Én, illetve mi, egyszerű szavazók, arra vagyunk kíváncsiak, hogy pártjaink közül melyik hogyan áll, hogyan karolja fel, mennyire munkálkodik az alábbi fontos kérdésekkel kapcsolatban:
1. Gazdaság: mennyire munkálkodik a valódi magyar gazdaság meg- illetve újjáteremtésén? Támogatja-e régi jó vállalataink (Ikarus, Videoton, Orion, Tungsram, Ganz, stb.) felélesztését, megerősítését, hogy ezekre is alapozva biztos és hazai lábakon álljon iparunk és mezőgazdaságunk?
Vagy konkrétan mire akarja alapozni az anyagi javak előteremtését? Külföldi (főleg kínai) vállalatok idecsődítésére, melyek elnyomják a hazaiakat és kihasználják-elpusztítják termőföldjeinket, vizeinket, levegőnket? Vagy kizárólag külföldi (pl. EU-s) pénzek lélegeztetőgépén kívánja eltartani a népet?
2. Belpolitika: mennyire fontos neki a rendőrség tekintélyének és a hatalmi ágak becsületének helyreállítása, a bűnözés elleni küzdelem, az egészségügy rendbetétele az emberek magánorvosokhoz kényszerítése helyett, kiváló oktatási rendszer felépítése, tudományok és kutatás-fejlesztés támogatása, szociális érzékenység, közösségépítés a megosztás helyett, lakóhelyek és infrastruktúra építése, környezetvédelem, élhető élet megteremtése, munkahelyteremtés, amelyek ráadásul családbarátok is, tehát a szintén fontos demográfiai kérdéssel sincsenek ellentétben?
3. Külpolitika: mennyire fontos neki elszakított nemzet- és országrészeink sorsa, mennyire áll ki értük anyagi és erkölcsi értelemben támogatólag, mit tesz azért, hogy a minél közelebbi jövőben legalább a még magyarlakta elcsatolt országrészek visszakerüljenek hazánkhoz, hol képzeli el országunk helyét a régióban és a világban geopolitikai-katonai-gazdasági téren?
Dióhéjban ezek lennének azok a lényeges összmagyar sorskérdések, amelyekkel egy pártnak és politikusainak illene tisztában lennie és megválaszolnia, majd megvalósításukért munkálkodnia.
Igazán kíváncsi vagyok, hogy ezekhez mely párt hogyan áll hozzá? Csak hogy tudjak már mihez igazodni, mint szavazó.
Úgy látom, akkor te is a kiábrándultak közé tartozol. Mindenesetre dícséretes, hogy vetted a fáradtságot a pártoknak való kritikus és érdeklődő levélírásra. Az már őket minősíti, hogy az ilyen kérdések nem érdeklik őket. De akkor mik? Minek nézik a politikusi hivatást? Egy jó zsíros és kényelmes állásnak, amelyen keresztül vagyonokat lehet szerezni a közpénzből? Dehát ez nem munka, hanem bűnözés, élősködés! És csodálkozunk, hogy ilyen lezüllött állapotban van a hazánk anyagi és erkölcsi értelemben? Azért köszönöm, hogy válaszoltál és egyetértesz velem.
Jó kérdések, ilyeneket hiányoltam én is, de sosem lesz rá válasz.
Már több választás előtt írtam pártoknak levelet, MSZP, LMP, amelyben leírtam, hogy miért nem szavazok rájuk, és mire lennék kíváncsi, ha lenne programjuk.
Naná, hogy nem válaszoltak.
Többször dicsértem Dr. Ujhelyi István munkásságát, hozzáállását, szakértelmét. Ő korrekten válaszolt egy levelemre. Sajnálom, hogy egy időre kiszállt.
Az MSZP vastagon tesz a népre, a dolgozókra, akiket nekik kellene leginkább védeni, megszólítani, segíteni. Felhívtam a figyelmüket példákkal, de annyira nem foglalkoznak vele, hogy még a Lexarom tablettát se kell bevenniük. Élen Tóbiással és főleg a Komjáthi Imrével.
A legutóbbi (le)szereplésük várható volt, csoda, hogy nem hamarabb. Remélem, mennek a süllyesztőbe. Érdemtelenek.
Bírom ezt a Tisza-pártot is, Magyar Péterestűl: a semmiből jött, és hirtelen tömegek várják tőle áhítattal a megváltást, holott semmi különösebb mondanivalója nincs, legalábbis az általam itt feltett kérdésekre, holott azok, amelyek hazánkat felemelnék, előrelendítenék, ha megvalósulnának.
Komolyan azon gondolkodom már, hogy én is pártot alapítok...
Nameg az emberek! A közemberek, a szavazópolgárok!
Van-e annyi eszük, hogy ezekre a kérdésekre várják a választ kedvenc pártjaiktól, vagy elég nekik a mindennapi betevő mellé a mindennapi cirkusz, ami a Fidesz és a ballib ellenzék között folyik?
Én, illetve mi, egyszerű szavazók, arra vagyunk kíváncsiak, hogy pártjaink közül melyik hogyan áll, hogyan karolja fel, mennyire munkálkodik az alábbi fontos kérdésekkel kapcsolatban:
1.Gazdaság: mennyire munkálkodik a valódi magyar gazdaság meg- illetve újjáteremtésén? Támogatja-e régi jó vállalataink (Ikarus, Videoton, Orion, Tungsram, Ganz, stb.) felélesztését, megerősítését, hogy ezekre is alapozva biztos és hazai lábakon álljon iparunk és mezőgazdaságunk? Vagy konkrétan mire akarja alapozni az anyagi javak előteremtését? Külföldi (főleg kínai) vállalatok idecsődítésére, melyek elnyomják a hazaiakat és kihasználják-elpusztítják termőföldjeinket, vizeinket, levegőnket? Vagy kizárólag külföldi (pl. EU-s) pénzek lélegeztetőgépén kívánja eltartani a népet? 2.Belpolitika: mennyire fontos neki a rendőrség tekintélyének és a hatalmi ágak becsületének helyreállítása, a bűnözés elleni küzdelem, az egészségügy rendbetétele az emberek magánorvosokhoz kényszerítése helyett, kiváló oktatási rendszer felépítése, tudományok és kutatás-fejlesztés támogatása, szociális érzékenység, közösségépítés a megosztás helyett, lakóhelyek és infrastruktúra építése, környezetvédelem, élhető élet megteremtése, munkahelyteremtés, amelyek ráadásul családbarátok is, tehát a szintén fontos demográfiai kérdéssel sincsenek ellentétben? 3.Külpolitika: mennyire fontos neki elszakított nemzet- és országrészeink sorsa, mennyire áll ki értük anyagi és erkölcsi értelemben támogatólag, mit tesz azért, hogy a minél közelebbi jövőben legalább a még magyarlakta elcsatolt országrészek visszakerüljenek hazánkhoz, hol képzeli el országunk helyét a régióban és a világban geopolitikai-katonai-gazdasági téren?
Dióhéjban ezek lennének azok a lényeges összmagyar sorskérdések, amelyekkel egy pártnak és politikusainak illene tisztában lennie és megválaszolnia, majd megvalósításukért munkálkodnia. Igazán kíváncsi vagyok, hogy ezekhez mely párt hogyan áll hozzá? Csak hogy tudjak már mihez igazodni, mint szavazó. Persze tudom, hogy idelátogató politikusok híján az egyszerű fórumozótól kell választ remélnem, aki vagy elvakult rajongója valamely oldalnak, vagy közel teljesen kiábrándult már mindenből és mindenkiből. De azért hajrá!