Keresés

Részletes keresés

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.06.20 0 0 50

"mennyi kellene még ?"

 

 

 

ARANY FRÁSZ = 

https://www.portfolio.hu/befektetes/20240619/nagy-tetelben-veszik-az-aranyat-a-jegybankok-a-kovetkezo-evekben-sem-allnak-le-693181

 

 

 

 

Nekem van egy sanda gyanúm megint, az internet, a gmail, a chatgpt, a wiki-ik nagyon le van lassulva

=>

Azért mert minden számítógépközpont a katonai megrendelésék kiszolgálására hajt ! Ez tart addig, amíg még ennyit sem akarnak titkolni, és teljasen leterhelik a számítógép központokat ! És mi szegénykék meg papíron számolgathatunk meg firkálgathatunk, meg papír magazinokat nézegethetünk, pedig én már úgy megszoktam a " P. " internetes portálokat ! 

Előzmény: pepe_pepe (40)
CiniKuss Creative Commons License 2024.06.18 -1 1 49

Ez így igaz, ha külső szemlélőként elemezzük. Ugyanez van az állatoknál is. Teljesen természetes, és kiküszöbölhetetlen jelenség az ijedség, a félelem, bizonyos külső ingerek által.

 

Belülről más történik. Ha a racionalitásom alatt (belülről) azt értem, hogy tisztán a logikus következtetéseim által ijedséget, félelmet generálok magamban, akkor ez nem működik. Csak akkor működik, ha ezzel a következtetési láncolattal egy olyan emlékig jutok el, amely automatikusan kiváltja ezt az érzést. Ez tehát lehet egy racionális folyamat eredménye, és magának a folyamatnak a létezése, lehetősége is - kívülről szemlélten is - racionális tény.

 

Sajnos közismeret szintjén még nem jutottunk el oda, hogy alapismeretként elfogadjuk azt a tényt, hogy mindezek az érzések a szülő-gyerek kapcsolatban épülnek ki, még kb. 3 éves kor alatt. Ha valakinél (s van ilyen) ez az érzelmi kiépülés gyenge, és azt veszi észre magán, hogy kevésbé fél, ijed meg (undorodik, szomorkodik) mint mások, akkor ott ez a szülő-gyermek kapcsolat szélsőséges formája az ok. Vagy elhanyagoltság történt, vagy túlzott elkényeztetés, pl. "még a széltől való óvás" is okozhatja. Ez nem tudatosul a gyerekben és úgy nő fel, hogy a gyenge érzései természetesek.

 

Nem racionális módon - hanem biokémiai mechanizmusokkal - zajlik le az, hogy az egyénben vágy támad erős érzésekre ilyenkor (ugyanis ez ad motivációs energiát a tettre). S ennek az egyik megnyilvánulása az, hogy felnőtt korra fogékonnyá válik különböző függőségekre, súlyosabb esetben akár alkoholizmusra, vagy drogra (de pl. a ma "divatos" nárcisztikus viselkedés alapja is egy egy függőség mások érzelmi megnyilvánulásaitól). Pillanatnyi, rövid távú motivációját innen nyeri, de ez hamar lankad, és újabbra, sőt egyre erősebbre vágyik. Ez utóbbi a függőség jele, s ezt tapasztalni - évek során eluralkodva - a drogosoknál is (sokaknál ez vezet túladagolásra).

 

Előzmény: pk1 (48)
pk1 Creative Commons License 2024.06.18 0 0 48

Megijedni racionális. Félni még racionálisabb.

Előzmény: Törölt nick (45)
kalászos Creative Commons License 2024.06.17 -1 0 47

Túl sokan vagyunk, valahogy fogni kell a népeket.

Előzmény: CiniKuss (38)
kalászos Creative Commons License 2024.06.17 -1 1 46

Rögtön frászt kapok:)

Előzmény: pepe_pepe (40)
Törölt nick Creative Commons License 2024.06.17 0 0 45

Meséli egy orvos:

Sokan tájékozódnak az internetről betegségek kapcsán. 

Egymást hülyítve kellően megijednek és így kénytelenek felkeresni végre a szakorvost. 

 

("világfrász" nem egy szó lenne ha lenne ?)

