Keresés

Részletes keresés

janderka Creative Commons License 11 órája 0 0 2151

Ez tulképp ugyanaz az egyí cikk két lapnak eladva - amiből nem sok derül ki. Max hogy valami egészségügyi oknál fogva kezdett el diétázni. Hacsak nem egy konkrét betegség állt a dolog mögött, ami viszont akkor nem diáta volt hanem következmény. 

Előzmény: derek (2150)
derek Creative Commons License 11 órája 0 0 2150

És ha a közvetlen színészpartnerének sikerült, neki is mehetett volna

Itt van némi infó Marjai Virág fogyásáról:

https://story.hu/hazai-sztar/2026/01/10/marjai-virag-pokoli-rokonok-fogyas/

https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/marjai-virag-fogyas/6fe7qx6

Előzmény: janderka (2143)
bendeguz90 Creative Commons License 16 órája 0 0 2149

"Főleg hogy a rokonnál glédában áll a pééééénz... "

De aki tudna adni az most sitten van. 

vanda62 Creative Commons License 20 órája 0 0 2148

Nekem Csoma Judit is tetszik, elsősorban az orgánuma miatt. 

A fiatalok közül még Borbély és Urbán is bejön. Borbélyt kedvelem a Besúgó óta, Urbán meg külsőre tetszik, van benne valami oroszlánszerű. 

A lányok közül nekem Sóvári-Fehér Anna játéka is tetszik, kár, hogy annyira béna a szerepe is, a jelmeze is, mintha nem is ugyanaz az ember lenne, mint aki a Tháliában játszik. https://thalia.hu/szineszek/sovari-feher-anna/

Előzmény: janderka (2147)
janderka Creative Commons License 23 órája 0 0 2147

Hát ebben a brigádban - ahogy gúnyorosan mondani szokom - egy ujjamon meg tudom számolni a jó színészeket...

Akik viszik a hátukon a semmit azok számomra:

Adányi Alex

Pásztor Virág

Beleznai Endre

Domokos Éva

Szalma Tamás

Hujber Feri

A többiek vagy sablonosak, vagy konkrétan rosszak. 

Előzmény: vanda62 (2146)
vanda62 Creative Commons License 23 órája 0 0 2146

Minden bizonnyal. Már kezdjük azon, hogy egy dalmát városka főtere Dalmáciában teljesen autentikus, de a szlovák -magyar határon fekvő elképzelt, börzsönyi faluban több, mint hiteltelen. Én csak a horvát szereplők leírását olvastam a Wikipédián, de már abból látszik, hogy ott valahonnan valahová tartanak a szereplők, amiből feltételezhető, hogy van jellemük és fejlődik is. Ennek a Hámorinak a tesója egy egész jó karmester, ami Barbiról egyáltalán nem mondható el. Ez az első sorozata, amit életemben látok, az egyetlen pozitívum, hogy vannak benne nagyon ügyes színészek, akik a semmiből is tudnak hangulatot teremteni. Cserébe vannak ritka bénák is. Pl. nagyon jó jelenet lett volna, amiben az ügyvéd és a pincérnő benáztak a jegygyűrűvel. László Lili nagyon jó is volt benne, de Katona nem, közel se tudta úgy adni neki labdákat, mint kellett volna, ezért a jelenet se lett olyan mulatságos, mint lehetett volna. 

Előzmény: janderka (2145)
janderka Creative Commons License 23 órája 0 0 2145

Alapvetően igazad van. Régóta én is így nézem-nézegetem. De fejben visszaugrom néha a kezdetekhez és nem látom már az eredeti fonalat.

Viszont nem tudom nem azt feltételezni, hogy ezt is Hámori baxta el megint - ahogy szokta. Hiszen egy ilyen blőd baromság nem tudna éveken át sikerrel futni odakinn. 

Előzmény: vanda62 (2144)
vanda62 Creative Commons License 24 órája 0 0 2144

Ez téged tényleg érdekel? És tényleg ebből a sorozatból akarod megtudni? A négy-öt egymás tevékenységéről mit sem sejtő, gépi algoritmussal, panelekből és a horvát eredetiből dolgozó forgatókönyvíró örökbecsű művéből? Én a történetet már teljesen elengedtem, annak örülök, ha van benne egy-egy nem teljesen ostoba párbeszéd, amit el tudnak játszani a színészek. Úgy érzékelem, hogy ez a sorozat egy végtelen hosszúságú "Beugró" műsor, ahol ügyesebb, és ügyetlenenb színészek random helyzetgyakorlatokat és véletlenszerűem generált párbeszédeket adnak elő. Van, akinek jól megy, van akinek rosszabbul. Maga a történet nem halad sehonnan sehova, a figurák megalkotott karakter nélkül lézengenek a jellegtelen díszletben. 

Én mondjuk sokkal szívesebben nézném meg Szalma Tamást, mint Bromden főnököt az utolsó kaposvári Száll a kakukk előadásban, de ennek van némi akadálya, úgyhogy marad az öreg Fejes a kóterben. 

janderka Creative Commons License 24 órája 0 2 2143

Persze, sokkal jobb lenne neki is ha lefogyna. És ha a közvetlen színészpartnerének sikerült, neki is mehetett volna - ehhez képest talán még hízott is. 
De engem sokkal jobban izgat most, hogy a történetben hol állhatunk vajon időben? 

Hány hónapja élnek lenn abban a rozoga házban Gubáék. És ha a család annyira utál ott élni, akkor a fizetéseikből miért nem bérelnek inkább ki valami kisebb de jobb helyet - ha máshol nem - Gatyapusztán? Nem lehetenek ott olyan drágűák az albik. Igaz Tóni és Lara fizetése sem. Na de ha másrt nem, a komforlépésért Enikő és Olcsika is kereshetnének maguknak valamifele pénzforrást (akár még ingázással is). 

Mert oké, hogy korábban ingyenélésre rendezkedtek be. Főleg a női szakasz. Na de azóta lecsúsztak minda. És szemlátomást nem érzik jól magukat abban az ótvarban. Aminek a tereit egyébként be se nagyon lakják. Legtöbbször ott szűkölködnek az egyetélen nappaliban. Miközben elvileg több szobás, emeletes házól lenne szó. Amit egyébként addig is, míg le nem lépnek onnét, kalákában és egy falusi adománynap segítségével pikk-pakk otthonosabbá is tehetnének akár. Főleg hogy a rokonnál glédában áll a pééééénz... 

vanda62 Creative Commons License 25 órája 0 0 2142

Egy barátnőm szerint, mindenki a saját hibáit üldözi másokban. Az én egészségem teljesen tönkretette az elhízás, 23 és 56 éves korom között morbid módon el voltam hízva. Nagy nehezen letornáztam magam az enyhén elhízott kategóriába, aminek köszönhetően még élek, és most itt vitatkozhatom veled. A hosszú évek alatt súlyos, maradandó betegségeket gyűjtött be, ami miatt sokkal rosszabb az életminőségem, mint a velem egyidős legjobb barátnőmnek, aki mindig normál testalkatú volt. Így engem zavar, hogy nap mint nap látok egy embert a tévében, aki súlyos beteg, de még se kér orvosi segítséget. (Ráadásul nem is olyan jól játszik, mint pl. Benkóczy, vagy Faragó András.)

Előzmény: janderka (2141)
janderka Creative Commons License 1 napja 0 0 2141

Én nemtudom, de Benkóczy is él virul (idén lesz 80), pedig az aktív pályája során végig kövér volt. 
Engem valahogy nem zavar hogy Juhász ennyira kövére lett. Ha pedig őt sem, akkor pláne. :)

Csoma Judit beesett arcú halélfeje annál inkább.

Előzmény: vanda62 (2140)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 2140

Nem azt mondtam, hogy egy kövér ember nem lehet vonzó. Én fiatal koromban meg voltam őrülve John Candyért, de hiába, mert meghalt negyvennégy éves korában. Többször leírtam, változatlanul fenntartom. A teltkarcsú nem elhízott, orvosilag normál súlya van, az egészéges BMI felső sávjában. A testsúly az 18-25 között nem kérdés, ez a jó, az egészséges, amely mértékletes étkezéssel, aktív élettel fenntartható. A 25-30 közötti sávban elfogadható, aktivitással, sportolással, minőségi étkezéssel. A 18 alatti és 30 feletti BMI azonban betegség, amit gyógyítani kell, mint minden más betegséget a náthától a tüdőrákig, mert betegség, kóros soványság, vagy kóros elhízás.

A Margaréta szállóról jutott eszembe, hogy azt hiszem, hogy játszott benne az egyik kedvenc színészem, Pál András. Ő szintén nem vékony, de nincs is elhízva, nem sikoltoznak a lépései alatt a világot jelentő deszkák. Juhász meg olyan kövér, hogy nincs az az ügyelő, aki kiengedné a színpadra. 

Előzmény: janderka (2134)
tóttitkár Creative Commons License 1 napja 0 1 2139

Mai teltek közül nem is tudok példát, de pl Fónayt , vagy Csala Zsuzsát nagyon kedveltem.

Előzmény: Böszőke13 (2138)
Böszőke13 Creative Commons License 1 napja 0 0 2138

Mennyire nem vagyunk egyformák :) Látni sem bírom ezt a kiváló komikát !

Előzmény: Ilhilla (2128)
tóttitkár Creative Commons License 1 napja 0 0 2137

és egyébként egy igazi szerelő szigszalaggal oldja meg a dolgokat. :)

Előzmény: janderka (2135)
tóttitkár Creative Commons License 1 napja 0 0 2136

Ez az esküvő is nagyon bosszant. El kellett volna halasztani , míg a családfő dutyiban van.

Előzmény: Mazsola0070 (2133)
janderka Creative Commons License 1 napja 0 0 2135

Én azt nem érettem, hogy miért akkor kezdett csak el spriccelni a víz a csatlakozásnál, amikor Ilona beindította a gépet? Hiszen annak már eleve nyomás alatt kell lennie - függetlenül attól, hogy a gép be van-e egyáltalán dugva. Pláne kapcsolva. 

Az meg hogyí a csomagragasztót visszatérően celluxnak hívták? Dialógírás egyes- leülhet.

Előzmény: Mazsola0070 (2133)
janderka Creative Commons License 1 napja 0 0 2134

Ha Barbiworld-ben maradunk a Hotel Margaretben is szerepelt egy teltkarcsú fiatal lány - ő volt a szálloda recepciósa. Ő sem egy sovány alkat, de valamiért sokkal szimpatikusabb volt, mint B.A. (aki már akkor is irritált). Tehát nem súly kérdése a kisugárzás.

Előzmény: vanda62 (2130)
Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja 0 0 2133

Nekem is pont ez jutott eszembe, amikor néztem, hogy 100-150 ezerért már lehet kapni új mosógépet, a tolvaj kiscsaj ennél jóval többet elvert a pénzből, pl. az új telefonja árából, szerintem két mosógép is kijön.... 

Illetve gondolom a szatyorban lévő pénzen kívül is kell lennie pénzének a Fejes családnak a napi kiadásokra (az a pénz eddig a széfben volt, nem napi megélhetésre használtak), mert például miből veszi Ilona azt a töméntelen kaját, amit Lacival az élen felzabálnak és miből szervezték a 25 éves esküvőjüket?

De gondolom István sem ellenezte volna, hogy a szatyorból vegyenek ki erre pénzt.

Egyébként azon röhögtem, hogyha már az új mosógép vétel lehetősége fel sem merült (az elhangzott, hogy a jelenlegi 20 éves, úgyhogy időszerű lenne egyébként is), Ilonának az nem jutott eszébe, hogy egy elromlott mosógéphez mosógépszerelőt hívjon? (Bár nálunk például a szerelő azt mondta, amikor bedöglött a régi mosógépünk, hogy vagyünk újat, a javítás többe kerülne...)

Az is érdekes volt, hogy tulajdonképpen nem a mosógép motorja vagy programozópanelje romlott el, hanem a vízbeeresztő. Ettől vajon miért nem tudta Ila bekapcsolni a gépet?

Laci "javításáról" meg nem is írok, gondolom ezzel azokat a házi nagyokosokat akarták parodizálni, akik mindenhez is értenek (már elméletben), és ha elkezdenek megbuherálni valamit, általában nagyobb kárt csinálnak.

Előzmény: tóttitkár (2131)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 2132

A pénz nem Johannáé, hanem Istvánné. Mitöbb a meny is az övé, Johanna szempontjából az unokaöccse felesége:-)

Kerékpározott, valószínűleg a közeli városba ment, vagy onnan jött, és az erdőn keresztül rövidebb. 

Előzmény: tóttitkár (2131)
tóttitkár Creative Commons License 1 napja 0 0 2131

Több 100 millió van a széfben és Johanna nem képes venni 1 új mosógépet a menyének?

Dusi mit keresett az erdőben?

vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 1 2130

Én se szeretem. 

Előzmény: janderka (2129)
janderka Creative Commons License 1 napja 0 3 2129

Engem mibden vonatkozásban irritál az a nő. (Csak hogy a másik véglet is képviseltesse magát.)

Előzmény: Ilhilla (2128)
Ilhilla Creative Commons License 1 napja -1 0 2128

Nekünk is van egy remek komikánk, fergeteges színésznő: Balázs Andrea. Én nagyon sajnálom őt, amikor látom, mekkora túlsúlyt cipel, de imádja a közönség és a darabok is megtalálják. Meg kell nézni, mennyi feladat vár rá a közejövőben! Remélem, fogja bírni!

Olvastam, milyen hatalmas sikerrel játszották Árpa Attilával a "Tortúra" c. darabot. Én láttam filmen, nagyon izgalmas, megnézném, hogyan tudták színre vinni a történetet. 

Előzmény: vanda62 (2127)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 2127

Az a baj, hogy ekkora embert nem öltöztetni nehéz, hanem életben tartani. Volt a cseheknek egy legendás komikája, Helena Ruzickova. Hatalmas volt, ő volt a Homolkáék az uborkafán, és a Nap, széna sorozat főszereplője. 

Volt egy fia, Jiri, aki még nála is kövérebb volt, együtt játszottak a  Nap, széna egyik folytatásában. A fiú 43 éves korában meghalt, az anyja egy évvel élte túl, 69 évesen ment el. Nem véletlen, hogy 50 feletti BMI-nél morbid, azaz halálos elhízásról beszélnek az orvosok. 

https://www.csfd.cz/tvurce/1594-jiri-ruzicka-ml/prehled/

Előzmény: janderka (2126)
janderka Creative Commons License 2 napja 0 0 2126

Nem semmi lehet öltöztetni egy ekkora embert. 

Hogyhogy nem az XXL Shop a főszponzor? 

tóttitkár Creative Commons License 2 napja 0 1 2125

Mindenki gyönyörű, de Lacinak be kéne vonulni egy kórházba zsírleszívásra.

És nagyon kérem ne vetkőztessék le többet.

bendeguz90 Creative Commons License 2 napja 0 1 2124

Az első évadban is volt ilyen, amikor Johanna a tv-ben a Drága Örökösöket nézte. 

Előzmény: Mazsola0070 (2123)
Mazsola0070 Creative Commons License 2 napja 0 0 2123

De, szerintem ez is egy ilyen kikacsintás volt Barbi másik univerzumára.

Előzmény: Ilhilla (2122)
Ilhilla Creative Commons License 2 napja -1 0 2122

...és a tegnapi részben az ügvéd úr megjegyezte Nusikának: "akkoriban szállodaigazgató volt". Csak nem Ökörapátiban, aminek a szomszédságában Nusika kórházi főigazgató volt? :D

Előzmény: Mazsola0070 (2121)
Mazsola0070 Creative Commons License 2 napja 0 0 2121

Én már arra is gondoltam, hogy Szalma Tamás csak korlátozottan ért rá a második évad forgatásaira, és a karaktert azért tartják a sitten, mert így nem volt külsős jelenete és ezért a jeleneteit egyben fel lehetett venni egy stúdióban (kérdés persze, mennyire vannak előre megírva a színészek szövegei), mert ebben az évadban eddig kizárólag a látogató helyiségben és a cellában láthattuk.

Aztán persze lehet, hogy tévedek, és ma már szabadul is....:)

Megjegyzem, úgy tűnik az Barbiék beficcenése (mert ez volt Makkosszállás rendőrségén is), hogy az egyébként modern helyiségekkel rendelkező rendőrségen a fogvatartó cella egy leröttyent, az 50-es éveket idéző szar, koszhadt falakkal, xar berendezéssel, emeletes ággyal, például ha jól láttam, itt is egy vödör van odatéve a fogvatartottaknak hugyozni? 

Manapság ez azért nem így van, illetve ott lehet így, ahol maga az egész rendőrség is egy régi, netán leröttyent épületben van, de ez így, hogy a rendőrség többi helyisége teljesen rendben van csak a cella ótvar xar, röhejes.

Előzmény: Ilhilla (2120)
Ilhilla Creative Commons License 3 napja 0 0 2120

Oké! Én simán meggyanústanám az öreget és majd a nyomozás felderíti! Az ügyész úgyis felügyeli az ügyet és a végén ő vádolja meg, vagy sem! :-)

Előzmény: vanda62 (2119)
vanda62 Creative Commons License 3 napja 0 0 2119

Rendben, hagyjuk a büntetőt, úgy se szerettem soha. :-)

Előzmény: Ilhilla (2118)
Ilhilla Creative Commons License 3 napja 0 0 2118

Nem akarok "büntető jogászkodni", de igenis volt "anyagi haszonszerzési célzat" és "kegyeletsértés" is, a hajléktalan Pista sérelmére. Gondolj csak vissza: miért is játszotta el az öreg Fejes a halálát? Kit-mit ejtett tévedésbe és mi vitte rá erre? Továbbá hogyan földeltette el a hajléktalant!  

Nyilván a fiú által elkövetett cselekmény már másik jogeset.  

Azt sem tudjuk, mennyi ideje van fogva az öreg Fejes, nem tudjuk, volt-e előzetes letartóztatásba helyezés, de lennie kellett, mert minek akartak "óvadékot" fizettetni, stb. 

Az ezzel kapcsolatos jogi dolgok egy hatalmas katyvaszt alkotnak, de nem ez az első ilyen sorozat, amely teljesen életszerűtlen.

Ha az ember elkezdi ezeket a fikciós dolgokat a valósághoz hasonlítani, nagyon rosszul teszi, mert a szórakozása helyett csak bosszankodhat. 

Előzmény: vanda62 (2116)
janderka Creative Commons License 3 napja 0 0 2117

Áhhh. Értem. De baszki ez így se jobb :)))

Előzmény: Mazsola0070 (2109)
vanda62 Creative Commons License 3 napja 0 0 2116

Csalás nem történt, nem anyagi haszonszerzés céljából ejtett vagy tartott tévedésben mást az öreg Fejes. A kegyeletsértést nem Fejes követte el, hanem az elhunyt unokája. Semmiféle jogi alapja nincs annak, hogy miért van őrizetben a Fejes.

Teljesen, nyomasztóan hiteltelen a sorozat. A rendőri őrizet 72 órát tart, tovább nem. A gyanúsított letartóztatásáról a bíróság nyomozási birája  dönt végzésben, a gyanúsított meghallgatása után, az ügyész indítványára. Letartóztatást súlyosabb  bűncselekmények esetén rendel a nyomozási bíró, ha ennek a törvényi feltételei fennállnak (szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, nyomozás akadályozásának veszélye)  A letartóztatást büntetővégrehajtási intézményben kell végrehajtani.) Tömény ostobaság, ahogy a sorozat a közigazgatást és az igazságszolgáltatást ábrázolja. Nem rózsás a helyzet, de egyáltalán nem így működik, mint a sorozatban. 

Előzmény: Ilhilla (2113)
janderka Creative Commons License 3 napja 0 1 2115

Fizetési felszólítás kapcsán mentem egszer egy végrehajtóirodába mint károsult. Mikor beléptem az irodába, egy tenisznadrágos, sporcipős, ingnyakú pólós srác fogadott. Mondtam neki, szia, az ügyvéd urat kersem. Mire kedvesen hellyel kínált, és mosolyogva mondta, hogy ő lenne az a bizonyos ügyvéd úr. Én azóta is az államat keresem, mert annyira leesett...

Előzmény: Ilhilla (2114)
Ilhilla Creative Commons License 3 napja 0 0 2114

Az ügyvéd ezekben a szituációkban magánember, teljesen mindegy, hogyan öltözködik. Nyár van, nem gyulladhat meg pl. egy öltönyben, vagy a talárjában, azt majd akkor viseli, ha hivatalból a bíróságra megy.

Különben a nagy nyári hőségben, amikor nincs még ítélkezési szünet, tartanak tárgyalásokat, ahol -elvileg- kötelező lenne a bírónak, ügyésznek és ügyvédnek a talár viselete, de soha nem teszik szóvá, ha pl. a férfiak ingujjban vesznek részt a tárgyaláson, a hölgyek ruháka pedig nem kihívóan kivágott, vagy rövid. 

Előzmény: Mazsola0070 (2111)
Ilhilla Creative Commons License 3 napja 0 0 2113

A rendőrök -az erdei banya feljelentése alapján- már a férje eltűnésének ügyében is nyomoznak. A Fejes elleni "vádak" tisztázásához elrendelhetik a holttest azonosítását. Ha a sírban fekvő halottban az eltűnt férfi holttestét azonosítják, akkor egyértelműen megvalósult minimum a kegyeletsértés, sőt szerintem a csalás is. 

A "banya" javasolta Fejesnek, hogy ha eltüntetik a holttestet, nem tudják bizonyítani, hogy volt-e egyáltalán valaki a koporsóban, tehát megvalósultak-e a fenti bűncselekmények. 

Itt most a szabadlábon védekezés a tét, tehát a többi törvénysértés (pl. közokirattal visszaélés) tényét majd úgy is ki tudják deríteni, ha az öreget már nem tartják fogva. 

Előzmény: vanda62 (2104)
vanda62 Creative Commons License 3 napja 0 0 2112

A hatékony fogyókúrához három dolog kell: egy okostelefon, egy jó kalóriaszámláló alkalmazás, egy pontos konyhai mérleg. A telefonra le kell tölteni az alkalmazást. pl. a kalóriabázist a play áruházból. (egy ceruza alakú alma a logó)

Az alkalmazás erre szolgáló helyén be kell állítani a napi kalóriakeretet. Én 1200-1400 kcal közötti értéket javasolok, középkorú hölgyeknek ez ideális. Minden ételt le kell mérni étkezés előtt. Az alkalmazás az ételfajta és a mennyiség megadása után kiszámítja, hogy mennyi kalória van benne és felviszi az étkezési naplóba. Nagyon pontosan kell vezetni, egy szelet pirítóst, egy fél almát, egy kicsi darab csokit is be kell írni. Az utolsó étkezés után ne legyen több a bevitt kalória, mint a beállított keret.  A napi 1200-1400 kcal nem sok, sokszor éhes az ember, ezen teával, vízzel, néhány szem olajos mag fogyasztásával lehet segíteni. Nagyon segíti az étrend megtartását a napi rendszeres mozgás, gyógytorna, alakformáló torna, úszás, szobakerékpár, de az adu ász a napi rendszeres séta. (Rendszeres mozgás fegyelmezettebbé teszi az embert.) A fenti kalóriakeret pontos, szigorú betartása, és napi egy óra séta mellett havi 1-2 kg-ot tud fogyni egy középkorú nő. 

Előzmény: tóttitkár (2108)
Mazsola0070 Creative Commons License 3 napja 0 1 2111

"Másik szál amit nem értek az ügyvéd úr rövid nadrágban.

Kimondottan olyan szakma ahol a fellépés, és a ruha mutatja hogy ő a törvény embere."

Erről egy rövid történet:

Kb. 10 éve adtuk el feleségem vidéki házát, ahol is a vevő egy helyi ügyvéd bácsit bízott meg az adás-vételi szerződés elkészítésével és a földhivatali ügyintézésével, mert hogy a földhivatal vezetője jó haverja (valószínűleg így lehetett, mert 2 nap alatt bejegyezték a tulajdonosváltozást, ez egy közelmúlt-beli ingatlan adás-vételünknél 8 hónap alatt sikerült a földhivatalnak - a jogszabályi bejegyzési határidőre való hivatkozásunkon jót röhögtek, de ahogy olvasgattam, manapság mindenütt 6-8 hónap az valós átfutás....).

No ez az ügyvéd bácsi szombat reggel a vidéki háza bazi nagy konyhájában fogadott minket (azt nem tudom ez volt-e hivatalosan is az irodája, de szerintem nem), ahol is egy klasszikus viaszkosvászonnal letakart asztalnál éppen früstökölt (ahogy mondta), konkrétan paprikás-fokhagymás csécsi tokaszalonnát és kalbászt evett újhagymával, de rendes volt, mert minket is megkínált, saját disznóvágásán ő készítette és baromi büszke volt a szalonnájára és a kalbászára....

