Keresés

Részletes keresés

tóttitkár Creative Commons License 5 órája 0 0 2125

Mindenki gyönyörű, de Lacinak be kéne vonulni egy kórházba zsírleszívásra.

És nagyon kérem ne vetkőztessék le többet.

bendeguz90 Creative Commons License 6 órája 0 1 2124

Az első évadban is volt ilyen, amikor Johanna a tv-ben a Drága Örökösöket nézte. 

Előzmény: Mazsola0070 (2123)
Mazsola0070 Creative Commons License 9 órája 0 0 2123

De, szerintem ez is egy ilyen kikacsintás volt Barbi másik univerzumára.

Előzmény: Ilhilla (2122)
Ilhilla Creative Commons License 9 órája 0 0 2122

...és a tegnapi részben az ügvéd úr megjegyezte Nusikának: "akkoriban szállodaigazgató volt". Csak nem Ökörapátiban, aminek a szomszédságában Nusika kórházi főigazgató volt? :D

Előzmény: Mazsola0070 (2121)
Mazsola0070 Creative Commons License 10 órája 0 0 2121

Én már arra is gondoltam, hogy Szalma Tamás csak korlátozottan ért rá a második évad forgatásaira, és a karaktert azért tartják a sitten, mert így nem volt külsős jelenete és ezért a jeleneteit egyben fel lehetett venni egy stúdióban (kérdés persze, mennyire vannak előre megírva a színészek szövegei), mert ebben az évadban eddig kizárólag a látogató helyiségben és a cellában láthattuk.

Aztán persze lehet, hogy tévedek, és ma már szabadul is....:)

Megjegyzem, úgy tűnik az Barbiék beficcenése (mert ez volt Makkosszállás rendőrségén is), hogy az egyébként modern helyiségekkel rendelkező rendőrségen a fogvatartó cella egy leröttyent, az 50-es éveket idéző szar, koszhadt falakkal, xar berendezéssel, emeletes ággyal, például ha jól láttam, itt is egy vödör van odatéve a fogvatartottaknak hugyozni? 

Manapság ez azért nem így van, illetve ott lehet így, ahol maga az egész rendőrség is egy régi, netán leröttyent épületben van, de ez így, hogy a rendőrség többi helyisége teljesen rendben van csak a cella ótvar xar, röhejes.

Előzmény: Ilhilla (2120)
Ilhilla Creative Commons License 29 órája 0 0 2120

Oké! Én simán meggyanústanám az öreget és majd a nyomozás felderíti! Az ügyész úgyis felügyeli az ügyet és a végén ő vádolja meg, vagy sem! :-)

Előzmény: vanda62 (2119)
vanda62 Creative Commons License 30 órája 0 0 2119

Rendben, hagyjuk a büntetőt, úgy se szerettem soha. :-)

Előzmény: Ilhilla (2118)
Ilhilla Creative Commons License 1 napja 0 0 2118

Nem akarok "büntető jogászkodni", de igenis volt "anyagi haszonszerzési célzat" és "kegyeletsértés" is, a hajléktalan Pista sérelmére. Gondolj csak vissza: miért is játszotta el az öreg Fejes a halálát? Kit-mit ejtett tévedésbe és mi vitte rá erre? Továbbá hogyan földeltette el a hajléktalant!  

Nyilván a fiú által elkövetett cselekmény már másik jogeset.  

Azt sem tudjuk, mennyi ideje van fogva az öreg Fejes, nem tudjuk, volt-e előzetes letartóztatásba helyezés, de lennie kellett, mert minek akartak "óvadékot" fizettetni, stb. 

Az ezzel kapcsolatos jogi dolgok egy hatalmas katyvaszt alkotnak, de nem ez az első ilyen sorozat, amely teljesen életszerűtlen.

Ha az ember elkezdi ezeket a fikciós dolgokat a valósághoz hasonlítani, nagyon rosszul teszi, mert a szórakozása helyett csak bosszankodhat. 