CiniKuss Creative Commons License 2024.06.17 -1 1 44

Természetesen teljesen igazad van, és még jobb móka lenne, ha az ellenlábasunk is ezt tenné.

Amit megfogalmazol, az nagyjából az a tanács, amelyet - helyes értelmezésben - úgy lehetne lefordítani, hogy "szeresd ellenlábasodat". Ebből, ilyen formában érthető, hogy mi kerülünk ki jobban.

Azonban:

"Ettol aztan a legturelmesebb vitatkozo is az agyverzes kozelebe kerul" folyamat a részéről negatívumnak látszik, és mi is úgy véljük, hogy vesztett, noha a vesztése mögött egy olyan eluralkodott harag lappang, amely a továbbiakban - egy ideig - komoly motiváltságot adhat más cselekedetek elvégzésére. Azaz tulajdonképpen jót teszünk vele. Legalább is addig, amíg meg nem nyugszik. Nem véletlen, hogy vannak ilyen ösztönös bajkeverők, energiahiányos állapotban, bár rengeteg vággyal telve, ám azokban kielégületlenül. Nem tudatosul bennük az, hogy ezt nem az adott konkrét ügy miatt csinálják, hanem hosszú évek alatt berögzült cselekvési minta ez náluk. Enélkül képtelenek élni.

 

(Itt jegyzem meg, hogy az "Aktuálpolitika" témacsoport erre van fenntartva, de sokszor még a moderátorok sem tudják, hogy emiatt esnek enyhébb megítélés alá itt ba hozzászólások. A "ne etesd a trollt" egy fontos, és hasznos szabály, s érdemes betartani, de a trollok éhesek, nagyon éhesek, enni akarnak, és kell nekik egy hely, ahonnan nem tiltják ki őket. Ellenkező esetben a környezetében tenne kárt, ami nem szerencsés.)

 

Lényeges azonban az utóhatás is, mert ez a harag nem tart örökké. S itt azt emelném ki, hogy ez a felfokozott hormonális állapot (melyben pl. az adrenalin dominál), nem ritkán látszólag elmúlik, de az agy mélyén (s itt a hippokampuszról van szó), rögzülésre kerül, és időnként kitör, szorongásokban, félelmekben zaklatottságban - s az egyén nem is tudja honnan származik belőle ez.

 

A harag nem csak rossz tanácsadó, hanem így eltemetve, akár az egész életen keresztül alattomosan támad. Ez csak akkor nem következik be, ha a haragot elgyászoljuk, azaz - egy hosszabb folyamatban - megbocsájtunk. (Ezt - aki megnézte a nyilatkozatát, hallhatta - még Fico is tudja).

 

Egyéntől függ mi lesz a megbocsájtatlan haragjainkkal. A feltörő mentális hatások mellett, testi tünetekben is jelentkezni tud, orvosilag kimutathatatlan eredetű fájdalmakban, kellemetlenségekben. S nem ritkán komoly elváltozásokat okozva. Mintha a mai napig nem akarná megérteni az orvostudomány, hogy bizonyos sejtszaporulatok (daganat) mögött, vagy erózióknál (pl. gyomorfekély), a szervezetünk félresiklott öngyógyító mechanizmusa áll, amely a haragot okozó traumát próbálja kezelni.

Ha el akarjuk ezt kerülni, akkor - egy régi tanács szerint - meg kell másoknak bocsájtanunk. Ezzel nem másnak teszünk jót, hanem a saját egészségünknek. Az, hogy egy "agyvérzés közelébe kerülő" ezt megteszi-e vagy sem, az nem a mi felelősségünk, hanem saját magáé. Az pedig, hogy ezt nem tanították meg neki, annak a társadalmi csapdának a mérge, amely már évtizedek óta ránk zárult.