Ezek után a némileg morzsás-zsíros (azaz a reggeli után nem túl alaposan letakarított) viaszkosvásznon aláírták a szerződéseket, meg amit még kellett, a vevő a viaszkosvászonra kp.-ben leszurkolta a vételárat (a banki utalással történő fizetés hallatára szerintem ezt sem értette, miről beszélünk), aztán mindenki ment a dolgára.

Ügyvéd bácsi mindezek alatt egy fürdőköpenyben volt, amiből kilátszott a csupasz, műanyag strandpapucsba végződő lábszára és bűzlött a pálesszel kevert fokhagymaszagtól, azt szerencsére nem tudtuk meg, hogy a fürdőköpeny alatt viselt-e bármilyen nadrágot.... 

A tranzakció után megkérdeztük a vevőt, hogy ez biztosan ügyvéd volt-e, mert inkább emlékeztett egy helyi közmunkásra, de megnyugtatott, hogy igen, és mint írtam, a némileg vicces külsőségek ellenére ilyen gyorsan még egy ügyvéd sem intézte el az ingatlannyilvántartási bejegyzést (szerintem hétfőn reggel bement a haverhoz egy pár saját kalbásszal, és be is jegyezték neki ott helyben)....

Úgyhogy a ruha nem minden...:)) 

Előzmény: tóttitkár (2101)
vanda62 Creative Commons License 3 napja 0 1 2110

Az én férjem szenvedélyes horgász. Na most azt képzeljétek el, hogy amikor nyáron fog egy szép pontyot, ennek a belsőségei és a feje nylon zacskóban bekerül a kukába. Ennek súlya kb. fél-egy kiló. Mire a következő héten jönnek a szemetesek, a kuka körül döngenek a döglegyek, és olyan  bűz van, ami két-három méterrel a kuka mellett is érezhető. Ha nem dupla zsákvan van, akkor levet is ereszt. De egy nyolcvan kilós ember hónapok óta bomló holttestének nincs szaga, és nem nedvedzik. Agyrém.:-(

Előzmény: Mazsola0070 (2109)
Mazsola0070 Creative Commons License 3 napja 0 0 2109

Az első kérdésedre: a hulla nem a temetésen került a műanyagzsákba, hanem az anyja ötletére (hogy ezzel jó pénzért kiszabadíthasák az öreg Fejest) Rocco kiásta a sírt, kiszedte a koporsóból az apja oszladozó hulláját (ezt a fázist szerencsére nem mutatták Barbiék), berakta a műanyagzsákba, és azóta ezt a hulla-formájú műanyag zsákot hurcibálja a vállán. (Nyilván el kellene tüntetnie valahol.)

Azt mondjuk nem értem, hogy a hullát miért cepelte el a vállán a temetőből a Guba házhoz, ott miért rakta be egy ismeretlen autó csomagtartójába, ha pedig az volt a szándéka, hogy a kocsival viszi el valahová, miért nem ült be azonnal a kocsiba és ment el vele, miért ment be előbb dürrögni Larácskával.

Pechére közben Pali (akié az autó) közben elhajtott, így jelenleg az ő csomagtartójában van a hulla (a kocsiban lakó Pali a csomagtartót természetesen azóta sem nyitotta ki, teljesen életszerűen minden kacatját az utastérben tartja), de az előzetes szerint Rocco a mai részben már újra a hullával a vállán túrázik az erdőben....

Gondolom most majd arra megy ki az egész, hogy sikerül-e átvernie Pityke rendőrkapitányt és a sameszét, hogy egy szőnyeget cipel (azaz a rendőrök tök hülyék), vagy lebukik az ezen sorozatban elég értelmesnek bemutatott Pityke előtt, és megy vissza a sittre az öreg Fejes mellé (remélem oda már nem a nylonzsákban oszladozó hullával együtt).... 

Előzmény: janderka (2106)
tóttitkár Creative Commons License 3 napja 0 0 2108

Most az is elég lenne ha a nejétől kérne tanácsot.

Én is most küzdök vele , hogy a decemberi kajálás és tespedés után ijesztően vastagszik a derekam,jól jönne vmi tanács.

Előzmény: vanda62 (2107)
vanda62 Creative Commons License 4 napja 0 0 2107

Juhászról nekem az jut eszembe, hogy negyvenéves és ötvenhat éves korom között nekem is 50 körül volt a BMi-m. Bármikor orvoshoz mentem, a fülgyulladástól a térdfájásig, minden orvos azt mondta, hogy "foggyon le". Ezzel meg is nyugodtak, ők is, én is. Amikor ötvenhat éves lettem, már annyira magas volt a vércukrom és a vérnyomásom, hogy a család azt mondta, menjek fel egy jó nevű fővárosi magánrendelöbe. Persze ott is azt mondta a kardiológus, hogy fogyjak le. Igen ám, de legnagyobb meglepetésemre folytatta a mondatot azzal, hogy kérjek beutalót a háziorvostól a Szent Imre kórház lipidológiai osztályára, és feküdjek be fogyókúrára. Akkor derült ki számomra, hogy az állami egészségügyi ellátás keretében van a Szent Imrének egy negyven éve működő programja, amelynek keretében kórosan elhízott betegeket gyógyítanak, tb-re. Ezt nekem az állami egészségügyi ellátás keretében Tatabányán soha, senki nem mondta, nem ajánlotta. Vagy nem tudtak róla a vidéki orvosok, vagy le se tojták, hogy megdöglök-e a kövérségtől. Most Juhász vagy még nem járt olyan orvosnál, aki tud a lehetőségről, vagy szerinte "jóvanazígy".

Ui. két és fél évig kezeltek, eleinte három havonta, később félévente jártam ellenőrzésre, konzultációra, három alkalommal feküdtem be egy-egy hét intenzív fogyókúrára, a két és fél év alatt lefogytam 122-ről 85 kilóra, az eltelt hat évben 4-5 kilót híztam vissza. A dolog lényege a kalóriaszegény étrend, napi gyógytorna, séta. 

Előzmény: janderka (2103)
janderka Creative Commons License 4 napja 0 1 2106

Lehet, csak lemaradtam róla, de hogy került zsákba a hulla? Nincs az a temetés, ahol ne szabadon (illetve felöltöztetve) tennék a halottat a koporsóba.

Egyébként meg, ha annyira fontos lett volna, hogy ne derüljön ki, hogy kit temettek el Fejes helyett, akkor anno miért nem hamvasztották el inkább és aztán szórták szét? Onnantól aztán már nem lehetett volna viszafejteni, hogy ki volt valójában az eltávozott.

Azzal meg, hogy egy konkrét csereholttest eltűnik, még nem válik nem megtörténté Fejes korábbi hamis halottá nyilvánítása. Tehát ebből a szempontból tök feleslges hajcihő ez az egész. Nem beszélve arról, hogy ha Rocco meg a boszorka kicsit is szerették volna az öregjüket, minimum exhumáltathatták volna hivatalosan és megadhatták volna neki a valódi végtisztességet. A Fejes féle szarkavarás úgyis véget ért azzal, hogy István feltámadt.

Nem is értem ezt a műbalhét, amit a Barbi-művek le akar itt tolni a nézők torkán. Komolyan nem is értem... 

vanda62 Creative Commons License 4 napja 0 1 2105

Vannak rossz ügyvédek is:-) De az ügyvéd nem a törvény embere, hanem az ügyfélé. Nem az állam alkalmazza, hanem az ügyfél, azért, hogy a saját érdekeit képviseltesse vele. 

Előzmény: tóttitkár (2101)
vanda62 Creative Commons License 4 napja 0 0 2104

Akkor már ketten vagyunk. Ha, megvan a holttest, megvizsgálhatja a törvényszéki orvos, meg tudja állapítani, hogy volt-e idegenkezűség, vagy tényleg baleset volt. Jelen esetben baleset volt. Ebben az esetben az öreg Fejes nem felel emberölésért. Nem felel csalásért, mert nem azért tettette magát holtnak, hogy pénzhez jusson. Nincs hatóság megtévesztése, mert nem egy bűncselekménnyel kapcsolatban vezette félre a hatóságokat. Szerintem nincs bűncselekmény, ha van, akkor közokirat hamisítás, de azt az követte el, aki kikérte a hatóságtól Fejes halotti bizonyítványát, de tudott róla, hogy még él. 

A sorozat jogi része abszolút hiteltelen, szakmaiatlan. Pl. a kisajátítási határozatot, az ingatlan kiürítésére és birtokba adására vonatkozó határozatot, illetve lakóépület bontására kötelező határozatot csak a megyei kormányhivatal hozhat. Kisajátításit a hatósági főosztály, bontásit az építésügyi. A kisajátítás esetén azonnali, feltétlen és teljeskörű kártalanítás jár. A kisajátítást meg lehet támadni bíróság előtt. Külön azt is, ha valaki jogtalannak tartja a kisajátítást, és külön azt is, ha a kártalanítási összeget kifogásolja. Én arra emlékszem, hogy vagy 7-8 éve, amikor a tatabányai multifunkciós csarnokot építették, kisajátítottak garázsokat, vagy két évig eltartott a folyamat. Elindul az eljárás, kirendeli a kormányhivatal az ingatlanszakértőt, elkészül a szakvélemény, kiadják a határozatot. Ez bizony legkevesebb 2-3 hónap, de az már világrekord a szakértőktől. Az ügyfél nem akarja adni az ingatlant, pert indít, hogy jogtalan a kisajátítás, és keveset is adnak érte. A bíróság megindítja az eljárást, először dönt arról, hogy jogos-e a kisajátítás, el lehet-e venni az ingatlant arra a célra, amire az önkormányzat kérte. A törvényben tételesen fel vannak sorolva a célok, amire el lehet venni valakinek az ingatlanát  Ilyen pl. a lakótelek kialakítása, út, csatorna építés, óvoda építés.  A gyárépítés pl. nem az. Na, akkor ezt néhány hónap alatt eldönti a bíróság, de az itélet ellen lehet menni a kúriahoz. A kúria is megrágja pár hónap alatt, eldönti és utána kerül az önkormányzat tulajdonába a kisajátított ingatlan. A kártalanítási összegben való vita az örök élet plusz három nap, szakértő, másik szakértő, kúriai felülvizsgálat, el vannak vele akármeddig, de az anyagi vita már nem akadályozza, hogy az ingatlan az önkormányzaté legyen. Ez az egész Hujber féle bohóckodás olyan ostobaság, amit csak a Hámori istálló tud kitalálni, de annyira valóságos, mint a zombi apokalipszis. 

Előzmény: tóttitkár (2099)
janderka Creative Commons License 4 napja 0 2 2103

Fejes Laci dagadtank dagadt, de az öltöztetői előtt le a kalappal. Nem lehetett könnyű ennyi nem szétrepedő 6XXXXXXL-es holmit találni (vagy szabatni) rá. 

Egyébként nekem valahogy szimpi a figura. Nem feltétlenül ebben a sorozatbeli viszonyrendszerben, de ezzel a habitussal egy csetepatés magyar Piedone témát el tudnék vele képzelni.

janderka Creative Commons License 4 napja 0 0 2102

Az nem ennek a sorozatnak a vlogja, hanem csak a sóránner aszsony életmódcsatornája. 

Ahogy "Zalán, Ricsi és Levi" youtubadásai is az ő poénkdodó dumacsatornájuk inkább, nem a Pokroké. 

Előzmény: qweqwe_ (2097)
tóttitkár Creative Commons License 4 napja 0 1 2101

Másik szál amit nem értek az ügyvéd úr rövid nadrágban.

Kimondottan olyan szakma ahol a fellépés, és a ruha mutatja hogy ő a törvény embere.

Itt pedig nem találja a szavakat, állandóan zavarban van. Tanácsot kér, elnézést kér.Hiteltelen.

vanda62 Creative Commons License 4 napja 0 0 2100

A horvát változatban ebből annyi látszik, hogy Stepan öltönyös fiát egy nagyon elegáns, vékony színész játssza, a benzinkutast egy erősebb, de nem elhízott színész. Amikor én Juhászt megláttam, az volt az első gondolatom, hogy milyen színész az ilyen, nincs az a színházi ügyelő, aki felengedné színpadra, beszakadna alatta az egész. Bár igaz, hogy az a legkisebb baja, hogy kövér, nagyobb baj az, hogy messze nem olyan jó színész, mint Szendrő József, vagy Vajda László volt. 

Előzmény: Mazsola0070 (2096)
tóttitkár Creative Commons License 4 napja 0 0 2099

Egyáltalán nem értem mi a szándék vele? De nem vidám téma..

Előzmény: Mazsola0070 (2095)
vanda62 Creative Commons License 4 napja 0 0 2098

Én leginkább arra a szereplőre emlékszem, hogy az egyik szomszéd mindenáron meg akarta venni Bernie fekete Maseratiját. Lehet, hogy a film elavult, de látod, valamelyik forgatókönyvírónak nagyon tetszik. 

Előzmény: Mazsola0070 (2095)
qweqwe_ Creative Commons License 4 napja 0 0 2097

A YouTube-on van neki egy saját műsora. Az én kék zónám vagy mittudomén mi a neve ennek a "szennyműsornak"...

Előzmény: janderka (2089)
Mazsola0070 Creative Commons License 4 napja 0 0 2096

Emlékeim szerint a horvát eredetiben nem szerepel ilyen elhízott színész (azaz nem maga a karakter elhízott), így lehet, egyszerűen csak arról van szó, hogy a szereplőválogatáskor nem foglalkoztak azzal, hogy Juhász elhízott-e vagy nem. (Arra nem emlékszem, hogy az öreg Fejes kifejezetten a kövérsége miatt gyalázná a fiát, gondolom az még Hámorinak sem lenne manapság PC...)

Mondjuk az már érdekesebb lenne, ha Juhásszal pl. Rómeót játszatnák el és leszakadna alatta az erkély, persze játszott Antal Imre is hősszerelmest, csak az egy kabarétréfa volt...

De aztán az is lehet, hogy a hullagyalázáshoz hasonlóan Juhász/Laci kövérségét is valami hatalmas humornak tekintik (mint ahogy azon is többször ment már a poénkodás, hogy Zalán alacsony), bár azon, hogy az egyik gyerek kövér, úgy kb. az óvódában vagy általános iskola alsó tagozatban szoktak a többiek nevetni, mert egyébként annyira ez sem vicces (ugyanis a kövérség egy betegség), ilyen alapon lehetne röhögni valakinek a cukorbetegségén is.....

Előzmény: Ilhilla (2094)
Mazsola0070 Creative Commons License 4 napja 0 0 2095

Igen, az 1990-es években láttam először, akkor jót röhögtem rajta, különösen azon amilyen pofákat a hullát játszó színész vágott. Aztán vagy 30 év után láttam újra, akkor már ott sem tartottam annyira viccesnek, hogy az egész film arra épül, hogy egy "halottat" húznak-vonnak, nem tudom, hogy az én humorérzékem, netán az ízlésem változott meg, vagy a korszellem...

Emlékeim szerint ez a film is rajta volt azon 70-80-90-es évek beli filmek listáján, amelyet a lista készítői szerint a 2020-as években már nem lehetne ugyanúgy (vagy sehogy) leforgatni, úgyhogy az sem kizárt, hogy az utóbbi...

Minden esetre a Pokoli rokonok készítői úgy tűnik kifogyhatatlan humorforrásnak (vagy ha nem annak, akkor minek?) gondolják a kihantolt hulla hurcibálását, mert az előzetes szerint Rocco a mai részben egy erdei úton sétál az apja (nyilván Pali csomagtartójából visszalopott) nylonzsákba csomagolt oszló hullájával a vállán, és az ott strázsáló helyi rendőrökbe ütközik... 

Előzmény: vanda62 (2092)
Ilhilla Creative Commons License 4 napja 0 0 2094

Egy sérülés, vagy betegség félbeszkíthatta a karrierjét, talán éppen amiatt is hízott el, hogy abbahagyta a rendszeres sportolást. Ilyen tesze-tosza is a súlyos elhízása miatt lehet, de esze ágában sincs visszafogni magát, csak zabál, zabál.

Előzmény: Mazsola0070 (2090)
janderka Creative Commons License 4 napja 0 0 2093

Ahogy pl Puskás Öcsi :)

Előzmény: Mazsola0070 (2090)
vanda62 Creative Commons License 4 napja 0 0 2092

hiába mondja a Hámori, hogy ez egy telenovella, én úgy látom, hogy inkább szituációs komédia. A színészek tartják életben, ahogy a forgatókönyv lehetetlen, eltúlzott, nevetséges helyzeteit megússzák valahogy. Időnként azonban ez teljesen félremegy, mert egy szitkomban csak beszélnek róla, hogy kiásnak egy bomló félben levő hullát, de nem mutatják. Ahol ezt mutatja a kamera, az már sokkal fajsúlyosabb bemutatást igényel: thrillert, dráma, vagy horror. 

Nem tudom, hogy láttad-e a Hóbortos hétvége című vígjátékot, ahol két fiatal bróker megpróbálja elhitetni egy üdülősziget lakóival, hogy a főnökük él. De nem egy bomló hullát vonszolnak magukkal, hanem csóró frissen elhunyt Berniet, aki eredetileg a fiúkat akarta megöletni. 

Előzmény: Mazsola0070 (2091)
Mazsola0070 Creative Commons License 4 napja 0 1 2091

Nem tudom, a horvát eredetiben is volt ilyen hullagyalázós rész? Mert nekem ez elég morbid volt, hogy Rocco az apja több hetes hulláját kiássa és nylonzacskóban hurcibálja a vállán. Azért jó gyomra van ennek a Rocconak....

Megjegyzem, nekem az nem teljesen tiszta, hogyha Roccofater hulláját eltüntetik, miért mentesül Fejes papa azonnal minden vád alól? Attól, mert nincs meg a hulla, Fejes még átverte a hatóságokat a halálát illetően (persze nekem az továbbra is kérdés, hogy ez milyen bűncselekmény volt).

A hullagyalázás mellett megtudhattuk azt a nélkülözhetetlen információt is, hogy Angika lovagló pózban szeret kefélni és nem okoz neki gondot átverni a megrendelőjét a lejárt szavatosságú kenceficékkel, továbbá hogy Hujber játszta Károly ritka egy pofátlan, érzéketlen alak, úgyhogy remek egy rész volt a tegnapi....:)

Előzmény: janderka (2089)
Mazsola0070 Creative Commons License 4 napja 0 1 2090

Horvátországban, illetve korábban Jugoszláviában nem volt egy akkora szám, hogy egy helyi focista kiszerződött Németországba (korábban az NSZK-ba), Magyarországon annál inkább.

Így ha Laci valóban ilyen menő focista volt, valóban érdekes, hogy erről eddig nem esett egy szó sem, és hogy az apja ennyire lenézi. (Az külön érdekes, hogy egy profi focista hogy a fenébe tudott 200 kilósra meghízni...)

Előzmény: tóttitkár (2088)
janderka Creative Commons License 4 napja 0 0 2089

Barbika épp most szentségteleníti meg az eredeti horvát történeti alapot. Ennyi az egesz. 

Előzmény: tóttitkár (2088)
tóttitkár Creative Commons License 5 napja 0 0 2088

Tegnap délben néztem meg , de akkor nem volt időm beírkálni.

Mostmeg nem jut eszembe semmi említésre méltó.

Változatlanul nem értem, ha István szerint a fia nyámnyila, kirándulástól is nyafogóvolt, akkor hogyan lett neves , idegenbe szerződő focista, akinek a karrierjét Dusi nem akarta a terhességgel megzavarni.

tóttitkár Creative Commons License 2026.01.03 0 1 2087

Alexa sok pénzt kapott. 

Pl emléxem amikor egy üzenet átadásáért 20 ezret kért , igaz csak 10 et kapott ,de nem is végezte el a feladatát.

Előzmény: bendeguz90 (2085)
vanda62 Creative Commons License 2026.01.03 0 0 2086

Marjai Virág fogyása szerintem azért marad említetlen, mert s történet szerint Ila nem fogyott le.

Amikor az apósát letartóztatták, akkor ért véget az első évad

A második évad a következő napon folytatódott, amikor István már egy napja a fogdában számolja a bogarakat. A valóságban a két évad forgatása közötti egy évben fogyott Marjai Virág 15 kilót, de ezt sehogyse írhatták be, hogy egy nap ennyit fogyott.

Az ünnepség, és az ismét passzoló esküvői ruha lenne az ok, hogy a család észrevegye, hogy amióta a Guba család ideköltözött, részben az idegeskedés, részben pedig, amiatt, hogy Lara és Enikő folyton eleszik előle az ételt, apránként fogyott 15 kilót. Csak nem veszik észre, mert mindig látják. 

Előzmény: bendeguz90 (2085)
bendeguz90 Creative Commons License 2026.01.03 -1 0 2085

Az utóbbi napokban "ledaráltam" az eddigi részéket és így pár dolog: 

Marjai Virág elég semmit mondóan tették bele a sztori, főleg úgy, hogy azért a szereplők sem tettek nagy megjegyzést a fogyására. 

Azért remélem, hogy a pap ábrázolása miatt nem lesz baja az RTL-nek, nagyon feszegetik a hattárait. 

Tata eddig eléggé háttérben szorult a második évadban, remélem, hogy ez csak kezdeti állapot. 

A Károly féle szálról annyit, hogy ha az első tárgyalás a kínaikkal történt volna meg IRL egyből otthagyták volna, szóval ok vígjátékról van szó, de akkor is. 

Pista meg Hanna továbbra is zseniálisak, a pénzlopásos szálról meg teljesen paff lettem, főleg azért, mert Fejesek ennyire vastagok, akkor miért nem tudtak volna adni a Alexának annyi pénzt adni, hogy magának is megtudja venni azt magának, amit akar. 

Rokkó meg visszamegy arra a Pantalósra, ahol mindenki tudja, hogy mit csinált és rámegy Gubánéra? WTF? Enikő meg egyre lejjebb csúszik le az alkohol függőségével, én eltudok képzelni egy olyan évad zárót, ahol ő bekerül egy "elvonóra". (vagy ha nem így lesz az évadzáró, akkor a lehetséges harmadik évadban lehetne egy ilyen szál, Enikő az alkoholizmusa miatt bekerül az elvonóra, aztán megjelennének az ő szülei is Pantalóson, hogy Tónit, hogy kiosszák :))

Ilhilla Creative Commons License 2026.01.02 0 0 2084

Ez a "goromba vénember" nagy kujon lehetett anno, még a legjobb barátja feleségének is gyereket csinált és utána együtt jártak nyaralni. 

Előzmény: tóttitkár (2082)
janderka Creative Commons License 2026.01.02 0 0 2083

:)

Előzmény: vanda62 (2079)
tóttitkár Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2082

A jellemét valakinek a tetteiből következtetjük.

És nagyon érdekes dolgok derülnek ki.

Pl Laci fiatalon annyira neves focista volt , hogy külföldi szerződést kapott. 

Na most akkor miért volt a nagy lenézés az apjától.

István egy goromba vénember, amit a színész kiválóan hoz.

Egyébként a húgához való erős kötődése is ébresztett bennem gondolatokat , amit le se írok.

Előzmény: vanda62 (2078)
vanda62 Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2081

Teljesen igazad van. Ettől a szerzői gárdától az is kitelik, hogy az egyik beírja, hogy a Fejes István az apa, mert neki nem mondták meg a többiek, hogy már megvan az apa és Laci az. A Barbinak pedig az se tűnne fel, ha Zalánnak egyszercsak két anyja lenne.:-(

Előzmény: Ilhilla (2080)
Ilhilla Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2080

Szerintem kár ezen "vitatkozni", hiszen Barbara asszonytól kitelik, hogy úgy íratja a sztorit, ahogy akarja. Lehet, hogy az túl durva lenne, hogy az öreg Fejes -egyetlen alkalommal- magáévá teszi Dusikát, de mekkorát szólna és jó nagy csavar lenne! :DD

Zalán egyből előléphetne első számú örökössé, hiszen az öreg Fejes őt mindig kedvelte és a srác pedig nagyon tisztelte Fejest! 

vanda62 Creative Commons License 2026.01.01 0 1 2079

Ezen a képen úgy néz ki, mintha Knézy Jenő jr-t felfújták volna pumpával kétszer akkorára. Szerintem már az épp nagykorúvá vált Nyomozóban is idomtalanul el volt hízva, és pont ilyen hiteltelenül játszott, mint most. Szalma, vagy Árpa tud a tekintetével játszani. Juhásznál ez abból áll, hogy kimereszti a szemét, mint akinek torkán akadt a pálinkás üveg dugója. 