Előzmény: vanda62 (2116)
janderka Creative Commons License 1 napja 0 0 2117

Áhhh. Értem. De baszki ez így se jobb :)))

Előzmény: Mazsola0070 (2109)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 2116

Csalás nem történt, nem anyagi haszonszerzés céljából ejtett vagy tartott tévedésben mást az öreg Fejes. A kegyeletsértést nem Fejes követte el, hanem az elhunyt unokája. Semmiféle jogi alapja nincs annak, hogy miért van őrizetben a Fejes.

Teljesen, nyomasztóan hiteltelen a sorozat. A rendőri őrizet 72 órát tart, tovább nem. A gyanúsított letartóztatásáról a bíróság nyomozási birája  dönt végzésben, a gyanúsított meghallgatása után, az ügyész indítványára. Letartóztatást súlyosabb  bűncselekmények esetén rendel a nyomozási bíró, ha ennek a törvényi feltételei fennállnak (szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, nyomozás akadályozásának veszélye)  A letartóztatást büntetővégrehajtási intézményben kell végrehajtani.) Tömény ostobaság, ahogy a sorozat a közigazgatást és az igazságszolgáltatást ábrázolja. Nem rózsás a helyzet, de egyáltalán nem így működik, mint a sorozatban. 

Előzmény: Ilhilla (2113)
janderka Creative Commons License 1 napja 0 1 2115

Fizetési felszólítás kapcsán mentem egszer egy végrehajtóirodába mint károsult. Mikor beléptem az irodába, egy tenisznadrágos, sporcipős, ingnyakú pólós srác fogadott. Mondtam neki, szia, az ügyvéd urat kersem. Mire kedvesen hellyel kínált, és mosolyogva mondta, hogy ő lenne az a bizonyos ügyvéd úr. Én azóta is az államat keresem, mert annyira leesett...

Előzmény: Ilhilla (2114)
Ilhilla Creative Commons License 1 napja 0 0 2114

Az ügyvéd ezekben a szituációkban magánember, teljesen mindegy, hogyan öltözködik. Nyár van, nem gyulladhat meg pl. egy öltönyben, vagy a talárjában, azt majd akkor viseli, ha hivatalból a bíróságra megy.

Különben a nagy nyári hőségben, amikor nincs még ítélkezési szünet, tartanak tárgyalásokat, ahol -elvileg- kötelező lenne a bírónak, ügyésznek és ügyvédnek a talár viselete, de soha nem teszik szóvá, ha pl. a férfiak ingujjban vesznek részt a tárgyaláson, a hölgyek ruháka pedig nem kihívóan kivágott, vagy rövid. 

Előzmény: Mazsola0070 (2111)
Ilhilla Creative Commons License 1 napja 0 0 2113

A rendőrök -az erdei banya feljelentése alapján- már a férje eltűnésének ügyében is nyomoznak. A Fejes elleni "vádak" tisztázásához elrendelhetik a holttest azonosítását. Ha a sírban fekvő halottban az eltűnt férfi holttestét azonosítják, akkor egyértelműen megvalósult minimum a kegyeletsértés, sőt szerintem a csalás is. 

A "banya" javasolta Fejesnek, hogy ha eltüntetik a holttestet, nem tudják bizonyítani, hogy volt-e egyáltalán valaki a koporsóban, tehát megvalósultak-e a fenti bűncselekmények. 

Itt most a szabadlábon védekezés a tét, tehát a többi törvénysértés (pl. közokirattal visszaélés) tényét majd úgy is ki tudják deríteni, ha az öreget már nem tartják fogva. 

Előzmény: vanda62 (2104)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 2112

A hatékony fogyókúrához három dolog kell: egy okostelefon, egy jó kalóriaszámláló alkalmazás, egy pontos konyhai mérleg. A telefonra le kell tölteni az alkalmazást. pl. a kalóriabázist a play áruházból. (egy ceruza alakú alma a logó)

