Pár hétig rokonnál voltam, akinél még van tévé. Azt vettem észre, hogy a reklámok nagyon nagy része GYÓGYSZER vagy ilyesmi "gyógyhatású készítmény" reklámja. Lehet hogy a fele is, de komolyan marha sok. Normális ez?
A "kedvenceim" az akciós gyógyszerek. Mintha eldönthetném, hogy mikor fájjon a fejem, amikor éppen olcsóbb valamelyik fájdalomcsillapító. Mi értelme ezeknek? Hogy rávezessenek, hogy ár alapján válasszak gyógyszert?
Egyébként más országokban is hasonló a helyzet. Sajnos teljes média-kimutatást nem találtam, az alábbi ábra a német közszolgálati média reklám-arányait mutatja.
A kereskedelmieknél - tapasztalatom szerint - magasabb a gyógyszerreklámok aránya.
"Azt vettem észre, hogy a reklámok nagyon nagy része GYÓGYSZER vagy ilyesmi "gyógyhatású készítmény" reklámja. Lehet hogy a fele is, de komolyan marha sok. Normális ez?"
Teljesen normális. Mármint abban az értelemben az, ha azt veszed, hogy a reklámok típusát is a célközönséghez - pontosabban a célközönség pénztárcájához - szabják.
Nálunk az emberek totál le vannak gatyásodva, tehát értelemszerűen nem autót, ingatlant, bútort, vagy efféle nagyértékű cuccot fognak nekik reklámozni, mert ezeket értelmetlen lenne.
Viszont a kaja után a legfontosabb az egészség, ugye...
Ez is egy közvetett mutatója a magyar lakosság kurvára nem normális anyagi helyzetének. Ennyi a történet.
"Egyen gyógyszert, kevésbé drága az emelkedő árú ételeknél !"
Amúgy ez legfeljebb az alaposan támogatott árú gyógyszerek esetében állja meg a helyét. Un."gyógy-hatású szerek" jelentős hányada esetében és legtöbb olyan szer esetében, amely vény nélkül kapható, sajnos ez nem helytálló, nem is beszélve azokról a speciális szerekről - készítményekről, amelyeket un. "magisztrálási eljárás"-sal, a patikákban készítenek (úgymint pl. a gyógyító kenőcsök, etb.). Pontosan emiatt helytálló az az orvosi vélekedés, hogy legolcsóbb egészséges életmódot folytatni. Amúgy, jogos észrevétel ez, csak nagyon sok esetben nem könnyű ennek eleget tenni és ezt az alanyon kívülálló ok /
okok tömege nehezítheti, esetenkint lehetetlenítheti. Ez is hozzátartozik a valósághoz.
Mindenhonnan öntik az emberre a hülye, szar reklámokat, és nemcsak a TV-ből, hanem az internetről, a YouTube-ről, stb. is.
A régi reklámokat bezzeg szerettem gyermekkoromban és nagyon szívesen nézem ezeket vissza a YouTube-on: kedvesek és szellemesek voltak; azt reklámozták, amit a magyar ipar és mezőgazdaság állított elő és nem éreztem tolakodónak.
Persze mivel ma gyakorlatilag nincsen magyar gazdaság és magyar nagyvállalatok, ezért csupa külföldi szenny ömlik ránk reklámként is.
Gyümölcslé sem olyan jó, egyébként az adta az ötletet a big food-nak. Gyümölcs kifacsart leve tömény fruktóz (gyümölcscukor). Igazi elhízás bomba.
Evolúciós biológiában a növények édes termésének az a fő célja, hogy az állatok megegyék és távolra vigyék (szétszórják) a magokat. Állatok agya ugyanúgy reagál, mint az emberé, az édes ízt kívánja.
Lehet vicceskedsz, de sajnos IGAZ. nem csak itt a Nyugati vilag nagyreszen is. Sajnos az egészséges táplálkozás drágább mint a kiegészítők (na nem az mindig aktuálisan felkapott, meg a sz@rt sem er KÍNAI KAMU bogár, gyökér szarok).
USA-ban sem azért elhízott mindenki mert állandóan túlzabálják magukat hanem mert kola, Maki es társai 10x olcsóbbak mint a gyümölcslé, vagy rendes kaja.
Mas kérdés, hogy tulajdonképpen nagy része a kiegészítőknek placebo mert nem igazan használ(ma mar azért a szegenyebb se kap skorbutot például)
Egyen gyógyszert, kevésbé drága az emelkedő árú ételeknél! A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét! Ők se tudják, csak eszik. :-)
Pár hétig rokonnál voltam, akinél még van tévé. Azt vettem észre, hogy a reklámok nagyon nagy része GYÓGYSZER vagy ilyesmi "gyógyhatású készítmény" reklámja. Lehet hogy a fele is, de komolyan marha sok. Normális ez?