a tartalom olyan viselkedési mintákat tár fel, amelyek messze túlmutatnak az IQ-n, a diplomán vagy a gondolkodási sebességen. Az igazi intelligencia a kis gesztusokban, a szünetekben, a senki által nem látott döntésekben nyilvánul meg. ✨ Mit fogsz megtanulni ebben a videóban: ✅ Miért nem félnek az intelligens emberek azt mondani, hogy „nem tudom” ✅ Hogyan választják ki a csatáikat, és hogyan kerülik el a haszontalan vitákat ✅ Mi a különbség az érzelmek érzése és az érzelmek által való irányítás között ✅ Miért keresnek olyan embereket, akik NEM ÉRTENEK EGYET velük ✅ A csendes hiba, amit szinte mindenki elkövet (az ötödik pont meg fog hatni rád) Ha úgy érzed, hogy belülről fáradt vagy, túl sokat gondolkodsz, túl szigorú vagy magaddal szemben, vagy mindig rohangálsz anélkül, hogy előre jutnál, akkor ez a videó neked készült. 🌿 Jung L.U.D. módszere — napi 5 perc a belső békéért és a mentális tisztaságért Ha ez a tartalom megérintett téged, ismerd meg a L.U.D. módszert, amelyet Carl Jung árnyékintegrációról és mély önismeretről szóló elképzelései alapján hoztak létre. Naponta mindössze 5 perc alatt megtanulhatod, hogyan szabadítsd fel az elnyomott érzelmeket, integráld az árnyékodat, és építs fel egy olyan békét, amely nem függ semmilyen külső tényezőtől. 👉 Olvasd be a videón megjelenő QR-kódot, vagy kattints a kommentekbe rögzített linkre, hogy megtedd az első lépést. 📌 A videó fejezetei: 00:00 — Az igazság arról, mi is az intelligencia 01:30 — #1 Soha nem tesznek úgy, mintha tudnák, amit nem tudnak 03:45 — #2 Soha nem keverednek haszontalan vitákba 06:20 — #3 Soha nem hoznak döntést az érzelmek hevében 08:40 — #4 Soha nem veszik körül magukat olyanokkal, akik csak egyetértenek velük 11:00 — #5 A csendes hiba, amit szinte mindenki elkövet 13:30 — Záró gondolatok és a következő lépés 💬 Írd meg a kommentekben: melyik e 5 viselkedés közül azonosultál leginkább? 👍 Lájkold a videót, ha ez a tartalom értelmet nyert számodra 🔄 Oszd meg azokkal, akik fáradtnak érzik magukat anélkül, hogy tudnák, miért 🔔 Iratkozz fel a csatornára további tartalmakért az önismeretről, a mélypszichológiáról és a mentális tisztaságró
Ugye nem vagy képes felfogni a kis eszeddel, hogy az "üzemen kívül állapot" azonosan egyenlő a "nincs jel"-lel?
Eleve az informatikai rendszereket úgy tervezik, hogy a hiba miatti "nincs jel" ugyanazt jelentse, mint a működés közbeni "nincs jel". Mert ha nem így csinálnák, akkor egy esetleges hiba komolyan szétbarmolná a vezérelt rendszert. Viszont ha a hiba idején "nincs jel" ugyanaz mint a vezérelt állapotban "nincs jel", tehát hogy nem kell beavatkozni, akkor a rendszer jó eséllyel átvészeli a hibás működés időszakát is.
"Az az egyik fő és hazug mondókád, hogy csak teista és ateista ember van és nincs más választék."
Merthogy LOGIKAILAG tényleg ez a kettő lehetőség van. Valami vagy ALMA, vagy NEM-ALMA, nincs több variáció ebben. Kivétel nélkül minden ebben a búvalb@szott realitásban egyértelműen beskatulyázható ebbe a konkrétan kettő darab kategóriába. De ennek az alapszintű logikai szükségszerűségnek a felfogása is meghaladja a megszállott monomán manócskákkal terhelt kis buksidnak az értelmi szintjét.
Szimplán emberismeretből is ugyanolyan gyenge vagy, mint logikából, fizikából, kozmológiából, vallástudományból meg jogtudományból, meg minden egyéb dologból amibe beképzelt nagy arccal beleugatsz eszelős ostobaságokat.
s: Eisntennek "nem volt egy önálló ötlete sem" Hú b+. Menjél te is Grazba. Ott remek orvosok vannak.
s: "2018-2019-ben még Gödelt képesnek tartottam a logikus gondolkodásra. Ma már nem." GRAZ! ORVOSOK! AZONNAL! Bár most orbánnal kell foglalkozniuk. Tudod, neki több pénze van erre.
IGe: Már meg van állapítva a Sir Isaac Newton és Winston Churchill -hez hasonló enyhe közepes bipoláris és azon belül hipomán zavarom. Nem jár Gödelhez hasonló pszichózissal, sőt kiélezi a logikai gondolkodást. Genetikailag öröklött és nem gyógyítható. Így meg kell barátkoznom azzal, hogy én hamarabb látok dolgokat, amit mások csak később és ezért le vagyok hülyézve, addig, ameddig ők is rá nem zizzenek.
Az USA-ban már nem csak a nyomtatott, de a digitális könyvkiadásban sem fogadnak el a NÁRCISZTIKUS témáról könyveket, mert annyira túltolták, annyira áttudományos gagyi lett a téma, hogy az embereknek csömöre, azaz undora lett tőle.
"Túltelített téma tartalom. Nem fogadunk el bizonyos típusú tartalmakat, amelyeket partnereink túlzottan telítettnek azonosítottak a piacon. Ezek a tantárgyak többek között a következők