Az alkalmazás erre szolgáló helyén be kell állítani a napi kalóriakeretet. Én 1200-1400 kcal közötti értéket javasolok, középkorú hölgyeknek ez ideális. Minden ételt le kell mérni étkezés előtt. Az alkalmazás az ételfajta és a mennyiség megadása után kiszámítja, hogy mennyi kalória van benne és felviszi az étkezési naplóba. Nagyon pontosan kell vezetni, egy szelet pirítóst, egy fél almát, egy kicsi darab csokit is be kell írni. Az utolsó étkezés után ne legyen több a bevitt kalória, mint a beállított keret.  A napi 1200-1400 kcal nem sok, sokszor éhes az ember, ezen teával, vízzel, néhány szem olajos mag fogyasztásával lehet segíteni. Nagyon segíti az étrend megtartását a napi rendszeres mozgás, gyógytorna, alakformáló torna, úszás, szobakerékpár, de az adu ász a napi rendszeres séta. (Rendszeres mozgás fegyelmezettebbé teszi az embert.) A fenti kalóriakeret pontos, szigorú betartása, és napi egy óra séta mellett havi 1-2 kg-ot tud fogyni egy középkorú nő. 

Előzmény: tóttitkár (2108)
Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja 0 1 2111

"Másik szál amit nem értek az ügyvéd úr rövid nadrágban.

Kimondottan olyan szakma ahol a fellépés, és a ruha mutatja hogy ő a törvény embere."

Erről egy rövid történet:

Kb. 10 éve adtuk el feleségem vidéki házát, ahol is a vevő egy helyi ügyvéd bácsit bízott meg az adás-vételi szerződés elkészítésével és a földhivatali ügyintézésével, mert hogy a földhivatal vezetője jó haverja (valószínűleg így lehetett, mert 2 nap alatt bejegyezték a tulajdonosváltozást, ez egy közelmúlt-beli ingatlan adás-vételünknél 8 hónap alatt sikerült a földhivatalnak - a jogszabályi bejegyzési határidőre való hivatkozásunkon jót röhögtek, de ahogy olvasgattam, manapság mindenütt 6-8 hónap az valós átfutás....).

No ez az ügyvéd bácsi szombat reggel a vidéki háza bazi nagy konyhájában fogadott minket (azt nem tudom ez volt-e hivatalosan is az irodája, de szerintem nem), ahol is egy klasszikus viaszkosvászonnal letakart asztalnál éppen früstökölt (ahogy mondta), konkrétan paprikás-fokhagymás csécsi tokaszalonnát és kalbászt evett újhagymával, de rendes volt, mert minket is megkínált, saját disznóvágásán ő készítette és baromi büszke volt a szalonnájára és a kalbászára....

Ezek után a némileg morzsás-zsíros (azaz a reggeli után nem túl alaposan letakarított) viaszkosvásznon aláírták a szerződéseket, meg amit még kellett, a vevő a viaszkosvászonra kp.-ben leszurkolta a vételárat (a banki utalással történő fizetés hallatára szerintem ezt sem értette, miről beszélünk), aztán mindenki ment a dolgára.

Ügyvéd bácsi mindezek alatt egy fürdőköpenyben volt, amiből kilátszott a csupasz, műanyag strandpapucsba végződő lábszára és bűzlött a pálesszel kevert fokhagymaszagtól, azt szerencsére nem tudtuk meg, hogy a fürdőköpeny alatt viselt-e bármilyen nadrágot.... 

A tranzakció után megkérdeztük a vevőt, hogy ez biztosan ügyvéd volt-e, mert inkább emlékeztett egy helyi közmunkásra, de megnyugtatott, hogy igen, és mint írtam, a némileg vicces külsőségek ellenére ilyen gyorsan még egy ügyvéd sem intézte el az ingatlannyilvántartási bejegyzést (szerintem hétfőn reggel bement a haverhoz egy pár saját kalbásszal, és be is jegyezték neki ott helyben)....

Úgyhogy a ruha nem minden...:)) 

Előzmény: tóttitkár (2101)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 1 2110

Az én férjem szenvedélyes horgász. Na most azt képzeljétek el, hogy amikor nyáron fog egy szép pontyot, ennek a belsőségei és a feje nylon zacskóban bekerül a kukába. Ennek súlya kb. fél-egy kiló. Mire a következő héten jönnek a szemetesek, a kuka körül döngenek a döglegyek, és olyan  bűz van, ami két-három méterrel a kuka mellett is érezhető. Ha nem dupla zsákvan van, akkor levet is ereszt. De egy nyolcvan kilós ember hónapok óta bomló holttestének nincs szaga, és nem nedvedzik. Agyrém.:-(

Előzmény: Mazsola0070 (2109)
Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja 0 0 2109

Az első kérdésedre: a hulla nem a temetésen került a műanyagzsákba, hanem az anyja ötletére (hogy ezzel jó pénzért kiszabadíthasák az öreg Fejest) Rocco kiásta a sírt, kiszedte a koporsóból az apja oszladozó hulláját (ezt a fázist szerencsére nem mutatták Barbiék), berakta a műanyagzsákba, és azóta ezt a hulla-formájú műanyag zsákot hurcibálja a vállán. (Nyilván el kellene tüntetnie valahol.)

