Keresés

Részletes keresés

Ilhilla Creative Commons License 9 órája 0 0 1826

Ilonáék ketten mentek és hárman jönnek! :-)

Előzmény: tóttitkár (1823)
janderka Creative Commons License 9 órája 0 0 1825

De itt nem csak kitisztult egy percre a demens nagypapi tudata, hanem kvázi kilépve a szerepéből, egy hitvallást fogalmazott meg a fiának, majd húzta vissza somolyogva fejébe a hülyeség jelképeként hajtogatott papírcsákót s váltott vissza dilisbe minden további nélkül - hogy aztán kisomfordálva a lakásból beszámíthatatlan "udvari bolondként" felviágosítsa zalánfaterről (26/30 év hallgatás után) a Dusi-csapatot...

Előzmény: tóttitkár (1823)
bendeguz90 Creative Commons License 9 órája 0 1 1824

A tata és Tihamér jelenete kicsit meghatóra sikeredett.

tóttitkár Creative Commons License 9 órája 0 0 1823

Én gondoztam demenst, és tényleg lehetnek tiszta pillanatai.

Angéla szökése a múltté, és Ilona is visszatér.

Előzmény: janderka (1822)
janderka Creative Commons License 10 órája 0 0 1822

A finálét elkezdtem követni, végülis az elején sokat beletettem a nézésébe én is. De bármennyire is ütős volt az eddig minden pillanátban full kreténnek játszott Magyar féle Tata értelmi coming outolása, majd demens visszahülyülése, és akármekkora csavvaral is próbáltak meg új személyazonosságot kreálni az "újraéledő" Fejes Pistának, elég abszurd (hogy úgy mondjam irreálisan hihetetlen) vége lesz így az évadnak, akárki akármit is mond.

luci87 Creative Commons License 11 órája 0 0 1821

A Zalánt alakító Varga Ádám a valóságban 36 évét tölti, látszik is rajta,hogy nem 10 évvel fiatalabb...bár a sorozatban előfordulhat,hogy jóval idősebb ét,vagy akár fiatalabb karaktereket játszanak...Én emlékszem rá a Tanár sorozatból ahol tizenéves srácot játszott ...

Engem ezek érdekelnek most

Fejes vajon miért mondta, hogy hamarosan mindenki láthatja majd? Hogyan szándékozik "visszatérni" az életbe?

Angi miért akar lelépni?

Tata valójában nem is demens?

Előzmény: Ilhilla (1820)
Ilhilla Creative Commons License 12 órája 0 1 1820

Én ezt az infót találtam: 

Zsófi: Legjobb barátja Zalán, akivel már óvodáskoruk óta szoros kapcsolatot ápolnak. Bár egy időben romantikus viszonyban voltak, a szakítás után is megmaradtak közeli barátok, és támogatóan állnak egymás mellett.

Angéla egyik részben megjegyezte, hogy Zsófi már 26 éves, ideje lenne férjhez mennie. Ha már óvodáskoruk óta szoros a kapcsolat a két fiatal között, az életkoruknak közelinek kell lennie. Ebbe -akár- az is belefér, hogy Zalán 30 körüli.

A tegnapi részben zonban  -ha jól emlékszem- Tóni azt mondta: 27 éve költözött el Pantallósról, akkor ezt az időpontot szintén olyannak fogadhatjuk el, amelyből következtetni lehet Zalán életkorára. Ha Tóni távozása utáni évben született, akkor nem idősebb 26 évesnél. 

Én e kérdésnél lényegesen fontosabbnak tartom, hogy Tóni "nyomon van", mert lázálmában tegnap István elszólta magát a bitkoin ügylettel kapcsolatban és kokrétan hivatkozott Búzás ügyvéd személyére. 

Előzmény: luci87 (1817)
janderka Creative Commons License 14 órája -1 0 1819

Bár megerősítésként magamat tudom csak ez ügyben beidézni, de február környékén többen is feszegettük ezt a témát, és akkor valamiért a 30 volt a nyilvánvaló. (Vagy konkrétan ki lett mondva egy epizódban, vagy Dusi utalt rá a múltjáról beszélve. De nem magunktól találtuk ki, az szinte biztos.