 

 

 

Előzmény: Never Man (43)
Never Man Creative Commons License 2024.06.17 -1 0 43

Kezdo szinten a vitatkozas es a becsmerles sportja megy, de sokkal jobb moka nem vitatkozni hanem csak deklaralni, ha meg a dolgok folyasarol van szo akkor meglehetosen elegedettnek es boldognak lenni a magunk modjan. Ettol aztan a legturelmesebb vitatkozo is az agyverzes kozelebe kerul, csak kitartoan es kovetkezetesen kell csinalni. Aztan lehet ertetlenul bamulni hogy mi baja van amikor nekunk semmivel semmi, es ez  azonnal felertekeli a nyugalmunkat es joletunket, egyben kozvetlen bizonyitekkal szolgal hogy az emberiseg szerencsesebb reszehez tartozunk. Ilyen eszkoz peldaul  ha a focimeccs barmilyen eredmenyevel elegedettek vagyunk, de megis orulunk hogy a nyertesre tettunk szaz eurot, maskulonben a krikett kedveloi vagyunk.   Az aggodasi lista utmutato arra hogy min ne aggodjak, peldaul ujabban az AI kovetkezmenyei miatt nem aggodok egyaltalan.

 

Előzmény: CiniKuss (42)
CiniKuss Creative Commons License 2024.06.17 -1 0 42

Ez néhány abból az "ijesztgetési formák" közül, amelyet a (38)-ban említettem, s amelyekből tucatnyi van.

Egy lényeges - ám észrevehetetlen - kimaradt, amelytől különösen a fiatalabbak szenvednek, és mentális problémákat okoz nekik: A fejlett nyugat emberiségének egyre növekvőbb hányada motiváltsági problémákkal küzd. (Ennek csak egy apróbb figyelmeztető jele a "TL;DR" megjelenése, míg nagyobb jelként - következményként - benne van némelyik felsoroltban).

 

Sokan a motiváltságukat "arra pazarolják el", hogy fórumokat nyitnak, abban egymást köpködik, és semmivel sincsenek megelégedve. Ezek azonban nem tudatos, hanem az állapotuk javítását célzó, s észszerű reakciók. Az ijesztgetések is - egy-egy - állapotjavító eszközök, de az is az, ha valahol megválasztanak valakit, akit kedvünkre szidhatunk. A harag - bár rossz tanácsadó, de - energiát szolgáltat a motivációhoz. (állatvilágból örökölt mechanizmus).

 

 

Előzmény: pepe_pepe (40)
CiniKuss Creative Commons License 2024.06.17 -1 0 41

Erre nehéz röviden válaszolni, különösen akkor, ha nem vagyunk tisztában a "társadalmi csapdák" fogalomkörével. (Erről a fogalomról azonban már több mint 30 évvel ezelőtt írt Hankiss Elemér egy tanulmányt, melyet azóta többször is kiadtak).

 

Ha annyit mondok "fogyasztói társadalom", az semmitmondó, és csak vállvonogatás a reakció rá.

 

Ebbe a csapdába azonban évezredek óta bele-beleesik az emberiség, pontosabban az uralkodói körök. Ma - de volt ez az ókorban is - a demokráciával fémjelzett korban, a fejlett nyugat "belesodródott" a csapdába.

Inkább azt a megfogalmazást adnám, amely ugyanis egy tévhit, de igaznak véljük:

"Attól leszünk boldogok, hogyha kényelemmel, és élvezetekkel vesszük körül magunkat". Van ennek egy elkoptatott egyszavas neve is. Ez el is hangzott olyannak a szájából, akit egyesek túlzottan felmagasztalnak, míg mások szinte gyűlölettel szemlélnek.

 

Az érthető magyarázat azonban sokrétű ismeretet igényel. Ezek mindegyike könnyen felfogható, de csak együtt ismerve világít rá a lényegre.

 

Előzmény: Bölcs Árnyék (39)
pepe_pepe Creative Commons License 2024.06.17 0 1 40

* global warming-up frász

* covid-frász

* migráns-frász

* háború-frász

* AI-frász

 

mennyi kellene még ?

Mit mond az AI ?