Előzmény: janderka (2077)
vanda62 Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2078

Nem tudom, hogy ez a kérdés egyáltalán milyen összefüggésben van az általam leírtakkal, mert nem ez volt a téa. A téma Magdus és Fejes István jellemrajza volt. Én leírtam, hogy mit gondolok róla, úgy vélem, hogy a #metoo mozgalom indulása után közel tíz évvel ezt nem kell magyarázni. Szerintem az öreg Fejes nem olyan, mint az Andy Vajna, a Magdus pedig nem olyan, mint  Palácsik Timi, és kész. Fejes Laci jellemrajzának lényege, hogy egy jellemtelen hólyag. Az volt, az most is, valószínűleg az is marad.

Előzmény: tóttitkár (2075)
janderka Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2077

Upsz, a fotó lemaradt:

janderka Creative Commons License 2026.01.01 0 1 2076

Hát ha egy Árpa féle macsó nem is volt fiatalon Juhász istván, azért soványabb és sportosabb igen.

Milyen kegyetlen is az élet, hogy 60 kiló plusz után ezt már a kutya nem feltételezné róla...

Itt még akár Rocco-ra is hasonlít agy kicsit.

Előzmény: luci87 (2070)
tóttitkár Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2075

Laci jellemrajzát úgy ismerted meg , hogy neves focista volt külföldi szerződéssel?

Előzmény: vanda62 (2071)
tóttitkár Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2074

Mivel nem esett szó sosem Dusi szüleiről pont ezért gondoltam hogy tán meghaltak és a fogadó örökség.

Ettől függetlenül nem értem miért  maradt pártában eddig.

Előzmény: Mazsola0070 (2073)
Mazsola0070 Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2073

Bennem csak azért maradt kérdőjel Zalán apja kapcsán, mert nem igazán adtak magyarázatot arra, hogy az első évadban István miért pártfogolta ennyire Zalánt (még mielőtt felmerült volna, hogy Laci fia lenne, azaz az ő unokája), több tízmilliós értékeket (rengeteg készpénzt és egy Toyota terepjárót) azért nem szoktak egy vadidegennek adni csak azért, mert olyan jó gyerek. (Akkor ki is akadt rajta rendesen Laci és Tóni.) 

A legutolsó leadott részben pedig Dusi valamiért elmondta, hogy bement a fogadóba Lacival, ami akkor még nem is volt az övé, csak egy kocsma. Ennek mi volt a jeletősége, a dramaturgiai funkciója?

Arról viszont már nem esett egy szó sem, hogy a település főterén lévő hely akkor hogyan, mikor lett Dusié, miből vette meg?

Persze az is igaz, hogy Dusiról sem tudni, ki fia borja, milyen családból származik, Zalán sem beszélt soha az anyai nagyszüleiről, így kiderülhet az is, hogy van egy kőgazdag családja, bár az eddigi ábrázolásukból nekem nem ez következik.

janderka Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2072

Így talán visszazökkenhetnek az "egy hét - egy sztorikifutás" sémához.  

Előzmény: Ilhilla (2065)
vanda62 Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2071

Én veled értek egyet. Az eddigi kilencven epizódból úgy ismertem meg a két szereplő jellemrajzát, hogy mindkettőjük jellemétől teljesen idegen, hogy szexuális viszonyt létesítettek volna egymással bő negyedszázada. 

Előzmény: luci87 (2070)
luci87 Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2070

Én se tudom elképzelni hogy együtt voltak.

Inkább azért szerette Zalant,mert kedvelte Dusit is aki majdnem a menye lett.Lehet hogy azt hitte,Tonitol van.

Ilhilla Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2069

Én is el tudom képzelni Dusiról, hogy -ha csak egy alkalommal is- engedett az "öreg" Fejesnek! Viszont azóta is szégyelli az egészet, ezért is nem beszélt arról, ki az apa és választotta a kisebbik rosszat: Lacit jelölte meg. Képzeld el, mi lett volna ott, ha Tónira "fogja" az apaságot! Enikő kikaparta volna a szemét! 

Előzmény: vanda62 (2067)
tóttitkár Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2068

Miért ne tudnám? Tónit kb semennyire se avatja be Olivér a szerelmi életébe.

Honnan tudná melyik lányt csábította már el.

És Dusi évtizedekig azt hazudta, hogy nem tudja ki az apa, mert csak egy átutazó volt.

Lehet hogy nem is tudta húszévesen, hogy  ki az apja Lacinak, nem ismerte az öreget.

Tény hogy nem volt apáca.

Előzmény: vanda62 (2067)
vanda62 Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2067

Amikor Zalán fogant Magdus még nagyon fiatal lehetett, 18-22 év között. Fejes István annyi idős volt, mint Tóni most. Te el tudod képzelni Tóniról, hogy felcsinálja valamelyik fiatal lányt, akivel a fiának viszonya volt? Én egyáltalán nem tudom elképzelni róla és az apjáról sem. És szerintem egy olyan lány, mint Magdus nemcsak feküdt volna le egy apjával egyidős, nős, gazdag férfival. 

Előzmény: tóttitkár (2066)
tóttitkár Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2066

Nem minden szép nőt, csak Dusit vígasztalta 1x. A fia elhagyta, és ő helyette vigasztalta, és annak következménye lett.

Fruzsi még nem is volt, vagy idősebb Zalánnál?

Angéla is csak kisiskolás lehetett.

Előzmény: vanda62 (2064)
Ilhilla Creative Commons License 2026.01.01 0 0 2065

...akkor majd hétfőn! 

vanda62 Creative Commons License 2025.12.31 0 1 2064

Nekem nem logikus. Ha Fejes István egy emberöltőn keresztül minden szép, fiatal nőt megdöntött volna a faluban, arról pletykálnának. Kígyónyelvű Angéla, Fruzsina ki nem hagyta volna ezt a ziccert. Mivel ilyen pletyka nincs, Fejesnek nem voltak botrányos viszonyai. Ebbe a mintázatba pedig nem illik bele, hogy egyszercsak in medias res felcsinálja a fia reménytelen szerelmét. Hülyének tartja a fiát, de ennyire nem alázta volna meg. Magdolnát a maga módján becsülte, őt biztos nem alázta volna meg ennyire. Sokkal valószínűbb, hogy tudta, vagy sejtette, hogy Zalán az ő unokája, de Magdolnára tekintettel ezt titkolta. Én így gondolom. 

Előzmény: Mazsola0070 (2063)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2063

Nem tudom miért, de én még nem tudtam elengedni azt a lehetőséget sem, hogy Zalánnak István az apja és Dusi csak azért hazudta Lacit apának, hogy erről a lehetőségről elterelje a figyelmet.

István például miért hagyta az autóját és egy borítéknyi pénzt (azaz több tízmilliónyi értéket) Zalánra, csak azért mert olyan szimpatikus gyerek?

Az is kiderült a tegnapi részből, hogy a Fogadó nem valami családi öröksége volt Dusinak, hanem egyedülálló anyaként azt ő vette meg. Vajon miből?  

A helyi viszonyokat ismerve nem tudok másra gondolni, mint hogy István vette meg neki, na de miért?

Miért pátyolgatta ennyire István Dusit és a fiát, amikor eddig Dusi azt állította, hogy egy idegen átutazó Zalán apja? 

tóttitkár Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2062

Rettentő szerteágazó történet. Ez pl nekem már nem rémlik.

Előzmény: vanda62 (2061)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2061

egyelőre erről szálról megfeledkeztek, de nem kizárt, hogy előkerül. :-)

Előzmény: luci87 (2060)
luci87 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2060

Pedig a sztori szerint benne van a pakliban,mert akkor eshetett ,meg a dolog,mikor a benzinkúton kamatyoltak,és videó készült róla...

Előzmény: vanda62 (2059)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2059

na, azt végleg nem tudom, hogy mi lesz, de hamarabb el tudom képzelni, hogy infantilis Szabi felkoppintja közgazdász Gabikát, mint, hogy kétszáz kilós, ötvenes Laci felkoppintja Ilát. 

Előzmény: luci87 (2058)
luci87 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2058

Igen, úgy néz ki,de Zalán Zsófit szereti,Cintia meg vigasztalja, mint anno Dusit Laci....

Mi van Ila terhességével, arról még nem esett szó,pedig a vége felé tesztet csinalt, úgy jött le, hogy terhes.

Előzmény: vanda62 (2057)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2057

Szerintem igen, mintha arrafelé terelődnének a szálak. 

Előzmény: tóttitkár (2056)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2056

És összejönnek Cintia és Zalán?

Most az volt számomra a legjobb jelenet.

Persze pasik a cellában is bejött.

Előzmény: vanda62 (2055)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2055

Ebben a sorozatban semmi se lehetetlen, de szerintem a három régebbi évjáratú fiatal: Olivér, Zsófi és Zalán 26-27 év körül lehetnek. A négy újabb, Fruzsi, Szabi, Gabi, Csabi 24, és Lara lehet a legfiatalabb, 22. Cintia szintén egyidős Zsófival és Zalánnal, hiszen mindhárman osztálytársak voltak. 

Előzmény: janderka (2054)
janderka Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2054

Év elején, a sorozat kezdetén 30-nak lőttük be. 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=168869297&t=9256962

A 22 az lehet hogy fals gondolat volt tőlem - de eskü, mintha ez is elhangzott volna valamikor. 

Előzmény: vanda62 (2053)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2053

Valóban ez is azt mutatja, hogy a különböző írók nem olvassák a társaik szövegrészét, a Barbi meg egyiket se:-(. Logikailag a 27 éves életkor lenne helyes. Annyi bizonyos, hogy Zsófi doktor és Zalán egyidősek. Az orvosi egyetem hat évig tart, tehát Zsófi leghamarabb 24 éves korában diplomázott, utána még három év a rezidens képzés, tehát legkorábban 27 évesen lehet valaki szakvizsgázott háziorvos. De ha a szakvizsgától eltekintünk, akkor is idősebbnek kell lenniük 24 évesnél. 

Előzmény: janderka (2052)
janderka Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2052

Nem lehet tudni pontosan. Itt is ment megint a kavarás az évszámokkal meg az életkorokkal. Zalánt hol 22 évesnek mondták, hogy meg azt hogy a kamaty 27 éve történt, még az Iluska éra előtt. Nagyon nem mindegy pedig. 

Előzmény: luci87 (2047)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2051

Egyetértek, én is kíváncsi vagyok. Bár azért ilyen Mészáros Márta, vagy Pedro Almodovar féle női lélek ábrázolásra nem kell számítani:-)

Előzmény: luci87 (2050)
luci87 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2050

Hát igen,a legtöbb nő távol tartania magát tőle.De Dusi szerintem annyira titkolta,és azt hitte,sose derül ki az igazság.

Gondolom azért lettek barátnők, mert kölcsönösen szimpatikusak voltak egymásnak, mondja ezzel a titkokat elég kétszínű és álságos volt ez a viselkedés.

Arra leszek kíváncsi, hogy ők ketten hogyan beszélik ezt meg,és hogy alakul ezután a kapcsolatuk.

Előzmény: vanda62 (2049)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2049

ez nekem is feltűnt, hogy mindenki Lacit cseszegeti, de elsiklik afölött a tény fölött, hogy egy nő képes a legjobb "barinője" lenni egy nőnek, akinek soha nem mondja meg, hogy gyereke van a nő férjétől. 

Előzmény: tóttitkár (2048)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2048

Az még nem derült ki ,hogyan lett a Dusi fogadó és miért maradt pártában a lány.

Eddig lehetett azzal takarózni, hogy a meghalt apa emléke miatt.

És vajon, hogy lehet pont a fia apjának a felesége a legjobb barátnője? Ez nagyon nem stimmel.

Sokkal jobb lett volna , ha korábban kiderül, kordában tartaná Alexát.

luci87 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 2047

Ez megint egy jó rész volt.Az első évadban összesen nem volt ennyi izgalom, esemény.. Emlékszem,olyan sok töltelék rész volt,ami nem vitte előre az eseményeket.Mint pl. Géza és részeges haverjai idétlen kérdései.

Akkor tulajdonképpen nem is csalta meg Dusival Ilát,mert a kalandjuk még Ila előtt történt,ha jól értettem.

vanda62 Creative Commons License 2025.12.30 0 0 2046

Lehet, hogy ez kikacsintás, de én ilyen fogást nem feltételezek a sorozat íróiról. 

Előzmény: janderka (2045)
janderka Creative Commons License 2025.12.30 0 0 2045

Ez lehetett akár az a fajta kikacsintás is, amit én is javasoltam annakidején.  De ha nem, akkor is megállhatta a helyét a mondat. Hiszen mit tudjuk mi azt, hogy Ilona karaktere a huszonévvel ezelőtti esküvője és a sorozat indulása között eltelt években mennyire lett kövér -  és ahhoz képest még így is mennyivel lett soványabb "mára". 

vanda62 Creative Commons License 2025.12.30 0 0 2044

Szerintem csak Marjai Virág színésznő fogyott le, az általa játszott karakter nem. A forgatókönyvet öten írják, a munkájuk egyáltalán nincs összehangolva. A gonosz anyós szájába adott mondat egyike a forgatókönyv szakmai hibáinak, a többi író egyáltalán nem tért ki a figura változására, hiszen a történet időtartamába valóban nem fér bele. A jelmeztervező szintén nem tér ki rá, ugyanolyan csúnya, formátlan  ruhákat ad a szereplőre, mint az első évadban. Valamelyik író betette a mondatot a szövegbe, a Hámori a nagy eszével nem vette észre, hogy nincs összhangban a szövegkönyv többi részével és benne maradt. 

Előzmény: Ilhilla (2043)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.30 0 0 2043

Nem telhetett el sok idő, mert Ilona amikor "bedurcizott", pár napra elutazott a szüleihez. Akkor is szünidő volt és még mindig az van.

Az arcán  látszik a nagy fogyás, idősebbnek tűnik. 

Előzmény: vanda62 (2039)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.30 0 1 2042

Mit tegyünk, Mikónál magasabb, hasonló korú színész nem ért rá a nyáron:-)

Előzmény: tóttitkár (2040)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.30 0 0 2041

Én is látom, hogy nem olyan jó sorozat, mint akár a csatorna heti sugárzású sorozatai. Végül is még nem fokoztam le rádiójátékká, mert a férjem kedveli, és legalább ezt együtt meg tudjuk nézni. Nálunk mindig ő választja a filmeket, legtöbbször nem nézem őket. Nem szeretem a tévézést, ha késő este van, annyira kifáraszt idegileg, hogy nagyon nehezen tudok elaludni.

A történet és történetvezetés is elég bugyuta, inkább szituációs komédia az egész. Amikor jó színész, jól játszik a jelenetben, akkor élvezhető is. Pl. Az ügyvéd és a pultos lány jelenete a jegygyűrűvel, köszönhetően a fiatal színésznőnek, László Lilinek, nagyon jól sikerült. Összességében nagyon jók benne a fiatal színésznők, Pásztor Virág, Sóvári-Fehér Anna, Juhász Jázmin. Domokos Lili időnként túljátssza Fruzsina szerepét, kellene neki egy kicsit jobb színészvezetés, de pl. a Bede-Fazekassal közös jelenetekben tudja, hogy mennyi az annyi. Azt egyébként a Szabit alakító Nagy Botond is elmondta, hogy ő mennyit tanult abból, hogy egy ilyen színészt nézhetett munka közben. 

Akiket még nagyon szeretek nézni, Szalma Tamás és Csoma Judit. Hihetetlen hangulatot tudnak teremteni, egy nézessel, hanghordozással, testtartással. Pl. két idős színésznő a puskákkal nagyon mulatságos volt. Ennek a sorozatnak feltétlen előnye, hogy behozta a mainstreambe Szalma Tamást és Csoma Juditot. A múltkorjában megnéztem az új Dűnéket a férjemmel a tv-ben. Rettenetes volt, az egyetlen, ami tetszett, Csoma szikronalakítása volt, mint Tisztelendő Anya. 

tóttitkár Creative Commons License 2025.12.30 0 0 2040

Ilona is vmi kakukktojás lehet, mert 2 kicsi embernek ritkán van ilyen magas lánya.

Bár azt olvastam ,hogy a sok szeretet is magasabbá teszi a gyermeket.

Előzmény: vanda62 (2039)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.30 0 0 2039

A cselekmény szerint nem tudjuk meg mennyi idő alatt történt, csak azt, hogy a gonosz anyós a lányára is tett egy gonosz megjegyzést. Ennek az anyai változata úgy hangzik: Jaj kislányom, éppolyan gyönyörű, karcsú vagy, mint huszonöt éve!

A történet szerint nem fogyott le, Marjai változatlanul egy testes háziasszonyt játszik, olyan ruhákat hord, úgy jár, mozog, olyanok a gesztusai, mintha még mindig kövér volna. Segíti az ábrázolást, ha mellé teszik a szuper vékony Dobó Katát. Van olyan színész vagy énekes akinek kell a műhas a Falstaffhoz, és van, olyan normál alkatú, aki el tudja hitetni, hogy ő Falstaff a játékával és a hangjával is.

Előzmény: Ilhilla (2038)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.30 0 0 2038

https://story.hu/napi-friss/2025/12/30/25-kilot-fogyott-par-honap-alatt-a-pokoli-rokonok-szinesznoje-marjai-virag/

Az anyja meg is jegyezte, "milyen szépen lefogyott", mert belefér a menyasszonyi ruhájába.

Ja, csakhogy -a cselekmény szerint- ez pár nap alatt történt! :D

Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.30 0 1 2037

A dokicsaj saját tapasztalatból tudhatja, hogy Nyomi az a típus, aki akár egy nyilvános rendezvényen is öt perc alatt megdug bárkit (mint ahogy őt is megdugta első látásra), akkor mit van annyira megdöbbenve azon, hogy a buliban smárolt Csabi barátnőjével? 

tóttitkár Creative Commons License 2025.12.29 0 0 2036

Asszonyok és puskák-  a legjobb jelenet volt.

Amúgy tök fura, hogy az apja börtönben  a család meg pedig lagzit tart. Mi szükség volt erre?

Bemutatni a másikkal nem törődést?

És kislánynak csak úgy megbocsájtani a családi ünnep nevében?

tóttitkár Creative Commons License 2025.12.29 0 1 2035

Nem volt benne reklám, vagy hogy lett ilyen hamar vége?

qweqwe_ Creative Commons License 2025.12.28 0 0 2034

Ha lenne következő évada, megépülhetne az akkumlátorgyár? :D

Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.28 0 1 2033

"Csak a szerelmi szálak untatnak kissé. Főképp Olivér. Nálunk a körzeti kb 4 órát rendel, azon kívül még van napi 20 óra amikor enyeleghetnének."

Ezen már én is többször somolyogtam, hogy Nyomi rendszeresen az első részben egyébként öt perc után megfarkalt Dokicsaj munkahelyére jár be rendelési időben dürrögni - természetesen mindig az ott várakozó betegeket beelőzve.

Ismerve a mi háziorvosunk törzsközönségét, a valóságban nálunk szerintem már a fejét leüvöltötték volna emiatt, itt persze a helyi betegek csak békésen tűrik a pofátlanságát....

Előzmény: tóttitkár (2028)
janderka Creative Commons License 2025.12.25 -1 0 2032

Aranyos kuscmamlasz tyúkapónak van baállíttvaxa karakter, de még mindig elhisszük róla, hogy (egykori) banktulajdonosként itt bassza csak lenn a rezet Gatyapusztán és semmi új pénzügyi / gazdasági  bizniszbe nem kezdett még bele???? Meg hogy ezek a Fejes féle százmilliók csak úgy egy szatyorban pihenjenek otthon és senki a családból ne akarna inkább bizniszelni belőle??? 

Előzmény: Ilhilla (2029)
janderka Creative Commons License 2025.12.24 0 0 2031

És mintha csak nekem akartak volna választa adni, szépen számba vették Gubáék is, hogy ki is dolgozik közülük és ki nem. 

Mondjuk jó lenne, ha volna egy ritmikája a sorozatnak és az adott epizódhét végére lezárulnak egy-egy adott féreértés, intrika, konflitus vagy bonyodalomszál. 

luci87 Creative Commons License 2025.12.24 0 1 2030

A tegnapi rész jó volt, végre kiderült,hova tűnt a pénz.Szegeny Csaba, sajnálom,a csaja hogy rá mászott Oliverre.Most Laci fog majd jópár részen keresztül totojazni, hogy mondja el azt, hogy az ő fia Zalán.

Ilhilla Creative Commons License 2025.12.24 0 1 2029

Tóni magát okolja a kialakult helyzetért és -mert mindent nem tud megadni a kölyköknek, mint eddig- ezzzel kedveskedik. :-)

Előzmény: tóttitkár (2028)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.24 0 2 2028

Teljes hülyeség ez a sorozat, kb mint a Mr Bean, vagy a csupasz pisztoly.

Néha meglepő fordulatok vannak benne.

Csak a szerelmi szálak untatnak kissé. Főképp Olivér. Nálunk a körzeti kb 4 órát rendel, azon kívül még van napi 20 óra amikor enyeleghetnének.

Azt kíváncsian várom hogy az Enikő által adott pecsétes engedély mire lesz jó.

És oké azt még csak elfogadom, hogy Tóni kedveskedik Enikőnek engesztelésül, de hogy a fiatalokat miért szolgálja ki , pláne , hogy csak fitymálkodnak, az rejtély.

Előzmény: Ilhilla (2026)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.23 0 0 2027

És az is kiderült, hogy Lara pasija, a zavaros múltú Rocco Diána asszony unokája. 

Előzmény: Ilhilla (2026)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.23 0 0 2026

Na, megvan a pénz és a két öreglány sem nyírta ki egymást. Az előzetes szerint az erdei banyának, "Dániának" van egy ötlete, ami alapján semmissé lehet az István elleni vád. Remélem, nem kerül 300 milliójába! :D

A kis hülye Alexa, csak pár milliót tapsolt el! 

tóttitkár Creative Commons License 2025.12.23 0 0 2025

Zajlanak az események, csak kapkodom a fejemet.

Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.23 0 0 2024

Az biztos, hogy elég kevés szerethető karakter van ebben a sorozatban (akiért például drukkol az ember vagy sajnálja).

De még annyira utálni sem tudom valamelyiket, mert lényegében csak az egyik irritáló karakter cseszik ki egy másik irritáló karakterrel (például a már túltoltan erőszakos Angéla Guba Enikővel vagy Pénzéheske a zsarnok nagyfaterral, bár lehet, hogy utóbbi esetben Pénzéheske nem is tud róla).  

Előzmény: Ilhilla (2023)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.22 0 0 2023

A mai rész után rájöttem: kezdem nagyon unni ezt a sorozatot, lehet, hogy nem kellene nézni? :D 

Utálom ezt  kiscsajt, megint kivett 2 milliót!  

janderka Creative Commons License 2025.12.22 0 0 2022

A Fejes lóvé eredetét a kezdetek óta homály fedi. Az előző évadban aztán páran arra jutottak, hogy netán az elbuk(tat)ott Guba Bank portfóliójából szárzmazik. Még ha ez elég abszurd utómagyarázat is lenne.   

Ma viszont végre láttuk "dolgozni" Gubát és Lacit. (Larát továbbra sem...)

Előzmény: Mazsola0070 (2021)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.22 0 0 2021

Nagyon kíváncsi lennék, hogy a valóságban egy ilyen kis családi benzinkútból (aminek a létesítése és üzemeltetése szintén nem kevés pénz lehet) mennyi nyereséget lehet kivenni.

Akkor ezek szerint ebből a benzinkútból él Fejes (nagy)apu, Ilona, Dagadt Laci, Büdösszabimániás Gabi, a kis pofátlan Pénzéhes, Johanna, a teljes Guba család (a kiscsaj fizuját hagyjuk, abból úgysem ad másnak) + még az együgyű alkalmazott gyerek.

És akkor nem ám, hogy mindenki kidolgozza a belét a kúton, aki oda is megy, az leginkább főnökösködni szeret, amiből nincs bevétel.

Továbbá Fejes (nagy)apunak meg sem kottyant leperkálni 160 millió (?) óvadékot Gubáért és 300 milliót tartani a széfben, azaz otthon tartott közel fél milliárd megtakarítást készpénzben ???

Azt meg már követni sem lehetett, hogy az első évadban kinek mennyit adott, az maradt meg bennem, hogy csak úgy szórta a 20 ezreseket.

Egy üzletember ennyi pénzt nem fialtat semmiben?    

Előzmény: janderka (2019)
janderka Creative Commons License 2025.12.22 0 0 2020

Ja és kiváncsi leszek, Gabi ezt a Tóni féle "kölcsönvételt" észereveszi-e, vagy csak az fogyatkozó ablakmosófolyadék készlettel lesz elfoglalva... 

Előzmény: janderka (2019)
janderka Creative Commons License 2025.12.22 0 0 2019

Igen, ez a sittrőlpattant Rokkó gyerek úgy eltűnt ahogy volt. Már a legutolsó résznél is furcsállottam.