Azt mondjuk nem értem, hogy a hullát miért cepelte el a vállán a temetőből a Guba házhoz, ott miért rakta be egy ismeretlen autó csomagtartójába, ha pedig az volt a szándéka, hogy a kocsival viszi el valahová, miért nem ült be azonnal a kocsiba és ment el vele, miért ment be előbb dürrögni Larácskával.

Pechére közben Pali (akié az autó) közben elhajtott, így jelenleg az ő csomagtartójában van a hulla (a kocsiban lakó Pali a csomagtartót természetesen azóta sem nyitotta ki, teljesen életszerűen minden kacatját az utastérben tartja), de az előzetes szerint Rocco a mai részben már újra a hullával a vállán túrázik az erdőben....

Gondolom most majd arra megy ki az egész, hogy sikerül-e átvernie Pityke rendőrkapitányt és a sameszét, hogy egy szőnyeget cipel (azaz a rendőrök tök hülyék), vagy lebukik az ezen sorozatban elég értelmesnek bemutatott Pityke előtt, és megy vissza a sittre az öreg Fejes mellé (remélem oda már nem a nylonzsákban oszladozó hullával együtt).... 

Előzmény: janderka (2106)
tóttitkár Creative Commons License 1 napja 0 0 2108

Most az is elég lenne ha a nejétől kérne tanácsot.

Én is most küzdök vele , hogy a decemberi kajálás és tespedés után ijesztően vastagszik a derekam,jól jönne vmi tanács.

Előzmény: vanda62 (2107)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 2107

Juhászról nekem az jut eszembe, hogy negyvenéves és ötvenhat éves korom között nekem is 50 körül volt a BMi-m. Bármikor orvoshoz mentem, a fülgyulladástól a térdfájásig, minden orvos azt mondta, hogy "foggyon le". Ezzel meg is nyugodtak, ők is, én is. Amikor ötvenhat éves lettem, már annyira magas volt a vércukrom és a vérnyomásom, hogy a család azt mondta, menjek fel egy jó nevű fővárosi magánrendelöbe. Persze ott is azt mondta a kardiológus, hogy fogyjak le. Igen ám, de legnagyobb meglepetésemre folytatta a mondatot azzal, hogy kérjek beutalót a háziorvostól a Szent Imre kórház lipidológiai osztályára, és feküdjek be fogyókúrára. Akkor derült ki számomra, hogy az állami egészségügyi ellátás keretében van a Szent Imrének egy negyven éve működő programja, amelynek keretében kórosan elhízott betegeket gyógyítanak, tb-re. Ezt nekem az állami egészségügyi ellátás keretében Tatabányán soha, senki nem mondta, nem ajánlotta. Vagy nem tudtak róla a vidéki orvosok, vagy le se tojták, hogy megdöglök-e a kövérségtől. Most Juhász vagy még nem járt olyan orvosnál, aki tud a lehetőségről, vagy szerinte "jóvanazígy".

Ui. két és fél évig kezeltek, eleinte három havonta, később félévente jártam ellenőrzésre, konzultációra, három alkalommal feküdtem be egy-egy hét intenzív fogyókúrára, a két és fél év alatt lefogytam 122-ről 85 kilóra, az eltelt hat évben 4-5 kilót híztam vissza. A dolog lényege a kalóriaszegény étrend, napi gyógytorna, séta. 

Előzmény: janderka (2103)
janderka Creative Commons License 1 napja 0 1 2106

Lehet, csak lemaradtam róla, de hogy került zsákba a hulla? Nincs az a temetés, ahol ne szabadon (illetve felöltöztetve) tennék a halottat a koporsóba.