"A jövőben a világ számos "frász"-szal, vagyis kihívással és fenyegetéssel fog találkozni. Néhány lehetséges kihívás és fenyegetés a következők lehetnek:

  1. Környezetvédelmi problémák:

    • Klímaváltozás: A globális felmelegedés súlyosabb időjárási eseményekhez, emelkedő tengerszintekhez és a biodiverzitás csökkenéséhez vezethet.
    • Szennyezés: A levegő, víz és talaj szennyeződése továbbra is jelentős egészségügyi és ökológiai problémákat okozhat.
    • Erőforrások kimerülése: A természeti erőforrások túlhasználata, mint például a víz és az ásványkincsek, kritikus hiányokat okozhat.
  2. Technológiai fejlődés:

    • Kiberbiztonsági fenyegetések: A hackertámadások és a digitális infrastruktúra sebezhetősége komoly gazdasági és biztonsági kihívásokat jelenthet.
    • Mesterséges intelligencia és automatizáció: Ezek a technológiák munkahelyek elvesztéséhez vezethetnek, valamint etikai és társadalmi kérdéseket vethetnek fel.
  3. Egészségügyi problémák:

    • Pandémiák: Új és mutálódó vírusok, mint a COVID-19, továbbra is globális egészségügyi válságokat okozhatnak.
    • Antibiotikum-rezisztencia: A baktériumok növekvő ellenállása az antibiotikumokkal szemben komoly egészségügyi fenyegetést jelenthet.
  4. Geopolitikai feszültségek:

    • Terrorizmus: Az extrémista csoportok fenyegetése továbbra is jelen lesz.
    • Háborúk és konfliktusok: Regionális konfliktusok és hatalmi harcok destabilizáló hatással lehetnek a globális békére és biztonságra.
  5. Gazdasági kihívások:

    • Gazdasági válságok: Pénzügyi instabilitás, recessziók és gazdasági egyenlőtlenségek továbbra is kihívásokat jelenthetnek.
    • Munkaerőpiaci változások: Az automatizáció és a globális gazdasági átalakulások jelentős változásokat okozhatnak a munkaerőpiacon.
  6. Társadalmi változások:

    • Demográfiai változások: Az öregedő népesség, a migráció és a városiasodás új kihívásokat hozhatnak a társadalmak számára.
    • Társadalmi egyenlőtlenségek: A jövedelmi és vagyoni különbségek fokozódása szociális feszültségekhez vezethet.

Ezek a kihívások és fenyegetések komoly megfontolást és együttműködést igényelnek globális szinten a fenntartható és biztonságos jövő biztosítása érdekében.

4o"

Előzmény: Bölcs Árnyék (-)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.06.17 0 0 39

Mi  is lenne konkrétan az a csapda ?

Előzmény: CiniKuss (38)
CiniKuss Creative Commons License 2024.06.17 -1 3 38

A FRÁSZ KI FOG TÖRNI!

Gyakorlatilag az egész világon!

Legalább is az egészre hatni fog.

Ezt mát fél évszázaddal ezelőtt is megjósolták (Római Klub).

(Erről szól - áttételesen - ez az akkori mű:

https://www.youtube.com/watch?v=7MZWWyYFPGA )

 

A szakértők már akkor felismerték, hogy az emberiség egy lassú lefolyású csapdába került.

Az eddigiekből (és a közfelfogásból) az derül ki, hogy - minimális kivételtől eltekintve - nem tudjuk felfogni, mi is a baj gyökere. Ha felfognánk, akkor felkiáltanánk: Világbotrány! több mint 50 éven át!

 

A végkifejlet már pár éve elkezdődött. Némi rásegítéssel.

A sok- sok ijesztgetési forma (amely azelőtt tiltás alatt állt), mind azt szolgálja, hogy ne lepődjünk meg annyira. Tucatnyit lehet belőle felsorolni.

Aki ismeri a (társadalmi) csapda mechanizmusát, az tudja: A csapdából nem lehet kilépni. Legfeljebb hatalmas áldozatok árán. Ez lenne a FRÁSZ.

 

Ez nem biztos, hogy egy háború. Sőt, ne legyen háború! Talán nem is az lesz.

Mindenesetre - amint látszik a világpolitikában - sokan mégis ebben gondolkodnak. Őket felvilágosították: mindent megoldana! Mindent! Először is, eltakarja a Világbotrányt. Megszünteti a csapda kiváltó okait. Mindent rá lehetne fogni, és nem kellene szégyenkezni De háború senkinek sem kell. Ám mindenki talál maga körül rengeteg olyasvalakit, akikre azt mondaná: "Na igen, nekik jó lenne!".