Melóügyben viszont (ahogy Ilhilla mondta) Tónitól valóban elhangzott egy félmondat a kasszás dologról, mutatni azonban már abszolút nem mutatják, hogy dolgozna bármit is. Ellenben minden más helyen ott lebzsel és csinálja a semmit. Larácska lánya úgyszintén. Ami csak azért fura, mert másokat viszont mutatnak munka (vagy legalábbis munkahelyi tevés-vevés) közben. 

Lásd:

Dusi
Szabi

Gabi

Csabi

Tihamér
Fruzsi

Géza

Ernő kapitány és Levi

Ilhilla Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 2018

Tóninak volt egy fél mondata, amikor Enikő megkérdezte, honnan volt pénze a reggelire. Azt felelte, a kútról.

Lara is megjegyezte Olivérnek, hogy neki legalább van állása, gondolom az asszisztensi. 

Előzmény: Mazsola0070 (2017)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.22 -1 0 2017

Igen, számos első évad-beli motívum, karakter egyszerűen "elfelejtődött" a második évadra (még említés szintjén is), bár nem tudható, ha se Lara, se Tóni nem dolgozik (és hát természetesen Nyomi sem, bár ő az első évadban sem dolgozott), akkor a Gubák tulajdonképpen miből élnek?

Bár most Enikőnek kinéz egy félállás (ha jól értettem az előzetest, a beszari polgi őt és a feleségét is felvette HR-esnek), de őt ismerve ebből a család egy fillért nem fog látni.

Lara bűnöző csávója is csak a bőrdzsekijével van jelen, de hogy a bőrdzsekijében miért Lara jár, arról nem volt egy szó sem (illetve ha az első évad végén volt, azt már elfelejtettem).

Előzmény: janderka (2016)
janderka Creative Commons License 2025.12.21 0 0 2016

Barbifalván a számokkal mindig hadilábon álltak. Csak tudnám, hogy akkor minek beszélnek róla folyton kimondva azokat össze-vissza... 

S ha már fiatalok. Titikének nem ciki, hogy a fiát közmunkásként alkalmazza? Annyi egyéb feladatot találhatott volna pedig neki. Még akár operett jelleggel is. De ez önmagára nézve is magalázó. 

De a Gubagyereket sem csinálnak magukkal sok értelmeset. Olivér (és Tóni) benzinkutazik még? Lara assziszetneskedik Zsófi mellett? Vagy ezek csak elvarratlan mellékszálak voltak az első évadból? 

Előzmény: tóttitkár (2014)
janderka Creative Commons License 2025.12.21 0 0 2015

Pedig nem fiatalosabb a koránál, legfeljebb alacsonyabb.

Előzmény: Mazsola0070 (2013)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.21 0 0 2014

Ha nem az  szertője öreg kora miatt szégyenkezik Dusi, akkor csak az lehet, hogy azért mert a barátnője pont akkor volt terhes az első babájával, és ő meg pont a férjével.

Viszont akkor Zalán 22 éves, még véletlen se annyinak látszik.

Előzmény: Mazsola0070 (2012)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.21 0 1 2013

Varga Ádám egyébként IRL 36 múlt, úgy tűnik a Tanár óta nagyon ráégett, hogy jóval fiatalabb karaktereket játszatnak vele. 

Előzmény: Mazsola0070 (2012)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.21 0 0 2012

Vicces volt, ahogy a hancúrhangok hallatára Dusi rögtön benyitott a 27 éves (? mintha ez az életkor rémlene) fia szobájába.

Dusinak ennyira furcsa, ha egy felnőtt férfi néha felvisz valakit hancúrozni magához? 

Előzmény: janderka (2011)
janderka Creative Commons License 2025.12.20 0 0 2011

Egyébként szerintetek Zalán hová és hogyan/mivel/hánykor ment el bulizni, ahol csupa ismeretlen fiatallal találkozott csak? És ahová végül Fruzsi is betoppant - majd együtt úgy mentek onnét haza és bújtak ágyba, hogy az egyébként már rég otthon lévő Dusi is csak a hancúrhangokból gyanította hogy a kisfia nincs egyedül?

És ki lehetett az a fürdőruhamodell doktorandusz lány, aki amint meglátta a pultnal bénázgató törpemacsót, egyből rákattant, mintha kötelező lett volna?

janderka Creative Commons License 2025.12.20 0 0 2010

Gondolom dénestesztet csinálni már uncsi lenne, így marad a szájhagyomány.. 

Előzmény: Ilhilla (2007)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.20 0 0 2009

Utoljára egy 2 milliós köteget dugott a nadrágja oldalzsebébe. Nem tudom, mit akar  venni, hiszen kiskorúként nehezebb ennyi pénzért vásárolni, persze kereskedője válogatja. 

Előzmény: Mazsola0070 (2008)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.20 0 0 2008

Nekem az a furcsa, hogy Johannán kívül mintha senkit nem zavarna különösebben, hogy eltűnt a pénz, és emiatt az öreg Fejes nem tud hazajönni.

A kiscsaj különösen furcsa, mert korábban úgy ábrázolták, mintha ő lenne oda leginkább a nagyapjáért a családból, most meg nem érdekli, hogy  pénze lenyúlása miatta  a fogdában rohad?

Vagy lehet, hogy a két lánynak nem is szóltak erről? Ez azért érdekes, hogy 300 millió eltűnése, és hogy emiatt az öreget nem tudják kihozni a sittről ennyire nem beszédtéma a családban, és a két lányt meg sem kérdezi senki, hogy nem tudnak-e valamit a pénz hollétéről.

Arra meg gondosan ügyelt a kiscsaj, hogy a nővére szobájában dugja el a pénzt (már persze ha az ágy alá tevés olyan nagy eldugás), gondolom, ha elkezdik keresni, akkor azt fogja hazudni, hogy ő nem is tudott róla. 

Előzmény: Ilhilla (2006)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.19 0 0 2007

Akkor tehát Laci az apa? 

Van egy olyan érzésem, hogy Magdolna nem mondott igazat, hiszen mekkora lenne már, ha valójában az öreg Fejes vígasztalta meg anno! 

Előzmény: Ilhilla (2006)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.19 0 0 2006

A sajnálás és vigasztalás rendben, csak azt -szerintem- Laci hajtotta végre Magdolnánál, így lett az egy éjszakás kalandból Zalán. 

Alexa lebukására szerintem az idén már nem kerül sor, mert az öreglány az "erdei banya" után tervezi a szimatolást! Érdekes, hogy Ilona sem megy be a lányhoz a szennyesért (az anyák azt szokták csinálni  lusta gyerekei esetében), vagy takarítani, vagy csak szólni, hogy menjen enni! 

Előzmény: luci87 (2005)
luci87 Creative Commons License 2025.12.19 0 0 2005

Talán azért mert sajnálta őket,és nem volt fiú unokája.

A kiskakas ők közül egyik sem szimpi Nekem,de Olivér nem megbízható, ebből a szempontból jobb lenne a másik,de a legjobb egy ismeretlen harmadik lenne..

A két hölgy közül nekem szintén egyik se szimpi, de a feleségét talán mégse kéne alkalmaznia...Enikore ráférne már egy kis munka, akármilyen "alja " is számára.
Kivette nálam a biztosítékot mikor azt mondta " nem azért mentem hozzád hogy dolgozzák" mondata.

Előzmény: tóttitkár (2004)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.19 0 0 2004

Csalódás, hogy Tóni lelépett, Talán akkor vesztette el a szüleit, örökölte a fogadót( másképp hogy jutott hozzá?). Az öreg vígasztalta , én sokkal inkább hihetőnek tartom.

Egyébként mi okból pártolta annyira éveken át őket?

Jelzem a 2 kiskakas már szörnyen uncsi.

Viszont a polgármesteri szál az élénkül. Talán az lehetne a nyerő, aki a spanyolról visszavarázsolja a gépet magyarra.

Előzmény: luci87 (2003)
luci87 Creative Commons License 2025.12.19 0 0 2003

Tóni után István túl öreg lett volna Dusihoz huszonvalahany évvel ezelőtt is.Bar ki tudja,de nem hiszem hogy vele összebújt volna.

Laci viszont régen lehet hogy jóval sovanyabb volt,de rejtély, miért bocsátkoztak egyéjszakás kalandba.Plane,ha akkor már volt felesége is...Dusinak szembe kell egyszer néznie vele majd...

Előzmény: tóttitkár (2000)
luci87 Creative Commons License 2025.12.19 0 0 2002

Kézenfekvő lenne, hogy a házban tartózkodókat is ,megkérdezik,nem látta e a táskát...De úgy látszik,itt több rész kell,hogy a penzehes kiscsaj az eszükbe jusson..

Előzmény: tóttitkár (2001)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.18 0 0 2001

A szent családnak fel se tűnik , hogy Alexa otthon van?

Előzmény: luci87 (1999)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.18 0 0 2000

Én nem hittem neked, de ezek szerin Laci lesz.

Istvánt jobban el tudtam volna képzelni, mert ő annyira támogatta a fiút.

Nem véletlen hangsúlyozzák állandóan a fiatalok korát, egyik se néz ki 22 nek.

Előzmény: luci87 (1993)
luci87 Creative Commons License 2025.12.18 0 0 1999

Igen,sokan azonosítják a szerepével:( 

Először csak pár húszezrest nyúlt le, utána az egész táskát.Azt O sem gondolhatta komolyan,hogy nem fogják keresni,és nem tűnik fel,ha elkezd költekezni.. Nagyon irritáló a szerepe,de azt jól alakítja.

Előzmény: Ilhilla (1996)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.18 0 0 1998

Őszintén szólva én nem ismerem (szerencsére) ennek a gyakorlatát, csak bűnügyi filmekből "tájékozódom" e téren, ilyenekben általában mindig behívják valamelyik rokont a hullaházba, hogy azonosítsa a közterületen elhunyt személyt (nyilván, aki kórházban vagy otthon hal meg, azt nem kell külön azonosítani).

Pl. a Hazatalálsz-ból rémlik egy jelenet, amikor a többnapos vízihullát kellett a testvérének azonosítani, ami szintén abszurd.

A 12 éves Fejes Alexa karakterét nem tudom miért ábrázolják ennyire ellenszenvesnek (idézet a sorozat hivatalos oldalán olvasható ismertetőből: "ravasz, anyagias manipulátor, aki csak azzal foglalkozik, hogy ő jól járjon"), szerintem azt akarják demonstrálni ezzel, hogy leginkább ő tekinthető Fejes István igazi "szellemi örökösének".

Előzmény: Ilhilla (1996)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.17 0 0 1997

Én ma pl. este néztem, mert rájöttem, hogy a Kincsvadászokat másnap simán meg tudom nézni, mert 17.20-kor ismétlik a Szuper TV2-n. A végére így is át tudtam kapcsolni. 

Előzmény: tóttitkár (1991)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.17 0 1 1996

Semmi nem indokolta azt, hogy egy közlekedési balesetben meghalt személyt külön azonosítsanak. Öreg, ősz a haja ennyi. Nem hiszem, hogy van erre gyakorlat, hogy "azonosítási eljárásnak" vessék alá.

Ameddig kiderítik, milyen Btk. szabályba ütközik az öreg Fejes cselekménye, addig is telik az idő, forognak a kamerák. 

Közokirattal visszaélés, hatóság félrevezetése szóba jöhet, de a kegyeletsértés sem zárható ki.

Engem az bosszant, de nagyon, hogy a kisunoka elcsórta a 300 milliót! Egyébként is nagyon irritált ez a kis vitamingolyó (inkább ő fogyott voln le), mert mindig, mindenkit "fejt" a pénzért! 

Ha én a szüleinek lettem volna, erősen meggondolom, engedem-e ilyen szerepre. A mai gyerekek (sőt felnőttek) zaklatásának tették ki szerencsétlen lányt. 

Előzmény: Mazsola0070 (1994)
janderka Creative Commons License 2025.12.17 0 0 1995

Erre csak annyit mondanék: Barbiworld :)))

Előzmény: Mazsola0070 (1994)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.17 0 0 1994

Olvastam egy érdekes hozzászólást a Face-n, ami elgondolkodtató volt (lehet, hogy jogász írta, lehet, hogy nem, nem tudom, és azt sem, hogy igaz-e gondolatmenete).

A lényeg, hogy tulajdonképpen mi is az a hatalmas bűncselekmény, ami miatt most Fejest letartóztatták, és valami olyan szöveg is ment, hogy 5 évre is lecsukhatják? 

Önmagában az, ha valaki nem cáfolja meg, hogy halottnak hiszik, de egyébként semmi mást nem követ el, a Btk. melyik tényállásába ütközik?

Van az az eset, amikor valaki azért kelti azt a látszatot, hogy meghalt, hogy felvegye (persze valaki helyette) az életbiztosításért járó pénzt, ez ugye a klasszikus biztosítási csalás.

A csalás tényállása szerint "aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz", az követi el a csalást.

Na de milyen jogtalan haszonszerzés volt Fejes részéről ezzel, és kinek okozott kárt?

Ha jól emlékszem, az egész arra ment ki, hogy Aczél ne tudja kisajátítani a földjeit (illetve elhúzzák a kisajátítást), a valóságban sokáig elvitázgatnának az ügyvédek azon, hogy ez megvalósítja-e minden elemében a csalás tényállását.

A másik esetleg a hamis közokirat (halotti anyakönyvi) kiállításában való közreműködés lehet, de mondjuk itt meg felmerülhet, hogy milyen körültekintően jártak el a hatóságok, amikor kizárólag a halottnál talált személyi alapján rögtön kiállították a Fejes nevére szóló halottit? 

Azonosította egyáltalán valaki a rokonok közül a halottat, hogy tényleg Fejes-e? Talán Johanna? Na de ha valaki hamisan azonosította, az meg nem Fejes sara. 

luci87 Creative Commons License 2025.12.17 0 0 1993

Kíváncsi leszek ebből hogy, mászik ki Fejes Pista, mert valóban nem O tette el láb alól a manuszt,de az O teste van a koporsóban.

Laci lesz itt az apa szerintem,már az első évadban is azt mondtam, nem Tóni.

janderka Creative Commons License 2025.12.17 0 0 1992

Önreklám. Ha egyszer vetítené bárki más is, örökre ott marad a képen, hogy ki csinálta :)

Ezt a budapesti Mammut 2. bev.központ legtetejének irodaszinten forgatták, a Széna téren. És ott a szemközti házon valóban fent van az RTL reklámja.

Előzmény: Ilhilla (1990)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.17 0 0 1991

Én is arra álltam át , hogy a déli ismétlést nézem. Nappali fényben jobban elmegy a sok ökörködés.

A cigányasszony vitte a sót nálam. A leghitelesebb alakítás. És a színésznőt mindig is kedveltem.

Előzmény: Ilhilla (1990)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.17 0 0 1990

Még csak az első részt láttam, de nekem is úgy tűnt: fogyott az ügyvéd, sőt a benzinkutas Csabika is vékonyabbnak látszott! 

Engem ez nem zavar, viszont a Hujber Feri által alakított "üzletember" mögötti ablakban látszott az "RTL +" felirat, miközben a kínaiaknak magyarázott. Ez hogyan lehetséges?  

Előzmény: janderka (1987)
luci87 Creative Commons License 2025.12.17 0 0 1989

Tényleg elég fura volt a nagyon lefogyott színésznő.

De mintha Gabika is fogyott volna 

Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.17 0 0 1988

Viszont ez Juhász István művész úrról a legjobb indulattal sem mondható el, persze furcsa is lenne, ha a két pofára kolbászt és disznósajtot zabáló kihízott fejű karaktert egy cingár emberke játszaná...:)  

Előzmény: janderka (1987)
janderka Creative Commons License 2025.12.16 0 0 1987

Egyébként mintha az ügyvéd is fogyott volna kicsit.

Előzmény: Ilhilla (1986)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.16 0 0 1986

Engm nem zavar ez a "nagy fogyás", mert legalább ugyanaz a szynésznő alakytja ehzt  karktert. 

Lehet, hogy a polgátmeterné "kígyómérgétől" fogyott le ilyen hírtelen? :D

janderka Creative Commons License 2025.12.16 -1 0 1985

Nálunk Bindzsisztánban jóval lazábbak (nincsenek is) a sorozatkészítési szabályok. Ráadásul egészségügyileg nincs az a hazai gázsi, amiért megérné hogy direkt dagadt maradjon bárki is. 

Előzmény: Mazsola0070 (1984)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.16 0 0 1984

Valamelyik külföldi sorozatsztár nyilatkozta egyszer, olyan szerződése volt, hogy a külsejét érintő bármely változtatást előzetesen egyeztetnie kellett a producerrel, mert az kihatással lehetett a sorozat menetére, dramaturgiájára, de még a forgatókönyvre is.

Így egyeztetés nélkül nem növeszthetett szakállat, nem változtathatott frizurát, és amiért írom: nem változtathatta meg a súlyát sem jelentősen, azaz nem hízhatott vagy fogyhatott a forgatási szünetekben annyit, ami már meglátszott volna a külsején, mert ezek miatt lehet, hogy a forgatókönyvet is át kellett volna írni.

Persze aztán van olyan is, amikor például a Németh Kristóf féle Kertész Géza bement az ajtón, majd kijött Karalyos Gábor Kertész Géza, a nézők meg találgatták, hogy akkor most Karalyos milyen karaktert alakít...de hasonló volt a nagy klasszikus Dallasban is, igaz, hogy ezekben az esetekben a színész kartörése, illetve rákbetegsége miatt.

Itt az volt a probléma, hogy az előző évad utolsó része óta a sztori szerint pár óra telt el, nem hónapok. Feleségem kérdezte is, hogy Ilonát más színésznő játssza-e, mert a jelentős fogyástól kissé megváltozott az arca is és alig ismerte meg.

Előzmény: janderka (1980)
acsapos Creative Commons License 2025.12.16 0 0 1983

Ráadásul én úgy láttam, hogy ugyanazt (vagy legalábbis ugyanolyan méretű) a ruhát viseli, mint azelőtt és lóg rajta, mint tehénen a gatya.

Előzmény: tóttitkár (1981)
janderka Creative Commons License 2025.12.16 0 0 1982

Anno kitaláltam rá egy könnyen kivitelezhető megoldást, de a stáb nem gondolta ennyire fontosnak a kérdést. :(

Előzmény: tóttitkár (1981)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.16 0 0 1981

Magyarázhatnák a fogyást a nagy megrázkódtatással, de mivel egy fél napnyi szünet sincs a a 2 évad közt, ez sem lehet.

Azt hittem majd kipárnázzák, és csak lassacskán vékonyodik.

Kár hogy kisebbik lány még mindig olyan undok tesó.

Előzmény: janderka (1980)
janderka Creative Commons License 2025.12.15 0 2 1980

Na, már én sem emlékeztem hogy mivel is ért véget az 1. évad, úgyhogy kicsit idegen volt nézni újra ezt a sok mérgezett egérként ide oda futkorászó karaktert, de pár rész után valszeg vissza lehet majd rázódni - tekintve hogy bizonyára idén is fullba tolják majd a történeten belüli önismétléseket és szájbarágást. 

Ami érdekes, hogy Hujber erősebbre hangolásával új szála(ka)t visznek a sztoriba. Bár erős kétségeim vannak afelől, hogy ez az eredeti frencsájszban is benne volt-e így, és nem csak a szokásos hámori féle magyarítás kártékony eredménye lett-e. Ennél fogva mennyire lesz koherens az alaptörténettel. De majd kisül.

Ami ugyancsak érdekes, hogy Marjai Virág fogyását (eddig legalábbis) nem verbalizálták. Simán csak kövéren lépett ki az utolsó epizód kapuján és soványan jött be az újon. De ez végülis tökmindegy kategória kb. A léyneg, hogy sok hónapnyi hazai sorozatszünet után jó magint magyar szereplőket látni a képernyőn - még ha olyanok is amilyenek. De az is igaz, hogy sokat - amagam részéről - már nem várok ettől a szériától (sem). Pláne ha nem emelték meg benne a villantási faktort sem.  

vanda62 Creative Commons License 2025.12.15 0 0 1979

Akkor bennem van a hiba. 

Előzmény: tóttitkár (1978)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.15 0 2 1978

Én nem lenézőnek találtam, hanem mulatságosnak az összefoglalót.

Előzmény: vanda62 (1977)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.15 0 0 1977

Én egyszer veled egy hasonló hangvételű poszt miatt összevesztem, mert úgy éreztem, hogy amit leírtál, azokra nézve rendkívül lekezelő, akik a hibái ellenére nézik a sorozatot. Azt írtad, nem így van. Elfogadom, hogy nem ennek szántad, hanem humoros kritikának. Innen, ahonnan én nézem, nem humoros, nem szórakoztató, hanem pökhendi. Ha a hibái ellenére nézed a sorozatot, akkor próbálj rá kevesebb savat hányni. Ha elviselhetetlenül idegesítenek a hibái, akkor viszont ne nézd és ne írj ide. Így olyan, mint amikor a hithű fideszesek a tiszás képviselőjelölt facebook oldalára járnak öklöt rázni. 

Előzmény: Mazsola0070 (1976)
Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.15 0 1 1976

És igen, ma elkezdődik újra, ha jól láttam az előzetest, pont onnan, ahol abbahagyták.

Mivel nem volt időm feleleveníteni az RTL streaming csatornáján, átpörgettem a topicot, és az itt írtak (valamint az előzetesek) alapján néhány kínzó kérdés az új évad elé (sajnos minden karakter nevére már nem emlékszem, úgyhogy vegyesen a színészek és a karakterek nevével).

Hernádi Judit (mint Hujbermama) mellett vajon feltűnik Gálvölgyi is, mint például Hujberpapa (vagy esetleg Sótonyi dandártábornok)?

Guba Tóni összejön újra Dusival, Enikő meg Hujberrel?

Juhász István színművész úrnak vajon sikerült fogynia néhány kilót az előző évad óta és fejlődött-e valamit a karakterábrázolása, azaz Fejes Dulifuli László karaktere nem csak abból fog állni, hogy búvalbaszott, indulatos képpel jön-megy (akkor is, ha ez nem lenne indokolt), beszólogat kb. mindenkinek, ha pedig éppen nem, akkor a nejét akarja megfarkalni? 

Lesz-e változás a folyamatosan hazudozó, a csaját átverő, ingyenélő, magától elszállt bumburnyák helyi tahó Aczél Szabi (topicnevein Dézsa úr vagy Bumburnyák) karekterében, vagy ő is hozza azt amit az első évadban?

És vajon a tanult, okos közgazdásznak mondott Fejes Gabi le tud végre szakadni teljesen a helyi főtahóról, vagy neki az a sorsa, hogy állandóan visszatér hozzá és hagyja magát átverni?

Az önkormányzati dolgozók továbbra is teljesen alkalmatlan, a munkájukra oda nem figyelő, szeles kiscsajoknak, illetve potyaleső, rosszindulatú, lógósoknak lesznek beállítva?

Vajon ki fut be végül az első részben az esküvőn a vadidegen Nyomival 5 perc után nyilvános helyen kefélő, de aztán később baromi visszafogottá és öntudatossá váló Doktornéninél, a rohadt idegesítő Nyomi, vagy korábbi pasija, Mélynövésű?

Kiderül, hogy ki Mélynövésű apja, vagy majd csak a harmadik évadban?

Kiderül, hogy Fejesnek honnan van az a tenger sok pénze, hogy százmilliók sem számítanak, és úgy tűnik, mintha nem is benzinkútja, hanem pénznyomdája lenne?

Magyar művész úrnak végre sikerül eldöntenie, hogy pontosan milyenre vegye a Tata figuráját? Futkorászósra vagy bicegősre? Demensre? Minden szembejövőt megdugni vágyóra?

Meglátjuk.....

tóttitkár Creative Commons License 2025.12.09 0 0 1975

Én abba éltem bele magam hogy tegnap kezdik. Nem figyeltem a dátumot.

Tegnap vmi rémes filmet néztem ahol egyetlen nő kb 20 fegyverest kinyír, és a vége talányos lett, nem tudom hogy a helikopter menteni jön e érte, vagy ellenséges.

Előzmény: Ilhilla (1974)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.09 0 0 1974

Én mindenhol azt olvastam, hogy december 15-én kezdik, mert addig lemegy az "öt ökör ökörködése Ázsiában". 

Előzmény: tóttitkár (1973)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.09 0 0 1973

Csalódtam. Nem kezdték el hétfőn.