Egyébként meg, ha annyira fontos lett volna, hogy ne derüljön ki, hogy kit temettek el Fejes helyett, akkor anno miért nem hamvasztották el inkább és aztán szórták szét? Onnantól aztán már nem lehetett volna viszafejteni, hogy ki volt valójában az eltávozott.

Azzal meg, hogy egy konkrét csereholttest eltűnik, még nem válik nem megtörténté Fejes korábbi hamis halottá nyilvánítása. Tehát ebből a szempontból tök feleslges hajcihő ez az egész. Nem beszélve arról, hogy ha Rocco meg a boszorka kicsit is szerették volna az öregjüket, minimum exhumáltathatták volna hivatalosan és megadhatták volna neki a valódi végtisztességet. A Fejes féle szarkavarás úgyis véget ért azzal, hogy István feltámadt.

Nem is értem ezt a műbalhét, amit a Barbi-művek le akar itt tolni a nézők torkán. Komolyan nem is értem... 

vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 1 2105

Vannak rossz ügyvédek is:-) De az ügyvéd nem a törvény embere, hanem az ügyfélé. Nem az állam alkalmazza, hanem az ügyfél, azért, hogy a saját érdekeit képviseltesse vele. 

Előzmény: tóttitkár (2101)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 2104

Akkor már ketten vagyunk. Ha, megvan a holttest, megvizsgálhatja a törvényszéki orvos, meg tudja állapítani, hogy volt-e idegenkezűség, vagy tényleg baleset volt. Jelen esetben baleset volt. Ebben az esetben az öreg Fejes nem felel emberölésért. Nem felel csalásért, mert nem azért tettette magát holtnak, hogy pénzhez jusson. Nincs hatóság megtévesztése, mert nem egy bűncselekménnyel kapcsolatban vezette félre a hatóságokat. Szerintem nincs bűncselekmény, ha van, akkor közokirat hamisítás, de azt az követte el, aki kikérte a hatóságtól Fejes halotti bizonyítványát, de tudott róla, hogy még él. 

A sorozat jogi része abszolút hiteltelen, szakmaiatlan. Pl. a kisajátítási határozatot, az ingatlan kiürítésére és birtokba adására vonatkozó határozatot, illetve lakóépület bontására kötelező határozatot csak a megyei kormányhivatal hozhat. Kisajátításit a hatósági főosztály, bontásit az építésügyi. A kisajátítás esetén azonnali, feltétlen és teljeskörű kártalanítás jár. A kisajátítást meg lehet támadni bíróság előtt. Külön azt is, ha valaki jogtalannak tartja a kisajátítást, és külön azt is, ha a kártalanítási összeget kifogásolja. Én arra emlékszem, hogy vagy 7-8 éve, amikor a tatabányai multifunkciós csarnokot építették, kisajátítottak garázsokat, vagy két évig eltartott a folyamat. Elindul az eljárás, kirendeli a kormányhivatal az ingatlanszakértőt, elkészül a szakvélemény, kiadják a határozatot. Ez bizony legkevesebb 2-3 hónap, de az már világrekord a szakértőktől. Az ügyfél nem akarja adni az ingatlant, pert indít, hogy jogtalan a kisajátítás, és keveset is adnak érte. A bíróság megindítja az eljárást, először dönt arról, hogy jogos-e a kisajátítás, el lehet-e venni az ingatlant arra a célra, amire az önkormányzat kérte. A törvényben tételesen fel vannak sorolva a célok, amire el lehet venni valakinek az ingatlanát  Ilyen pl. a lakótelek kialakítása, út, csatorna építés, óvoda építés.  A gyárépítés pl. nem az. Na, akkor ezt néhány hónap alatt eldönti a bíróság, de az itélet ellen lehet menni a kúriahoz. A kúria is megrágja pár hónap alatt, eldönti és utána kerül az önkormányzat tulajdonába a kisajátított ingatlan. A kártalanítási összegben való vita az örök élet plusz három nap, szakértő, másik szakértő, kúriai felülvizsgálat, el vannak vele akármeddig, de az anyagi vita már nem akadályozza, hogy az ingatlan az önkormányzaté legyen. Ez az egész Hujber féle bohóckodás olyan ostobaság, amit csak a Hámori istálló tud kitalálni, de annyira valóságos, mint a zombi apokalipszis. 