 

Egy Karinthy novella világosan ábrázolja a tömegpszichológiai jelenséget: Abban, amikor Pilátus megkérdezi, hogy kit bocsásson szabadon, fölzúg a tömeg: "Barrabást!". És mindenki döbbenten néz körül, hiszen egyenként mindenki azt kiáltotta: "Jézust!".

 

Egy másik megoldás lenne a demokrácia felszámolása, de az újabb csapdába, s zsarnokságba torkollik, természetéből adódóan. Bár a bajokat diktatórikusan megoldja. Ez sem kell.

 

A történelem ezeket az eszközöket számos alkalommal bevetette (gyakorlatilag erről szól). Kérdés, hogy felnőtt-e az emberiség arra, hogy most világszinten (s nem önző módon saját nemzetén belül) egy harmadik megoldást dolgozzon ki?

 

A tudomány mára már felfejtette a bajok - evolúciósan kialakult - biokémiai alapjait. A Jóslatok a megoldás kivitelezésére mind-mind Magyarországra utalnak. De a megoldás megszüntetné a demokrácia fölött is megmaradt, láthatatlan világdiktatúrát. Ezért ezt az országot - "szerintük" - fel kell számolni. Talán egyszer majd nyilvánossá válik, mi történik hazánk körül.

Előzmény: Bölcs Árnyék (-)
pk1 Creative Commons License 2024.06.17 -1 0 37

Nem az az igazi córesz, hogy beragadsz a hóba, hanem az, hogy még a "Segítünk! Üljön át!" SMS sem jön.

Never Man Creative Commons License 2024.06.17 -1 1 36

El lehet menni  ... meg.  A dolgok termeszete meg olyan, hogy amikor kitor a frasz akkor nem lehet, raadasul mindenki egyszerre akar.  A zemberek (szvsz) eleg szelsosegesen viselkednek, egyreszt rettegnek, masreszt semmit sem tesznek a sajat erdekukben. Ulnek a fenekukon es rettegnek meg nyavalyognak. Tulajdonkeppen van is miert.

Előzmény: nagyanyo5:0 (34)
pk1 Creative Commons License 2024.06.17 -2 2 35

A jobboldal a bolsevikok mai neve.

Előzmény: nagyanyo5:0 (34)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2024.06.17 -3 0 34

Összekevered szezont a fazonnal:(((( A bolsevikok, csak pusztulást és megsemmisülést hoztak az országra, a jobboldal felemelkedést a hatalmas Ny.i gáttal szemben:))))) Orbángyűlöletekben semmi jót nem láttok az országban:(((( Kövessétek Gyurcsány válaszát: Lesznek tüntetések, elégedetlenség, de el lehet menni, tessék!!!!

Előzmény: egy hazafi (26)
OMGod Creative Commons License 2024.06.16 -1 0 33

Képességek

Előzmény: OMGod (32)
OMGod Creative Commons License 2024.06.16 -1 2 32

A fokozott szigor és következetesség alap kéne legyen! De akkor jönne a rasszistázó brigádok tucatjai.

 

Pusztán az ÉRTELMES minkára akartam reflektálni. Ami... lássuk be.... elég sci-fi az adott lépességek tükrében.

Előzmény: egy hazafi (30)
h_g Creative Commons License 2024.06.16 0 1 31

Értelmes munkához adottságok is kellenek.

 

Előzmény: egy hazafi (28)
egy hazafi Creative Commons License 2024.06.16 -1 1 30

Akkor a Fidesz a közmunkaprogramjával kilőve?

Maradjon inkább a MHM, amely keményen büntetné a cigánybűnözést, adott esetben Szibériába deportálva őket? Oké, de akkor a többség miért nem erre szavaz?

A Fidesz is nagy hibát követ el azzal, hogy a rendőrség tekintélyét nem állítja helyre, nem ad neki szélesebb jogköröket, erélyesebb fellépési lehetőséget a bűnözőkkel szemben.

És szerinted milyen lehetőségek vannak ebben az országban? Közmunka meg elmenni a kínaihoz cselédnek? Miért nincs normális hazai ipar és mezőgazdaság, amely behálózza az egész országot, és Budapesttől vidékig vannak telephelyei?