Előzmény: luci87 (1817)
vanda62 Creative Commons License 17 órája 0 0 1818

Az intézmény neve Dusi fogadója, így a nyelvtanulag helyes válasz a Dusinál. 

Előzmény: tóttitkár (1814)
luci87 Creative Commons License 17 órája 0 1 1817

Én is úgy emlékszem, hogy 30 körüli...Dusi említette hogy 20 körül szült..

Előzmény: janderka (1811)
luci87 Creative Commons License 17 órája 0 0 1816

Igen, szerintem is...ők komolyan együtt voltak Olivér elött..

Előzmény: vanda62 (1809)
Ilhilla Creative Commons License 17 órája 0 1 1815

A Mi kis falunkban a kezdetekkor "Teca kocsmája" volt a falu központja nem? Nálunk van egy vendéglátó egység, amit "Albán szamár"-nak neveztek el. Az mennyivel szebbnév? :-)

Kecskeméten a Metro áruház felé vezető út mellett an egy "Lez Vigasz" nevű hely. Nagyon találó elnevezés. 

Előzmény: tóttitkár (1814)
tóttitkár Creative Commons License 18 órája -1 0 1814

Mekkora egó kell ahhoz , hogy önmagáról nevezzen el vki egy kocsmát.

Hol voltál? A Dusiban.

vanda62 Creative Commons License 21 órája 0 0 1813

Bár a tata emlékezete leginkább a szépasszonyok kosárméretére korlátozódik, az eddig is világos volt, hogy ő a faluban a legbölcsebb ember. Egyetlen ésszerűtlen, magára és a családjára káros döntést se hozott, és a maga módján próbálta megóvni a fiát attól, hogy egyre mélyebbre ássa magát a trutyiba. Már eleve az esküvőjét se volt hajlandó fizetni, ami Angéla jellemét tekintve jogos önvédelem volt. :-)

Előzmény: Ilhilla (1810)
vanda62 Creative Commons License 21 órája 0 0 1812

A történetben korábban szóba került, hogy Zsófi és Zalán egyidősek, osztálytársak voltak a középiskolában, mindketten a huszas éveik közepén járnak. 

Tegnap az egyik jelenetben Angéla elmondja, hogy eddig abban a hiszemben voltak a helyiek, hogy Dusi egy szállóvendéggal megesett egyéjszakás kaland következtében esett meg. Valószínűleg ezt a változatot a bonyodalmak elkerülése végett még Dusi szülei hinthették el a faluban. 

Előzmény: janderka (1811)
janderka Creative Commons License 21 órája -1 0 1811

Eddig nem úgy volt, hogy Zalán 30 éves? Most meg kiderült, hogy csak 26? A végére mennyi lesz, 12? Viccc...

Az meg hogy ennyi év után épp most legyen először téma a faluban, hogy anno Dusikát ki csinálta föl, miközben két (ha nem több) helybélivel is kavart??? Az irrealizmus netovábbja. De hát ez csak egy mese. Még ha blőd is...

Ilhilla Creative Commons License 22 órája 0 0 1810

Én így, az évad végére eléggé megkedveltem Tatát! Talán az is kiderül: nem is "szalajt", csak megjátszotta, mert így érdekesebb volt számára az élet! :-)

vanda62 Creative Commons License 23 órája 0 1 1809

Bár ennek kissé ellentmond, hogy Zalán eléggé kerülgeti Aczél Zsófit, Dusi pedig ezt sose ellenezte. Ha tudja, hogy féltestvérek, akkor ellenezte volna. 

Előzmény: Ilhilla (1808)
Ilhilla Creative Commons License 23 órája 0 2 1808

Szerintem a casting a legjobban Fejes Pista és Johanna kiválasztásánál volt. Nagyon hasonlítanak egymásra. Ha Johanna magasabb lenne, a sötétben, hátulról simán össze lehetne őket téveszteni. :-)

Én azért dobtam be Tihamér nevét Zalán apjaként, mert az szólna a legnagyobbat (mindketten megcsalták a párjukat egy éjszakás kalandért). 

vanda62 Creative Commons License 23 órája 0 0 1807

Ja, igy már értem mire gondolsz, bár szerintem ezek a forgatókönyvírók nem tudnak ilyen logikusan történetet mesélni, mint te. De abban igazad van, hogy egy feltűnő hasonlóság már feltűnt volna itt is. 