Előzmény: tóttitkár (2099)
janderka Creative Commons License 1 napja 0 2 2103

Fejes Laci dagadtank dagadt, de az öltöztetői előtt le a kalappal. Nem lehetett könnyű ennyi nem szétrepedő 6XXXXXXL-es holmit találni (vagy szabatni) rá. 

Egyébként nekem valahogy szimpi a figura. Nem feltétlenül ebben a sorozatbeli viszonyrendszerben, de ezzel a habitussal egy csetepatés magyar Piedone témát el tudnék vele képzelni.

janderka Creative Commons License 1 napja 0 0 2102

Az nem ennek a sorozatnak a vlogja, hanem csak a sóránner aszsony életmódcsatornája. 

Ahogy "Zalán, Ricsi és Levi" youtubadásai is az ő poénkdodó dumacsatornájuk inkább, nem a Pokroké. 

Előzmény: qweqwe_ (2097)
tóttitkár Creative Commons License 1 napja 0 1 2101

Másik szál amit nem értek az ügyvéd úr rövid nadrágban.

Kimondottan olyan szakma ahol a fellépés, és a ruha mutatja hogy ő a törvény embere.

Itt pedig nem találja a szavakat, állandóan zavarban van. Tanácsot kér, elnézést kér.Hiteltelen.

vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 2100

A horvát változatban ebből annyi látszik, hogy Stepan öltönyös fiát egy nagyon elegáns, vékony színész játssza, a benzinkutast egy erősebb, de nem elhízott színész. Amikor én Juhászt megláttam, az volt az első gondolatom, hogy milyen színész az ilyen, nincs az a színházi ügyelő, aki felengedné színpadra, beszakadna alatta az egész. Bár igaz, hogy az a legkisebb baja, hogy kövér, nagyobb baj az, hogy messze nem olyan jó színész, mint Szendrő József, vagy Vajda László volt. 

Előzmény: Mazsola0070 (2096)
tóttitkár Creative Commons License 1 napja 0 0 2099

Egyáltalán nem értem mi a szándék vele? De nem vidám téma..

Előzmény: Mazsola0070 (2095)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 2098

Én leginkább arra a szereplőre emlékszem, hogy az egyik szomszéd mindenáron meg akarta venni Bernie fekete Maseratiját. Lehet, hogy a film elavult, de látod, valamelyik forgatókönyvírónak nagyon tetszik. 

Előzmény: Mazsola0070 (2095)
qweqwe_ Creative Commons License 1 napja 0 0 2097

A YouTube-on van neki egy saját műsora. Az én kék zónám vagy mittudomén mi a neve ennek a "szennyműsornak"...

Előzmény: janderka (2089)
Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja 0 0 2096

Emlékeim szerint a horvát eredetiben nem szerepel ilyen elhízott színész (azaz nem maga a karakter elhízott), így lehet, egyszerűen csak arról van szó, hogy a szereplőválogatáskor nem foglalkoztak azzal, hogy Juhász elhízott-e vagy nem. (Arra nem emlékszem, hogy az öreg Fejes kifejezetten a kövérsége miatt gyalázná a fiát, gondolom az még Hámorinak sem lenne manapság PC...)

Mondjuk az már érdekesebb lenne, ha Juhásszal pl. Rómeót játszatnák el és leszakadna alatta az erkély, persze játszott Antal Imre is hősszerelmest, csak az egy kabarétréfa volt...

De aztán az is lehet, hogy a hullagyalázáshoz hasonlóan Juhász/Laci kövérségét is valami hatalmas humornak tekintik (mint ahogy azon is többször ment már a poénkodás, hogy Zalán alacsony), bár azon, hogy az egyik gyerek kövér, úgy kb. az óvódában vagy általános iskola alsó tagozatban szoktak a többiek nevetni, mert egyébként annyira ez sem vicces (ugyanis a kövérség egy betegség), ilyen alapon lehetne röhögni valakinek a cukorbetegségén is.....

Előzmény: Ilhilla (2094)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!