Mazsola0070 Creative Commons License 2025.12.04 0 1 1972

Az RTL az RTL Plusz-on feloldotta az első évad mind a 85 részének zárolását (eddig csak fizetősen lehetett visszanézni és csak az tudta megnyitni, aki előfizetett), és ingyen meg lehet nézni az egészet az elejétől. Itt a link, remélem működik: 

https://www.rtlplusz.hu/pokoli-rokonok-p_26631

Előzmény: tóttitkár (1967)
Ilhilla Creative Commons License 2025.12.04 0 0 1971

Megjelent a főtéren az öreg, leleplezte magát, a rendőrök őrizetbe is vették. 

Az akkugyár még nem épül, mert a polgármester ki akarja sajátytani az iskolát, ami útban van.

Még nem derült ki, a panziósné kitöl esett teherbe Zalánnal, de már csak idő kérdése.

Nekem úgy rémlik, a doktornő és Guba Tóni fiacskája most éppen kibékült.

Nekem most ez jut eszembe a sorozatról. Érdemes lenne legalább a "Holdponton" visszaolvasni az epizódok tartalmát, valamennyire képbe lehet kerülni.

vanda62 Creative Commons License 2025.12.04 0 1 1970

Ebben igazad van. Akkor lemondok az akkugyár igazgatók elképzelt bántalmazásáról. Pedig ők megérdemelnék. Akkor tekintsük úgy, hogy Hujber az összes többi nevében is kapta azt a rendkívüli fülest. 

Előzmény: tóttitkár (1969)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.04 0 0 1969

Nem ajálgatnám senkinek a képen vágom módszert. Most halt meg egy fiatal egy szórakozóhelyen.

Előzmény: vanda62 (1968)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.04 0 0 1968

Én annyit tudok, hogy Hujber megjelent a Guba házban, ahol Árpa féltékenységre okot adó helyzetben találta a nejével, erre lekevert neki egy akkora pofont, hogy kiesett a cipőjéből. De sajnos valószínűleg ez de tántorítja el attól, hogy folytassa az építkezést. Viszont a módszert azért én nagy szeretettel ajánlom minden környezetvédő szervezeteknek, kérjenek meg egy nehézsúlyú amatőr bokszolót, hogy keverjen le egy rendkívüli fülest az épülő akkugyár első számú férfi, illetve hímnemű vezetőjének. (Aki akkugyárat építtet, az nem lehet férfi) 

tóttitkár Creative Commons License 2025.12.04 0 0 1967

Jó lett volna vmelyik ismétlő csatornán leadni az előző évadot, hogy képben legyünk.

Feltámadt az öreg , ha jól emlékszem az lett a vége.

A fiatalok kavarására, már nem annyira emlékszem, ki kivel van éppen.

Épül e az akugyár vagy még vita van?

Előzmény: vanda62 (1966)
vanda62 Creative Commons License 2025.12.04 0 0 1966

Ezen én is gondolkodtam, hogy a karácsonyi szünetben is vetíteni fogják, vagy leadnak 4-5 részt, utána 2 hét szünet, majd január 5-től folytatják. Ez utóbbi nem túl logikus, de attól még lehetséges. 

Előzmény: tóttitkár (1965)
tóttitkár Creative Commons License 2025.12.04 0 0 1965

Már reklámozzák. Vajon elkezdik hétfőn  és karácsonyig befejezik?

Előzmény: luci87 (1964)
luci87 Creative Commons License 2025.11.12 0 0 1964

Jó sokára jön a következő évad;(?

vanda62 Creative Commons License 2025.09.16 -1 0 1963

Nagy kedvencem, Csaba alakiítója,  Urbán Richárd díjat nyert. A Színi Kritikusok díját, független színházi előadás kategóriájában az Apertúra Sirály előadása kapta, amelyben ő is szerepelt. 

https://telex.hu/kult/2025/09/15/szinikritikusok-dija-2024-2025

Éjjen Ricsi! 

bendeguz90 Creative Commons License 2025.06.17 0 2 1962
vanda62 Creative Commons License 2025.05.14 0 0 1961

Engem megnevettettek. A három fiatal színész rögtönöz, kicsit helyzetgyakorlatozik, majd kifejtik a témáról a saját véleményüket. Én jól szórakoztam, bár nekem kicsit szabadszájúak voltak. Az én időmben az értelmiségi emberek még nem beszéltek igy, de ugyanilyen világosan gondolkodtak, és az a lényeg.

Előzmény: janderka (1960)
janderka Creative Commons License 2025.05.14 0 0 1960

Véleményütköztetve, egymást viccesen zrikálva elpolemizálgatnak erről-arról. Az első "adás" semmilyen formában nem kapcsolódik a sorozathoz.

janderka Creative Commons License 2025.05.14 -3 1 1959

Az 5 évvel ezelőtti karantén tv-s korszakot idéző akció :) A legolcsóbb tartalomkészítési technika.

Mondjuk ennek fényében odaírni, hogy a "készítők saját erőből hozták létre a csatornát – stúdió, pénz és szponzorok nélkül" elég vicces, hogy úgy mondjam. 

Előzmény: vanda62 (1958)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.14 0 0 1958

A sorozat három fiatal színésze podcast műsort indít a you tube-on. 

https://rtl.hu/pokolirokonok/2025/05/12/szereplok-podcast-csatorna

vanda62 Creative Commons License 2025.05.13 0 0 1957

Én Angéláék hálószobáját ismertem fel nehezen, de végül sikerült:-) (ívelt, világos színű ágyvégek voltak, talán rattanból) 

Előzmény: szuszetti (1956)
szuszetti Creative Commons License 2025.05.13 0 0 1956

Voltak benne olyan helyiségek, amire nem nagyon emlékszem. Vagy nem.

Előzmény: vanda62 (1955)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.13 0 0 1955

Köszi. Érdekes, hogy kapcsolatba vehető a szövegből, hogy még tavaly össze vették fel, de csak most adták le. Jobb későn, mint soha. 

Előzmény: szuszetti (1954)
szuszetti Creative Commons License 2025.05.12 0 0 1954
vanda62 Creative Commons License 2025.05.10 0 0 1953

Szerintem nem annyi, mint a Mi kis falunkban. :-)

Előzmény: tóttitkár (1952)
tóttitkár Creative Commons License 2025.05.09 0 0 1952

Hány Kossuth díjas szinész van ebben a sorozatban, ennek fogok utánajárni.

Lassacskán. És hány lehet még az.

luci87 Creative Commons License 2025.05.08 0 0 1951

Hát igen,de gondolom így majd l az első részben lesz  sok minden.Ila fogyása is szerintem így beleirhato lesz,ha Laci lenne Zalán apja.

Előzmény: bendeguz90 (1950)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.07 0 0 1950

Szerintem az is lehet, hogy néhány epizódot a biztonság kedvéért leforgattak, aztán mivel hivatalos lett, hogy lesz második, ezért azt inkább "pihentetik". (mondjuk nekem például hiányzott az, hogy az egész falu elnézést kért volna Tihamértól plusz kirúgta volna Gézát és Fruzsit pl. vagy mutatták volna Pista és Johanna kihallgatását)

Előzmény: Ilhilla (1948)
nlion Creative Commons License 2025.05.07 0 0 1949

sok idő eltelt azért tavaly októberbe fejezték be a forgatást

Előzmény: Ilhilla (1948)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.06 0 0 1948

Érdekes, hogy a forgatás óta mennyit változtak egyes szereplők. Nem csak Istvánra, de Ilára is alig lehetett ráismerni. 

A Fókusz riport szerint ott folytatódik a történet, ahol abbamaradt. Érdekes lesz Ilát fele akkorának látni (a testét meg tudják "nagyobbítani", de az arca is egész vékony lett). 

Előzmény: luci87 (1946)
tóttitkár Creative Commons License 2025.05.06 0 0 1947

Az lett volna a normális, ha a kunyhóban szakállat növeszt, álcázásként és nagy bő ruhákat hord, kapucni, sötét szemüveg, ha már úgyis személyiségcserét akart .

Előzmény: luci87 (1946)
luci87 Creative Commons License 2025.05.05 0 1 1946

Szalma Tamást hirtelen meg sem ismertem,valóban jó kiállású férfi,Szabinak a szakáll furcsa kicsit,és nagyobb a haja.

Előzmény: janderka (1944)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.05 0 0 1945

Szalma Tamás kifejezetten jó kiálású férfi, jó ránézni, még akkor is, ha civilben van. 

Előzmény: janderka (1944)
janderka Creative Commons License 2025.05.05 0 0 1944

Itt viszont a laposabb hasán kívül - amit ezzel a fekete spanyolövvel ki is hangsúlyoz - annyival nem vékonyabb az arca. A fényelés, a fókusztávolság, a beállaítási szög sokat számítanak.

Érdekes viszont Fejes Istvánt és Aczél Szabit szakállas civilként látni. (Bár most tette fel, nem tudni persze, mikori is a kép.)

Előzmény: luci87 (1943)
luci87 Creative Commons License 2025.05.05 0 0 1943

Hát igen...teltebben bájosabb volt az arca..

Majd megoldják...

Mindenesetre ezután nem valószínű hogy terhes, ahogy sejtettem is..

Előzmény: janderka (1941)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.05 0 0 1942

Ha meg voltak elégedve egymással, mármint a produkció és Marjai Virág, akkor minden megy tovább, mintha mi se történt volna, legfeljebb továbbra is bő, előnytelen, csúnya ruhákba öltöztetik Ilát. Ha nem voltak megelégedve egymással, akkor elválnak, odaadják a szerepet egy kissé túlsúlyos színésznőnek. 

Előzmény: janderka (1941)
janderka Creative Commons License 2025.05.05 0 0 1941

Ezen a rövidhajas képen olyan mint egy ffi-nő :) 

Ha lesz új évad, és ez a fogyás valóban annyira szembeötlő lenne a folytatást tekintve, akkor kezdődhet akár azzal is az első új rész, hogy Ilona a sokk hatasára újra elutazik és egy testregeneráló kezeléssel próbál felejteni, ahol többek között zsírleszívást is csináltat magának. Ezt akár két kivágott korábbi elutazós/elautózós snitt átszinkronizálásával (ha kell, a partnerek reakcióit utólag beforgatva) is körbe lehetne keretezni.

Előzmény: luci87 (1938)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.05.05 0 0 1940

Nem fog hiányozni.

Előzmény: tóttitkár (1939)
tóttitkár Creative Commons License 2025.05.05 0 0 1939

Kiesik egy poén. 2 duci szerelmeskedése egymással.

Előzmény: luci87 (1938)
luci87 Creative Commons License 2025.05.05 0 0 1938

Azért arra emlékeznek majd,hogy milyen molett volt, főként Enikő és más gumyolodasa miatt,mikor meglátták a házi videojukat..:( Nagyon szembetűnő a különbség.

Előzmény: janderka (1937)
janderka Creative Commons License 2025.05.04 0 0 1937

Hacsak nem adják le előtte PokRok Maratonként az egészet újra, senkinek nem fog feltűnni egy év múlva, hogy ki volt korábban kövérebb vagy soványabb. De ha mégis, akkor elég egy poénos félmondat róla valakitől, hogy "milyen jól nézel ki Ilona, mióta nem láttalak". 

Ezt anno a DÖ-ben Hajdú Steve-nél is így oldották meg, ha jól emlékszem.

Egyébként meg sovány színészből még mindig könnyebb kövéret csinálni a képernyőre, mint fordítva :))

J2024 Creative Commons License 2025.05.04 0 0 1936

Ila "1 nap alatt" lefogyott 15 kilót (az 1. évad utolsó része ott folytatódik ahol a 2x01 rész). Hámori Barbi kiakadt. Szegény Ilára biztos ráadnak 600 ruhát nyáron a forgatáskor 600 fokban :) 

vanda62 Creative Commons License 2025.05.04 0 0 1935

Így van. 

Előzmény: Ilhilla (1932)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.04 0 0 1934

Teljesen mindegy milyen módszerrel hosszabbította meg sz életét és a színészi pályáját, fő, hogy megtette. 

Előzmény: bendeguz90 (1931)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.04 0 0 1933

Rendben, a kérdés, hogy meddig. Ahogy írtam, az ilyen fokú elhízást morbid elhízásnak hívják, és valóban halálos betegség, éppúgy szörnyű és korai halálhoz vezet, mint minden más fuggőség, az alkohol, vagy drog, bár azoknál kissé hosszabb idő alatt. Egyenes út a fizika összeomáshoz: Magasvérnyomás, cukorbetegség, szív és érrendszeri katasztrófa. 

Előzmény: bendeguz90 (1930)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.04 0 1 1932

Nem hiszem, hogy jól érzi magát, mert 

- magas lehet a vérnyomása

- cukorbeteg, vagy hamarosan az lesz

- nem tud rendesen aludni (apnoé)

- nem tud rendesen mozogni

- nem tud olyan dolgokat megcsinálni, amit a korabeli -nem túlsúlyos- társai

- hamarosan potenciazavarok is felléphetnek nála. 

Ráadásul nem kaphat meg olyan szerepeket, amelyeket 170-180 (?)  kilósan nem játszhat el. 

Előzmény: bendeguz90 (1930)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.04 0 1 1931

Látom az ozempic jól hatott Virágnál :D

Előzmény: vanda62 (1925)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.04 0 0 1930

És ha ő így érzi jól magát?

Előzmény: vanda62 (1929)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.04 0 0 1929

Én abban remenykedem, hogy a jó példa meggyőzi Juhász Istvánt is, hogy érdemes orvosi segítséget kérnie és belevágni az  életmódváltásba. Nős, gyerekei vannak, neki is elemi érdeke, hogy sokáig játszhasson és sokáig élhessen. 

Előzmény: luci87 (1928)
luci87 Creative Commons License 2025.05.04 0 0 1928

Hú, megnéztem,rá se lehet ismerni...Az arca eddig is szép volt amúgy.Igy elég furcsa sovány arccal... Kíváncsi leszek,mivel mgyarazzak majd meg a folytatásban...Laci kövérsége még feltűnőbb lesz sajnos mellette..

vanda62 Creative Commons License 2025.05.04 0 0 1927

Ez nem lehet probléma, Gwyneth Paltrow is el tudta játszani a Nagyon nagy Ő főszerepét. 

Előzmény: Ilhilla (1926)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.04 0 0 1926

Valóban nagyon előnyös a változás! Csak azt nem tudom, a 2. évadban hogyan "számol el" az elveszett kilókkal? 

Gyanítom -mivel ismét nyár lesz-, István szabadul egy éves büntetéséből, Ila pedig ez idő alatt szépen lefogyott!

vanda62 Creative Commons License 2025.05.04 0 0 1925

A facebook oldalra töltött fel valaki egy képet Marjai Virág instagram profiljáról, ami két hete készült a Rózsvölgyi Szalonban. 

https://www.instagram.com/p/DImHJtCtojQ/

Mint látható a színésznő az első évad forgatása óta eltelt közel egy évben nagyon szépen átalakult, jelentősen lefogyott, csinos lett, az arca is sokkal szebb, kifejezőbb, hogy megszabadult a túlsúlytól. Túl azon, hogy csinos, ezzel az átalakulással sokkal többféle szerepet el tud játszani. De nem is ez a fontos, hanem, hogy évekkel meghosszabbította az életét, és ezen belül azt az időszakot, amíg aktívan játszhat a színpadon. Őszinte elismerésem, és csak így tovább! 

janderka Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1924

Valszeg a P.K.-ra. 

Előzmény: Karl Renar (1923)
tóttitkár Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1922

Megtörtént a csoda. A fiamnak sikerült feliratot varázsolni rá.

Bocsánat a sok offolásért.

janderka Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1921

Jó, hát végülis a kereskedelmi televíziózás erről szól. Kiszolgálni a leheteő legtöbb néző igényét egyetlen egy befektetéssel és rájuk hivatkozva beszedni utánuk a sápot. A minőséget meg gyártsa le az, akit ló szült. 

Előzmény: tóttitkár (1917)
theweirdo Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1920

Várhatóan az utolsó évadban lesz az esküvőjük. Első látásra belezúgtak egymásba. A pénteki részben Zsófi is kimondta hogy nem tudja nem szeretni.

Előzmény: nlion (1729)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1919

Kern csodálatos színész, elsősorban színpadon. A lányommal együtt néztük E-színházi közvetítésben a Honderűt.  A lanyom mondta, hogy Kern bejött a színpadra, egyetlen szó nélkül, megállt, körülnézett, és érezted, hogy ez EMBER, akire figyelmi kell. Pedig azon a színpadon rajta kívül ott volt Igó Éva, Márton András, Lukács Sándor, Orosz Ákos. 

Előzmény: tóttitkár (1918)
tóttitkár Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1918

Eddig nem is rémlett hogy Kern Kossuth -díjas , Bujtor, vagy Verebes nem az.

tóttitkár Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1917

Elolvastam a kritikáját, sokan osztják a véleményedet, de a nagy tömegnek tetszett, és ez a lényeg.

Dani eltekintve a halk sutyorgásától nekem nagyon kedves fiú.

Nyári esti néznivalónak pont megtenné.

Előzmény: janderka (1906)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1916

megengedhetem

Előzmény: vanda62 (1915)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.03 -1 0 1915

Off: Komolyan nem értem, hogy ez most mennyiben válasz arra, amit én írtam. Na mind1, én már megenegehetem magamnak, hogy ne értsek mindent. 

Előzmény: Mlle. Grenelle (1905)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1914

Jó módszer:-)

Előzmény: Ilhilla (1908)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1913

Protestálok! Szurdinak volt egyetlen filmje, amit szerettem, a Hatásvadászok. És nem, nemcsak azért, mert Szakácsi vetkőzött benne. Gát minden munkáját utáltam. 

bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1912

"Feltételezem hogy a forgi írók nem mernek olyat megírni hogy féltestvérek közt szerelmi viszony van."

Azért a szappanoperákban ez elég gyakori fordulat.

Előzmény: theweirdo (1910)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1911

Nem állítom ,hogy nem voltak hibái a Privát Kopónak, de te folyamatosan túlzásba viszed az állandó kritizálást. (én amúgy " Az öt zsaruval" vagyok úgy, hogy abból nem lett volna szabad egyetlenegy részt sem leforgatni, hanem helyette mehetett volna +6 rész a Kémerinek vagy ugyanennyi a Privát Kopónak)

Előzmény: janderka (1909)
theweirdo Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1910

Azon valószínűleg a nézők is kiborultak volna, mivel azt eredményezné hogy Zalán és Zsófi féltestvérek. Feltételezem hogy a forgi írók nem mernek olyat megírni hogy féltestvérek közt szerelmi viszony van. Ebbe már a médiahatóság is belekötne. Nagy valószínűséggel Tóni az apja tudva hogy '97-ben ő jegyben járt Magdolnával.

Előzmény: bendeguz90 (1789)
janderka Creative Commons License 2025.05.03 -1 0 1909

Nem csak én, hanem a korabeli sajtókritika is. És nem alaptalanul. Persze akinek a szar is jó... (Na azok vagytok ti.)

Előzmény: bendeguz90 (1907)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1908

Mi is közösen "nézzük", azaz én nézem és a Férjem szundikál! A reklámokra felriad (ha nem veszem le időben a hangerőt) és megkérdezi mi történt addig. :-)

Előzmény: vanda62 (1904)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.03 0 1 1907

:D

Sejthető volt, hogy abban is találtál valamilyen kritizálni valót.

janderka Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1906

OFF

Egyébként annakidején az is idegesítő volt azért jó pár pontban. Rögtön pl a két főbb szereplő alkalmazásával - a nyeglén szar Verebessel és az irritálóan okoskodó Szabó Danival. Aztán a borzalmasan hamisra kitalált főcímzenével és a arcunkba tolt rengeteg termékmegjeneítéssel. Bár mentségére szolgáljon a műnek, hogy alig voiltunk túl a gengszetreváltáson... Szurdi egyébként kevésbé volt jó rendező, mint a haverja (Gát). Ő inkább abban ment nagyot, hogy az összes rokonát/haverját/szeretőjét képernyőre tudta rakni. 

ON

Előzmény: tóttitkár (1899)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1905

A Dűne speciális eset, kb. ismerned kell a könyvet, hogy megértsd a filmet...

Előzmény: vanda62 (1902)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1904

Én egyetértek, esti könnyű szórakozásnak jó volt, pláne, hogy már nem aludtam el fél kilenckor, mint dolgozó nő koromban. Meg sokat dobott rajta, hogy a férjemmel közösen néztük. 

Valahogy elcsordogált a történet, néha voltak benne jó poénok, sok jó színész volt benne. A fiatalokat játszó színészek is tetszettek, ügyesek voltak. Domokos Lili, Sóvári-Fehér Anna és Nagy Botond megerdemelt volna egy rendes színészvezetési munkát, de majd belejönnek, ha már sokat jatszanak színházban. + pontot adok Urban Richárdért, bár folyton volt rajta ing vagy póló. 

Előzmény: Ilhilla (1896)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1903

Egyetértek. Bezerédi Zoltán meg hatalmasat alakított Valló Géza szerepében.

Előzmény: tóttitkár (1895)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.03 -2 0 1902

Hát ez nem győzött meg. Én török gyártásban csak a török körversenyt nézem, de ott jelenleg  a kedvenc kerékpárcsapatom, az Astana játssza a főszerepet. És természetesen láttam Özpetek filmjét, a Török fürdőt. Bár már jó régen. És az félig olasz volt

Tudom, hogy a nagy és hatalmas USA nem szinkronizál, hanem újraforgatják az európai filmsikereket, de szerintem mindegyikből elhagyják a lelket és egy gyári tömegterméket állítanak elő belőle. Most pl. 40 percet bírtam az új Dűnéből, pedig a könyvet szerettem. 

Előzmény: Elhaym1 (1900)
janderka Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1901

Ha csak 20 telt volna el... De sajnos 32.

Előzmény: tóttitkár (1899)
Elhaym1 Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1900

Azért, amiért a tőrökök sem a Dr. Houset, Dr. Murphyt adják le, hanem adaptációt csinálnak belőlük. Egy ország szívesebben nézi a saját színészeit. Amerikában is van pár adaptáció. 

Előzmény: vanda62 (1880)
tóttitkár Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1899

Eltelt 20 év a fiú megnőtt, a mostani kopót természetesen más játsza, és Kern csak a segítő volna.

Előzmény: janderka (1897)
janderka Creative Commons License 2025.05.03 0 2 1898

Bödöréket alulmúlni még egy hámori féle tehetségtelenségnek is nagy mutatvány lenne. Ez menti csak meg őt a legszarabb tévés lotyó titulusától. 

Előzmény: Ilhilla (1896)
janderka Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1897

Csak a Szabó Danit alakította kisfiút csapja agyon időköben egy lengőteher...

Előzmény: tóttitkár (1895)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.03 0 1 1896

Én nem "fanyalgok" és nem "reklamálok", hiszen elejétől a végéig néztem, mert lekötött, könnyű, laza kis szórakoztatás volt az esti órákban.

Szerencsére sokan így gondolták, mert a sorozat az elejétől fogva benne volt  10 legnézettebb műsorok listájában, amelyben 4 híradó jellegű más műsor volt. Rajtam kívül még kb. 400-500 ezer néző döntött így és ez -a mai tévés viszonyok mellett- igen jónak mondható. 

Voltak ezelőtt magyar, vagy "magyarított" sorozatok, amelyeket elkezdtem nézni, de vagy befuccsolt (Bödörék), vagy annyira untatott, bosszantott, hogy befejeztem a nézését (Hotel Margaret, Szomszéd tehene és az a "Balatonos" akármi). 

Az a baj, hogy többen itt alapból ellenszenvvel viseltettek Barbara asszony munkássága iránt, pedig vannak nála sokkal rosszabb tévés személyiségek is. Sajnos az "Öt karika" c. vetélkedője valóban "megbukott", pedig mennyivel jobb volt mint pl. a Password, vagy a 100 milliós játszma.

Én elismerem amit csinál, nem lehet könnyű ilyen nagy létszámú stábot és színészi gárdát mozgatni, vezényelni, sőt kiválogatni! Nekem egyedül a Búzás Palit alakító színésszel van gondom, úgyvédként láttam már a Keresztanyuban és nem tetszett panzió igazgatóként sem a Drága örökösökben. Mindkettő előbb említett sorozat sokkal gyengébb volt szerintem, mint ez a sorozat, mégis néztem, mert valahogy megfogott! 

tóttitkár Creative Commons License 2025.05.03 0 1 1895

Én néztem most a Privát kopó  sorozatot, magyar találmány, a maga idejében4 millió nézője volt.

Talán újra lehetne szinkronizálni , vagy feliratozni, mert elég rossz a hangminőség.

És mai időben folytatni.

Kern még él,  a nyomozó iroda most Simon és apja címmel lehetne.

Előzmény: Mlle. Grenelle (1894)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1894

Akkor találjunk ki valami sajátot, ne egy már meglévőből forgassunk remake-et...

