Keresés

Részletes keresés

kroptravich Creative Commons License 2024.08.18 0 0 7

A rossz hírek előbb kezdődhetnek, minthogy mi baja a váltónak.

Szerintem kezd onnan, hogy kitől vetted, mi van az adásvételin, annak nézz utánna.

Megmondom miért:

Ahol vetted neppertelep, akármi lehet kiírva, ott lehetett akármilyen pofa, te azzal állsz jogviszonyban, aki a papiron eladó.

Ha ez egy azóta megszünt cég, vagy fél év múlva az lesz, a világon semmit nem tudsz csinálni.

Ha egy másik magánszemély, akivel soha nem is találkoztál, akkor kb ugyanez pepitában.

Tapasztalatom szerint olyan 90% az esélye, hogy ilyesmi a szitu. A felújított váltó az akkor valós, ha le van írva, van róla számla, stb.

Hogy egy bácsi egy kavicsostelepen neked ezt mondja, az semmit nem jelent, arra sem fog emlékezni az a bácsi, hogy te valaha ott jártál. 

Sajnos a vége a dolognak az, ezek a csodalények belőletek élnek.

Még mindig azért van tele minden kavicsos putri akár X  milliós, nevetséges árcímkéjű ronccsal, mert van aki a ráírt pénzért megveszi, majd utána csodálkozik, amikor már kurva késő.

Tiptronic egyébként az egyik legkibaszósabb téma, nem veszünk tiptronicos kocsit, és ha lehet, sokévesen, használtan, csóróként semmilyen robotizált váltósat sem.

Végső jótanács, leginkább hozzáértőt, leginkább vásárlás előtt kérdezünk, hol szabad venni, mit szabad venni, hogyan kell venni, kitől kell venni, mit kell beleírni, stb.

Előzmény: Usawer (-)
Már bocsánat Creative Commons License 2024.08.17 0 1 6

Ha jól értem, legalább fél éves a buli, a "hideg napok" kitétel miatt.

Ha ügyvédhez mész, 2-300.000 forintodba belekerül, mire lemegy a per és 50% az esélye, hogy meg is nyered. Mármint majd 2-3 év múlva.

Keress egy erre a kotvány szar tripperes tonikra szakosodott kis magán szervizt és rakasd rendbe, jobban jössz ki.

Előzmény: Usawer (-)
Recski_Szipóka Creative Commons License 2024.08.17 0 1 5

Csak az aliexpress távolkeletről.. 

Előzmény: othiss (2)
Rumcice Creative Commons License 2024.08.17 0 1 3

Jótállás (=garancia) nem azonos a szavatossággal. Nagyon nem. Sőt, teljesen más. Használt autóra szavatosság van.Tessék utánanézni, mi a különbség.

Tessék megérteni, hogy a 20 éves, felújított automata váltójú és turbójú Passatot nem szabad 1 Forintért se megvenni, mert nem azért adják el, mert jó, hanem azért, mert szar.

Persze értem én, jó dolog menőzni szomszédoknak, rokonoknak, hogy Passatot vettél, de nyugtasson a tudat, hogy elég, ha ott parkol a ház előtt, már úgy is roppant menő.

És hozzá ne nyúljon senki az autó váltójához, mert a szavatosság keretében az autót elsőnek vissza kell vinni a kereskedőnek. Ha valaki már hozzányúlt, buktad a szavatosságot.

Előzmény: OMGod (0)
othiss Creative Commons License 2024.08.17 0 0 2

Kereskedő átvert?  Hát engem is!  Ráadásul úgy, hogy amilyen marha vagyok, előre fizettem bankkártyával...

a   Fruugo nevű  cég egy hónapja mindenféle nyelven hablatyol, de a csomag sehol....amúgy elérhetetlenek...

hasonlóan jártam a temu-val is, de ott megjött a csomag, ahogy ígérték(egy hónap késéssel)...szerintük a vámon állt a batyu.

szóval most   a Fruugo  ami szivat...nem nagy összg,5e Forint, de tandíjnak sokallom...

az ilyen csomagküldő távolkeleti bagázs nálam felejtős.

OMGod Creative Commons License 2024.08.17 0 0 1
Előzmény: OMGod (0)
OMGod Creative Commons License 2024.08.17 0 0 0

J0tállás a kulcsszó!

https://www.google.com/amp/s/www.economx.hu/belfold/maganszemely-hasznalt-auto-eladas-garancia.773341.html/amp

Ha magánszemélytől vásárolunk használt autót, akkor a kellékszavatossági kötelezettsége egy évig áll fenn az eladónak. Ha kereskedőtől vásárolunk, akkor a kellékszavatosság ideje két év, de figyelni kell arra, hogy a szerződésben lerövidíthető egy évre.

mi van a szerződésedben?

Usawer Creative Commons License 2024.08.17 0 0 topiknyitó

Üdv!
Olyan problémám lenne hogy , vettem egy VW Passat B5 autót Triptonic váltóval szerelt autót Junpiauto kereskedőtől ők úgy adták és hirdettek az autót hogy a váltó felett újítva így meg is vettem, eleinte hidegebb napokon kivilágított teljesen, ahol mutatja hogy éppen milyen fokozatban van, majd pár újraindítás után elmúlt a hiba és szépen ment , majd most nyáron olyan hiba lett hogy berakom R-be és rángat a kocsi majd elmegy a nyomás és nem is megy már hátra a kocsi, illetve van olyan amikor már már nem is indul el a kocsi hátra.
Ez estben mivel fő alkatrész a kocsinak a váltó, illetve videókban is úgy hangzott el hogy felett újítva illetve eladási lapon is az állt hogy turbó váltó felújítva ,így nekik erre van valamilyen kötelezettségük hogy a hibát megszüntessék?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!