Előzmény: OMGod (29)
OMGod Creative Commons License 2024.06.16 -2 2 29

Van ötleted értelmes munkára olyan tömegeknek, akiknek a 8ált. is csak átengedéssel van meg, és semmiféle rendhez fegyelemhez való attitűdjük nincs?

Előzmény: egy hazafi (28)
egy hazafi Creative Commons License 2024.06.16 -2 1 28

Igeeen? Én nem emlékszem, hogy amikor Jobbik-szavazó voltam (még lehetek ismét egyébként, sőt, szavaznék rájuk is, ha egyszerre többre is lehetne a választásokon), nekem bármit is magyarázott volna a párt.

Amúgy én, mint gondolkodó ember, különben sem nagyon tartok igényt sok magyarázatra, mert már van kialakult világnézetem, elvárásaim.

Ha meg a cigányság értendő nem dolgozós családok alatt, akkor éppenhogy Orbánéknak kellene tenniük azért, hogy értelmes munkához jussanak, ne csak butaságban tartott kihasználható szavazógépek legyenek, illetve a karhatalom és a törvény kellő szigorral sújtsa őket, ha deviáns és társadalomellenes magatartásúak. De itt éppen ez utóbbiak dédelgetése folyik.

Esetleg van még kérdésed a felsorolásom többi részével kapcsolatban is, vagy arra vársz, hogy a te pártod hivatalos álláspontot adjon ki vele kapcsolatban, amely mentén reagálni fogsz?

Előzmény: h_g (27)
h_g Creative Commons License 2024.06.16 -1 1 27

"Kik azok a "nem dolgozós családok"?"

 

A kis álnaív. Állítólag jobbikos voltál Vona idején, szóval még a saját pártod is elmagyarázta neked, jó alaposan, szótagolva.

 

Előzmény: egy hazafi (26)
egy hazafi Creative Commons License 2024.06.16 -4 2 26

"a nagyobb baj, hogy akárki kerülne a minelnöki székben az ellenzékiek közül, a következő eredmények lennének 1 szempillantás alatt oda:

- külhoni magyarok megtagadása

- nagyfokú privatizálás külföldieknek, köztük országoknak is

- nagyarányú munkanélküliég visszaalakulása

- migráció beengedése

- gender beengedése

- rezsicsöki megszűntetése

- fontos beruházások megállítása

- Ukrajna támogatása pénzzel fegyverrel

- egyházak visszaszorítása

- nem dolgozós családok mértéktelen támogatása

- mezőgazdaság erejének jelentős csökkentése"

 

1. A külhoni magyarokat nem megtagadni vagy elismerni kell, hanem újraegyesíteni őket és az általuk lakott elszakított országrészeinket a magyar anyaországgal, visszajuttatva őket annak biztonságába és így együttes erővel közös hazánk gazdasági-geopolitikai-demográfiai felemelkedésén munkálkodni.

2. Ha nem tetszik a külföldiek beengedése, akkor talán be kellene fejezni pl. a kínaiak előnyben részesítését, gazdaságunk kiszolgáltatását nekik.

3. Nem lenne munkanélküliség akkor sem, ha valódi patrióta gazdaságpolitikát követő kormányunk lenne, amely megvédi és felfejleszti hazai vállalatainkat, mint pl. Ikarus, Orion, Videoton, Tungsram, Ganz, stb. és akkor nemcsak erre a szánalmas közmunkára lehetne alapozni a műveletlen, tanulatlan, link rétegek ellátását. Apropó: a műveletlenség, tanulatlanság, linkség tömeges jelenségét hogyan akarja megszüntetni az Orbán-kormány?

4. Migrációt, gendert és egyéb hülyeségeket senki normális nem akar beengedni, amit én azzal finomítanék, hogy harmadik világbéli, azaz a muszlim és hasonló országok társadalmi rendszere által veszélyeztetett nőket be kellene fogadni, ha beilleszkednek, családalapítás céljából.