Előzmény: tóttitkár (1893)
tóttitkár Creative Commons License 2025.05.03 0 0 1893

Egy csomó  török és egyéb sorozat megy. Kellenek magyarok is , akiket látunk, nem csak hangjuk van .Ez sokkal jobb .

nlion Creative Commons License 2025.05.02 0 2 1892

Kár hogy vége el lehetett nézegetni de nyilván lehetne pörgősebb is. Az lett végül a vége amit vártam hogy Fejes megmutatkozik az egész Pantallós előtt hogy él

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1891

Oscar-díjasokkal se tudnál jól eljátszatni egy ennyire gyengén megírt és ennyire rosszul rendezett sorozatot.

Ha nincsenek jól megírt karakterek és jól kidolgozott konfliktusok, akkor mi van...? Csodát nem várhatunk...

Előzmény: janderka (1890)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1890

Azt el kell ismerni, hogy egyes színészek - megkisérelve a lehetetlent - megpróbálták elcipelni hátukon a sorozatot, ami egy-egy jelenet erejéig sikerült is nekik (még ha mások ugyanott, ugyanakkor teljes erővel ellenük dolgoztak is). De egészében??? Hááááát... nem! Ami nincs jól megírva, ami túl van forgatva, ami el van spórolva, az bizony úgy van... És ezt nem kárörvenbdésből mondom, hanem őszínte fásult szomorúsággal. 

Előzmény: bendeguz90 (1889)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1889

Nem mondom nem szabad nekimenni, mert bőven vannak hibái (a magas szintre tolt alpariság), de engem szórakoztat.

Előzmény: janderka (1887)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 1 1888

Önerőból? Szart? Bármikor, kérletisztelettel! Mi helyből vagyunk akkora hülyék, mint mások nekifutásból se. Ez a magyar virtusch! Mi nem haldoklunk, kérlek, mi így élünk! 

Előzmény: Mlle. Grenelle (1886)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1887

Semmi. Csak a "francokat"-ból" gondoltam, hogy neked ezexerint úgy bejött a sztori, hogy ki se lett volna szabad neki mennie :)))) Mit modhatnék erre neked? Legyen úgy!

Előzmény: bendeguz90 (1883)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1886

Ez az, ami végképp érthetetlen.

Megvesszük egy sorozat licencét, és átalakítjuk magyarrá, kvázi remake-et csinálunk belőle (és néha úgy átszabjuk, hogy nem marad sok köze az eredetihez).

Önerőből nem tudnánk csinálni valamit?

(Ez a "helyi ízesítésű változat készítése" eddig csak az MKF-nél és talán a Renitensnél jött be.)

janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1885

És könnyebb is volna elfogadni a jogi, erkölcsi, logikai bukfenceket, abszur anomáliákat - mondván románba', horvátba', csehbe', törökbe' pláne brazilba" biztos így van, Gizi! Na szisszencs még egy sörikét nekem, oszt bújj ide mellém angyalom! 

Előzmény: janderka (1881)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1884

Azzal nekem is.

Előzmény: vanda62 (1879)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.02 0 1 1883

Én várom. Na és?

Előzmény: janderka (1882)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1882

Mármint hogy velem ellentétben tűkön ülve várod a folytatást? 

Előzmény: bendeguz90 (1872)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1881

Na hát az meg a másik. Ha épp nem mega az alapvetés (már ha kútfőből csak hülyék tudnak lenni...)

Ráadásul sokkal olcsóbb is lenne. 

vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1880

én azt nem értem, hogy miért nem az eredetit veszik meg, és adják szinkronnal. 

Előzmény: janderka (1878)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1879

nekem különben nem volt gondom a befejezéssel, csak annyi, hogy hová tette a gengszter fickó Larát. 

Előzmény: bendeguz90 (1877)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1878

Na de hogy (látva az eredmény) visszatérhessünk kezdeti szőrszálhasogatásainkhoz, minek vásárol egy csatorna konkrét sorozatlicencet, ha ahelyett hogy azt apró kiigazításokkal magyarosítaná csak és újraforgatná, inkább századszor is nekilát átírni és átszabni? Minek veszi akkor meg? Maga a falusi lét és a szerelem/ármány/kaland/bűn/bűnbánat ugyanis sok évszázadost jogdíjmentes toposz. Nem kell hozzá megvásárolni semmit, hogy újra elővehesd.  

Előzmény: vanda62 (1875)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1877

Én a Lara szálat is hozzátettem volna.

Előzmény: Ilhilla (1876)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.02 0 1 1876

Igaz, valóban nem "stimmel" nála sok minden! Én úgy fejeztem volna be az első évadot, hogy

- kiderül, a polgármester elsikkasztott az ÖK-tól 20 milliót és

- magánlaksértés, valamint lopás miatt Fejes sérelmére is bűncselekményt követett el, tehát a rendőröknek le kellett volna tartóztatniuk és egy zárkába kerültek volna az örsön Fejes Istvánnal. 

Azt, hogy Johanna bűnsegéd-e és a többiek követtek-e el valamilyen bűncselekményt, elég lesz a második évadban kideríteni. 

Előzmény: vanda62 (1863)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1875

Passz, én annyit tudok, hogy az ötödik évadnál tartanak és nívódíjat nyertek vele. 

Egyébként sokba, sok író kell, sok lektor, sok szerkesztő, rendező, jól meg kell fizetni őket. De akárhogy pofozzák, nem lesz belőle Száz év magány vagy Fekete város. 

Előzmény: Mlle. Grenelle (1871)
J2024 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1874

A második évadban Janicsek Pétert lecserélném. 

bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1873

A polgármesterek többsége sajnos ilyen :D

bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1872

A francokat!

Előzmény: janderka (1854)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1871

Kumovi is ilyen vajon, vagy ez annyira ki lett lúgozva/át lett alakítva (ld. a magyar változat munkatársai), hogy az eredeti alkotója sem ismerne rá...?

Mennyibe kerülne egy olyan sorozatot csinálni, ami nem csak ahhoz elég, hogy beletűzzék a reklámokat?

Előzmény: vanda62 (1868)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1870

simán, csak beviszik a vármegyei kormányhivatalba, felültetik az ügyfélpultra, fél óra múlva az összes engedély a kezükben lesz. 

Előzmény: janderka (1869)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1869

Pédául hogy épüljön egy gyeptéglatelep az akkugyár helyett :) 

Előzmény: vanda62 (1864)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1868

Szerintem ez valószínűleg műfaji sajátosság, de nyilvánvalóan nincs rendes ívű történet. Valóban egymás utáni, lazán összefüggő jelenetek sora, aminek az a feladata, hogy fenntartsa a nézők érdeklődését annyira, hogy ne kapcsoljanak el a reklámok alatt. Ennek műsornak az a fő célja, hogy beletűzzék a reklámokat. A színészeket viszi előre a szakmai önérzet, ők szeretnék szórakoztatni is s nézőket, aztán a jóknak sikerül, a rosszabbaknak nem. 

Előzmény: Mlle. Grenelle (1865)
luci87 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1867

Igen,az utolsó részben felbukkant a moncsicsi..;) Apropó,érti valaki a főcím zenében miaz a pár sor,amit " énekelnek "?Mert én nem..

Sok mindent nem tudtunk meg.Ilanak lehet hogy korai változó kori tünet, hogy "késik",nem is biztos hogy terhes.Ahogy tippeltek, Zalán apjának kiléte se derült ki.Viszont ha az derül majd ki,hogy Laci az apja, döntetlen lesz az állás...

Előzmény: janderka (1859)
tóttitkár Creative Commons License 2025.05.02 0 1 1866

Politikai pamfletek sora az egész.

Gúnyrajz a hatalmaskodókról, akik mindent  megúsznak, és sose halnak meg

Előzmény: Mlle. Grenelle (1865)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1865

Most úgy elkezdtem gondolkodni azon, hogy ennek a sorozatnak van-e bármilyen értelme, íve, tart-e valahonnan valahová, vagy csak egymás után hajigált vicces(nek szánt) jelenetek halmaza az egész...

...aminél még e topik közössége is jobbat csinálna...

vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1864

és bármit el tud intézni a tanácsnál:-)

Előzmény: janderka (1862)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1863

Az utolsóval vitatkoznék, Titike teljesen hülye az első pillanattól kezdve. Narancsszínű ingben jár, egy nárcisztikus őrülttel él együtt. Ráadásul polgármester létére ötven éves korára nincs saját lakása, megtakarítása, és nem tűnik fel neki, hogy a felnőtt fia egy tizenkét éves gyerek szellemi szintjén áll. Ráadásul azt hiszi, ha kivesz az önkormányzat vagyonából húsz milliót, azt soha, senki nem veszi észre. Szerintem jobb lenne neki s zárt osztályon. 

Előzmény: Ilhilla (1860)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1862

:))) Miközben a két Holováczcal nézték az eget, ahogy eléri a fű...

Előzmény: vanda62 (1861)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1861

és a második évadban kiderül, hogy Dusinak van egy bátyja, akinek még dalt is gyerekkorában. 

Előzmény: janderka (1859)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1860

"Minden jó, ha jó a vége"? Ááá, itt sok kérdés maradt nyitva, de lényeg

- nem lesz újabb gyereke Lacinak és Ilának,

- Olivér és Zsófi kibékült,

- Pali mégsem merte megkérni Dusi kezét,

- Larát lehet, hogy elrabolta a motoros bűnöző, csak senki nem vette észre és

- mégsem hülyült meg a polgármester! 

janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1859

És értelmet nyert a főcímben repkedő Moncsicsi is :) Sőt kapott egy kisebbfajta kameót is (a' la VAM). :)

Előzmény: vanda62 (1855)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 1 1858

Én se láttam, hogy előkerültl, csak arra emlékszem, hogy Lepsénynél még megvolt:-)

Előzmény: janderka (1857)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1857

Vagy izé... épp hogy nem bukkant fel újra? (Na még ezt a zárórészt sem voltam képest folymatában nézni... Pedig eskő akartam!!!)

Előzmény: janderka (1856)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1856

Jutezsembe, ennek a jelenetnek mi értelme lehetett? Mert utána Lara már a srác nélkül bukkant fel újra. És a korábban történtek után dramaturgiailag sem vet túl jó fényt a csajszi karakterére (meg a nettó értelemre) a fickóval való újabb kavarása. Hacsak nem őt akarják betenni majd mellé (színészspórolásból) állandó pasinak... 

Előzmény: janderka (1848)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1855

Azt hiszem ez volt a legtesthezálóbb szereb Hujber Ferenc számára. Nekem tetszett benne, pedig amúgy nagyon idegesít. De az tetszett, hogy eldőlt, mint egy zsák. 

Mostmár csak azt nem tudom, hogy mi lett a nővel. Lara ellovagolt egy profi bűnözővel a naplementébe. Egy Netflix sorozatban bizonyára eladnák prostinak, vagy szervdonornak, vagy simán halálra kínoznák, de itt minfenki tojik rá, hogy eltűnt. 

Majd talán jövő januárban előkerül. 

janderka Creative Commons License 2025.05.02 -1 1 1854

Na akkor ennek is itt vége. Szép volt, jó volt, elég volt!  

bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1853

A sitten.

Előzmény: Mlle. Grenelle (1852)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.05.02 0 1 1852

Fejes István élt, él, és élni fog...

janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1851

Biztos túl gyakori név :)))))

Előzmény: bendeguz90 (1850)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1850

Tóninak már elkezdett derengeni a dolog, igaz ez annak volt betudható, hogy a biológiai apja haldoklás közben elkotyogott néhány dolgot.

Előzmény: janderka (1849)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1849

Eltelt úgy az első évad, hogy bár ott topog a teljes Guba familia előtt ez a Búzás Pál nevű úgyvédpingvin, mégse jut eszébe egyik pesti okosnak se, hogy netán ő lehet az a doki aki Olicsikának azt a csodás écát adta, amitől ide került az egész brigád.. 

Előzmény: tóttitkár (1847)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1848

Bezzeg a motoros Rokkós jelenet, mintha egy osztrák borreklámból vágták volna be. Ahány snitt, annyi rendező, ahány rendező, annyi operatőr...

tóttitkár Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1847

Akkor már inkább az ügyvéd úr.

Előzmény: vanda62 (1840)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1846

tomposi

tömpösi

Előzmény: bendeguz90 (1843)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1845

Jók ezek az autózós halálos balesetek. Mintha egy óvodás rendezné őket. Tiszta szégyen. Rajzolnák inkább le, ha ennyira gyatyék hozzá. Száhhháhánalmaaaassss! 

janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1844

Én azokat a Jancsi és Juliskából szalasztott boszorkányos epizódokat élesben nem néztem, csak átpörgetéssel láttam. Valami rémlik a puskával hadonászó Papadimitriu Athináról, de Pistával való pörlekedésük tertalmára nem emlékszem már.  Csak hogy az egész egy baromság volt...

Előzmény: bendeguz90 (1843)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1843

Amúgy engem az nagyon érdekelne, hogy a halott Pista felesége vajon tényleg feljelentette-e a "mi Pistánkat" a tomposi rendőrségen, mert ha igen, akkor azért a "gatyapusztai" zsaruknak már kellett volna szólni, hogy Tompos és a Pantallósi közötti részen bujkál egy fazon, aki a személyleírás alapján hasonlít a Fejes Pistára (és akkor Tihamér sem lenne hülyének beállítva)

Előzmény: janderka (1838)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1842

Ha ezen meglepődsz, akkor látszik, hogy tényleg nem vagy képben hámori ámokfutási képességeit illetően. De ami késik, az nem múlik :)))) 

vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1841

kirúgja=szétrúgja 

vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1840

Ez hülyeség, ilyen mértékben nem térhetnek el az eredeti sorozattól. A sorozat két címszereplője a Két keresztapa, István, mint Tóni keresztapja, és Olivér, mint a fiatal őstermelő kisfiának keresztapja. A sorozat alapja, hogy a két keresztapa vérségi kapcsolatban van. Annyira láma még Hámori se lehet, hogy kirúgja a sorozat alapját. 

Előzmény: Ilhilla (1839)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.02 -1 1 1839

Facebook-on felvetették -mivel ma megjelenik ismét a bankár Károly (Hujber Feri)-, hogy esetleg Olivér nem is Tóni fia. Ami azt illeti, ez is elképzelhető lenne, ám jól megkavarná a dolgokat, pláne, ha Zalán valójában Tóni fia.  

janderka Creative Commons License 2025.05.02 -3 1 1838

Ha mélyebben belemegyünk, egyre irreálisabb ez a tudatoság. Azon kívül ugyanis, hogy eltartatja és kiszolgáltatja magát a kikupált fiával, semmi haszna nincs ebből a megjátszott demenciából. Folyton vigyáz rá valaki, önálló élete kvázi nincs, magánügye, magáélete nulla. Cserébe mit kap? Ellátást egy hülye családban?  

De ugyanekkora hülyeség lett volna Istvánnak új személyazonosságot adni. Ki előtt tudta volna eljátszani, hogy innentől ő Szutymánkovits Izidor? Vagy itt is befigyelt volna egy eltűnt ikertestvér, mint Ökorfoson, vagy hol??? Nevetséges volt már ott is. Akárcsak az életben, amikor a fideszpribék zsaruk akarták beadni a népnek, hogy nem a kiengedett moldáv embercsempész karambolozott, hanem az soha nem létezett ikertestvére... 

Előzmény: luci87 (1836)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1837

bejelentették, hogy a nyáron leforgatják a második évadot, remélem, hogy jövő év elején adásba is kerül. 

Előzmény: luci87 (1836)
luci87 Creative Commons License 2025.05.02 0 1 1836

Valami lehet benne,lehet ez is az is..., vagy mindkettő...na meg jót szórakozik is magában,bár nem értem mi benne a jó, hogy szenilisnek tartják...;)

Gondolom nyitva tartanak pár szálat a második évadra.De remélem, nem olyan soká folytatják, hogy elfelejtik,mi történt.

Előzmény: vanda62 (1833)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1835

egy újszülöttnek minden vicc új, én ezelőtt egyetlen Hámori felé napi sorozat egyetlen epizódját se láttam, nekem új maga a műfaj is, meg ez az istálló is. 

Előzmény: janderka (1834)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 -3 1 1834

Annyiban lehet valami abban amit mondasz, hogy (erre a sorozatra is jellemző mód) nem sokat tudunk a szereplők korábbi előéletéről. Legfeljebb hogy kit utál az ittben és a mostban. De hogy ki mit is csinált 30 éve - vagy akár csak azelőtt, hogy Gubáék (irányított csődje miatt) "belecsöppentünk" volna Pantallós életébe -, arról nem sok infó van. Így a kalapból való utólagos előhúzással (amit barbika is nagyon szeret alkalmazni) végül is bármi elsüthető lehet.

Aztán vagy elhiszik a nézők azokat és azonosulnak velük, vagy sem. De van azért egy határ... Hiszen mégsem egy sci-fi -ről beszélünk. :)))

Előzmény: vanda62 (1833)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 -1 1 1833

Igen ez így van, valamiért az öreg azt a menekülési utat választotta, hogy szenilisnek tetteti magát, de nem az. Valószínűleg ez azzal a nagy összegű kölcsönnel függ össze, amit még a fia házasságkötésekor vett fel. Ha így van, majd a második szériában kiderül. De könnyen meglehet, hogy pusztán utálja a menyét, haragszik a fiára a választása miatt, és így akarja pokollá tenni az életüket. 

Előzmény: janderka (1831)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 -3 1 1832

Anno a sorozat legelején én is így láttam, de aztán okafogyottá vált azzal, hogy semmivel nem erősítettek rá. Sőt!

Előzmény: vanda62 (1829)
janderka Creative Commons License 2025.05.02 -3 1 1831

Az erkölcsi hátterét nem vizsgáltam az akciónak, csak arra akartam célozni, hogy szerintem nem puszta értelmi hullámzás volt ez az öregnél - ahogy tóttitkár a saját ápolási tapasztalata alapján említette -, hanem a sztori fordulata szerint Tata tudatosan adja a hülyét, miközben nem is (annyira) az... 

Nem mondom, elsőre érdekes fordulat, de nekem nem hihető. Az eddig látottak alapján ugyanis semmi jelét nem tapasztaltuk annak, hogy egy ilyen kettős játékból bármi haszna lett volna az öregnek. Akkor meg minek csinálná? És pláne mióta is???

Előzmény: vanda62 (1830)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 -1 1 1830

Teljesen józan cselekedett volt, így adta tudtára a helyi Mirandolinának, hogy az erkölcsi hulla menye áskálódik ellene. Gondosan ügyelt rá, hogy az anya és a fiú is jelen legyenek, fel tudjanak készülni a korhadt lelkű menyemasszony támadására. 

Előzmény: janderka (1825)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.02 -1 1 1829

Én kitartóan néztem a sorozatot, az öregnek eddig is voltak olyan megjegyzései, meglátásai amiből arra lehetett következtetni, hogy nem hülye. 

Előzmény: janderka (1822)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1828

A fél község láthatta a "keletkezés körülményeit"! :-)

Ez az idióta Laci persze nem érti mit mond neki az asszonykája! 

Előzmény: luci87 (1827)
luci87 Creative Commons License 2025.05.02 0 0 1827

Hát igen,lesznek még meglepetések...:)!

Én mondjuk nem vállaltam volna be egy picit a huszonéves és a tízéves lányok mellé...pláne nem az örökség miatt...

Előzmény: Ilhilla (1826)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.01 -1 1 1826

Ilonáék ketten mentek és hárman jönnek! :-)

Előzmény: tóttitkár (1823)
janderka Creative Commons License 2025.05.01 -2 1 1825

De itt nem csak kitisztult egy percre a demens nagypapi tudata, hanem kvázi kilépve a szerepéből, egy hitvallást fogalmazott meg a fiának, majd húzta vissza somolyogva fejébe a hülyeség jelképeként hajtogatott papírcsákót s váltott vissza dilisbe minden további nélkül - hogy aztán kisomfordálva a lakásból beszámíthatatlan "udvari bolondként" felviágosítsa zalánfaterről (26/30 év hallgatás után) a Dusi-csapatot...

Előzmény: tóttitkár (1823)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.05.01 0 1 1824

A tata és Tihamér jelenete kicsit meghatóra sikeredett.

tóttitkár Creative Commons License 2025.05.01 0 1 1823

Én gondoztam demenst, és tényleg lehetnek tiszta pillanatai.

Angéla szökése a múltté, és Ilona is visszatér.

Előzmény: janderka (1822)
janderka Creative Commons License 2025.05.01 -1 0 1822

A finálét elkezdtem követni, végülis az elején sokat beletettem a nézésébe én is. De bármennyire is ütős volt az eddig minden pillanátban full kreténnek játszott Magyar féle Tata értelmi coming outolása, majd demens visszahülyülése, és akármekkora csavvaral is próbáltak meg új személyazonosságot kreálni az "újraéledő" Fejes Pistának, elég abszurd (hogy úgy mondjam irreálisan hihetetlen) vége lesz így az évadnak, akárki akármit is mond.

luci87 Creative Commons License 2025.05.01 0 0 1821

A Zalánt alakító Varga Ádám a valóságban 36 évét tölti, látszik is rajta,hogy nem 10 évvel fiatalabb...bár a sorozatban előfordulhat,hogy jóval idősebb ét,vagy akár fiatalabb karaktereket játszanak...Én emlékszem rá a Tanár sorozatból ahol tizenéves srácot játszott ...

Engem ezek érdekelnek most

Fejes vajon miért mondta, hogy hamarosan mindenki láthatja majd? Hogyan szándékozik "visszatérni" az életbe?

Angi miért akar lelépni?

Tata valójában nem is demens?

Előzmény: Ilhilla (1820)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.01 0 1 1820

Én ezt az infót találtam: 

Zsófi: Legjobb barátja Zalán, akivel már óvodáskoruk óta szoros kapcsolatot ápolnak. Bár egy időben romantikus viszonyban voltak, a szakítás után is megmaradtak közeli barátok, és támogatóan állnak egymás mellett.

Angéla egyik részben megjegyezte, hogy Zsófi már 26 éves, ideje lenne férjhez mennie. Ha már óvodáskoruk óta szoros a kapcsolat a két fiatal között, az életkoruknak közelinek kell lennie. Ebbe -akár- az is belefér, hogy Zalán 30 körüli.

A tegnapi részben zonban  -ha jól emlékszem- Tóni azt mondta: 27 éve költözött el Pantallósról, akkor ezt az időpontot szintén olyannak fogadhatjuk el, amelyből következtetni lehet Zalán életkorára. Ha Tóni távozása utáni évben született, akkor nem idősebb 26 évesnél. 

Én e kérdésnél lényegesen fontosabbnak tartom, hogy Tóni "nyomon van", mert lázálmában tegnap István elszólta magát a bitkoin ügylettel kapcsolatban és kokrétan hivatkozott Búzás ügyvéd személyére. 

Előzmény: luci87 (1817)
janderka Creative Commons License 2025.05.01 -2 0 1819

Bár megerősítésként magamat tudom csak ez ügyben beidézni, de február környékén többen is feszegettük ezt a témát, és akkor valamiért a 30 volt a nyilvánvaló. (Vagy konkrétan ki lett mondva egy epizódban, vagy Dusi utalt rá a múltjáról beszélve. De nem magunktól találtuk ki, az szinte biztos.

Előzmény: luci87 (1817)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.01 0 0 1818

Az intézmény neve Dusi fogadója, így a nyelvtanulag helyes válasz a Dusinál. 

Előzmény: tóttitkár (1814)
luci87 Creative Commons License 2025.05.01 0 1 1817

Én is úgy emlékszem, hogy 30 körüli...Dusi említette hogy 20 körül szült..

Előzmény: janderka (1811)
luci87 Creative Commons License 2025.05.01 0 0 1816

Igen, szerintem is...ők komolyan együtt voltak Olivér elött..

Előzmény: vanda62 (1809)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.01 0 1 1815

A Mi kis falunkban a kezdetekkor "Teca kocsmája" volt a falu központja nem? Nálunk van egy vendéglátó egység, amit "Albán szamár"-nak neveztek el. Az mennyivel szebbnév? :-)

Kecskeméten a Metro áruház felé vezető út mellett an egy "Lez Vigasz" nevű hely. Nagyon találó elnevezés. 

Előzmény: tóttitkár (1814)
tóttitkár Creative Commons License 2025.05.01 -1 0 1814

Mekkora egó kell ahhoz , hogy önmagáról nevezzen el vki egy kocsmát.