A szülők nemzedékéről azt tudjuk, hogy a Guba házaspár és Fejesné sincs már életben, Dezső bá nyolcvan, Fejes Pista hetvenöt éves. Elképzelhető, hogy Dusi szülei is meghaltak hatvanas éveik végén, hetvenes éveik elején betegségben. Dajnos ez előfordul a hétköznapi életben is. 

Előzmény: tóttitkár (1804)
vanda62 Creative Commons License 23 órája 0 0 1806

Vanya Timi extrém magas, arca bájos, de a testalkata miatt kissé csontos, a vonásai kissé aszimmetrikusak. Juhász Jázmin tökéletes termetű, középmagas, karcsú, szép keblű, az arca tökéletesen szimmetrikus, mintha művész rajzolta volna. Vanya csinos, Juhász igazi szépség. 

Előzmény: theweirdo (1803)
vanda62 Creative Commons License 23 órája 0 0 1805

Adányi Alex vilagosbőrű, kékszemű, sötét szőke, nagy görög orral. Igazi jóképű szőke. 

Árpa Attila barnább, bőrű, barna szemű, haja is pont olyan sötétbarna volt, mint amilyenre most be van festve. Az orra szabályos. Igazi jóképű barna. A testalkatuk hasonlít, de a nem a természet, hanem az életmódjuk miatt, látszik rajtuk, hogy sokat sportolnak. 

Előzmény: nlion (1802)
tóttitkár Creative Commons License 24 órája 0 0 1804

Oké, ma már van dns , de 30 éve nem volt, viszont falusi pletyka akkor is létezett.

Még jobban is mint ma.

Ha valamelyik  helyi pasihoz eltűnően hasonlít azt kiszúrták volna.

Tóni elköltözött, szüleit ritkán látogatta, a többi helyi ffra pedig nem hasonlított.

Gondolom Dusit a szülei erősen támogatták, különben inkább abortuszt választ.Hol vannak most?

Baleset? Így lett Dusinak fogadója?

Előzmény: vanda62 (1801)
theweirdo Creative Commons License 30 órája 0 0 1803

Szerintem a fiatalok eléggé hasonlítanak a szüleiket játszó színészekre ahhoz hogy hiteles legyen a film.

Előzmény: vanda62 (1797)
nlion Creative Commons License 1 napja 0 0 1802

szerinted olivér nem hasonlít tónira meg főleg zsófi angélára?

Előzmény: vanda62 (1801)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 1801

számítana, ha ez drága, minőségi sorozat volna, ahol a casting rendező és a producer ügyelt volna arra, hogy szülőket és a gyerekeket játszó színészek külsőre hasonlítsanak egymásra. De egyetlen párosnál van némi hasonlóság, az Ullmann, Varga páros esetén. A többieknél semmi, erre egyáltalán nem figyeltek. 

Előzmény: tóttitkár (1800)
tóttitkár Creative Commons License 1 napja 0 0 1800

Pont ez egy olyan sorozat, ahol számít ki kire hasonlít.

Előzmény: vanda62 (1799)
vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 1799

szóval szerintem a melyik színész kire hasonlít rossz nyom, ez nem olyan sorozat. 

nlion Creative Commons License 1 napja 0 0 1798

Azért Zsófi hasonlít Angélára és Oli is Tónira. Dobó Kata nem tudom vörös előtt milyen volt de ha olyan mint Lara akkor ők is hasonlítanak

vanda62 Creative Commons License 1 napja 0 0 1797

én nem vettem észre, hogy nagyon ügyelt volna a casting rendező arra, hogy a fiatalokat játszó színészek hasonlítsanak a szüleikre. Pásztor Virág és Adányi Alex se hasonlít se Dobó Katára, se Árpára. Nem is beszélve Juhász Jázminról, aki olyan szép, mintha festve lenne, Bede-Fazekas és Ványa nagyon jó színészek, remekül játszanak, de azért nem olyanok, mint egy reneszánsz festmény:-)

Előzmény: tóttitkár (1793)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!