5. A rezsicsökkentés egy átverés. Pont.

6. Fontos beruházások: lásd: 3. pont, azaz a saját gazdaságunkba saját magunknak kellene beruházni, de jelenleg továbbra is az önfelszámolás folyik, amely mellett hazai vállalatainknak esélye sincs élre törni.

7. Jó, ne támogassuk Ukrajnát pénzzel és fegyverrel, mondjuk arra hivatkozva, hogy nekünk is kell, ami van. De Kárpátaljánkra való igényünket is hangoztatni kellene, főleg az ottaniak 1991-es népszavazására hivatkozva. Dehát ehhez Orbán Viktor őnagyszájúságában nincs elég bátorság.

8. Az egyházak ide-oda szorítása teljesen mellékes. Én mondjuk nem részesíteném őket ennyi előnyben; történelmi szerepük alapján nem érdemlik meg.

9. Kik azok a "nem dolgozós családok"? És mi az oka ezen helyzetüknek? És mit jelent az, hogy "mértéktelen", a támogatás tekintetében? Senkit sem szabadna az út szélén hagyni, mindenkin segíteni kell valamilyen mértékben, de szankcionálni, büntetni is határozottan tudni kell. A közember és a legfőbb politika szintjén egyaránt. És az biztos, hogy az orbáni rendszer van olyan korrupt, hogy sok támogatás nem a megfelelő helyre megy.

10. A mezőgazdaság erejét éppenhogy jelentősen csökkenti a Fidesz-kormány, mikor mindenféle külföldi környezetszennyező gyárakat telepít a jó magyar termőföldre, lebetonoz-beépít mindent, amire csak ráteszik a kezüket.

 

"ezek fejében dőlne ide a pénz, amit a sok évig "éhező" ellenzékiek mind ellopnának"

 

Most is dől ide a pénz, csak éppen a Fidesz-KDNP kormány és kedvezményezettjei lopják el tekintélyes részét, hogy belőle urizálhassanak. Ahogy a fenti felsorolásból látható, sokminden értelmesebb dologra lehetne fordítani a pénzeket, mint amire most mennek. Úgyhogy a fideszesek csak ne vádaskodjanak lopással, hanem nézzenek magukba és szégyelljék magukat. És ne nagyképűsködjenek, hogy ebben az országban ők az alfái és omegái minden jótéteménynek, mert itt bizony mehetnének sokkal jobban a dolgok.

Előzmény: nagyanyo5:0 (6)
pk1 Creative Commons License 2024.06.16 0 0 25

Rendben, cowboy!

 

(vajon a cowboy szó lecserélését is kérték?)

Előzmény: csiri bá (22)
csiri bá Creative Commons License 2024.06.16 0 1 24

Ismerős írta erre a cikkre nemrég:

 

A növény is akkor egy élőlény nem? Azt meg megzabálja...
Pl. fokhagyma, ne válaszd szét a gerezdeket mert így elválasztasz egy családot...

 

Előzmény: Never Man (23)
Never Man Creative Commons License 2024.06.16 -1 0 23

Szerintem is serti, viszont nem gondolom bajnak. Illetve a tehennek ez eleg szornyu es megalazo lehet, de nem vagyunk egyformak. Mindenminek megvan a keresztje, peldaul le fidesznyikezik vagye balliberalisozzak - ezt egyszeruen el kell tudni viselni.

Előzmény: csiri bá (22)
csiri bá Creative Commons License 2024.06.16 0 3 22

Politikailag nem korrekt, sőt, egyenesen jogsértő a magatartásunk a kizsákmányolt tehenekkel szemben, ezért a Z generáció értékeivel is összeférhetetlen, ha fotózás közben azt mondjuk: „Cheese”, vagyis magyarosan: „Csíz!” – hívja fel a figyelmet egy jogvédő szervezet.

 

nyílt levélben kérte az egyik közösségi média vezetését az alkalmazásukban szereplő „say cheese!" felszólítás lecserélésére, mert az sérti a tehenek jogait.

 

Megérett a világ a pusztulásra...

Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2024.06.16 0 1 21

Az embernek nem ártó gépek és robotok? Ez valami fantasztikus történet lehet. Mit csinál a robot mikor az ember árt neki? Mikor az ember árt embernek? 

Előzmény: Bölcs Árnyék (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!