Hol voltál? A Dusiban.

vanda62 Creative Commons License 2025.05.01 0 0 1813

Bár a tata emlékezete leginkább a szépasszonyok kosárméretére korlátozódik, az eddig is világos volt, hogy ő a faluban a legbölcsebb ember. Egyetlen ésszerűtlen, magára és a családjára káros döntést se hozott, és a maga módján próbálta megóvni a fiát attól, hogy egyre mélyebbre ássa magát a trutyiba. Már eleve az esküvőjét se volt hajlandó fizetni, ami Angéla jellemét tekintve jogos önvédelem volt. :-)

Előzmény: Ilhilla (1810)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.01 0 0 1812

A történetben korábban szóba került, hogy Zsófi és Zalán egyidősek, osztálytársak voltak a középiskolában, mindketten a huszas éveik közepén járnak. 

Tegnap az egyik jelenetben Angéla elmondja, hogy eddig abban a hiszemben voltak a helyiek, hogy Dusi egy szállóvendéggal megesett egyéjszakás kaland következtében esett meg. Valószínűleg ezt a változatot a bonyodalmak elkerülése végett még Dusi szülei hinthették el a faluban. 

Előzmény: janderka (1811)
janderka Creative Commons License 2025.05.01 -1 0 1811

Eddig nem úgy volt, hogy Zalán 30 éves? Most meg kiderült, hogy csak 26? A végére mennyi lesz, 12? Viccc...

Az meg hogy ennyi év után épp most legyen először téma a faluban, hogy anno Dusikát ki csinálta föl, miközben két (ha nem több) helybélivel is kavart??? Az irrealizmus netovábbja. De hát ez csak egy mese. Még ha blőd is...

Ilhilla Creative Commons License 2025.05.01 0 0 1810

Én így, az évad végére eléggé megkedveltem Tatát! Talán az is kiderül: nem is "szalajt", csak megjátszotta, mert így érdekesebb volt számára az élet! :-)

vanda62 Creative Commons License 2025.05.01 0 1 1809

Bár ennek kissé ellentmond, hogy Zalán eléggé kerülgeti Aczél Zsófit, Dusi pedig ezt sose ellenezte. Ha tudja, hogy féltestvérek, akkor ellenezte volna. 

Előzmény: Ilhilla (1808)
Ilhilla Creative Commons License 2025.05.01 0 2 1808

Szerintem a casting a legjobban Fejes Pista és Johanna kiválasztásánál volt. Nagyon hasonlítanak egymásra. Ha Johanna magasabb lenne, a sötétben, hátulról simán össze lehetne őket téveszteni. :-)

Én azért dobtam be Tihamér nevét Zalán apjaként, mert az szólna a legnagyobbat (mindketten megcsalták a párjukat egy éjszakás kalandért). 

vanda62 Creative Commons License 2025.05.01 0 0 1807

Ja, igy már értem mire gondolsz, bár szerintem ezek a forgatókönyvírók nem tudnak ilyen logikusan történetet mesélni, mint te. De abban igazad van, hogy egy feltűnő hasonlóság már feltűnt volna itt is. 

A szülők nemzedékéről azt tudjuk, hogy a Guba házaspár és Fejesné sincs már életben, Dezső bá nyolcvan, Fejes Pista hetvenöt éves. Elképzelhető, hogy Dusi szülei is meghaltak hatvanas éveik végén, hetvenes éveik elején betegségben. Dajnos ez előfordul a hétköznapi életben is. 

Előzmény: tóttitkár (1804)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.01 0 0 1806

Vanya Timi extrém magas, arca bájos, de a testalkata miatt kissé csontos, a vonásai kissé aszimmetrikusak. Juhász Jázmin tökéletes termetű, középmagas, karcsú, szép keblű, az arca tökéletesen szimmetrikus, mintha művész rajzolta volna. Vanya csinos, Juhász igazi szépség. 

Előzmény: theweirdo (1803)
vanda62 Creative Commons License 2025.05.01 0 0 1805

Adányi Alex vilagosbőrű, kékszemű, sötét szőke, nagy görög orral. Igazi jóképű szőke. 

Árpa Attila barnább, bőrű, barna szemű, haja is pont olyan sötétbarna volt, mint amilyenre most be van festve. Az orra szabályos. Igazi jóképű barna. A testalkatuk hasonlít, de a nem a természet, hanem az életmódjuk miatt, látszik rajtuk, hogy sokat sportolnak. 

Előzmény: nlion (1802)
tóttitkár Creative Commons License 2025.05.01 0 0 1804

Oké, ma már van dns , de 30 éve nem volt, viszont falusi pletyka akkor is létezett.

Még jobban is mint ma.

Ha valamelyik  helyi pasihoz eltűnően hasonlít azt kiszúrták volna.

Tóni elköltözött, szüleit ritkán látogatta, a többi helyi ffra pedig nem hasonlított.

Gondolom Dusit a szülei erősen támogatták, különben inkább abortuszt választ.Hol vannak most?

Baleset? Így lett Dusinak fogadója?

Előzmény: vanda62 (1801)
theweirdo Creative Commons License 2025.05.01 0 0 1803

Szerintem a fiatalok eléggé hasonlítanak a szüleiket játszó színészekre ahhoz hogy hiteles legyen a film.

Előzmény: vanda62 (1797)
nlion Creative Commons License 2025.05.01 0 0 1802

szerinted olivér nem hasonlít tónira meg főleg zsófi angélára?

Előzmény: vanda62 (1801)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1801

számítana, ha ez drága, minőségi sorozat volna, ahol a casting rendező és a producer ügyelt volna arra, hogy szülőket és a gyerekeket játszó színészek külsőre hasonlítsanak egymásra. De egyetlen párosnál van némi hasonlóság, az Ullmann, Varga páros esetén. A többieknél semmi, erre egyáltalán nem figyeltek. 

Előzmény: tóttitkár (1800)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1800

Pont ez egy olyan sorozat, ahol számít ki kire hasonlít.

Előzmény: vanda62 (1799)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1799

szóval szerintem a melyik színész kire hasonlít rossz nyom, ez nem olyan sorozat. 

nlion Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1798

Azért Zsófi hasonlít Angélára és Oli is Tónira. Dobó Kata nem tudom vörös előtt milyen volt de ha olyan mint Lara akkor ők is hasonlítanak

vanda62 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1797

én nem vettem észre, hogy nagyon ügyelt volna a casting rendező arra, hogy a fiatalokat játszó színészek hasonlítsanak a szüleikre. Pásztor Virág és Adányi Alex se hasonlít se Dobó Katára, se Árpára. Nem is beszélve Juhász Jázminról, aki olyan szép, mintha festve lenne, Bede-Fazekas és Ványa nagyon jó színészek, remekül játszanak, de azért nem olyanok, mint egy reneszánsz festmény:-)

Előzmény: tóttitkár (1793)
nlion Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1796

A fiúk az apjuktól szokták örökölni a vonásaikat nem az anyjuktól

Előzmény: tóttitkár (1795)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1795

Mert Zalán  anyja szőke. Olivéré fekete.

Előzmény: nlion (1794)
nlion Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1794

De zalán feje inkább olyan mint tihamér meg szabi feje és szőkésebb ahogy ők. Olivér az barnább feketébb mint Tóni

Előzmény: tóttitkár (1793)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1793

Sztem pedig Tónira hasonlít Zalán.. Még a hajviseletük is. Mindketten erős testfelépítésüek.

Sokkal jobban mint amennyire Antal hasonlít Istvánra.

Előzmény: nlion (1790)
nlion Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1792

és akkor Zsófi a féltesójával járt :D

Előzmény: Ilhilla (1791)
Ilhilla Creative Commons License 2025.04.30 0 1 1791

Nem borult ki, mert csak annyit mondott Dusi, hogy mindkét férfi jelenleg is pantallóson él, neveket nem említett. 

Viszont Zsófi egyidős lehet Zalánnal. Mi van, ha Dusinak egy éjszakás kalandja volt Tihamérral és amiatt, mert Tóni Pestre ment?  

nlion Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1790

holnap valamiért kiakad. dusi tagadta hogy ki az valszeg ő mert laci tónira egyáltalán nem hasonlít zalán

bendeguz90 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1789

Ha tényleg Tihamér lenne Zalán apja, akkor azon Angéla már kiborult volna.

Előzmény: Ilhilla (1787)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1788

És mi lenne, hogy ha az öreg Fejes lenne Zalán apja? Ez azért megmagyarázná a köztük jelen lévő látens apa-fiú viszonyt.

Előzmény: Ilhilla (1787)
Ilhilla Creative Commons License 2025.04.30 0 1 1787

A legérdekesebb az lenne, ha -a szintén alacsony termetű- Tihamér lenne Zalán apja. Dusi azért nem nevezte meg soha, mert Tónit -aki el is jegyezte őt- vele csalta meg. 

Előzmény: Slay001 (1784)
Ilhilla Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1786

Attól függ, milyen mélyen van az a golyó. A sérvműtét teljesen más, odabent sok mindent kell "csinálni", ha a golyó nem roncsolta a beleket, a lépet, mert megállt a hasüregben, kivehető.

Több filmet láttunk már ilyen témában, a műtétek sikeresek voltak. Ha az öregnek lenne elég ereje, a tükör előtt megcsinálná magának! :D

Előzmény: vanda62 (1780)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1785

Győző fiatal, legfeljebb 30-35 éves, nem lehet 22-24 éves fia.

Előzmény: Slay001 (1784)
Slay001 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1784

Szerintem egyik Fejes sem Zalán apja. Laci pedig sosem nézett 'úgy' Dusira...Győző?

Előzmény: luci87 (1781)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1783

Ne feledjétek, hogy ma is fél nyolckor kezdődik az adás. 

vanda62 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1782

És még se hagyták ki Ilona származásának szálát. Az első évad egyik utolsó epizódjában, amikor Ilona elmenekül az őrült családból, végre kiderül, hogy határon túli magyar, a szülei Pozsonyban élnek. Nem az esze miatt fogják elrabolni Hámorit az ufók. 

Előzmény: vanda62 (567)
luci87 Creative Commons License 2025.04.30 0 1 1781

Jaja...és "szegény" Angikát senki se hallgatta meg, pedig milyen jó pletykát tudott... Nekem az az érzésem,nem fog kiderülni,csak a második évadában, hogy ki Zalán apja, bár jó lenne megtudni.En továbbra is arra hajlok hogy nem Tóni,bár nagy csapás lenne ez Enikonek...

Laci lesz az, azért mondhatta Dusi, hogy ő is majdnem elvesztette a barátnőjét...

Előzmény: Slay001 (1778)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1780

Na erre kíváncsi vagyok. Nekem már két hasi sérv műtétem is volt, mindkettőt műtőben végezte két sebész és egy altatóorvos.  De lehet, hogy Fejes tatát egy koszos, lelakott fürdőszobában is meg tudja műteni dr. Zsófi egyedül. 

Előzmény: Ilhilla (1779)
Ilhilla Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1779

Jól tudod, a golyót el kell távolítani a testből (bár előfordultak esetek, hogy "beágyazódott" a lövedék és évtizedek óta él valaki vele). István esete nem ilyen. 

Először azt gondoltam, hogy "gellert" kapott a golyó, nem maradt a testében, ezért ennyire magabiztos. Látva a sebet viszont egyértelmű: külső segítség nélkül nem marad meg az öreg.

A következő részben ellopott "tetanusz elleni injekció" nem lesz megoldás, ide szike kell! Csak nem Zsófi végzi el a műtétet? 

Előzmény: Apádfüle (1776)
Slay001 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1778

Jók a szobák a fogadóban....szerencsére csak a bizalmas beszélgetések hallatszanak ki. 🙃

luci87 Creative Commons License 2025.04.30 0 3 1777

Szerintem Gabi csak a szerepéből adódóan ilyen, egy önbizalomhianyos, zárkózott egyéniség.

Igen,jól tette Ila hogy elment.Laxinak majd főz Hanna...

Szerencsére a rengeteg pénz nem semmisült meg.Fejes remélem túléli majd... kíváncsi vagyok hogy derül ki majd hogy él...

Enikő minden megnyilvánulása egyre bunkobb, eddig is irritáló volt,de ahogy viselkedik az aposaval,és a zsarolási ötlete...:(

Előzmény: Slay001 (1775)
Apádfüle Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1776

Mint említettem, csak a krimikből tudom, hogy muszáj kivenni azt a fránya golyót. A legnagyobb gengszterek, a rendőrség elől menekülők is keresnek valami angyalcsináló zugorvost, vállalkozó szellemű állatorvost, akárkit, ha legális orvosi ellátást nem vehetnek igénybe. 

Nem értek a fegyverekhez, nem tudom, hogy viselkedik a vadászpuska... De Istvánnak csak a hasán lévő sebet mutogatják, ápolgatják, kimeneti sebről nem esik szó. Tuti, hogy bent van a golyó, és az okozza most a galibát.

Előzmény: Magdi60 (1774)
Slay001 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1775

Ha lesz második évad, remélem Gabika szerepét játszó színésznő elmegy gyógytornára, mert ez a hanyag , púpos testtartás szörnyű. 

Laci szörnyen gyerekes továbbra is, ez a folyton hibáztatás.

Azért, Ilonát megértem. Cseléd volt a házasságában és mikor elment, Lacinak az volt a legfontosabb, hogy mi lesz a háztartással. De jó is, hogy kicsit elment, mert ez a mesélő hangsúly nagyon idegesítő volt.

A rendőrök szerepe szégyen ,. 

Na, de várjuk ki az évad utolsó részeit ..

:)

Magdi60 Creative Commons License 2025.04.30 0 0 1774

Vadászpuska, ilyen közelről - nem hiszem, hogy lágyrészben nem megy át a testen, és semmi baja, a golyót ahogy itt írták előttem hagyják a francba, elég egy ragtapasz.

Laci szerint meg mindig más a hibás, mondogatja is gyakran mindenkinek, hogy te vagy a hibás! 

Előzmény: Apádfüle (1773)
Apádfüle Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1773

Megrögzött kriminézőként már a lövés utáni pillanatokban a bent maradt golyó miatt lamentáltam. Hogy nem elég, hogy Johanna fertőtleníti és bekötözi a sebet. Már láttam is lelki szemeimmel, ahogy az öreglány egy bugylibicska és némi pálinka segítségével megoperálja az öcsikéjét. Sőt, Istvánból is kinéztem, hogy maga áll neki kipiszkálni a golyót. :)

tóttitkár Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1772

Az egész család , sőt az ügyvéd is benne van hogy megtévesszék a hatóságot.

És Gabi aki hirtelen meglátja a meglepetést a nagyapját , aki tudomása szerint halott, akkor odabújik hozzá, és nem kezd el sikoltozni.

Normális ez a nagy nyugodtság?

Vagy mégis működött az agymosás , és a család már semmin nem döbben meg?

Előzmény: Magdi60 (1769)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1771

holnap is így lesz, a BL közvetítés mistt

Előzmény: Magdi60 (1770)
Magdi60 Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1770

Ááá, ezt csak most olvastam... 

Előzmény: vanda62 (1764)
Magdi60 Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1769

Előbb kezdődött. Mennyivel? 

tóttitkár Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1768

Volt amikor azt hittem, hogy az öreg Acél tata pénze, amit elfelejtett , hogy hova dugott.

De csupa most használatos 20 ezres , nem lehet az  a pénz.

Előzmény: luci87 (1767)
luci87 Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1767

Igen,én is most olvastam.

Na majd este kiderül,mi lesz, azért ez nagy érvágás lesz Fejesnek..és még egy ok,hogy utálja Szabit.

Ilhilla Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1766

Éppen úgy mélyítette ki a tűzrakó helyet, hogy az ásó nem csak a földet túrta, hanem felfeszítette a fém ládát.

Előzmény: luci87 (1761)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1765

Nekem is új. Köszi , hogy írtad.

vanda62 Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1764

Lehet, hogy ez csak nekem volt új, de most olvastam, hogy a mai epizód 19:30-kor kezdődik, mert 20:45-től BL közvetítés lesz. Kitúrta a foci szegény pantallósiakat. 

vanda62 Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1763

lehet, hogy szétverte a srác az ásójával

luci87 Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1762

Jav..:.elégetnek.

luci87 Creative Commons License 2025.04.29 0 0 1761

Szabi megint hozta a formáját...A barátnője vallomást tesz, hajlik rá hogy megbocsasson,az még nyomkodja a telefont..

A pénz amit emlegetnek nem.femborondben volt? Hogyan égetett el?

vanda62 Creative Commons License 2025.04.28 0 0 1759

Igazad van, tényleg olyan, mint egy régi Malboroman.:-)

Előzmény: szuszetti (1757)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.28 0 0 1758

Azért egész más 2 vénség titkolózása, de az egész családot bevonni az bűncselekmény.

szuszetti Creative Commons License 2025.04.28 0 0 1757

Szalma Tamásnak nagyon érdekes arca van, amikor mosolyog (ritkán), olyan, mint egy tipikus régi  amerikai Marlboro reklám arca :) Szép vonásai vannak úgy nagyon, de képet nem találtam róla

Előzmény: vanda62 (1747)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.04.28 0 0 1756

Az öreg Fejes lelövésének a jelenete emlékeztet engem a chateauvalloni polgárok azon jelenetére, amikor Teddy Kovalicot lelőtték.

Sumo fan Creative Commons License 2025.04.28 0 1 1755

Csoma Juditnak mindig jól áll a karakán idős hólgy szerepe (Mint például a Tóth János cimű sorozatban, ahol a cimszereplő -Mucsi Zoltán -édesanyját alakitotta.)

Előzmény: vanda62 (1747)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.28 0 0 1754

Csak össze ne cseréljék őket:-)

Előzmény: nlion (1753)
nlion Creative Commons License 2025.04.28 0 0 1753

facebook csoportba azt írták elvileg az utolsó 85-ös részből kettőt is forgattak ha nem lett volna 2.évad olyan verzió is van meg így hogy lesz 2 évad verzió is. nyilván az utóbbit adják le

luci87 Creative Commons License 2025.04.27 0 0 1752

Megvan.A Mintaapákban volt Csenge.:)!

Előzmény: luci87 (1751)
luci87 Creative Commons License 2025.04.27 0 0 1751

Köszönöm.Nekem hasonlít Herrer Sarara az Életképek bol

Előzmény: Apádfüle (1750)
Apádfüle Creative Commons License 2025.04.27 0 1 1750

Nem tudom, sorozatban játszott-e, de egy Oscar-díjas rövidfilm (Mindenki) egyik főszereplője volt, bakfis lányként. Gáspárfalvi Dorka. Szép nő lett belőle. :)

Előzmény: luci87 (1749)
luci87 Creative Commons License 2025.04.27 0 0 1749

Olyan ismerős Csaba barátnője valahonnan,nem tudom melyik sorozatban láttam,vajon ki alakítja?

Kíváncsi leszek a holnapi részre...Kar hogy heten vége..

bendeguz90 Creative Commons License 2025.04.26 0 0 1748

Az eltemettetésével elvileg nem lenne gond.

Előzmény: tóttitkár (1743)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.26 0 0 1747

Reméljük. Az ő figurája még a jobban megírtak közül való, a két tapasztalt művész, Szalma Tamás es Csoma Judit pedig lenyűgözően formálja meg a testvérpárt. 

Előzmény: tóttitkár (1746)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.26 0 0 1746

Valszeg itt sem hal meg István most sem.

Előzmény: vanda62 (1744)
Sumo fan Creative Commons License 2025.04.26 0 1 1745

ahol szegény Berniet állandóan kinyírta valaki, de folyton csak élt.:-)

Betudták annak, hogy Pauly (a bérgyilkos) kicsit kijött a gyakorlatból :-)

Előzmény: vanda62 (1744)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.25 0 1 1744

Volt az én fiatalkoromban egy nagyon jó amerikai vígjáték, a Hóbortos hétvége, ahol szegény Berniet állandóan kinyírta valaki, de folyton csak élt.:-)

Előzmény: tóttitkár (1743)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.25 0 0 1743

Lelőtték a halottat. Micsoda fordulat.

theweirdo Creative Commons License 2025.04.25 0 0 1742

nem biztos hogy egyszerű lenne mert ha kiderülne hogy Zalán is Fejes unoka akkor az nagyon nem egyszerű bonyodalmakat okozna.

Előzmény: luci87 (1741)
luci87 Creative Commons License 2025.04.25 0 0 1741

Az túl egyszerű lenne..;)!

Előzmény: theweirdo (1740)
theweirdo Creative Commons License 2025.04.25 0 1 1740

Az biztos hogy Dusi azért titkolja Zalán apjának kilétét mert egy Fejes az apja. Azért gyanús hogy Tóni az mert durván annyi ideje ért véget a kapcsolatuk amennyi idős Zalán.

Előzmény: luci87 (1737)
theweirdo Creative Commons License 2025.04.25 0 0 1739

Vajon Johanna miért mentette olyan bőszen Tihamért? Arra hivatkozott hogy nem akarja hogy az öccséből gyilkos legyen na de Pista hivatalosan halott így semmiképpen nem ítélték volna el gyilkosságért. Kell hogy legyen más válasz arra kérdésre hogy Hanna néninek miért volt ennyire fontos Tihamér épsége.

luci87 Creative Commons License 2025.04.25 0 0 1738

Zsófi részeg volt,most.Sertett büszkesége én lehet hogy ágyba bújik O S bosszúból Zalannal.

Kapos lett most a srác, Fruzsina is akarta volna..;)!

Előzmény: garrett27 (1735)
luci87 Creative Commons License 2025.04.25 0 0 1737

Én is pont arra gondoltam, hogy Laci az apja Zalannak.Dusi érdekes fejét vágott mikor azt mondta, "azért mert a te gyerekeiket Fejének hívják?"

Lehet hogy kavart Lacival is, később még mikor már Laci megnősült,nem akart belemaszni a házasságukba,nagy fordulat volna...

Előzmény: egybe (1736)
egybe Creative Commons License 2025.04.25 0 0 1736

Fura volt, hogy Dusi úgy mentegetőzött Laci előtt, hogy ők nem akarnak elfogadni tőlük semmit. Még a végén kiderül, hogy Laci Zalán apja. ( vagy az öreg Fejes? ) 😅

garrett27 Creative Commons License 2025.04.25 0 1 1735

A hivatali meló is beindult végre. Lehet hogy az alkotók is sokallták már a teljesen világtalan agyhalott ph dolgozók vonalát, amivel azért jópár embert vérig sértettek, még ha egy fikciós sorozatról is van szó.

Zsófika meg hótkokin befurakodott Zalán szájába. Nincs ebben semmi rendkívüli, mivel már az esküvőn nekitámasztotta az akkor még vadidegen Olivér a szekrénynek. Mondjuk eldönthetnék már hogy rendes csaj a doki vagy egy látens lotyó.

Apádfüle Creative Commons License 2025.04.24 0 1 1734

Végre volt egy életszerű jelenet a sorozatban: sokkal jobban megy a munka a hivatalban, ha nincs bent a főnök! :)  

luci87 Creative Commons License 2025.04.24 0 0 1733

A presszó bán ismerkedtek meg....

Jázmin látta, hogy kézenfogva jönnek Zsófi meg Oliver,locsog,és megkérdezi,jaj,ti együtt vagytok?

Szegény Zsófi, sajnáltam.

Előzmény: bendeguz90 (1732)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.04.22 0 1 1732

"Viszont Csabi megérdemelte végre, hogy lett egy csinos kis barátnője."

Ennek a története is érdekes lehetett :D

Előzmény: luci87 (1730)
nlion Creative Commons License 2025.04.22 -2 0 1731

a házasságért tényleg nem nagy kár de azért jó páros Zsófival

Előzmény: luci87 (1730)
luci87 Creative Commons License 2025.04.22 -2 0 1730

Hát nagyon úgy néz ki...

De nem sajnálom Olivert... nem kész még ő egy házasságra...

Viszont Csabi megérdemelte végre, hogy lett egy csinos kis barátnője.

Előzmény: nlion (1729)
nlion Creative Commons License 2025.04.22 0 0 1729

Biztos hogy Oli Zsófi esküvő nem lesz legalábbis első évadban

tóttitkár Creative Commons License 2025.04.22 0 0 1728

sajnos elfelejtettem megnézni a déli ismétlést, így nem vagyok ráhangolódva.

Zsófiék eljegyzését is korainak tartom, de a sietős házassági terv az meg abszolut nem szokás ma már. Vagy igen? Pláne hogy a pár ffi tagjának nincs jövedelme.

J2024 Creative Commons License 2025.04.21 0 0 1727

"Annyira unalmas halottnak lenni, hogy visszajöttem." :) 

janderka Creative Commons License 2025.04.19 0 0 1726

Mikecz Estilla tesója is lehetne.

Előzmény: Karl Renar (1724)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.19 0 0 1725

Inkább helyes. De az ötlet, hogy csajos estére csalja a főnökét ez elég furcsa.

Előzmény: Karl Renar (1724)
janderka Creative Commons License 2025.04.18 0 1 1723

Karakteres az kétségtelen, de nem mondanám rondának.

Előzmény: Döncike16 (1721)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.04.18 0 0 1722

László Lili.

