Márton testvérek spanyoloknál nevelkedtek, spanyol edzőknek köszönhetik az eredményeiket. Ha éppen spanyol válogatottak lennének, egy szót sem szólhatnánk (szerencsére az apukának a szíve jó helyen dobog). Ez messze-messze nem ugyanaz, mint amikor a gazdag ország leigazol, egy szegényebb országban felépített kész játékost.
Amúgy meg kézilabdában egy szégyen, hogy engedik a honosítást, a kézilabda-szegényebb országokat megölik ezzel. Fociban legalább ha egyszer voltál válogatott felnőttben, akkor onnan már soha nem lehetsz máshol.
Maradjunk annyiban, hogy te beszélsz kapitális hülyeséget, a Márton testvérek is spanyolok, a születésüknél fogva. Ez pont ugyanaz lenne, ha meggondolják, mindkét szülő magyar és most válogatottak.
Hülyeségeket beszélsz. Franciaországban született, francia állampolgár születése óta. Teljesen lényegtelen, hogy a szülei honnan valók. Ne keverd az állampolgárságot az etnikummal.
Éppenhogy Vova ragaszkodott Zácsikhoz, kilenc hónapja nem játszott meccset aztán mégis behívta a válogatott edzőtáborába júniusban. Ott gondolom kiderült h a sorozatterhelést nem fogja bírni, ezért megvált tőle. De az ezer százalék h nem Kácsort preferálja, ha Zácsik OK.
Én valahol úgy olvastam húszas keret lehet az eb-n és meccsenként lehet cserélni ezen belül. De nem találtam hol volt ez, szóval most nem vagyok biztos benne.
Ezek után én sem számítok nagy meglepetésre. Faluvégi bekerűlhet meg talán a Juhász-Zácsik párosból valamelyik. Plussz Bíró lesz kérdéses hogy vállalja-e, vagy jöhet vissza Szikora vagy Bukovszki.
„A hazai rendezésű Európa-bajnokság nagyon fontos, nem hiszem, hogy nagy változások lesznek” – felelte a keret esetleges megújulására vonatkozó kérdésre Golovin.
Közülük hárman már egy ideje a BL-ben játszanak - vagy legalábbis BL-csapat meccskeretében szerepelnek (Háfra) - aztán mégcsak a válogatottba sem hívtuk be őket (illetve ha behívtuk akkor is max tartaléák játékosnak...)
7 magyar is lesz a BL-ben külföldi csapat játékosaként.
Erre valószínűleg sosem volt még példa.
Vámos, Szemerey (Metz)
Pásztor (CSM)
Kácsor (Gloria Bistrita)
Korsós (Rapid Bukarest)
Háfra, Faluvégi (Ludwigsburg)
Persze kérdés, ki mennyit játszik majd, de azért ha ehhez a 7 főhöz hozzáadjuk a Fradi 6 (?) és a Győr 1 (vagy 2) válogatott játékosát, már kb meg is van a keret.
EL-ben remélhetőleg még jóval többen lesznek, ha a Móváron kívül a Debrecen is bejut.
Viszont EL csapatokban kevesebb légiósunk van: Kuczora és Szabó Anna (Thüringen) ugrik be.
Majd kiderül, de ha a lányok hisznek benne, akkor már eggyel beljebb vagyunk.
Persze novemberig még sok víz lefolyik a Dunán, de remélem nem lesznek sérülések, a külföldi játékosaink kapnak lehetőséget és élnek vele és találunk egy balátlövőt (mondjuk Zácsik alapból nem lenne rossz erre).