Előzmény: Döncike16 (1721)
Döncike16 Creative Commons License 2025.04.18 -4 3 1721

Ki ez a színésznő aki Fruzsi testvérét alakítja? Honnan szedték elő ezt a borzadályt?? Undorítóan néz ki az előreugró állával, óriási, fültől-fülig szájával...A hideg ráz mikor meglátom. Nagyon idegesít, annyira randa.

theweirdo Creative Commons License 2025.04.18 0 0 1720

Gubík Ági egy másik szerepben is hitelesen adta elő a pánikos hisztériát, tehetsége van ennek megformálására.

vanda62 Creative Commons License 2025.04.17 0 0 1719

ha jól értem az előzetest, akkor a fétis film nem került ki a netre, csak a laptop memóriájában van elmentve. Ez képezi Tóni kezében az aduászt. 

Ezért szoktak az emberek kisebb és mutatósabb korukban fiú örököst nemzeni, mint annak célszerűségére Regős Bendegúz oly találóan rámutatott. 

Előzmény: vanda62 (1717)
Ilhilla Creative Commons License 2025.04.17 -2 0 1718

Mint két rozmár! 

Előzmény: tóttitkár (1716)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.17 -2 0 1717

No pláne, hogy ezt a dagi szex fétist élő, egyenes adásban élvezheti Csabi csaja és valamennyi tik-tok követője. 

Előzmény: tóttitkár (1716)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.17 -2 1 1716

Ez a 2 dagi egymáson ez lehet hogy humoros, de nekem nem jön be.

vanda62 Creative Commons License 2025.04.17 0 0 1715

Na ez nem jött be:-(

Előzmény: vanda62 (1714)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.17 -2 0 1714

Nagyon remélem, hogy Urbán felül semmi showt fog bemutatni a virtuális kedvesének. 

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.04.17 0 0 1713

"- Mit lehet itt Pántlikáson csinálni...?"

Gyereket, bunker, gyereket ...

Ilhilla Creative Commons License 2025.04.17 -1 2 1712

Fruzsina egy szeretethiányos lány, akinek mindene a divat. Szeretne már megállapodni, társra találni, ezért képzel bele mindent, ha egy férfi szépen szól hozzá.

Idősebb "barátnőihez" is ezért ragaszkodik és nem  veszi észre, hogy csak kihasználják. 

Ami azt illeti: Zsófi már kifizethette volna a kárát, mert ő okozott olyan sérüléseket az autón, hogy azt a szervízben nem csinálták meg. Azt, hogy elszállították a roncstelepre, nem értem. Gondolom foglalta a helyet és -mert nem jelentkezett a tulajdonosa- elvitették. 

Előzmény: Slay001 (1701)
luci87 Creative Commons License 2025.04.17 0 0 1711

Bocs,Nóra gondoltam..;)!

Előzmény: luci87 (1710)
luci87 Creative Commons License 2025.04.17 -1 0 1710

Igen, ezt már én is írtam régebben, hogy nincs korabeli barátnője,pont Enikővel barátkozik,aki anyósa is lehetett volna korban, most még ezzel a Gretaval...

Előzmény: janderka (1707)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.17 -2 0 1709

A Miniszter félrelép c filmből tudhatjuk , hogy nézett ki Enikő 20 évesen. Tóni belezúgott és úgy maradt. Most hipp-hopp nem változik meg, mert a körülményei változtak.

A gyerekeit felnevelte, tisztán járatta  iskolázta, jogsijuk is van . 

Talán az unalom miatt lett alkesz. Nálunk nincs az hogy a gazdag nejek jótékonykodnának.

Vagy ha szokás én nem hallottam róla.

Előzmény: garrett27 (1708)
garrett27 Creative Commons License 2025.04.17 0 3 1708

Ebben a gatyafalvi szappanoperában szinte minden férfi balfax. Árpa tényleg totál papucs, (férfiként lövésem sincs hogy lehet egy Enikő mintájú női karaktert 20 percnél tovább tolerálni) Lacit sem az esze teszi tönkre, az ügyvéd bénázása a telefonnal meg a nejével kész katasztrófa. A két méteres benga manus kb mint egy kiskutya úgy ült vissza a székre vagy háromszor, majd kimeredt szemmel nézte végig a telefonja agóniáját.

A polginak hiányoznak a tökei, vagy az asszony zsebében vannak, ráadásul az első madárfüttyre összetojta magát és menekülőre fogta.

Tatát meg hagyjuk, ő legalább tényleg gyógyegér.

Aki még dolgozott hagyományos írógéppel (ráadásul ez mechanikus volt, tehát még régebbi), az tudja, hogy az évek alatt beszáradt festékszalaggal nem fog írni. Legalábbis láthatóan nem.

janderka Creative Commons License 2025.04.17 0 1 1707

A kis bohókás zizi csajból egy komplett idiótát csináltak, aki nettó anyakoplexussal küzd. A két legjobb barinője kétszer annyi idős mint ő maga... 

tóttitkár Creative Commons License 2025.04.17 -1 0 1706

Elég hosszú szünet, ha alkalmam lesz próbálom megnézni a déli ismétlést.

Hétfőn is nyugodtan adhatták volna.

Előzmény: vanda62 (1702)
Ilhilla Creative Commons License 2025.04.17 0 0 1705

Tata elméje máshogy működik! Állandóan várhatja a levelet az ő Johannájától, most is azt képzelte, hogy ő irt (megszagolta a borítékot). Látszott, hogy egyenesen a postaláda felé ment, mert azt hihette: most is írt neki a szerelme! 

Ilhilla Creative Commons License 2025.04.17 0 0 1704

Ha esés közben beveri valamibe a fejét, akkor elképzelhető, de itt sima volt az úttest/járda!

Legutóbb Tatának a lapáttal nagyobbat oda sózott, mégsem nyiffant ki.

Lehet, hogy Acéléknak a feje is ugyanabból az "anyagból" készült! :D

Előzmény: theweirdo (1699)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.17 0 0 1703

A meglepetés erejével:-)

Előzmény: theweirdo (1699)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.17 0 0 1702

Azt írja sz újság, hogy a csütörtöki a héten az utolsó epizód, a következő adás a jövő keddi ismétlés. 

https://port.hu/adatlap/film/tv/pokoli-rokonok-pokoli-rokonok/movie-259227

Előzmény: tóttitkár (1698)
Slay001 Creative Commons License 2025.04.17 0 1 1701

Fruzsi egyre rosszabb, gyerekesebb, mint Alexa 10 évesen...

Valahogy tudható volt, hogy tata fogja megtalálni a levelet, de az, hogy bele sem nézett a ládába és egyből belenyúlt, mintha tudta volna, hogy van ott valami...ez azért egy bakival is felér..

Enikő egyre rosszabb, ez a pénzéhség tönkreteszi az elméjét..

Nóra karaktere  nagyon rossz, főleg a stílus, amit írtak neki...

A hashajtós szálat miért nem vitték tovább? Érdekelt volna, hogy a (gyerekes) Laci bevallja-e mit tett? Onnantól nem kellene neki trónörökösért küzdeni...

nlion Creative Commons License 2025.04.17 0 0 1700

Szoktak élőzni tiktokon Árpa Attiláék. Ma Szalma Tamás volt a vendég azaz Fejes István vissza tudjátok facebookon nézni pokoli rokonok csoportokba

theweirdo Creative Commons License 2025.04.16 0 0 1699

Hogy van ennyi erő egy 75 éves emberben hogy agyonüt egy nála bő húsz évvel fiatalabbat?

tóttitkár Creative Commons License 2025.04.16 -1 0 1698

Nagy kár , hogy pont a végénél bezavarnak az ünnepek, nagyon kell figyelni melyik nap is számít a rokonok szempontjából hétköznapnak.

Holnap még lesz remélem.

vanda62 Creative Commons License 2025.04.16 0 2 1697

na ugye, mondom én, hogy helyzetgyakorlatok sorozata ez a mű. 

Előzmény: janderka (1696)
janderka Creative Commons License 2025.04.16 0 0 1696

Ezzel szemben Árpával meg egy papucsférjet játszatnak el. Így középkorúvá váltan végülsi mindegyikük kipróbálhat végre a valódi személyiségétől idegen szerepköröket is :)))  

Előzmény: vanda62 (1695)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.16 0 0 1695

Ha Juhász Istvánt tenyészménként állíthattak be, akkor Katona is lehet sármőr. :-)

Előzmény: janderka (1694)
janderka Creative Commons License 2025.04.16 0 1 1694

És már nem is jó nő. Inkább mint egy felvarrt arcú kiszáradt piton. Már a BK-ban is idegesítő volt a lénye. És nem mint karakter, hanem mint színésznő. És sajnos itt is csontra ugyanazt a figurát hozza csak. Ráadásul megint ehhez a pinvintestű Búzáshoz párosítva - akire nő akkor se nézne, ha egyetlenként férfiként élne a Földön. 

Előzmény: vanda62 (1692)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.16 0 0 1693

Ezt tartom én is. Az adott jelenetet élvezem vagy nem.

Legutóbb nem voltak kínos pillanatok. Ez a lényeg.

És a főszereplők valamennyire ismerik egymást.

pl Johanna tetszett , hogy amikor elszólta magát, hogy majd István mondja meg , és gyorsan javított a mennyből.

Előzmény: vanda62 (1692)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.16 0 1 1692

Tapasztalataim szerint a logikus, következetes történevezetés nem tartozik a sorozat íróinak erősségei közé. Ez lazán összefűzött helyzetgyakorlatok sorozata, amelyek sikere a színészek tehetségén és talpraesettségén múlik. Nekem fogalmam sincs hogy ez a Nóra nevű hervadt pipi mi a rákot keres a történetben, úgyhogy én ezt el is engedtem. 

Előzmény: Ilhilla (1690)
janderka Creative Commons License 2025.04.16 0 0 1691

Ilyen karcolásásos gázolásért még akkor se csuknak le senkit, ha bizonyított. Pláne amíg csak vád... 
De hát a heti fogdázást el kellett sütni megint, és Gubák már túl uncsik lettek volna odabenn újra. A kis törpegyerek meg még friss hús odabenn. 

Előzmény: Ilhilla (1690)
Ilhilla Creative Commons License 2025.04.16 0 0 1690

gy volt. 

Nekem az nem világos, hogy ha Nóra a rendőrségen feljelentést tett és abban Dusit jelölte meg elkövetőként, miért hitték el Zalánnak, hogy ő volt a tettes és miért vették őrizetbe? Miért nem tisztázták  dolgot?

Mindegy is, mert ma már már lesz az "ábra"! 

Előzmény: vanda62 (1689)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.16 0 0 1689

Én úgy emlékszem, hogy Zsófi azzal zárta le Nóra vizsgálatát, hogy leírja a megállapításait és megküldi a rendőrségnek. 

Előzmény: Apádfüle (1685)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.04.16 0 0 1688

Sheldon mondhatja, mert nem hajlítja maga köré a sorozat lakáson kívüli univerzumát.

Előzmény: tóttitkár (1686)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.04.16 0 0 1687

Ne irkálj ilyeneket, vizuális típus vagyok, elképzeltem Johannát lekvárt kapálni, itt meg nem értik, mi olyan vicces. 🙂

Előzmény: garrett27 (1684)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.16 -1 1 1686

Sheldon mondja egy másik sorozatban , hogy az én lakásom, az én szabályaim.

Kb ez is így van.

Az én Pantallósom, az én szabályaim. 

Oszt jónapot.

Ha a színészek az adott jelenetben nem feszengenek, akkor tudom élvezni bármekkora blődli is.

És ez a sikkasztás ez csúcs.

Előzmény: Apádfüle (1685)
Apádfüle Creative Commons License 2025.04.16 0 2 1685

Nehéz elhinni, hogy ebben a pletykás faluban nem jut Zsófi fülébe a cserbenhagyásos baleset híre. Pláne hogy Nóra terjeszti is széles körben. Vajon a drnőnek lesz annyi agya, hogy bejelenti a rendőrségen, hogy Nórának egy ragtapasszal orvosolható sérülése volt, mikor látleletet követelt tőle? Vagy csak magában háborog? A rendőrség pedig megelégszik azzal, hogy valaki vesz egy nyakmerevítőt a gyógyászati segédeszközök boltjában, és kinevezi magát súlyos sérültnek? Nevetséges. 

garrett27 Creative Commons License 2025.04.16 0 0 1684

Gondolom sosem adják ki könyvben ezt a gagyihegyet. A Nóra féle álbaleset, minekutána Zalán megy pihire a sitten, anyuka meg a nagy igazsábajnokanő karakter minimális ellenállás mellett hagyja.

A névváltoztatásos históriával kapcsolatban csak az jutott eszembe, hogy aki ezt így kitalálta a tv környékére sem szabadna engedni. Az már meg sem érint, hogy a közigazgatási rendszert gyakorlatilag a lótrágyába tapossák az alkotók. Mindenesetre Fruzsikát (aki eleinte a kedvencem volt) meg Gézát elnézve már csak a Btk tartana vissza a vélemény nyilvánítástól.

A Guba-kontra Acél házasság körüli kínlódás lassan dögunalom lesz.

A polgi meg készül ezerrel a sikításra. Újabb szög az önkormányzatok koporsójába. Na de tényleg, mit vétettek?

Johanna karaktere nagyon király lenne, ha nem követné vakon a tesóját. Ha az öreg elküldi lekvárt kapálni, akkor már veszi is a szerszámot, nem kérdez.

Ilhilla Creative Commons License 2025.04.16 0 0 1683

Ez is kiírta, de lentebb felugott egy hirdetés, abban volt ez a keto-csoda! 

Előzmény: vanda62 (1681)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.04.15 0 1 1682

A vendéglős Gyuri fenyegetőzései annyira vehető komolynak, mint amikor a Szomszédokban a Főnök megjelent a presszóban.

vanda62 Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1681

Akkor rossz programot használsz, az enyém azt szokta írni, hogy forduljak orvoshoz:-)

Előzmény: Ilhilla (1677)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.04.15 0 1 1680

A kövér embert zabagépnek beállítani elég meredek és ostoba húzás.

Előzmény: tóttitkár (1679)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.15 0 1 1679

Ez akár igaz is lehet. De ebben a sorozatban a dagi Laci állandóan eszek, fal, ami nagy hiba, mert ez a műsor népszerű.

Előzmény: Ilhilla (1676)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1678

És az elhízás ügyben is egyetértek. Oké kell szerep egy kövérnek is, de ne pont hős szerelmest alakítson.

Ilhilla Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1677

KetoMix diétát ajánlott, majd holnap alaposabban áttanulmámnyozom. 

Előzmény: vanda62 (1670)
Ilhilla Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1676

Off.

Sok túlsúlyos ember nem azért lett olyan, mert állandóan zabált! 

...de azt is megértük, hogy a "kövér ember nem ember", legalábbis nem kerülhet fel a térd- és csípőprotézis műtéti várólistára, ameddig le nem fogy! Az eszükbe sem jut, hogy orvosilag fogyasszák le őket, hiszen ekkora túlsúlyt nem lehet segítség nélkül leadni, a példánál maradva: ilyen mozgáskorlátozottságú ember még sétálni sem tud, pedig a testmozgás elengedhetetlen feltétel. 

Egy ismerősöm gyomorszűkítő műtét segytségével fogyott le, de a TB nem finanszírozta. Összegyűjtött 1 milliót és megcsináltatta ... Törökországban! Egész szépen fogyott már! 

Előzmény: bendeguz90 (1671)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1675

Szuper hüje epizód volt. Úgy látszik ezt könnyebb eljátszani, mint a sok fanyalgást a vacsorán.

Az amikor a név változtatást akarja Olivér intézni, az eléggé lehangolt, mert van a családban ügy ami hónapok óta húzódik. És kb mi is itt tartunk, hogy a hivatal hibázott de mi fizessünk.

Előzmény: Mlle. Grenelle (1674)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1674

A polgármester felesége nettó dilinyós.

Ennyire primitív figurákat írni...

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1673

I think we'd better call Saul now.

vanda62 Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1672

Off. Az valóban no comment. A legsúlyosabb és legyakoribb népbetegség az elhízás. Annak idején a Szent Imrében a főorvos elbeszélgetett velünk betegekkel és mi is odajutottunk, hogy minden megyei kórházba kellene egy ilyen központ. Ez 2019-ben volt, hát az is lehet, hogy azóta az akkori háromból is megszűnt valamelyik, de több nem lett. 

Előzmény: bendeguz90 (1671)
bendeguz90 Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1671

A kövér ember is ember az meg, hogy nálunk három kórházban van ilyen osztály az a no comment kategória.

Előzmény: vanda62 (1660)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1670

A kalkulátorok általában tanácsot is adnak, amit adott, azt érdemes megfogadni:-)

Előzmény: Ilhilla (1669)
Ilhilla Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1669

Köszi, közben megnéztem a BMI kalkulátort. Hááát, tudtam! 

Előzmény: vanda62 (1668)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1668

Emlékeim szerint a miskolci, a harmadikra már nem emlékszem. 

Előzmény: Ilhilla (1667)
Ilhilla Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1667

Off.

Leírnád, melyik a másik két kórház? 

Ilhilla Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1666

A Drága örökösök 1. évadát éppen így "zárták le", nekem elment a kedvem tőle és a 2. évadot már nem néztem. Igaz, utána a 3. évadot már igen, de olyan volt a cselekmény, mintha nem történt volna közben semmi. Ott is szinte mindenre visszautalgattak, tehát "képbe kerültem"! :D

Előzmény: vanda62 (1662)
janderka Creative Commons License 2025.04.15 0 1 1665

ez az n+1-dik ostobaság amivel a hámori féle brigád mérgezheti évek óta a magyar alsóképzettségű néprétegeket... 

bendeguz90 Creative Commons License 2025.04.15 0 3 1664

Ez a hasmenéses szál valami egészen förtelmes (a másik, amikor a Tata rámozdult Oliver nemiszervére), még, ha egy vígjátékról is lenne szó és előfordulnak ilyen dolgok más vígjátékokban.

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1663

Szerintem ez meg volt tervezve, hogy x évad lesz belőle, egy percig sem gondolkodtak egy évadban.

Ha meg nem, akkor cliffhangerrel lett volna vége, bármikor folytathatóra kialakítva.

Előzmény: vanda62 (1662)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1662

de ezt nem tudhatták, amikor az első 85 részt leforgatták. Akkor mégcsak remélhették, hogy az RTL megrendeli a folytatást. Tehét valamiképp le kellene zárni az eddigi fő cselekményszálat. 

Előzmény: Mlle. Grenelle (1661)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1661

Nah de ki mondta, hogy közeledik a vége...?

Lehet, ebből is lesz 600+ rész, mint a horvát eredetiből...

Előzmény: vanda62 (1658)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1660

Ez a pörköltes sztori oda nem illő, felesleges, logikátlan, és undorító volt. Ráadásul Juhász István esetében engem rendkívül zavar a morbid elhízása. Jó volna megjegyezni, hogy egy ember 25 kg/m2 BMI-ig normál testsúlyú, 25-és 30 között túlsúlyos, 30-35 között enyhén elhízott, 35-40 között elhízott, 40 felett súlyosan elhízott, vagy beszédes nevén morbid elhízott, tehát halálos beteg. A 40kg/m2 feletti BMI-t azért nevezik morbid elhízásnak, vagy kóros elhízásnak, mert az anyagcsere összeomlásához, magas vérnyomáshoz, cukorbetegséghez vezet, ezeknek a szövődményei pedig szívrohamhoz, vagy stroke-hoz. Megnöveli a rákbetegségek kockázatát, és férfiaknál impotenciához vezet. (Aki látt a Bálnát, az tudja miről van szó.) Az országban 3 helyen működik olyan kórházi központ, ahol tb ellátás keretében elhízottakat gyógyítanak, engem a Szent Imrében gyógyítottak meg. Rendkívül romboló, hogy úgy szerepeltetnek egy morbid elhízott embert, hogy sem ő, sem a családja nem vesz tudomást a betegségéről, mintha egészséges férfi volna, akinek semmi baja. Az ilyen embereknek az élete múlik azon, hogy orvoshoz menjenek, szakszerű segítséget kérjenek, jó volna felhívni ilyesmire a nézők figyelmét. Ha valamelyik színész véreset köhögne, azt is felvennék filmre, és leadnák adásban, mint természetes dolgot?

Előzmény: garrett27 (1655)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1659

A karakter szörnyű, nekem a színésznőnek a játéka se tetszik. Enikővel szemben két normális reakció lett volna, vagy kihajítja a konyhányjából, vagy azt mondja, hogy megfőzi a vacsorát, egy személyre 8-10 ezer forintot kér a munkájáért és az alapanyagért. Ez még igazán baráti ár, ha vendgélőből rendelik, akkor több lenne. 

Előzmény: Apádfüle (1651)
vanda62 Creative Commons License 2025.04.15 0 1 1658

Egyetértek. Normális történetben ennyire a vége előtt a szerzők már szépen elvarrogatják a történetszálakat, saz egyes erecskéket beterelik a főárámba, készülnek a nagy fináléra. Itt meg egyre kerülnek elő a felesleges szereplők, a felesleges nyűgűkkel, haladni meg nem nagyon haladunk a torkolat felé. A Duna-delta nyeretlen kétéves ehhez a szétágazáshoz képest:-( 

Előzmény: theweirdo (1650)
Slay001 Creative Commons License 2025.04.15 -1 1 1657

Nah, Athina 'művésznő' modernkori Xéna szerepben.. 

Zalán, a féltékeny. Megvédi az anyját, miközben elharapja a szavakat kiejtéskor vagy nem hallat minden hangot ..borzalmas..  a tökéletes Magdusnak lejárt a jogosítvànya..

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1656

Eleve komédia (szitkom) lett volna, de ez nem színvonal, amit produkálnak...

Előzmény: garrett27 (1655)
garrett27 Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1655

Az autó nekiment a bicajnak, erre a rendszám úgy meggyűrődött, mint amin félóráig ugráltak. Ráadásul a fizika se stimmelt, mert kifelé domborodott. Mondjuk ez részletkérdés, de a rendszám amit a bejátszásban a kapitány bemutat, az szinte új. Na mindegy.

Az újabb teljesen kiszámítható jelenet: Fejesné a szex alatt fog befosni. Amit egyébként lehet hogy simán is megtett volna, mivel köret nélkül tolta a pörit.

Azt hiszem innentől muszáj burleszknek vagy komédiának venni a sorozatot, mert komolyan szinte lehetetlen.

tóttitkár Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1654

Az is hihetetlen, hogy egy jól menő panziósnak nincs saját autója, jogsija.

Taxira se telik?

Előzmény: Ilhilla (1652)
tóttitkár Creative Commons License 2025.04.15 0 0 1653

Atörténet írói utána nézhettek volna a szokásoknak, ha már visszamentünk időben és előkerült azaz eljegyzés , mint esemény.

A lányos háznál volt. A fiú vitt vmi csokrot és a gyűrűket és ott kérte meg a lány kezét.

Az ötlet, hogy vendégséget rendezzenek, ott ahol a háziasszony nem tud főzni, az rossz ötlet volt Tónitól.

Ilhilla Creative Commons License 2025.04.15 0 1 1652

Zalán "csodafurgonjára" alig volt rögzítve az a fránya rendszám, Nórácska ki is használja a dolgot! Minek hozták be ezt a nőt? Rettenetes idegesítően beszél, teljesen elváltoztatott hangon. Utálatos karakter! Legalább tényleg fellökték volna! :D

Apádfüle Creative Commons License 2025.04.15 -1 2 1651

Nagy a felhozatal undorító karakterekből, de engem már Ilona ostoba cselédlelkűsége bosszant leginkább. Hogy abban a gusztustalan, primitív, bunkó férjében mit szeret, azt hagyjuk, hiszen a szerelem vak és megmagyarázhatatlan. :) De hogy mindenkitől tűri, hogy kihasználják, és nem azért, mert nem veszi észre, hanem tudja, hogy kihasználják, és mégis... Na, erre szokták mondani, hogy akinek a fejére lehet csinálni, azéra rá is kell. 

theweirdo Creative Commons License 2025.04.14 0 2 1650

A sori egész jól indult de minőségromlást kezdek tapasztalni. Azt a megveszekedett tartozást sok ideje nem tudják rendezni, Aczélékra túlságosan rájár a rúd, Fruzsina és Nóra is egyre undorítóbban viselkednek. MIlyen rendező az aki nem hisz abban hogy negatív bonyodalmak, gonosz cselekmények és kellemetlen helyzetek elodázása nélkül is ki lehet tölteni a játékidőt egy sitcomban? Vagy nem hisz a minőségben vagy parancsra gyárt szart.

Ilhilla Creative Commons License 2025.04.14 -1 0 1649

Szegény Johanna! Még tüdőbajt kap a végén! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!